«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Δεν καταφέρατε κε Σκουρλέτη, να βάλετε ανθελληνική μαριονέτα σας για Δήμαρχο και στο Βόλο.. και σάς έχει κακοφανεί ε;.. Ξυδάκι! Να ευχαριστείς τον Θεό που μαζί με τους αυλικούς σου και τους πραιτωριανούς σου.. δεν "τις μαζέψατε" για τα καλά από τους Βολιώτες απόψε.



Επίθεση πολιτών του Βόλου στην αίθουσα που θα μιλούσε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, στην πόλη τους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν, ενώ στους πολίτες επιτέθηκαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν τραυματιστεί αρκετοί πολίτες ενώ δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου με κατάγματα σε μέλη του σώματός τους.

Οι πολίτες προσπαθούσαν να "σπάσουν" τον αστυνομικό κλοιό ώστε να φτάσουν στον Π.Σκουρλέτη και επιτίθονταν κατά "κύματα" σε ΜΑΤ και μέλη ΣΥΡΙΖΑ.
 
Οι συμμετέχοντες, “πολιορκούν” διαρκώς την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου για να μπουν στο κτίριο για την ομιλία του Π. Σκουρλέτη, αλλά απωθούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Π.Σκουρλέτης πέρασε την είσοδο του Δημαρχείου και ξεκίνησε την ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων, αναφερόμενος στη νέα πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια.

Εξω από το δημαρχείο, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν με συνθήματα και πανό κατά της καύσης.

Οι πολίτες συνεπλάκησαν σώμα με σώμα με την Αστυνομία, φωνάζοντας «έξω τα ΜΑΤ», ενώ οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν με το σύνθημα «έξω οι αλήτες».
«Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες» φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι.














 


 περισσότερα εδώ

2 σχόλια:

  1. Χαίρετε, οικοδεσπότα!

    Η επικαιρότητα του συλλαλητηρίου σκέπασε τα πάντα, αλλά ας ασχοληθούμε λίγο καί με τα μικρά.

    Όταν λέω πως δεν έχω ελεύθερο χρόνο, δεν λέω ψέμματα. Δεν ήξερα ότι γίνεται τέτοιο πανηγύρι, στα 300 μέτρα απ' το σπίτι μου! Αλλοιώς, θα έδινα το παρόν.

    Οι συμπολίτες μου διαμαρτυρόντουσαν γιά ένα θέμα όχι πολιτικό, αλλά κοινωνικό. Συγκεκριμένα, την (μή) καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ... διότι η -συνήθης- κάπνα του φούρνου των τσιμέντων επικάθεται σε ολόκληρες τις ανατολικές συνοικίες της πόλης, μιά που το τσιμεντάδικο αποφεύγει να χρησιμοποιεί φίλτρα. Κοστίζει το ρεύμα, βλέπετε! (Που συνεπάγεται αναπνευστικά προβλήματα, κτλ.) Πού να καούν καί σκουπίδια, δηλαδή!
    Καί τί κάνανε οι Συριζαίοι, οι υποτίθεται οικολόγοι, αριστεροί, προοδευτικοί, υπέρ του λαού (καί λοιπά σάλια) ; Έ; Αντιμετώπισαν τον διαμαρτυρόμενο κόσμο με τα ΜΑΤ.

    Ο δε αγενέστατος Σκουρλέτης, ως φιλοξενούμενος στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, πέταξε το ότι το "μοντέλο δημαρχίας Μπέου πρέπει να εξαλειφθή". Δηλαδή, ρέ Σκουρλέτη; Δηλαδή... να σου πω εγώ τί θες. Θες να ξανάρθουνε τα δικά σας "δημοκρατικά" τρωκτικά, να παντελονιάζουν τα φράγκα κάθε μήνα (χώρια τα "μαύρα"), να κλέβουν αγρίως το δημοτικό ταμείο, να ξύνουν τα τέτοια τους επί τέσσερα χρόνια, καί στην πόλη να μή γίνεται τίποτε από έργα!
    Ξέρεις κάτι, ρέ Σκουρλέτη; Ευχαριστούμε, αλλά ΔΕΝ θα ξαναπάρουμε! θα φάτε τέτοιο μαύρο στις δημοτικές, που θα βγήτε νέγροι τρομπετίστες! Ο Βολιώτικος Λαός λέει Μπέος καί ξερό ...Μονακό!!! :-) (Άσε που φτήνηνε το κόστος της ύδρευσης!)

    Υγ: Αν δεν κάνω λάθος, η κυρία αριστερά στην πρώτη σειρά είναι δημοτική σύμβουλος Συριζαία, καί με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. (Περιέργως, ο Μπέος την συμπαθεί!) Καί η πέμπτη στη σειρά κυρία είναι εκπαιδευτικός καί Πασόκα. (Αυτό, επειδή παλιά ο Συνασπισμός διαμαρτυρόταν, όταν τους λέγανε πως αποτελούν δεκανίκι του Πασόκ. Αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρετε, αγαπητέ Εργοδότα!
    Και σε σκεφτόμουν όταν έβαζα την ανάρτηση. Νά που την εντόπισες.
    Όσο για την πέμπτη κυρία την πασόκα.. μόλις την βλέπουν τα παιδάκια, όχι μόνο τρων' όλο το φαΐ τους, αλλά μαθαίνουν και το βιβλίο απ' έξω. 🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή