«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Τ. Χριστοδουλοπούλου προς ΝΔ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση.



Την "καρδιά" του κομματικού στρατού δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μάλιστα "απείλησε" την  αντιπολίτευση και ειδικότερα τη ΝΔ πως οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους. Συγκεκριμένα είπε "οι δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται τις απολύσεις, αλλά και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, με την ψήφο τους θα σας στείλουν στις ψευδαισθήσεις που έχετε διαμορφώσει".

Η κριτική της κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν ανελέητη προς την πλευρά της ΝΔ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της. Όπως είπε "μερικοί νομίζουν ακόμα πως τον Αύγουστο δεν έγινε τίποτα και συνεχίζουμε ακόμα να ζούμε στα μνημόνια. Είστε μια αντιπολίτευση που εχθρεύεται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία".

Ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας πως "ο κ. Μητσοτάκης ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης νομίζω ότι έδωσε δείγματα γραφής, γιατί τότε ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι απολύσεις, τα πειθαρχικά, ακόμα και η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, εάν δικάζονταν για οποιοδήποτε αδίκημα, είτε είχε είτε δεν είχε σχέση με την εργασία τους. Για ένα αυτοκινητιστικό αν είχαν δικαστεί έπρεπε να φύγουν και να τεθούν σε διαθεσιμότητα από το Δημόσιο.Αυτή η τρομερή καταστολή που εξαπολύθηκε είχε να κάνει και με τον μύθο του δημοσιονομικού κόστους, που λεγόταν τότε κατά κόρον και όλα τα βέλη στράφηκαν προς τον δημόσιο τομέα και στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά δεν τα έχει προφανώς ξεχάσει κανείς και προφανώς φοβούνται ότι, αν γίνει κυβερνητική αλλαγή, θα επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα σε μαζική κλίμακα".

Υπερασπίστηκε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το νέο νόμο για το ΑΣΕΠ ο οποίος ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή, ενώ "χρέωσε" τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων όχι στο ότι άδειασαν από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά στο ότι "υπάρχει κοσμοσυρροή του κόσμου στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας γι’ αυτό και τα προβλήματα. Τα νοσοκομεία εμφάνισαν προβλήματα όταν έβαλαν τους ανασφάλιστους. Γέμισε ο τόπος από ανθρώπους που ήθελαν φροντίδα και πριν δεν είχαν την ευκαιρία να την λάβουν".

Ενώ μίλησε για αποκατάσταση αδικιών στον δημόσιο τομέα και εφαρμογή αμερόληπτης αξιολόγησης καθώς τα προηγούμενα χρόνια διόριζαν σε αυτό τα κόμματα που κυβέρνησαν με κομματικά κριτήρια. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς είπε πως το ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα πρέπει να καταργηθεί. Ποια είναι η στιγμή; "Μέχρι το ελληνικό κράτος να αποκτήσει τεκμήριο αθωότητας, τεκμήριο αμεροληψίας και τεκμήριο αξιοκρατίας, το ΑΣΕΠ θα αποτελεί πραγματικά έναν φραγμό στην κομματικοποίηση του κράτους, στην κομματικοποίηση του Δημοσίου, ώστε πραγματικά όλα τα παιδιά των Ελλήνων να έχουν μία θεμιτή φιλοδοξία να δουλέψουν στο Δημόσιο και όχι να κλείνονται οι πόρτες από τους "ημέτερους".

Νωρίτερα σε ό,τι αφορά τους διορισμούς Γενικών Διευθυντών υπουργείων, η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε υποστηρίξει πως το χειμώνα του 2014 ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης είχε διορίσει διευθυντές  σε όλα τα υπουργεία "τους οποίους εμείς δεν διώξαμε". Και πρόσθεσε πως όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται η νέου τύπου αξιολόγηση οι περισσότεροι από αυτούς πληρούσαν τα κριτήρια και παρέμειναν.

Μαρία Νταλιάνη


3 σχόλια:

  1. (δεν πρέπει να λείπει απο κανένα πατριωτικό ιστολόγιο)

    Έχεις μια γεύση μακαρονάδας στα χείλη

    Θέλω να μου προσέξετε ιδιαιτέρως αυτή την ιστορική φωτογραφία [από το Τραπεζούντα.gr] όπου μια γλυκύτατη κι αλαφρώς στρουμπουλή κυριούλα, καταβροχθίζει με αξιοζήλευτη απόλαυση, ένα γερό κομμάτι πίτα, προφανώς σε κάποια ομιλία ή εκδήλωση ή πανηγύρι, στο οποίο μάλιστα της έχουνε δώκει και πρώτο τραπέζι-πίστα.
    Προσέξτε το λοιπόν ότι, ουδείς άλλος φαίνεται να έχει όρεξη για μάσες, αντιθέτως οι παρόντες φαίνονται κάπως κουμπωμένοι και μερικοί θα έλεγα, πολύ ζωχαδιασμένοι.

    Και προπαντός, παρατηρήστε ότι δυο-τρεις κυρίες, από τις πισινές της, στρέφουν μάλλον έκπληκτες το κεφάλι τους προς τα πίσω, σαν κάτι να τις έχει παραξενέψει...

    Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, ποια είναι η εν λόγω κυριούλα, τι είδους πίτα χαρδαμπουκώνει, τι σόι εκδήλωση είναι τούτη και κυρίως, γιατί οι πισινές της στρέφονται να κοιτάξουν πανικόβλητες προς τη γαλαρία, να σας τα αποκαλύψω αμέσως εγώ...

    Διαβάστε περισσότερα :

    http://panusis.blogspot.com/2019/01/blog-post_68.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ/ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ/ΡΟΥΦΙΑΝΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τον ερωτα σου βρε Τασια εγινα πρακτωρας της CIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή