«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Τα τάχα «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας: Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα, πολύ περισσότερα απ' όσα «χρωστά» η Ελλάδα σ' όλους τους άλλους! Μόνο τα κατοχικά δάνεια ανέρχονταν σε 425,5 δισεκ. ευρώ στις 31.12.2018 - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

του Τζανή Γκούσκου



Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ ενός Γερμανού ερευνητή που αξίζει να το δείτε.

Αναφέρεται στο λεγόμενο «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας και αφού καταρρίπτει πολλά απ' τα ψέματα που έχουν ειπωθεί, όπως π.χ. την νομισματική μεταρρύθμιση ή την εργατικότητα των Γερμανών, ή τις υποτιθέμενες καταστροφές που υπέστη, 
εστιάζει στον κυριότερο παράγοντα: Την διαγραφή του χρέους της Γερμανίας κατά την Συμφωνία του Λονδίνου το 1953.
Στο τέλος, ένας Γερμανός οικονομολόγος, ο Ά. Ριτσλ, προτείνει να γίνει κάτι ανάλογο και με την Ελλάδα και να διαγραφεί (όπως λέει) ένα μεγάλο μέρος των δανείων που «οφείλει» η Ελλάδα, θεωρούμενα, τρόπον τινά, ως αποζημιώσεις που δεν έλαβε η Ελλάδα απ' τον πόλεμο. 
Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος καλόπιστος, αλλά...

1. Ο Ά. Ριτσλ διδάσκει στο LSE και όχι στην Γερμανία, οπότε τα λέει εκ του ασφαλούς.

2. Ο Ά. Ριτσλ, αν και γνώστης του κατοχικού δανείου, δεν κάνει καμμία αναφορά σ' αυτό, παρά μόνον στις αποζημιώσεις, δηλ. φέξε μου και γλίστρησα.

3. Προφανώς και θα συνέφερε την Γερμανία η πρόταση του Ά. Ριτσλ, διότι θα πλήρωνε (γι' ακόμα μια φορά), με τα λεφτά των άλλων.

4. Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα πολύ περισσότερα απ' όσα «χρωστά» η Ελλάδα σ' όλους τους άλλους. Είναι τα κατοχικά δάνεια (ανέρχονταν 425,5 δισεκ. στις 31.12.2018) και αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα στον οποίο στηρίχθηκε το λεγόμενο «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας. Αυτό βέβαια δεν αναφέρεται πουθενά στο βίντεο.

5. Εντός του Ιανουαρίου έρχεται στην Ελλάδα η Μέρκελ για να επιθεωρήσει την «αποικία» και να πατρονάρει τα τσιράκια της με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

6. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα τολμήσουν να της βάλουν δύσκολα και να ζητήσουν π.χ. τα κατοχικά δάνεια. 
Ευτυχώς που είναι τόσο μειοδότες και δεν τολμάνε να ζητήσουν ούτε φράγκο!
Για φαντασθείτε να ζητούσαν 10,2 δισεκ. (τόσο τα έχουν βγάλει στην διακομματική επιτροπή της Βουλής!), έναντι των 425,5 δισεκ., που τα υπολογίζω εγώ και κανείς δεν στάθηκε ικανός να το αμφισβητήσει. 

7. Με την Γερμανία έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς που πρέπει άμεσα να κλείσουν:
α/ εμπόλεμη κατάσταση από το 1941.
β/ κατοχικά δάνεια, αποζημιώσεις, κλαπέντες πολιτιστικοί θησαυροί,
γ/ υπονόμευση της οικονομίας με τα μνημόνια
δ/ χρηματισμό του πολιτικού συστήματος
ε/ υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων του κράτους μέσω του Υπερταμείου,
στ/ κατασκευή οπλικών συστημάτων για λογαριασμό της Τουρκίας
ζ/ απροκάλυπτες παρεμβάσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας (Συμφωνία Πρεσπών).

Να κλείσουν!...
Μια κουβέντα είναι!...
Με ποιους; Πάντως όχι με υποτελείς και γερμανόφιλους.

ΔΕΙΤΕ το ντοκυμανταίρ ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άρθρα του ΤΖ. ΓΚΟΥΣΚΟΥ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου