«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Tυφέκιο Chukavin, ο υπερσύγχρονος αντικαταστάτης του Dragunov, στον Ρωσικό Στρατό.

Σχόλιο ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ: Ρε Γίγαντα Πούτιν, δεν στέλνεις κι από εδώ καμιά 200αριά, να αναβαθμιστούν οι ελεύθεροι σκοπευτές μας;..
 
Μετά από 55 χρόνια υπηρεσίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, το θρυλικό τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Dragunov, πρόκειται να αντικατασταθεί στον Ρωσικό Στρατό από το υπερσύγχρονο Chukavin.

Το Dragunov υιοθετήθηκε από τον στρατό της ΕΣΣΔ, ως όπλο ελεύθερου σκοπευτή και ως αντιστάθμισμα στη σχετικά χαμηλή ακρίβεια του AK-47 σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Έκτοτε, το Dragunov έχει γράψει τη δικιά του ιστορία σε σχεδόν όλα τα μέτωπα πολέμου του πλανήτη, αλλά ο Ρωσικός Στρατός θεωρεί πως είναι ξεπερασμένο για τα σημερινά δεδομένα.



Η λύση βρέθηκε στο τυφέκιο Chukavin που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση 2017 ARMY. Διατηρεί το ίδιο διαμέτρημα με το Dragunov (7.62x54mm), ενώ υπάρχουν εκδόσεις που φέρουν φυσίγγιο .308 Winchester (7.62x51mm) και .338 Lapua Magnum ( 8.58×70mm), με το τελευταίο να έχει δραστικό βεληνεκές 1.500 μέτρων.



Το Chukavin διαθέτει ράγα Picatinny για την προσάρτηση διάφορων οπτικών βοηθημάτων. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με λέιζερ, σιγαστήρα και φακό. Το βάρος του όπλου (χωρίς σκοπευτικό) φτάνει τα 4,2 κιλά.


ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ22 Δεκεμβρίου, 2018 00:11

    Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ Iphone ΤΑ ΣΠΑΕΙ😄😄😄.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ Ε.Σ.Ε.Α(ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ)ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΡΟΛΩΝ ΑΦΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΣΑΙΕΣ-ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΩΝ,ΑΦΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΕΝΟ ΤΩΝ ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΩΝ G3 ΣΕ ΡΟΛΟ DMR(designated marksman rifle)ΕΩΣ ΤΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ BARRETT ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ.50 ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΣ"ΠΟΥΤΙΝΟΦΑΤΣΑΣ"ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ Μ110 SASS,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.STATE OF THE ART,ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΆ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.