«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ήθελα νά 'ξερα τί ρόλο βαράς και τί παιγνίδια παίζεις..



Ήρθε πριν λίγο εδώ, το εξής σχόλιο ανωνύμου:

"Ηθελα νά 'ξερα τι ρόλο βαράς και τι παιχνίδια παίζεις"

Του απαντώ:

Ένας ερασιτέχνης διπλωμάτης είμαι, με μεσοπρόθεσμους στόχους και δουλεύω γι αυτό που αναγράφεται στο προφίλ μου.

Σου αφιερώνω το παρακάτω τραγουδάκι ("Παιγνίδια χωρίς Σύνορα"), ενός πάλαι αγαπημένου καλλιτέχνη, "human rights activist" θέλει να τον θεωρούμε, εγώ θα τον έλεγα "ιλλουμινατικό" από τα "γενοφάσκια" του, αλλά δεν βαριέσαι...


Peter Gabriel - Games Without Frontiers





 
( 1973 with "Genesis" )




KΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Φίλε Διηνέκη,

    ευχαριστώ πολύ για τις αναδημοσιεύσεις!

    Όπως είπα σε ένα αγαπητό σχολιαστή,
    όλοι μας... "αναζητούμε την αλήθεια όσο γίνεται πιο προσεκτικά, σαν να περπατάμε σε ναρκοπέδιο, ώστε να συνταχτούμε με τον σοφότερο τρόπο όταν βγούμε απέναντι, στο πεδίο της μάχης."

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί Εβραίοι Κώστα. Αυτή είναι μια - τουλάχιστον - αλήθεια. Ολόκληρη η Αλήθεια, είναι ΜΟΝΟΝ ο Χριστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είπε ο Χριστός για τους Εβραίους; Τι είπαν οι αρχαίοι Έλληνες για τους Εβραίους; Τι είπαν οι Ευρωπαίοι φιλόσοφοι για τους Εβραίους; Τι λένε ακόμη κι ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι Εβραίοι για τους Εβραίους; Τι λέει η καθημερινή πραγματικότητα για τους Εβραίους, παντού και πάντοτε στην υφήλιο; Τι λένε οι Παλαιστίνιοι για τους Εβραίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι οι ανωτερω τους κακοφημησαν και καταδικασαν ως η μεγαλυτερη καρκινογονα υπαρξη στην γη
      οι εβραιοι ισχυριζονται οτι ειναι αναμειγμενοι σε ολα παντου και παντοτε
      η απορια ειναι εαν εχουν αφεντικο εξαιρεταιοι οι ραββινοι
      Ποιοι υπερανω των ροθτσιλδ;
      υπαρχουν αποδειξεις οτι καθοδηγουνται απο εξωγηινους;
      Γκιλγκαμεςα

      Διαγραφή