«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

O ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ, ΖΑΪΧ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ" ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΚΑΙ ΟΡΙΣΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΆΛΛΑ.. «ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»... 🤣🤣🤣



Η Βραζιλία αποχωρεί και επίσημα από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

Το είπε και το έκανε ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας, Μπολσονάρου



Η Βραζιλία αποχωρεί και επίσημα από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας διένειμε στους διπλωμάτες του τηλεγράφημα με το οποίο τους ζητεί να ενημερώσουν τον ΟΗΕ για την αποχώρησή της χώρας από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, μετέδωσαν ΜΜΕ την Τρίτη. Η Βραζιλία υπέγραψε το κείμενο και εντάχθηκε στη νομικά μη δεσμευτική συμφωνία τον Δεκέμβριο, όταν στην εξουσία βρισκόταν ακόμη ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μισέλ Τέμερ. Όμως ο ακροδεξιός νέος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ορκίστηκε και κατέλαβε το αξίωμα την 1η Ιανουαρίου, είχε ξεκαθαρίσει ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ότι θα απέσυρε τη χώρα από το Σύμφωνο.
Σύμφωνα με την βραζιλιάνικη υπηρεσία του BBC, το τηλεγράφημα του ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι η Μπραζίλια δεν έχει πρόθεση να συμμετάσχει στην παραμικρή δραστηριότητα ή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια βάσει του κειμένου.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη η επίσημη αναγγελία της αποχώρησης της Βραζιλίας από το Σύμφωνο.
Τη 10η Δεκεμβρίου, 164 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, υπέγραψαν στο Μαρόκο το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, μια προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να υιοθετηθεί κοινή προσέγγιση σε διεθνές επίπεδο σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.
Το κείμενο αυτό ορίζει 23 στόχους για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Όμως το Σύμφωνο προκάλεσε αντιδράσεις, με τις κυβερνήσεις σε αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστρία, να ανακοινώνουν ότι δεν θα το υπογράψουν διότι θεωρούν ότι επιβάλλει περιορισμούς στις εθνικές πολιτικές τους ως προς τη διαχείριση της μετανάστευσης.
Ο Μπολσονάρου, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PSL) της Βραζιλίας, κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Οκτώβριο. Τον Δεκέμβριο, δεσμεύθηκε ότι θα αποσύρει τη χώρα από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και θα εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρούς όρους όσον αφορά την υποδοχή μεταναστών.
Ο νέος βραζιλιάνος πρόεδρος, που δηλώνει θαυμαστής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και διαβεβαιώνει πως θα επιδιώξει η χώρα του να αποκτήσει πολύ πιο στενή σχέση με την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου ενοίκου του Λευκού Οίκου, έχει επίσης καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να αποσύρει τη Βραζιλία από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

πηγή


Ζ. Μπολσονάρου: «Εγγυημένο» το δικαίωμα οπλοφορίας με λευκό ποινικό μητρώο


Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου την τετραετή θητεία του στην προεδρία της Βραζιλίας, ανήγγειλε το Σάββατο ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα που θα «εγγυάται» το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.
«Με διάταγμα, σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας.
Μέχρι σήμερα, η νομοθεσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για τα όπλα είναι αυστηρή. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα κρατούν στα σπίτια τους· απαγορεύεται η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους εξαιρουμένων μόνο εκείνων που τους το επιτρέπει η ιδιότητά τους (των αστυνομικών, των στρατιωτικών, καθώς και των στελεχών άλλων σωμάτων ασφαλείας).
Η χαλάρωση των όρων για την οπλοφορία ήταν μια από τις πιο εμβληματικές προεκλογικές υποσχέσεις που έκανε ο Μπολσονάρου, επιχειρηματολογώντας πως έτσι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.
Ο ακροδεξιός πολιτικός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του διατάγματος. Ήδη, το Κογκρέσο της Βραζιλίας συζητά μέτρα για να χαλαρώσουν οι όροι για την οπλοκατοχή.
Οι εταιρείες όπλων αναμένουν να είναι ανάμεσα στους κερδισμένους της προεδρίας του Μπολσονάρου. Η τιμή των μετοχών της Taurus Armas SA έχει καταγράψει άνοδο 88% εξαιτίας των προσδοκιών περί χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

πηγή 
 

8 σχόλια:

  1. Κώστα ξέρω γιατί ξεράθηκες στο γέλιο. Για όλους αυτούς που βλέπουν τον λεγάμενο όπως και τον Τραμπ και τον Σαλβίνι να μιλούν με τον Νετανιάχου και να φοράνε κιπά και κάνουν το λάθος να τους ταυτίζουν με τις πραγματικές σιωνιστικές μαριονέτες Ομπάμα, Κλίντον, Μακρόν, Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!
      Βέβαια, δεν τους ταυτίζουν στην κυριολεξία με τους άλλους.. αλλά ότι "φόρεσε" δήθεν μια καινούρια μάσκα ο σιωνισμός, την εθνικιστική, για να φέρει οικονομική κατάρρευση, εμφυλίους, σφαγές με λαθρό και Γ'ΠΠ
      Τα στοιχεία όμως που συνηγορούν περί της αφέλειας αυτής της θεωρίας.. είναι πάρα πολλά και νά τώρα που προστίθενται κι άλλα κάθε τόσο.

      Θα το ξαναπώ: Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα έρθει η μέρα που θα πω σε πολλούς -τους οποίους κατά τα άλλα εκτιμώ- "είδατε τί μαλακίες γράφατε;" Και δυστυχώς είναι πάνω από 15 αυτοί. Τον τελευταίο καιρό έχω μείνει μόνο με 4 από αυτούς τους ανθρώπους που μπορώ και συνεννοούμαι. Αυτό..ναί! ..είναι ένα πάρα πολύ καλό επίτευγμα των εχθρών μας.. και εχθρών όλων των εθνών. Έχω γράψει εδώ κάτι σχετικό: https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/12/blog-post_39.html

      Διαγραφή
    2. Εδώ όμως μάλλον θα καταλάβεις πιο πολλά:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/12/10_13.html

      Διαγραφή
  2. Τα παιδιά εδώ έχουν άλλη άποψη :

    https://odysseiatv.blogspot.com/2019/01/blog-post.html

    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδη και "αυτος δικος τους ειναι" εχει κουρασει, τετριμενο δειγμα νεοελληνικης νοχεληκοτητος, προτεινω για σημερα ενα διαλειμμα με ταξιδι σε αλλους κοσμους.

    https://www.youtube.com/watch?v=jLCHpZ6B1gU&ab_channel=JasonAldeanVEVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα ακριβώς την ίδια αντίληψη πραγμάτων έχω και εγώ. Αν δεν κάνω λάθος, κάποιος με ψευδώνυμο Πάνανδρος Ελλην, ξεκίνησε όλη αυτή τη χαζομάρα.
    Και εκείνο που δεν μπορώ να διακρίνω ειναι ποιοι από όσους διακινούν αυτή χαζομάρα είναι πράγματι χωρίς πολιτική σκέψη, (απλά τους βολευει να τους τσουβαλιαζουν όλους μαζί στο σάκκο του σιωνισμου, για να παριστάνουν τον έξυπνο!)και ποιοι είναι κρυφο-υπηρέτες των σιωνιστών.
    Αν γνωριζεις περισσότερα, μην τα κρατάς μόνο για σένα! (το τελευταιο χάριν αστεϊσμού!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κρατώ για μένα τίποτα.
      Απλά διαβάζεις για τις λυσσαλέες προσπάθειες των Βρυξελλών να συνετίσουν την Ιταλία, ή την λύσσα των "δημοκρατικών" στην Αμερική εναντίον του Τραμπ ασταμάτητα μέχρι τώρα (ο Σόρος π.χ. έφτιαξε μέσα σε ένα 8μηνο από την εκλογή Τραμπ.. 200 ΜΚΟ στην Αμερική, "για να μην μπορέσει να ξαναβγει και δεύτερη τετραετία" λέει), και πολλά άλλα...
      Έρευνα χρειάζεται, οι αποδείξεις υπάρχουν.

      Διαγραφή