«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Νέος αυστηρός νόμος της Ιταλίας εναντίον της λαθρομετανάστευσης – Απορρίπτει και το Σύμφωνο του ΟΗΕ.



Την ίδια ώρα που η ελληνόφωνη κυβέρνηση των εγχώριων εθνομηδενιστών προωθεί ολοένα και περισσότερο την λαθρομετανάστευση, στην γειτονική Ιταλία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς νόμος του ιταλικού κράτους είναι από το βράδυ της Τετάρτης το κείμενο που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της Ιταλίας ως προς την λαθρομετανάστευση, μετά την υπερψήφισή του από την Κάτω Βουλή της χώρας.

Η κύρωση του νομοσχεδίου με 396 «ναι» έναντι 99 «όχι» ήταν το τελευταίο βήμα, μετά την υπερψήφισή του από την Γερουσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για την υιοθέτηση πιο σκληρής λαθρομεταναστευτικής ατζέντας, όπως επεδίωκε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι. Μάλιστα, η κυβέρνηση, η Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατάφεραν να μετατρέψουν την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου σε διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και στα δύο σώματα του ιταλικού Κοινοβουλίου, πετυχαίνοντας να κερδίσουν.

Επί του πρακτέου, με τον νέο νόμο γίνεται πολύ πιο σκληρή η πολιτική της Ιταλίας έναντι των λαθρομεταναστών: Αλλάζει το καθεστώς ιδίως για τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο. Αυτού του είδους οι άδειες θα αντικαθίστανται στο εξής με διάφορες άλλες, βραχύτερης διάρκειας, όπως «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στην χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Στον νόμο προβλέπονται επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε «πρόσφυγα» ή λαθρομετανάστη που χαρακτηρίζεται επικίνδυνος από τις Αρχές της χώρας. Ακόμη, ο νόμος αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα φιλοξενούνται σε μεγάλα κέντρα κράτησης, γι αλόγους εξοικονόμησης πόρων, ενώ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια το κείμενο προβλέπει την γενίκευση της χρήσης όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων από «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες κτιρίων.
Την ίδια ώρα, η Ρώμη γνωστοποιούσε πως δεν πρόκειται να συνυπογράψει το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ, καθώς δεν θα συμμετάσχει στην σύνοδο της 10ης και της 11ης Δεκεμβρίου στο Μαρακές, όπου αναμένεται να επικυρωθεί το Σύμφωνο, «επιφυλασσόμενη να εφαρμόσει  ή όχι το κείμενο μόνο αφού αποφανθεί το Κοινοβούλιο» για το περιεχόμενό του.

Κάθε σύγκριση της Ιταλίας, η οποία είναι διατεθειμένη να διαφυλάξει τα σύνορά της, και γι’ αυτό παίρνει τα κατάλληλα μέτρα που αυτή θεωρεί ως σωστά, με την Ελλάδα, όπου το σχέδιο μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μόνο προβληματισμό και θλίψη προκαλεί.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου