Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τίθενται σε εφαρμογή σταδιακά από απόψε το βράδυ πέριξ της Βουλής και του κέντρου της Αθήνας, καθώς την Πέμπτη ψηφίζεται η "συμφωνία τσιπρα,κοτζια,ζαεφ" και η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε «κόκκινο συναγερμό».
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν βγάζουν στους δρόμους περίπου 1.500 αστυνομικούς που καλούνται να περιφρουρήσουν τη Βουλή ενόψει των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται για το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ εντός του κοινοβουλίου θα ξεκινά η κρίσιμη ψηφοφορία.
Στον κλοιό αυξημένων μέτρων ασφαλείας περιλαμβάνονται το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως η Βουλή με βασικό μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. να αποτραπούν επιθέσεις και απόπειρες εισβολής στον προαύλιο χώρο.
Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια ενώ κλειστός και γεμάτος αστυνομικούς θα είναι από το πρωί και ο Εθνικός Κήπος.
Η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να θωρακίσει τη Βουλή με φραγμούς από αστυνομικές κλούβες- τουλάχιστον έξι.
Στα σημεία  αυξημένης ασφαλείας είναι η πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασιλίσσης Σοφίας, όπου εκεί θα οι κλούβες και οι αστυνομικοί θα σχηματίσουν έναν διάδρομο διέλευσης των οχημάτων των βουλευτών που θα προσέρχονται στο κοινοβούλιο.
Ο φραγμός από κλούβες θα είναι διπλός, ο ένας δίπλα στα λουλουδάδικα και ο άλλος πάνω από την οδό Ακαδημίας.
Διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθετούνται από το πρωί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους γύρω δρόμους.
Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα της Τροχαίας ή κλειστοί σταθμοί μετρό κατά τη διάρκεια του συλλαλλητηρίου, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.