«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ...[ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ]

του Γρηγορίου Ευτυχίδη

Σχόλιο Διόδοτου: Ο τίτλος τα λέει όλα. Θα διαβάσετε απλά ένα θρίλλερ, με κομμένη την ανάσα..



Σχόλιο Φωτεινής: Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ [ΑΝΑΛΥΣΗ], ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

Στην λεκάνη της Μεσογείου τα τελευταία 40 χρόνια υπήρχε το εξής καθεστώς:
Ένα Ισραήλ να κυριαρχεί στην περιοχή με τις ευλογίες των ΗΠΑ , μία Τουρκία που με την κλασσική της πολιτική δεν έπαψε να είναι το τσιράκι των ΗΠΑ , ένα Αφρικανικό τόξο στο οποίο αν εξαιρέσεις την Αίγυπτο η επιρροή της Γαλλίας ήταν καταλυτική (πλην μιας σφήνας που λέγεται Λιβύη , η οποία είναι η τέταρτη σε μέγεθος Αφρικανική χώρα και είναι μεγαλύτερη της Αιγύπτου). Οι Γάλλοι έκαναν τις περισσότερες πυρηνικές τους δοκιμές στην Αλγερία, εκμεταλλεύονται την οικονομία της, αλλά και της Τυνησίας και του Μαρόκου, ΑΛΛΑ τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου τις έχει η Λιβύη και η Αίγυπτος.
 

Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα πετρελαίου γνωστά από την εποχή της επταετίας. Πάπας , Ωνάσης Βαρδινογιάννης κλπ σφάχθηκαν για τα πετρέλαια αυτά. Έχει επίσης τεράστιο ορυκτό πλούτο (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΟΥΡΑΝΙΟ 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ΧΡΥΣΟΣ ΚΛΠ ) . Οι ΗΠΑ φρόντισαν να μας δεσμεύσουν με το σύμφωνο cooper . ENA ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ, αλλά και τον θαλάσσιο και υποθαλάσσιο ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940) Αυτό και αν ήταν προδοσία……, η οποία έγινε από τον Ιωάννη Μεταξά (γιατί το έκανε; δεν είναι της παρούσης)
 

Και η Τουρκία; Πετρέλαιο δεν έχει . Έχει όμως μεταλλεύματα και έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του κόσμου σε Όσμιο ένα σπάνιο μέταλλο που χρησιμοποιείται σε πολύ υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικούς εξοπλισμούς (Η τιμή του οσμίου είναι 150.000 $ το γραμμάριο). Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΟΣΜΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ. ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΜΕ ΦΡΑΓΚΟ, ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ , ΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Σ@#ΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.(ΤΟΤΕ Ο ΡΟΜΕΛ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ (δηλαδή 72 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια). ΟΜΩΣ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ (για να δείξει την αξία του ….). ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ …..
ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΠΠ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
 

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ δεν είχε σαν πρόβλημα την σύμβαση COOPER (Αμερικάνικες εταιρίες θα είχαν την εκμετάλλευση μέσω Ελλήνων). Το πρόβλημα ήταν η απαίτηση, οι συναλλαγές για το πετρέλαιο μας να γίνονται σε δρχ και όχι σε δολάρια. ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ…… ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ COOPER ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.
Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ. ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΞΑΝΑΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ Ε.Ε.) ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
 

Ρομπέρ Σουμάν, διαπρεπής νομικός και Γάλλος υπουργός Εξωτερικών από το 1948 έως το 1952, σε συνεργασία με τον Ζαν Μονέ (Γάλλος πολιτικος έμπορος και τραπεζίτης), συνέταξαν το «σχέδιο Σουμάν» το οποίο δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 1950, ημερομηνία που αναγράφεται πλέον στη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Τα έξι ιδρυτικά μέλη είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες). Το σχέδιο αφορούσε τον από κοινού έλεγχο της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, που ήταν οι σημαντικότερες πρώτες ύλες για την πολεμική βιομηχανία. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε να ξανακηρύξει πόλεμο εάν δεν είχε τον έλεγχο της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα.
 

Η Ε.Ε. ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΕΟΚ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (που μόλις προανέφερα)
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , ΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΩΘΗΚΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ (ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ) , ΩΣΤΕ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ (και σήμερα είναι μόνο η Γερμανία) ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ.
 

Να λοιπόν γιατί δέχτηκαν το 2004 στην ε.ε. την Κύπρο (και εμείς οι ηλίθιοι πανηγυρίζαμε). Η Κύπρος έχει μαζεμένο ένα τεραστίου όγκου παράνομο χρήμα Σοβιετικών, που όμως κατά μεγάλο ποσοστό επανατοποθετείτε κυρίως στην Ρωσία αναδεικνύοντας την Κύπρο τον 4ο μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη Ρωσία. Το 2004 στο υπουργείο οικονομικών, εθνικής οικονομίας και βιομηχανίας της Γαλλίας είναι ο Σαρκοζί. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Ο ΣΑΡΚΟΖΙ (ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Mordechai Mallah ) ΕΙΧΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ DEAL ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΖΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ (και όχι μόνο Κύπρο αλλά και Ελλάδα) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ. (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΙΣΡΑΗΛ , ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ Ε.Ε.)
 


Το 1996 η Ελλάδα είχε την κρίση στα Ιμια. Ο ΛΟΓΟΣ; ΟΧΙ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΣΜΙΟΥ !!!!!!! ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ COOPER ΘΑ ΈΛΗΓΕ ΤΟ 2010 ,ΕΝΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ; ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1996!!!!!!!!!! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ; Ο ΣΗΜΙΤΗΣ , Ο ΟΠΟΊΟΣ διαδέχθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, μετά από ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 

ΠΟΤΕ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ; ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1996!!!!!!!!
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΙ ΡΙΖΑ ΕΧΕΙ; ΕΒΡΑΙΚΗ !!!!
ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΛΙΤΕ ΕΙΧΕ; ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ !!!!! Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Μάρμπουργκ της Δυτικής Γερμανίας και οικονομικά στο London School of Economics and Political Science. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως διδάκτωρ της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ το 1959. Δίδαξε ως υφηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντίας το 1971 και συνέχισε ως τακτικός καθηγητής του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Γκίσεν από το 1971 έως το 1975
 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ;
Το 1939, μετά τα προβλήματα που είχε με το καθεστώς Μεταξά, αναχώρησε για τις Η.Π.Α., όπου συνέχισε τις σπουδές του.(ΤΟ 1940 ΑΝΕΦΕΡΑ ΧΘΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ COOPER !!!!!!) Υπηρέτησε εθελοντής σε σημαντική θέση στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ !!!!!!! (και όχι τραυματιοφορέας όπως έχει γραφεί πολλές φορές) .
Το 1943 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στα Οικονομικά και τη Φιλοσοφία από το Χάρβαρντ, όπου και διορίστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής (associate professor). Το 1944, ο μόλις 25 ετών Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα από τα πέντε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη του Bretton Woods - που σχεδίασε ολόκληρη την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας ως τις πετρελαϊκές κρίσεις του '70 . Η πανεπιστημιακή του καριέρα στις ΗΠΑ ,εντασσόταν στο πλειοψηφικό ρεύμα της αμερικανικής οικονομικής σκέψης της εποχής. Έτσι ακολουθεί τη διαδομένη τότε αντίληψη μεταρρυθμιστικής οικονομικής πολιτικής για τις καθυστερημένες χώρες, η οποία επιδίωκε να συνδυάσει την ενίσχυση της ζήτησης μέσω της αύξησης των λαϊκών εισοδημάτων. Ηταν το καλό χαρτί ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
 

ΤΟΝ Απριλίου του 1967, ο Ανδρέας Παπανδρέου συλλαμβάνεται αλλά αφήνεται ελεύθερος τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου μετά από έντονες πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 1967 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΞΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!! . ΤΟ 1967 ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!!!!!!!
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΟΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ , ΛΙΒΥΗ ΚΛΠ….. και ήταν !!!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑΞΗ …... την έκανε !!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών και εισηγητικές εκθέσεις επί του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα του ευρύτερα δημόσιου τομέα, από το 13,4% επί του ΑΕΠ το 1981 θα φθάσουν το 1989 στο 26,1%. Τα ελλείμματα θα καλυφθούν κατά 106% από τον δανεισμό.
 

Το 1985 η Ελλάδα ήταν παγκόσμια πρώτη στο κατά κεφαλήν Δημόσιο Χρέος
1/1/2001 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ;
Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΘΕΙ.
ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
 

Τελειώνουν οι Ολυμπιακοί . ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ . Στις 10:45 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2004 έριξαν το σινουκ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο τον Ζ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΥΠΡΙΟΣ και πήγαινε στο Βατοπαίδι (και εκεί Κύπριος ) να συναντήσει τον Πούτιν.
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!!!!!!!!!!!!!
ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΈΡΙΞΑΝ ; (11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ).
ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ στις 15:35 της 12ης Σεπτεμβρίου 2004. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2004 ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ . Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ, ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ . Ο ΡΩΣΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΓΩΓΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ DEAL ΘΑ ΠΕΣΕΙ. Οι Ρώσοι αποτρέπουν ένα κτύπημα εναντίον του ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ PLAY STATION ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
 

Oι Αμερικάνοι ήσυχοι. Έχουν ΓΑΠ εκπαιδευμένο ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΟΥ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΦΕΣ: ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ χαθήκατε.
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: άμεση διαπραγμάτευση το 2009 το καλοκαίρι, με το ΔΝΤ ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί πρίν την 31/12/2010 που ειναι η λήξη του συμφώνου cooper. ΕΠΑΦΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣΚΑΝ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ).
Ο Στρόσκαν θα ήταν ο άνθρωπος των Αμερικάνων μέσα στην Ε.Ε. και θα λάμβανε την προεδρία της χώρας του σαν bonus. Θα αντικαταστούσε τον αντιπαθητικό Σαρκοζί, που είχε γίνει σκυλάκι της Μέρκελ, μιας και έβλεπε ότι η Γαλλία πήγαινε στα ίσια για πτώχευση. Η Μέκελ είχε χεσμένη την φωλιά της με τις ενέργειες της Deutsche Bank στην Αμερική και το σκάνδαλο Siemens (εκεί).
Ο ΓΑΠ λοιπόν θα έβγαινε και με το σύνθημα της πράσινης ανάπτυξης !!!!!!
Γιατί;
Διότι η μοιρασιά σου λένε θα ήταν δίκαιη. Το πετρέλαιο και το αέριο δικό μας ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΤΟΝ ΗΛΙΟ !!!!! που στην Ελλάδα που έχει και αιολική.
Φυσικά βάζει τον ΓΑΠ να χαλάσει τα σχέδια των Ρώσων για το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη (με τη βοήθεια των Βούλγαρων).
 

Το ΔΝΤ δεν είχε σχέση με την επίλυση του Ελληνικού προβλήματος μιας και ήταν καθαρά ευρωπαϊκό θέμα (ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν υποκατάστημα της ΕΚΤ). ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Της Ελλάδος; Μόλις το 2% της οικονομίας της Ευρώπης.
 

Τα όνειρα του Χίτλερ για τον ενεργειακό έλεγχο της λεκάνης της Μεσογείου επανέρχονται . Ο Ευρωπαϊκός νότος τώρα δεν χρειάζεται να είναι σύμμαχος αλλά οφειλέτης. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ !!!!!!
Αρχές του 2011 ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ κάνει την πρόταση για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ!!!!. Όμως η τροφοδοσία της Ευρώπης δεν φτάνει από μία Ελλαδίτσα.
Η Μερκελ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΙΒΥΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ
 

Η Λαγκαρτ ‘έχει δώσει την Λιστα στον Παπακωνσταντίνου την άνοιξη του 2010. Η προειδοποίηση είναι σαφής και είναι από την Μέρκελ προς τον ΓΑΠ.
 

Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2011 η Τυνησία είναι ελεγχόμενη, αρχές Ιανουαρίου ξεκινά το ξεκαθάρισμα της Αλγερίας, τον Φεβρουάριο του 2011 ξεκινάει της Λιβύης, ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 2011 και αρχίζει το πανηγύρι της Αιγύπτου.
 

Στην φάση αυτή η Τουρκία (ήδη μέλος των G 20 δηλαδή συγκαταλέγεται στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου) θέλει να παίξει ενεργό ρόλο. (ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ). Ήδη από τον Μαιο του 2010 το Ισραήλ τους έχει δώσει μάθημα με το επεισόδιο με τους Τούρκους ακτιβιστές , όπου το Ιράν τους χρησιμοποίησε και οι Τούρκοι την πάτησαν.
Ο πληγωμένος εγωισμός της Τουρκίας την οδηγεί να δείξει τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή και αρχίζει η εμπλοκή της στην Συρία. ΧΑΡΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΒΑΣΕΙΣ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (με ρεπουμπλικάνους να είναι υπέρ της επέμβασης)
 

Η Γαλλία λοιπόν στα λημέρια της με ενεργειακό πρόγραμμα που πρέπει να μοιραστεί με την Μέρκελ. Ο Στροσκαν είναι βέβαιος ότι θα γίνει πρόεδρος ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ και ψάχνει συμμάχους. Ένας από αυτούς ο Μπερλουσκόνι. Προσεγγίζει και τον ΓΑΠ .ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2011 συλλαμβάνεται και προεδρία αντίο. Επίσης η Μέρκελ ετοιμάζει τον Μπερλουσκόνι για αντίο.
Αντικαταστάτης του Στροσκάν η Λαγκαρτ και για την γούνα της έχουν σκάνδαλα.
Ο ΓΑΠ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ και ως λύση ; Η δέσμευση το χρέος μας να τρέχει με ρήτρα Αγγλικού δικαίου.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ όμως ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. Αναλαμβάνει η Χίλαρι να καθαρίσει την κατάσταση. Η λύση; ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ , ΝΑ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.
 

26/10/11 στο eurogroup που τελειώνει στις 4 το πρωί!!!!! Οι αγορές κερδοσκοπούν από τις διαρροές πληροφοριών. Ο ΓΑΠ φεύγει σε διατεταγμένη υπηρεσία και την υλοποιεί (οι αγορές βουτιά) και στις 31/10/11 εκτός ότι το παίρνει πίσω ( άρα οι αγορές επάνω) ο Ομπάμα τα λέει με την Μέρκελ !!!!!!!
Ο Πουτιν 5/12/11 είχε εκλογές !!!!
Το μυαλό όμως της Μέρκελ στα πετρέλαια και φυσικά της Κύπρου. Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στην Β. Αφρική, είναι λόγο προϊστορίας στα χέρια του Ολάντ
Πως θα είναι η Κύπρος στα χέρια της;
ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!!!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ; Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ (άνθρωπός τους) .
Οι Αμερικάνοι εν όψει εκλογών μεταθέτουν το πρόβλημα για μετά τις εκλογές τους .
 

Η ‘Ελλάδα πάει σε εκλογές. Άνθρωπο δικό τους οι Αμερικάνοι δεν έχουν.
Η Μέρκελ έχει.
ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.
 

Καθαρίζοντας τις εκλογές ο Ομπάμα … βλέπει ότι του είναι απαραίτητος ο Τσίπρας.
ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ, ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ , ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ (δεν θα γίνει αλλά μια ΕΟΖ, για να κλειδωθεί το όσμιο της Αλεξανδρούπολης, είναι ότι πρέπει).
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ.
ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ;
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Η Μέρκελ στα δύσκολα.
Αναγκάζεται να δεχθεί μέσω Σόιμπλε, τις θέσεις των Αμερικάνων, δια στόματος Αλέξη.
Ο Σαμαράς είναι σαφές, ότι αφού προειδοποιήθηκε και έμεινε με την Μέρκελ έχει πρόβλημα.
 

ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
Προχωρά από άλλους δρόμους. Κάνει σαφή την πρόθεσή του να ενώσει την ορθοδοξία με πρώτο μεταξύ πρώτων τον πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο. Έχει σκοπό το Άγιο Όρος να το κάνει ημιαυτόνομο (κάτι σαν Γιάλτα), κάθε δυό και κάθε τρεις στο ¨Ορος τον βρίσκεις, έλυσε τα οικονομικά προβλήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. ΕΒΑΛΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ τον Ιβάν Σαββίδη (του ΠΑΟΚ) να είναι αγαπητός αλλά και σε μία κίνηση ίδρυσης κόμματος, να μπορεί να μαζέψει με ένα κλικ 600 – 700.000 ψήφους από ρωσοπόντιους,
ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΠΑ , ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ VISA , ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΧΑΣΑΝ (αρχηγό της Ρώσικης μαφίας που ήταν κούρδος)
και άρχισε να κινείται στα βαλκάνια προκαλώντας σε πολλούς δυσφορία.
 


Και σε όλο αυτό το μπάχαλο ΕΜΕΙΣ;
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;
ΟΛΟΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ 2009.
ΜΑ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ;
ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ …..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ;
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ (και φυσικά δεν θα αναλυθεί τώρα).
ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ Η ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ COOPER ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ (ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ)



enaasteri.blogspot.com

19 σχόλια:

  1. TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

    1. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ.
    2.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΜΜΕ)
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ (ΗΛΙΘΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ) ΑΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΝΩΤΗΤΑ.
    3. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
    4. ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΣΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
    5. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΧΥ.
    6. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    7. ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΑΣ KAI TΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυση , ο Β.Π.Π. πόλεμος δεν είχε προσχεδιαστεί!

    Ο Χίτλερ ΔΕΝ ήταν βαλτός από τους Αμερικανούς για να καταστρέψει την Ευρώπη και εν συνεχεία να αιχμαλωτίσουν (οι Αμερικανοί) την Ευρώπη με Αμερικανικά δάνεια για την ανασυγκρότηση της , αλλά ήθελε, ως Γερμανία , να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρης την Ευρώπης και την Αφρικής, ενάντια στους Αγγλους-Αμερικάνους- Ρώσους-Γάλλους!

    Τέτοια μεγάλα όνειρα μια Γερμανία, η οποία μόλις είχε καταστραφεί από τον Α.Π.Π. και η οποία είχε αποκτήσει πλουτοπαραγωγικά εδάφη από την Ρωσική Χριστιανική ορθόδοξη Αυτοκρατορία που τις είχε παραχωρήσει ο εγκάθετος των τραπεζιτών κομμουνισμός των λένιν - τρότσκι;;;
    (Μιας και γίνεται αναφορά και υπαινιγμός για τον ρόλο των Εβραίων και οι λένιν και ιδίως ο Τρότσκι ήταν γνησιότατος Εβραίος. Και ο Ανδρέας παπανδρέου γνωστότατος στους Αμερικανούς (καπιταλιστές εχθρούς του κομμουνισμού;;;)τροτσκιστής κομμουνιστής! Τυχαίο; )

    Τώρα είναι απολύτως γνωστό πως τους κομμουνιστές , την σοβιετική ένωση την δημιούργησαν και την στήριξαν οι Αγγλοι-Αμερικάνοι!
    Γιατί το έκαναν , εφόσον εμφανίζονται στην ανάλυση του άρθρου ,να διεκδικούν ο κάθε ένας Αμερικάνοι Ρώσοι Γάλλοι ο κάθε ένας για τον εαυτο του τα κοιτάσματα των υπολοίπων μικρών χωρών;
    Γιατί να βοηθήσουν την Σοβιετική ένωση να αναπτυχθεί και να μην την καταστρέψουν και μάλιστα με ΟΛΟ τον πλανήτη με το μέρος τους λόγω των απάνθρωπων εγκλημάτων που καθημερινά διέπρατταν οι κομμουνιστές;

    Και η Αγγλία Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ παίκτης πριν (μόνο πριν;;;) από τον Β.Π.Π. που βρίσκεται;
    Η Πανευρώπη του Καλλέργη και των κομμουνιστών μαρξ-λενιν;
    Η προωθούμενη παγκοσμιοποίηση που μέχρι πριν απο μερικές δεκατίες ήταν συνομωσία και τώρα την βλέπουμε ΟΛΟΙ που βρίσκεται στην παραπάνω ανάλυση και απο ποίους προωθείται εφόσον όλοι μεταξύ τους οι παγκόσμιοι παίκτες (Αμερική Γερμανία Ρωσία είναι εχθροί;
    Η πανίσχυρη (;) πλέον κομμουνιστική Κίνα αδιάφορη για ολα αυτά που προσπαθούν να μοιράσουν οι άλλοι και ιδίως οι Αμερικάνοι τους οποίους ΔΑΝΕΙΖΕΙ ασύστολα κατά παράβαση κάθε λογικής (οικοπνμικής-ιδεολογικής);

    Μήπως η όλη κατάσταση είναι πιο απλή απο οτι φαίνεται;

    Μήπως όλες αυτές οι συμβάσεις κοοπερ κλπ. δάνεια κλπ. που έρχονται και παρέρχονται είναι πραγματικότητα μεν αλλά απλώς “δένδρα για να χάνουμε το δάσος”;

    Μήπως όλοι αυτοί οι ηγέτες των ισχυρών (φαινομενικά) χωρών, δεν είναι καθόλου εχθροί μεταξύ τους αλλά έχουν Εναν και Μόνον εχθρό , Τον Θεάνθρωπο Κύριο Ημων Ιησού Χριστό μας, την Ελληνοορθοδοξία ΚΑΙ τα έθνη που αντιστέκονται στην με μαθηματική ακρίβεια επερχόμενη ηλεκτρονική σκλαβοποίση τους;

    Αφού βεβαίως πρώτα εξαφανίσουν την μεσαία τάξη και μας μετατρέψουν αργά και σταθερά όλους σε πληβείους προλετάριους υπάλληλους του παγκόσμιου κομμουνισμού (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ) των τραπεζιτών και των ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (τις οποίες ελέγχουν οι ίδιοι τραπεζίτες μέσω των δανείων) οδηγώντας μας σε έναν παγκόσμιο τραπεζο- μονοπωλιακό καπιταλισμό = κομμουνισμό στα πρότυπα του λενινο-τροτσκισμού σταλινισμού!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ


    Υ.Γ.
    Ισως πρέπει να αφήσουμε τις πολλές λεπτομέρειες οι οποίες έχουν και πολλές ερμηνείες και να πρέπει να κοιτάξουμε τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ εχθρό που επελαύνει κατάματα ΚΑΙ δεν φαίνεται να βρίσκεται κανείς πρόθυμος για να τον σταματήσει.
    Και γιατί να το κάνει;
    Για να στιγματιστεί ως φασίστας και ναζιστής και να είναι όλη η παγκόσμια προοδευτική ανθρωπότητα απέναντι του και στο πλευρό των καλών καπιταλιστών κομμουνιστών;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθενας εχει τη δικη του οπτικη.
      Ισχυουν παντως και αυτα που λεει ο αρθρογραφος. Εξαλλου.. οταν ελεγε τα ιδια και ο στρατηγος ε.α. Γ.Αϋφαντης το 2010 και 2011 ηταν αριστερος?

      Διαγραφή
  3. 1. Συγχαρητηρια στον αρθρογραφο για την μεστη περιγραφη της πικρης αληθειας.
    2. Το βιβλιο του καθηγητου του Πολυτεχνειου Δημητριου Μπατση "Ο Ορυκτος Πλουτος της
    Ελλαδος" ειναι μια προσφορα στο Εθνος". Απηγορευθη απο τους Αγγλους. Εγινε μια
    προσπαθεια να κυκλοφορησει σε μορφη πολυγραφου.
    3. Το κοιτασμα των Φιλιππων(Καβαλα) shale oil μπορει να ικανοποιησει τις αναγκες της
    Ευρωπης για τετρακοσια χρονια. ΕΟΖ???
    4. Παντα ταυτα τα εφωναζε ο Σοφιανοπουλος προ εικοσαετιας, αλλα τον ειχαν αποκοψει απο τα
    ΜΜΕ. Μονο σε καποιους μικρους σταθμους μπορουσε να μιληση, οπως το HIGH.
    Ελπιζω οι νεοι της Ελλαδος να ενδιαφερθουν και να σκαλισουν την Ελληνικη ιστορια των τελευταιων διακοσιων ετων. Ενα συνεχες μαρτυριο κατω απο ΔΝΤ με διαφορα ονοματα. Υποθεση Πατσιφικο, Μονοπωλιο Σπιρτων Οινοπνευματος και Αλατος, Συμβασγ Κουπερ και παει λεγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως κε Ahoy.
      Ευχαριστουμε που θυμισατε κ τις εκπομπες του Σοφιανοπουλου.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αληθές! Του Σοφιανόπουλου του είχε μαλλιάσει η γλώσσα να τα λέει και να τα ξαναλέει. Ο λόγος του ήταν χειμμαρώδης και τα έλεγε χύμα!. Αλλά εις μάτην!!! Οι Ελλαδίτες ήταν πολύ απασχολημένοι με την ασήμαντη ζωούλα τους, την οικτρή καθημερινότητά τους και την επίπλαστη καλοζωϊα τους. Είχαν κουφαθεί από την (Πασοκική) καλοπέραση. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... Ο Σοφιανόπουλος πριν από το HIGH, είχε γιά πολλά χρόνια εκπομπή στο ΤΗΛΕΤΩΡΑ του Μιχαλόπουλου αλλά και προς το τέλος της εποχής ενασχολήσεώς του με τα κοινά, είχε βγει κάποιες φορές στο κανάλι του Καρατζαφέρη. Από τη στιγμή όμως που έμπλεξε με αυτόν τον πολιτικό απατεώνα χάθηκαν τα ίχνη του. Το Κόμμα Ελληνισμού που είχε ιδρύσει ήταν αμελητέο διότι δεν είχε τα μέσα και την υποστήριξη να αντέξει μπροστά στις προεκλογικές τιτανομαχίες και έσβησε. Δυστυχώς! Συγχωνεύτηκε με το ΛΑΟΣ (το κατάπιε)και από τότε έπεσε στη λήθη (κοινώς, το έφαγε η μαρμάγκα!!!)

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
  4. " 2. Το βιβλιο του καθηγητου του Πολυτεχνειου Δημητριου Μπατση "Ο Ορυκτος Πλουτος της
    Ελλαδος" ειναι μια προσφορα στο Εθνος". Απηγορευθη απο τους Αγγλους. Εγινε μια
    προσπαθεια να κυκλοφορησει σε μορφη πολυγραφου."

    Αγαπητέ κύριε Ahoy είστε "θησαυρός" ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα...μόνο να προσθέσω ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέσθηκε με εντολή των Αμερικάνων γιατί συνέγραψε αυτό το βιβλίο μαζί με άλλους μαζί με άλλους τεχνοκράτες και διανοούμενους .Το οποίο μπορεί όποιος θέλει να το κατεβάσει απο εδώ :

    https://tinyurl.com/yb74uv2c

    Με το οποίο περιέγρεαφε βήμα-βήμα την ανοικοδόμηση και διαμόρφωση μιας ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ικανής όχι μόνο να θρέψη τον λαό της, αλλά να μεγαλουργήσει χωρίς ΞΕΝΟΥΣ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε ολοι πολυ κι εσενα φιλε Λύκαστρε, για τον χρησιμο συνδεσμο.

      Διαγραφή
    2. Ο Μπάτσης συνελήφθη καί εξετελέσθη γιά κατασκοπεία καί όχι λόγω τού βιβλίου, τό οποίο κυκλοφορούσε ελεύθερα γιά περίπου πέντε χρόνια.

      Περισσότερα εδώ: https://el.metapedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82

      Διαγραφή
  5. Χαραχτηριστικός τρόπος που περνάνε την Προπαγάνδα τους με "όχημα" την "Αλλαγή-Πρόοδο-εξέλιξη"......

    https://www.newmoney.gr/diethni/386277-fotografos-%C2%ABpeirakse%C2%BB-diafimiseis-apo-ti-dekaetia-tou-1950-gia-na-deiksei-pos-o-kosmos-exei-allaksei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://ardin-rixi.gr/archives/210821

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδού μια απάντηση γιατί ΔΕΝ πάει παρακάτω το όλο θέμα

    http://scripta---manent.blogspot.com/2019/01/80.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μύθος της "Σύμβασης Κούπερ"

    Πριν από αρκετό καιρό συζητούσα με φίλους οι γονείς των οποίων ήταν φίλοι με τον Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Με είχαν διαβεβαιώσει ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ουδέποτε δέχτηκε την περιβόητη "Σύμβαση Κούπερ". Έκτοτε έψαχνα τρόπο να το αποδείξω, ώσπου σήμερα ο αγαπητός μου φίλος Ν. Α. μου έστειλε έναν σύνδεσμο, στον οποίο διάβασα αυτά που μεταφέρω εδώ:
    "Ένας απ' τους μύθους που ανακυκλώνονται στο ελληνικό Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, είναι αυτός της δήθεν ύπαρξης, μιας λεγόμενης «Σύμβασης Κούπερ», που υπεγράφη πριν αρκετές δεκαετίες και βάση αυτής έχει παραδοθεί απ΄τις αρχές του 2011 κρυφά όλος ο ορυκτός πλούτος της χώρας σε…ξένους δανειστές.

    Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

    Η συμφωνία του ελληνικού κράτους με την «Hellenic Hydroelectric and Metallurgical Corporation», μια αμερικανική εταιρεία η οποία δεν υπάρχει εδώ και άνω του μισού αιώνος, περιελάμβανε την δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών, εξόρυξη ορυκτών για την παραγωγή ρεύματος και απόδοση του έργου στο ελληνικό κράτος στις 31/12/2010. Ήταν μια κλασική αποικιοκρατική σύμβαση την οποία, αν και την προώθησε ο βασιλιάς Γεώργιος, εν τούτοις απερρίφθη ως μη συμφέρουσα από το ελληνικό κράτος. Ακολούθησε ο πόλεμος, η αλλαγή συσχετισμών, η συμβαλλόμενη εταιρεία διαλύθηκε, ο μηχανικός Χαγκ Κούπερ (Hugh Cooper) πέθανε και όλα ωραία και καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση μάλιστα στο σχετικό ΦΕΚ, άρθρο 11, παράγραφος 2, λέει πως εάν δεν υλοποιηθεί τίποτα, η σύμβαση έχει λήξει από το 31/12/1952!

    Ο μύθος ξεκινάει από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μπάτσης (ο συντουφεκισθείς μετά του Μπελογιάννη) αναφέρει στο βιβλίο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» (1947) την ύπαρξη της σύμβασης!

    Αυτό ήταν! Σύμφωνα με μια…λιακοπούλεια λογική, ο Μπάτσης ήξερε για τη σύμβαση ΑΡΑ τον τουφέκισαν για τον λόγο αυτό! Βέβαια, το ότι για τη σύμβαση ήξερε όλη η Ελλάδα, εφόσον αυτή είναι δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν έχει και μεγάλη σημασία… Αρκεί να ξέρουμε πως «είμαστε πλούσιοι αλλά οι κακοί δεν μας αφήνουν να προκόψουμε»…

    Εν πάση περιπτώσει, τίποτε από όσα ορίζει η σύμβαση δεν υλοποιήθηκε, κανένα εργοστάσιο δεν χτίστηκε στον Αχελώο, καμιά ξένη εταιρεία δεν έχει το μονοπώλιο στο ρεύμα.

    Παρ” όλα αυτά «αναρωτιούνται» πολλοί, αν οι προδότες πολιτικοί θα ανανεώσουν τη «Σύμβαση Κούπερ» που υποτίθεται πως έληξε πριν περίπου ένα χρόνο… Εμ βέβαια, τόσα λεφτά βγάζει ο…Κούπερ, γιατί να σταματήσει;"

    (Πηγή)


    Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, η προβοκάτσια και η λάσπη του ΚΚΕ (τι άλλο θα περίμενε κανείς από τα ορφανά των εβραίων Μαρξ - Στάλιν - Λένιν; ) έχει ριζώσει για τα καλά στις μέρες μας και δυστυχώς μολύνει ακόμη και τον πατριωτικό χώρο...

    του Γεωργίου Μεταξά
    https://www.logiosermis.net/2013/02/blog-post_9009.html#.XE8w11KTtol

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    Υ.Γ.
    Και να θέλει κανείς να αγιάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφημερίς της Κυβερνήσεως περί παραχωρήσεως εις την εταιρείαν Hellenic Hydro-Electrik ...του προνομίου της εκμεταλεύσεως της δυνάμεως των ρεόντων υδάτων του ποταμού Αχελώου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας , προς παραγωγήν ηλεκτρικής ενέργειας και της εκμεταλεύσεως ταύτης.

    Εφημερίς Κυβερνήσεως έτος 1940.
    Σύμβαση cooper.

    https://www.scribd.com/doc/65926497/%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97-COOPER-%CE%A6%CE%95%CE%9A-27-02-1940

    “Οι ΗΠΑ φρόντισαν να μας δεσμεύσουν με το σύμφωνο cooper .
    ENA ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ, αλλά και τον θαλάσσιο και υποθαλάσσιο ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940) Αυτό και αν ήταν προδοσία……, η οποία έγινε από τον Ιωάννη Μεταξά (γιατί το έκανε; δεν είναι της παρούσης)...”

    Διαβάζω για τα νερά του Αχελώου δια την παραγωγήν ηλεκτρικής ενέργειας.
    Που αναφέρει την παράδοση ΟΛΩΝ των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας που έληξαν το 2010 και θα έπρεπε να εφευρεθεί ένα μνημόνιο για να συνεχιστεί η σύμβαση;

    Φοβού τους "Δαναούς" και δώρα φέροντες.
    Μου θυμίζει έναν άλλον μύθο για έναν άλλον κομμουνιστή και το βιβλίο
    του Πογδαλης νομίζω τον έλεγαν η κάπως έτσι...
    Τέλος πάντως σε αυτήν την χώρα οι αριστεροί τα ξέρουν όλα
    και οι κακοί δεξιοί τους σκοτώνουν για να μην πάει το
    Ελληνοχριστιανικό έθνος μας που το υπεραγαπούν οι κομμουνιστές μπροστά!
    Τον σκότωσαν και αυτόν τον Μπάτση μαζί με τον ...ήρωα Μπελογιάννη και άλλους δύο κομμουνιστές που πάλευαν να μας απελευθερώσουν από τα νύχια του φασισμού!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ό Δημήτριος Μπάτσης ήταν δικηγόρος καί όχι καθηγητής τού Πολυτεχνείου. Τό βιβλίο ήταν μία συρραφή άρθρων διαφόρων αρθρογράφων στό περιοδικό Ανταίος πού εξέδιδε. Δέν ήταν οικονομολόγος, όπως λέγεται. Είχε μελετήσει τό Μαρξιστικό μοντέλο ανάπτυξης. (πού μόνο ανάπτυξη δέν φέρνει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αυτόλυκε μας δίνετε αυτόν τον σύνδεσμο ,δεν είναι έτσι;;
      https://el.metapedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82

      Τον σύνδεσμο που δώσατε τον ανοίξατε να τον διαβάσετε η όχι;; Διότι εκεί μέσα γράφει...:

      " Ο Δημήτρης Μπάτσης, Έλληνας νομικός KAI OIKONΟΜΟΛΟΓΟΑ ",......" σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του Ελένης, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά"
      ...." Γόνος πλούσιας μεγαλοαστικής οικογενείας, ήταν γιος του βασιλόφρονα ναυάρχου Αντωνίου Μπάτση, "

      ...." Ο Τάκης Λαζαρίδης στο βιβλίο του «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι...» γράφει γι’ αυτόν ....Και τον εκτέλεσαν παρότι γνώριζαν καλά ότι δεν είχε καμιά σχέση με ασυρμάτους και «κατασκόπους» .!!!!!!

      Ξέρετε πολλούς γόνους πλουσίων οικογενειών...και μάλιστα με ΝΑΥΑΡΧΟ πατέρα και ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ που να ασχολείται με κατασκοπίες.;;;
      Η κατηγορία της κατασκοπείας ήταν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ .


      Διαγραφή
    2. 1).Βεβαίως καί διάβασα όσα αναφέρονται, άν καί τά ήξερα. Καί αυτά, καί περισσότερα. Τό "σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του Ελένης" δέν μού λέει απολύτως τίποτα. Πτυχίο; Όχι.
      2).Δέν είναι η μοναδική περίπτωση μεταστροφής γόνου δεξιών από τόν κομμουνισμό.
      3).Δέν είπα πουθενά ότι δικαίως ή αδίκως καταδικάστηκε. Τό νά ισχυρίζεται ο Λαζαρίδης ότι ήταν αθώος τής κατηγορίας γιά κατασκοπία δέν τόν κάνει αυτομάτως οικονομολόγο ή καθηγητή τού Πολυτεχνείου.
      4).Υπήρξαν δύο εξαιρετικές μελέτες τήν εποχή εκείνη, τών Βαρβαρέσσου καί Ζολώτα. Πραγματικές μελέτες καί όχι μαρξιστικές παπάτζες. Τό ότι δέν εφαρμόστηκαν άς χρεωθεί στίς φιλιππινέζες πού κυβερνούσαν.
      5).Πρίν από 8-10 χρόνια περίπου εμφανίστηκε στό διαδίκτυο ένα άρθρο κάποιου γελοίου προπαγανδιστή-αρθρογράφου-δημοσιογράφου(;), προφανώς αριστερού, σχετικά μέ τή σύμβαση Κούπερ, συνδέοντάς την μέ τόν Μπάτση. Δυστυχώς δέν θυμάμαι τό όνομά του. Ισχυριζόταν ότι ο Μπάτσης εκτελέστηκε επειδή έγραψε τό βιβλίο, (πού όμως κυκλοφορούσε επί 5 περίπου χρόνια), καί επειδή «αποκάλυψε» τήν σύμβαση Κούπερ, λές καί επρόκειτο περί απορρήτου, τήν στιγμή πού υπήρχε ΦΕΚ. Από αυτόν ξεκίνησε όλο αυτό τό παραμύθι, τό οποίο βλέπω ότι δυστυχώς επιβιώνει μέχρι σήμερα. Έτσι κατασκευάζει η αριστερά τούς «ήρωες» της.
      6).Εξ αιτίας αυτού τού άρθρου, καί τής ανακύκλωσής του, η σχολιάστρια Φωτεινή πέφτει κι αυτή στήν παγίδα. Τά εξηγεί ο Ανώνυμος28 Ιανουαρίου, 2019 18:47
      Επίσης κάνει λάθος ώς πρός τήν πτώση Παπαδόπουλου. Δέν ήταν η αιτία τό ότι ήθελε "οι συναλλαγές για το πετρέλαιο μας να γίνονται σε δρχ και όχι σε δολάρια". Η χώρα πριμοδοτούσε τήν εισαγωγή συναλλάγματος, όχι μόνον τότε, αλλά καί μετά τήν πτώση τής χούντας, π.χ. απαλλαγή από φόρους γιά αγορά ακινήτου μέ εισαγωγή καί δραχμοποίηση συναλλάγματος καί πρίμ 10% επί τών εξαγωγών.

      Διαγραφή

    3. Αγαπητέ Αυτόλυκε γράφεις :

      " Έτσι κατασκευάζει η αριστερά τούς «ήρωες» της."
      " Δέν είπα πουθενά ότι δικαίως ή αδίκως καταδικάστηκε. Τό νά ισχυρίζεται ο Λαζαρίδης ότι ήταν αθώος τής κατηγορίας γιά κατασκοπία δέν τόν κάνει αυτομάτως οικονομολόγο ή καθηγητή τού Πολυτεχνείου. "

      Nαι μόνο που ο συγκεκριμένος ΔΕΝ ήταν καν κομμουνιστής.!! Άρα δεν ήταν ήρωας της αριστεράς...είδαμε και τους ντε μεκ ήρωες της αριστεράς π΄χ Ζαχαριάδη...πράκτορας των Άγγλων ήταν....Τώρα αν κάποιοι για δικό τους όφελος ήθελαν και θέλουν να τον κατατάξουν στους κομμουνιστάς...αυτό κρύβει άλλα από πίσω.
      Άλλο οικονομολόγος και άλλο πολυτεχνείο....

      Αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι τόσο ο κομμουνισμός όσο και ο καπιταλισμός χρηματοδοτούνται...από το ίδιο...ΤΑΜΕΙΟ.!!
      Όπως και ο ελληνικός εμφύλιος...τα χρήματα για να στηθεί και να χρηματοδοτηθούν και ΟΙ ΔΎΟ ΠΛΕΥΡΕΣ προήλθαν....απο την ίδια τράπεζα...την FED.!!Και για αυτό έχω αποδείξει από την ίδια την τράπεζα.

      Όσο εσείς θα αλληλοτρώγεστε μεταξύ σας σε δεξιούς, σε αριστερούς , σε Ν.Δημοκράτες και άλλες πολιτικές ταμπέλες...ο εχθρός θα τρίβει τα χέρια του απο ευχαρίστηση.Όσο θα μιλάτε για "ήρωες" της αριστεράς η για "ήρωες" της δεξιάς...είστε χαμένοι από χέρι.

      Διαγραφή