«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

Σχόλιο ΜΑΥΡΟΥ ΑΕΤΟΥ, από εδώ: Θυμάστε τι λέγαμε εδώ αλλά και εδώ;;; .." Όσο για τον Μάττις...είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.  "  και ..." Ποιος ασχολείται με το τι λέει ο τελειωμένος ο Μάττις;. Υπόθεση εβδομάδων είναι μέχρι να τον πετάξει ο Τράμπ σαν την τρίχα από το ζυμάρι.Τώρα σε πόσες εβδομάδες δεν ξέρω ακριβώς, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι τελειωμένος." .!! ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ.!!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις θα αποχωρήσει από το αξίωμά του «στα τέλη του Φεβρουαρίου», γνωστοποίησε -- μέσω Twitter -- ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία. 

Ο νέος υπουργός Άμυνας «θα ονομαστεί σύντομα», πρόσθεσε ο Τραμπ, κάνοντας λόγο για «τρομερή πρόοδο» τη διετία κατά την οποία ο στρατηγός εν αποστρατεία ήταν επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά νέου εξοπλισμού, και «ευχαριστώντας τον για την υπηρεσία του».

Πάντως ο υπουργός Μάτις, στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών ε.α., διευκρίνισε ότι παραιτείται.

Στην επιστολή της παραίτησής του ο Μάτις επισήμανε πως αποχωρεί ώστε ο Τραμπ να μπορέσει να διορίσει κάποιον οι απόψεις του οποίου είναι εγγύτερες προς τις δικές του.

Ο Μάτις προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου που είτε παραιτήθηκαν, είτε καθαιρέθηκαν, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που ο Τραμπ απέπεμψε -- μέσω Twitter -- τον Μάρτιο.

Κατά το Brookings Institution, οι αντικαταστάσεις, οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις επί προεδρίας Τραμπ είναι περισσότερες από ό,τι επί των ημερών των τελευταίων πέντε αμερικανών προέδρων.

Η σεναριολογία για το μέλλον του Μάτις εντάθηκε τον Οκτώβριο, όταν ο Τραμπ είχε κρίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS πως ο υπουργός Άμυνας είναι «περίπου Δημοκρατικός» αφήνοντας να εννοηθεί πως πιθανόν θα αποχωρούσε από την κυβέρνησή του.


πηγή
 

4 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ22 Δεκεμβρίου, 2018 00:14

    ΑΔΕΡΦΕ ΚΩΣΤΑ,ΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ Ή ΟΧΙ,ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ,ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει και υπονοεί πολλά πάνω σε αυτό το θέμα.. το σχόλιο του Γρίβα στον 98,4 που έβαλα. Ο πόλεμος Ελλάδος -Τουρκίας θα γίνει. Και μην κοιτάς τις σημερινές εξελίξεις. Είπαμε πως πολλά αλλάζουν από βδομάδα σε βδομάδα. Μπορεί πριν την πρωτοχρονιά να ακούσουμε ότι οι Ρώσοι εξοπλίζουν τους Κούρδους π.χ.
      Η γνώμη μου είναι πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στο τέλος θα επαληθευτεί ο Πατροκοσμάς. Σαν ξυπόλυτοι θα πάμε για πόλεμο με την Τουρκία, αλλά δεν θα κρατήσει ούτε βδομάδα, θα σφυροκοπηθεί σχεδόν αμέσως η τουρκία από τη ρωσία λόγω των στενών, οι ΗΠΑ θα την γράψουν στ'@@ τους, όπως και το Ισραήλ φυσικά, και η χώρα αυτή θα διαλυθεί.
      Τα σχέδια των "Δημοκρατικών" (κοίτα όνομα που έδωσε ο σατανάς στα παιδιά του τα σιωνάκια..) περιελάμβαναν διαμελισμό και της Τουρκίας και της Ελλάδος. Όσο απομακρύνει, κατά την γνώμη μου, από δίπλα του ο Τραμπ.. διάφορους "φιλο-Δημοκρατικούς".. τόσο απομακρύνεται και το ενδεχόμενο διαμελισμού και των δύο κρατών.

      Διαγραφή
    2. Και γιατί είπα πως μπορεί να δούμε τη Ρωσία να ενισχύει τους Κούρδους;
      Γιατί αυτό μπορεί να έχει συμφωνήσει ο Τραμπ με τον Πούτιν. και γενικά να έχει δώσει τον ρόλο του αστυνόμου στη μέση ανατολή και του εξολοθρευτή του Ίςις, ο Τραμπ στον Πούτιν, από εδώ και πέρα. Κι άλλωστε, όπως λέει κι ένας στην WashingtonPoint (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/12/trump.html#more).."Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να έχουν και τα δύο, την Τουρκία ως σύμμαχο και ένα Κουρδικό κρατίδιο δια αντιπροσώπων. Πρέπει να αποφασίσει.". Οι Ρώσοι δεν είναι σύμμαχοι των Τούρκων, Σχέση πωλητή-αγοραστή έχουν. Δεν υπάρχει ηθικό μειονέκτημα αν αύριο ο Πούτιν εξοπλίσει και τους Κούρδους.

      Η Τουρκία λοιπόν ούτως ή άλλως θα διαμελιστεί και θα σφυροκοπηθεί από τη Ρωσία στο τέλος, αφού ούτε πρόκειται να σταματήσει να υποθάλπει και την ισλαμική τρομοκρατία στη μ.Ανατολή.

      Διαγραφή
    3. Με την έναρξη δημιουργίας Κουρδικού Κράτους και κατά συνέπεια έναρξη αντίστροφης μέτρησης για τον διαμελισμό της Τουρκίας, τότε είναι που δικαιολογείται και επακριβώς το γιατί θα εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ στην τύχη της την Τουρκία όταν θα χτυπηθεί από τους Ρώσους. Εκτός κι αν τότε.. θα έχει γίνει κάτι και η Τουρκία θα είναι και έξω από το ΝΑΤΟ επίσης.
      Για την ώρα.. θέλει να την εκμεταλλευτεί ο Τραμπ κι άλλο. Δεν τον συμφέρει η οικειοθελής της αποχώρηση από ΝΑΤΟ, επειδή αγοράζει όπλα από Ρωσία, έχει φίλη την Κίνα και παίρνει αέριο από Ιράν.

      Ο Τραμπ τους πούλησε τους Κούρδους, απομάκρυνε όμως λίγο περισσότερο το ενδεχόμενο αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

      Εντωμεταξύ παίζονται πολλά ακόμα πολύπλοκα παιγνίδια.

      Ο Τραμπ τα εέχει καλά με το Ισραήλ αλλά δεν θέλει και να συγκρουστεί με το Ιράν. Η παραμονή των Αμερικανών στη Μ.Ανατολή θα μπέρδευε κι άλλο τα πράγματα. Καλύτερα να ανακατεύονται μόνο οι Ρώσοι.

      Οι Ρώσοι οι οποίοι έχουν καλή μεν σχέση με το Ιράν, αλλά δεν πολυγουστάρουν το ότι έχει το Ιράν κάποια στρατεύματά του μέσα στη Συρία. Αυτό δεν αρέσει φυσικά ούτε στο Ισραήλ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ!
      εΜΕΊς στην Ελλάδα συμπαθούμε το Ιράν (οι κυβερνήσεις μας τού κλεισαν την πόρτα όμως), αλλά το Ιράν, με βοηθό την Χεζμπολάχ (την οποία επίσης συμπαθούμε εμείς ο πατριωτικός ελληνικός λαός), έχει και επεκτατικές βλέψεις, και εδαφικές ίσως, για δίοδο προς τη Μεσόγειο. Ο Άσαντ ψιλοεξυπηρετήθηκε τζάμπα κιόλας από το Ισραήλ πέρυσι, όταν χτυπούσε το Ισραήλ βάσεις του Ιράν στην νότια Συρία. Το Ιράν δεν δείχνει να θέλει να φύγει από τη Συρία στην οποία πήγε για να βοηθήσει εναντίον του Ισισ και της "ταλε κουαλε με ισισ" αντιπολίτευσης, αλλά να εντείνει την παρουσία του εκεί, να κατσικωθεί.

      Τέλος πάντων.. όσο έμενε ο Τραμπ στην Συρία θα περιπλεκόταν το θέμα με το Ιράν. Κι όσο για την Τουρκία θα την χειριστεί καλύτερα η Ρωσία και το Ιράν. Τους Ισισ τους αποτελειώνουν οι Ρώσοι με τους Κούρδους και μετά οι Κούρδοι θα επιστρέψουν στο Ιράκ ή κάποιοι θα καταταχτούν στον Συριακό Στρατό. Τότε δεν θα υπάρχει λόγος να μείνει και η Τουρκία στη Συρία να τους πολεμάει.

      Θα ψάξω περισσότερο κι εγώ το θέμα και θα αναρτήσω κάτι.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.