«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για τη δασκάλα που μοίρασε εθνικιστικά φυλλάδια σε μαθητές.

Συρραφή σχολίων από το 'Πρώτο Θέμα': Αν έλεγε το αντίθετο θα την κάνατε πρέσβειρα των δασκάλων για να υποδέχεται τους σκοπιανους στις εκπαιδευτικές εκδρομές τους... Τιιιιι; εθνικιστικα φυλλαδιαααα;; να τη λιθοβολισουμε αμεσα μεχρι θανατου! μονο το ΚΚΕ εχει δικαιωμα να μιλα στα σχολεια, ολοι οι αλλοι απλως......θα εκτελουνται! Το ΠΑΜΕ που μοιράζει κατ' εξακολούθηση κομματικά φυλλάδια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ειναι οκ. Άμα τους μοίραζε τίποτα φυλλάδια με τον Βελουχιώτη κ τους ΕΑΜοβουλγαρους κομιτατζήδες θα της έδιναν βραβείο. Να βρει δικηγόρο και να καταθέσει αμέσως αγωγή στο παρτάλι που την τρέχει επειδή λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ! ΑΥΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ!!! (μη μου πεις ότι είναι πάλι ο δημητράς χαχαχα).  Όταν ο δημοιογραφος της ΕΤ3 ελεγε για βορεια και νοτια μακεδονια η ΕΤ3 βγηκε και ειπε οτι ηταν προσωπικη αποψη.....δεν ακουσαμε ουτε για διωξεις ουτε τιποτα σχετικο απο την αρμοδια ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤ3.....ομορφη αριστερη δημοκρατια του μεγαλου νταουλιερη...... 

Γίνεται λόγος για «απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης»

Η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναμένεται να κινηθεί σε βάρος δασκάλας της ΣΤ' ταξης σε δημοτικό σχολείο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕΚΜ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ «καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο "Μακεδονικό ζήτημα", σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος».
«Ο εκπαιδευτικός", επισημαίνεται στην ανακοίνωση "οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

«Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης», διευκρινίζεται.


πηγή

2 σχόλια:

  1. Μάλλον πρέπει να αρχίσει ξανά το "κρυφό σχολειό"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το περιστατικό στα δημόσια σχολεία της χώρας όπου κυβέρνηση μοιράζει βιβλία σε μαθητές που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων, δεν θεωρείται απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή