«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Ακίδα στο μάτι της ρωσικής αρκούδας τα Σκόπια.

του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου


Η ενόχληση του Πούτιν και του Λαβρόφ από το «βάπτισμα» των Σλάβων


Ο ρόλος της Ελλάδας και η εχθρότητα που έσπειρε με την Ρωσία για να πάρει το απόλυτο…τίποτα ξεπουλώντας την αιματοβαμένη Μακεδονία μας



Σε πόκερ για τους δυνατούς παίχτες έχει μετατραπεί η γεωπολιτική ανάπτυξη των Βαλκανίων με την Ελλάδα να τίθεται ανοιχτά προς την ατλαντική πλευρά που έχει ουρά την Ευρώπη έπειτα από την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η όλη εξέλιξη δεν αρέσει καθόλου στην Μόσχα η οποία δεν θέλει σε καμιά περίπτωση τα Σκόπια να μετονομαστούν σε «Μακεδονία» καθώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες στην περιοχή και στα δικά της ενεργειακά συμφέροντα.
Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως  διεξάγεται στο παρασκήνιο ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ Μόσχας και Δύσης με φόντο τα Σκόπια και την Ελλάδα.
Άλλωστε τα Σκόπια είναι η ακίδα στο μάτι της ρωσικής αρκούδας καθώς, όπως έχουν γράψει ανοιχτά και οι Times του Λονδίνου,  αποτελούν την βάση των δυτικών δυνάμεων στα Βαλκάνια.
Η παρουσία τους ανατρέπει τους  γεωστρατηγικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς της Μόσχας η οποία ήθελε να έχει τον κυρίαρχο λόγο στην περιοχή των Βαλκανίων.
To θέμα έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα Καρφί στις 19-1-2019

Πολυεπίπεδο

Το παιχνίδι του δημοψηφίσματος το έχει κερδίσει η Ρωσία με την αποχή να φτάνει σε επίπεδο ρεκόρ προκαλώντας στην Δύση παγωμάρα. Όμως ο Ζάεφ  ήταν αποφασισμένος να περάσει την συμφωνία (!)  και ωθούμενος από τις δυτικές του συμμαχίες το έπραξε και έμενε μόνο η επίσημη υπογραφή του ελληνικού κοινοβουλίου.
Λίγες ώρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης  της ελληνικής κυβέρνησης ο Πούτιν ξέσπασε στο προσκήνιο καθώς σε δηλώσεις του υπογράμμισε, με τόνο επικριτικό μάλιστα, ότι επιβάλλεται από εξωτερικές πιέσεις η επίσπευση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.  
Ξεκάθαρο παιχνίδι κυριαρχίας
Πούτιν και Λαβρόφ στην αντεπίθεση στο +5

Σε δήλωση του έκανε λόγο για κίνηση που δεν φέρνει την λαϊκή εντολή των πολιτών των Σκοπίων οπότε έμμεσα τόνισε πως είναι άκυρη και μη νομιμοποιημένη η Συμφωνία των Πρεσπών.
Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος, η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλεται από εξωτερικές πιέσεις, παρά το γεγονός ότι αντιτίθεται στη βούληση των πολιτών των Σκοπίων, με απώτερο στόχο την επίσπευση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. 
«Για να εξασφαλιστεί η επίσπευση της προσχώρησης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ, εκκινήθηκε ακόμα και η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και της μετονομασίας του κράτους την περασμένη χρονιά, μαζί με την αναθεώρηση των θεμελίων της "μακεδονικής" εθνικής ταυτότητας. Ωστόσο, η βούληση των "Μακεδόνων" ψηφοφόρων αγνοήθηκε - το δημοψήφισμα για την αλλαγή της ονομασίας του κράτους απέτυχε αλλά η πίεση από το εξωτερικό παραμένει».
 
Στην ίδια συνέντευξη, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια με πολιτικές που αποσκοπούν στο να «εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους» στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος επισήμανε πως η διαδικασία της «Βάπτισης» των Σκοπίων «μπάζει» από όλες τις πλευρές και είναι κατακριτέα.
Ειδικότερα είπε, «Η Ρωσία έχει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας για την αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε την τροπολογία στο Σύνταγμά της που μετονομάζει τη χώρα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει μια συμφωνία με την Ελλάδα για την τερματισμό μιας 27χρονης διαμάχης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.Η επίλυση του θέματος του ονόματος θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πιέσεις στην Ελλάδα από Ευρώπη και ΗΠΑ 
Η αντίθεση της Μόσχας στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι κάτι καινούριο και δείχνει το πλαίσιο στο οποίο διεξάγεται αυτή τη στιγμή ο ανταγωνισμός Δύσης και Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Κι ενώ η Ρωσία αντιδρά στην επικύρωση και εφαρμογή της, οι χώρες της Δύσης θεωρούν ότι η Συμφωνία θέτει τις βάσεις για σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, γεγονός ενδεικτικό των προθέσεών τους για το μέλλον. 
Στο σκοπιανό δημοψήφισμα
Τόσο η Ρωσία όσο και η Δύση, είχαν ρόλο στο δημοψήφισμα των Σκοπίων, το οποίο -σε τεχνικό επίπεδο- αφορούσε την επίσημη ονομασία της πΓΔΜ.
Όπως αναφέρουν ξένοι παρατηρητές οι διαδικασία αυτή δεν ήταν απλά μια προσπάθεια για την επίλυση μιας ετυμολογικής διαμάχης: αφορούσε σφαίρες συμφερόντων, τα όρια της επιρροής της Μόσχας στις παραμεθόριες περιοχές της Ευρώπης και την ισχύ προσέλκυσης δυτικών θεσμών.

Ο «ενεργειακός πόλεμος» και η Ελλάδα στα σχοινιά

Ο «ενεργειακός» πόλεμος ουσιαστικά έχει αφετηρία τα Σκόπια και οι αναλυτές κάνουν λόγο για άγριο παιχνίδι των μεγάλων παιχτών το οποίο ουσιαστικά ξεκινά τώρα!
Το θέμα είναι παρά τα «μαρσαρίσματα» του Πούτιν και τις δυτικές βλέψεις  η Ελλάδα υποτάχθηκε στα «θέλω» των «συμμάχων» της   χωρίς να διεκδικήσει τίποτα.
Χάρισε ταυτότητα ύπαρξης στα Σκόπια και «έσπειρε» αποστάσεις και ίσως εχθρότητα με την Ρωσία…
Το μόνο που κέρδίσαμε, που και αυτό το έχουν αφήσει να εννοηθεί είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει κέντρο στα Βαλκάνια.
Αυτό διατυμπανίζει ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου μα οι εγγυήσεις δεν υπάρχουν στα χαρτιά. Λόγια, λόγια …και υποσχέσεις από «φίλους» και τι έμεινε; Η πίκρα από την αιματοβαμένη αιώνες τώρα Μακεδονία μας, που «ξεπουλήθηκε» για χάρη του Καμμένου-Τσίπρα!!! 


2 σχόλια:

  1. Η Ρωσσια θα κανει εισβολη στα σκοπια σιγουρα εκτος εαν με αλλους τροπους εμποδισει να ολοκληρωθει το κολπο,η Ρωσσια εαν ολοκληρωθει το κολπο με τα Μακεδονοσκοπια θα αποκλεισθει απο το αιγαιο γιατι εκει απο το ΝΑΤΟ θα βαλουν πυραυλους και ρανταρ που θα ελεγχουν τα στενα του βοσπορου.και δεν ειναι μονο αυτο αλλα σχεδιαζουν να καταλαβουν και την βορειο Ελλαδα που θα γινει ενα τειχος αποκλεισμου της Ρωσσιας οποτε τερμα τα διφραγγα,λετε ο Πουτιν να μην τα ξερει?
    θα τους αφησει ετσι νομιζεται?
    Το ΝΑΤΟ ειναι πια ελεχγομενο απο τους Ατλαντες και τους Χαζαροεβραιους χωρις πλειοψηφικη αποδοχη απο τα μελη κρατη του συμφωνου της συμμαχιας,η πολιτικη του Τραμπ εχει αποστασιοποιηθει απο τα σχεδια του ΝΑΤΟ το οποιο δρα ως αυτονομος οργανισμος που τραβαει στην κυριολεξια απο τα μαλια τα κρατη μελη του,τα κρατη μελη του ΝΑΤΟ ειναι σαπια απο εμψυχο υλικο και πισω αρκετα απο οπλισμο σε σχεση με την Ρωσσια η οποια εχει αναπτυχθει χωρις τυμπανοκρουσιες σε μεγαλο βαθμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή