«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Αριστοτέλης, Tο Ελληνικό γένος θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο.

Ο Αριστοτέλης θεωρείται ο δημιουργός της λογικής σκέψης. Οι φιλοσοφικές του σκέψεις και ιδέες έχουν μεγάλη επίδραση στην ανθρωπότητα, την εκπαίδευση και τον σύγχρονο δυτικό τρόπο σκέψης.
 
Ο Αριστοτέλης έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα και μητέρα και την κηδεμονία του ανέλαβε ο φίλος του πατέρα του, Πρόξενος, που ήταν εγκαταστημένος στον Αταρνέα της μικρασιατικής Αιολίδας, απέναντι από τη Λέσβο.
Ο Πρόξενος, φρόντισε τον Αριστοτέλη σαν δικό του παιδί και τον έστειλε στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών για να γίνει μαθητής του Πλάτωνα.
Ο Αριστοτέλης ήταν μαθητής στην σχολή του Πλάτωνα για 20 χρόνια. Μετά τον θάνατό του Πλάτωνα ο Αριστοτέλης εγκατέλειψε την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην Άσσο, που ήταν πόλη στα μικρασιατικά παράλια, απέναντι από τη Λέσβο.
Στην Άσσο ο Αριστοτέλης δίδαξε τρία χρόνια.
Το 345 π.Χ. ο Αριστοτέλης, ακολουθώντας τη συμβουλή του μαθητή του Θεόφραστου, πέρασε απέναντι στη Λέσβο και εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη, όπου έμεινε και δίδαξε μέχρι το 342 π.Χ. Στο μεταξύ είχε παντρευτεί την ανιψιά και θετή κόρη του Ερμία, την Πυθιάδα, από την οποία απέκτησε κόρη, που πήρε το όνομα της μητέρας της.
Μετά το θάνατο της πρώτης του συζύγου ο Αριστοτέλης συνδέθηκε αργότερα στην Αθήνα με τη Σταγειρίτισσα Ερπυλλίδα, από την οποία απέκτησε ένα γιο, το Νικόμαχο.
Το 342 π.Χ. τον προσκάλεσε ο Φίλιππος στη Μακεδονία, για να αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση του γιου του Αλέξανδρου, που ήταν τότε μόλις 13 χρονών.
Ο Αριστοτέλης άρχισε με προθυμία το έργο της αγωγής του νεαρού διαδόχου.
Φρόντισε να του μεταδώσει το πανελλήνιο πνεύμα και χρησιμοποίησε ως εκπαιδευτικό όργανο τα ομηρικά έπη.
Η εκπαίδευση του Αλέξανδρου γινόταν άλλοτε στην Πέλλα και άλλοτε στη Μίεζα, μια κωμόπολη της οποίας τα ερείπια έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και βρισκόταν στους πρόποδες του βουνού πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η σημερινή Νάουσα.


Το 335 π.Χ. ιδρύει στην Αθήνα την σχολή του. Για να εγκαταστήσει τη σχολή του διάλεξε το Γυμνάσιο, που λεγόταν και Λύκειο και επικεντρωνόταν στη μελέτη των φυσικών επιστημών.
Με χρήματα που του έδωσε άφθονα ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης έχτισε μεγαλόπρεπα οικήματα και στοές, που ονομάζονταν «περίπατοι».
Ίσως γι’ αυτό η σχολή του ονομάστηκε Περιπατητική και οι μαθητές του περιπατητικοί φιλόσοφοι.
Η οργάνωση της σχολής είχε γίνει κατά τα πρότυπα της Πλατωνικής Ακαδημίας και οι Φιλοσοφικές σπουδές της βασίστηκαν σε δοκιμές και πειράματα για να αποδειχτούν διάφορα φαινόμενα της φύσης.
Το 323 π.Χ. με την είδηση του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου οι οπαδοί του αντιμακεδονικού κόμματος νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εκδικηθούν τους Μακεδόνες στο πρόσωπο του Αριστοτέλη.
Το ιερατείο, με εκπρόσωπό του τον ιεροφάντη της Ελευσίνιας Δήμητρας, Ευρυμέδοντα, και η σχολή του Ισοκράτη με το Δημόφιλο, κατηγόρησαν τον Αριστοτέλη για ασέβεια.
Ο Αριστοτέλης όμως, επειδή κατάλαβε τα πραγματικά κίνητρα και τις αληθινές προθέσεις των μηνυτών του, έφυγε για τη Χαλκίδα, προτού γίνει η δίκη του.
Εκεί έμεινε στο σπίτι που είχε από τη μητέρα του, μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του την Ερπυλλίδα και με τα δύο του παιδιά, το Νικόμαχο και την Πυθιάδα.
Ο Αριστοτέλης απεβίωσε μεταξύ πρώτης και εικοστής δευτέρας Οκτωβρίου του έτους 322 π.Χ. στη Χαλκίδα από στομαχικό νόσημα, μέσα σε θλίψη και μελαγχολία.
Το σώμα του μεταφέρθηκε στα Στάγειρα, όπου θάφτηκε με εξαιρετικές τιμές. Οι συμπολίτες του τον ανακήρυξαν «οικιστή» της πόλης και έχτισαν βωμό πάνω στον τάφο του.
Στη μνήμη του καθιέρωσαν γιορτή, τα «Αριστοτέλεια», και ονόμασαν έναν από τους μήνες «Αριστοτέλειο».
Η πλατεία όπου θάφτηκε ορίστηκε ως τόπος των συνεδρίων της βουλής.
Φεύγοντας από την Αθήνα είχε ορίσει διευθυντή της σχολής το μαθητή του Θεόφραστο, που τον έκρινε ως τον πιο κατάλληλο.
Έτσι η σχολή του Αριστοτέλη εξακολούθησε να ακτινοβολεί και μετά το θάνατο του μεγάλου δασκάλου.
Ο Αριστοτέλης θεωρούσε πως η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσει ο άνθρωπος στην αλήθεια και αυτό φρόντιζε να μεταφέρει στους μαθητές του.



Σταγόνες φιλοσοφίας του Αριστοτέλη

«Ο καλός μαθητής είναι αυτός που μπορεί να ξεπεράσει τον δάσκαλο.»
«Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους φίλους μας, όπως θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν.»
«Όλοι οι άνθρωποι από τη φύση τους επιθυμούν την γνώση.»
«Πρέπει η τέχνη να χρησιμοποιεί όργανα και η ψυχή το σώμα.»
«Η ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή.»
«Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας.»
«Η φτώχεια είναι έλλειψη πολλών πραγμάτων και η απληστία όλων.»
«Τίποτα απ’όσα είναι δοσμένα από τη φύση δεν είναι χωρίς τάξη.»
«Η φιλία ή η αγάπη είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα.»
«Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος.»
«Περισσότερο αγαπούν οι ευεργέτες τους ευεργετούμενους παρά οι ευεργετούμενοι τους ευεργέτες.»
«Όπως το σώμα, όταν στερηθεί της ψυχής πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται.»
«Το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο.»
«Όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά: τύχη, φύση, παρόρμηση, συνήθεια, λογική, πάθος, πόθο.»
«Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος.»


Βιβλιογραφία:

Αριστοτέλης – Η προσωπικότητα και η φιλοσοφία του μέσα από το έργο του, Ζ.Μ. Ζεμπ,
Εκδ Λιβάνης – Νέα Σύνορα,
Αριστοτέλης, W.D. Ross, Εκδ: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας,
Ο Αριστοτέλης για όλους, Άντλερ Μόρτιμερ, Εκδ. Παπαδήμας,
Wikipedia,
Gnomikologikon


πηγή

11 σχόλια:

  1. “Ο άνθρωπος που δεν καταφέρνει να χαλιναγωγήσει τα σωματικά του πάθη είναι ο αποκτηνωμένος, ο μη φυσιολογικός, δηλαδή ο άνθρωπος που δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως παράδειγμα προκειμένου να προχωρήσει κανείς σε βαθύτερες ανθρωπολογικές παρατηρήσεις: «Απ’ αυτά προκύπτει καθαρά ότι είναι φυσικό και συμφέρον να εξουσιάζεται το σώμα από την ψυχή και οι άλογες – ορεκτικές δυνάμεις από το νου και το έλλογο μέρος της ψυχής, ενώ η ισότιμη ή αντίστροφη σχέση εξουσίας είναι επιζήμια για όλα τα μέρη”

    Αριστοτέλης.

    Πανεύκολα από τα παραπάνω λόγια του Αριστοτέλη καταλαβαίνει κανείς ποιος εξουσιάζει ποιόν σήμερα.
    Εξουσιάζει, το πνεύμα η ύλη.
    Στην δεξιά κοσμοθεώρηση που προάγει το πνεύμα έχει επιβληθεί η υλιστική αριστερά!
    Ότι φάμε ότι πιούμε και ....ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ!

    Του λες του άλλου αύριο είναι της Πρωτάγιασης.
    Ημέρα αυστηρής νηστείας , δεν τρώμε ούτε λάδι. Η απάντηση. Αυτά τα λένε οι παπάδες για να μας χαλιναγωγούν.
    Δεν μπορεί να αντιληφθεί το νόημα της νηστείας.
    Πόσο μάλλον βαθύτερες φιλοσοφικές έννοιες όπως πρώτα και κύρια Τον Λόγο Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και κατά δεύτερον των Ελλήνων φιλοσόφων προ Χριστού αλλά και των Αγίων μας την μετά Χριστόν εποχή.
    Είναι και ο λόγος που έχουμε καταστραφεί η μη κατανόηση των εννοιών.
    Και αντί να σκύψουμε από επάνω τους με σεβασμό στις έννοιες αυτές που διατηρήθηκαν χιλιετηρίδες άθικτες τις τσαλαπατάμε απλά και μόνο για να γίνουν οι δούλοι (προλετάριοι) αφεντικά στα εργοστάσια.

    Διαβάστε τις απόψεις του Αριστοτέλη για αυτούς που σήμερα , από προλετάριοι έχουν γίνει αφεντικά και κυβερνήτες.

    “Οι Άνθρωποι έχουν ανάγκη από εργαλεία.
    Τα εργαλεία διακρίνονται σε έμψυχα και άψυχα.
    Ο δούλος αποτελεί ιδιοκτησία και είναι το καλλίτερο εργαλείο.”

    Αριστοτέλης.


    Ο Αριστοτέλης, οι δούλοι και οι γυναίκες

    http://eranistis.net/wordpress/2014/10/23/%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5/

    Υ.Γ.
    Για την τύψη δεν τίθεται καν θέμα. Ο σημερινός "προοδευτικός πανέξυπνος" υλιστής δεν πιστεύει ούτε καν πως υπάρχει.

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ...- ΠΡΟΣΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.... Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ [ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΑΙΑ ]...ΟΕΟ...ΟΕΟ...

    Α ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ...ΤΟ [ ΦΦΣΣΤΤΤ ] ΒΟΕΙΝG ΤΩΝ ΝΑΛΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ Η ΠΤΗΣΗ 370 [ = 777 ] ΠΟΥ ΕΞΣΑΦΑΝΙΤΗΚΕ ΤΗΝ 23 [ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ] ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ [ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ]...ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ [ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ] ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΡΑΓΕ Η ΟΧΙ...ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ - ΤΩΡΑ - ΚΑΙ ΤΟ BOEING ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ [ ..... ] ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΝΗ [ ΑΡΡΗΤΟ ] ....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η Τ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΧΙΑ [ ΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ]...[ ΞΑΝΑ ] ΟΕΟ...ΟΕΟ...

    Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ -...Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ...ΜΟΜΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ 30 ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ...

    ΥΓ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ... ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΤΡΕΛΛΟΣ ...ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ...


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ [ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΛΕ] ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΡΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ...ΧΑ ΧΑ...

    ΥΓ.-1 ΛΕΕΙ Η ΜΙΑ ΦΙΛΗ - ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ....- ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΒΟΥΡΛΟ ΠΗΓΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΞΕΒΑΦΤΗΚΕ...


    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ Φ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ...ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ [ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ]...

    ΥΓ.-2 ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟ POWER OF LOVE [ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ] ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΕΣ...ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΑ ΤΩΡΑ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιανναρε καλημέρα!

      Έτσι.. ρίχνε στοιχεία στο τραπέζι να ψάχνονται..

      Για πες μου τώρα..
      στην Αρβελέρ να δώσουμε σημασία, που λέει ότι ο τάφος του Αλεξάνδρου είναι στη Βεργίνα..
      ή στον Άγιο γέροντα Πορφύριο που, κάποιοι λένε ότι συνάντησε την ψυχή του Τειρεσία και του είπε, ότι ο τάφος του Μέγιστου είναι κοντά στο Δίον;

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΤΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΝΗ [ ΗΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ] ΧΑΛΑΝΕ Η ΟΧΙ...ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...

      ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟΕΒΔΟΜΟ [ 17 ] ΑΙΩΝΑ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ΕΙΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ...- ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΟΥΛΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΝΗ KAI ΘΑ ΧΑΘΥΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΩΝ [ ΚΙΝΑ ] -...

      ΕΔΩ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ 370 ΤΩΝ ΜΑΛΛΑΙΟΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΧΙΑ ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ...ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ...ΕΝΩ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ BOEING ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΝΩ Ο Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ...WHY...
      ΥΓ.ΔΙΟΝ ΔΑΓΚΩΤΟ...ΠΟΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΑΡΒΕΛΕΡ ΤΩΡΑ...


      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    3. Τα θυμάμαι αυτά Γιάννη.
      Από την πλευρά τους απλώς λένε για εμάς ότι αραδιάζουμε συνωμοσιολογία, αλλά όσο κοντά κι αν έχουμε πέσει.. δεν νομίζω πως ποτέ θα μάς αποκαλύψουν την αλήθεια.

      Σε ευχαριστώ πολύ, εκ μέρους και των αναγνωστών, για τις πληροφορίες.

      ΥΓ.

      - Μπαμπά, θέλω το iphone-X
      - Και ποια η μαγική λέξη μικρέ;
      - Βαρβάρα
      - Ποια είναι η Βαρβάρα;;;..
      - Αυτή που μιλάς στο facebook όταν η μαμά λείπει..
      - Το θες σκέτο ή με μια ωραία θηκούλα;
      🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    4. ΥΓ2
      Σε χρονοδίνη φυσιολογικά δεν λειτουργούν. Έχει χαθεί λογικά η χρονοτοπική συνθήκη ενεργοποίησης.

      Διαγραφή
  4. Κοιτάξτε τι αριστούχο στέλεχος των ΕΔ εξανάγκασαν σε παραίτηση οι ποδίτσες.

    "Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι κάτοχος διδακτορικού με «άριστα», το ένα από τα τρία μεταπτυχιακά του είναι από το Harvard, η πτυχιακή του στην ΣΕΘΑ έχει διακριθεί, στην ΑΔΙΣΠΟ βγήκε πρώτος μεταξύ 204 σπουδαστών και έχει λάβει πέντε εύφημες μνείες."

    https://www.armyvoice.gr/2019/01/polemiko-naftiko-dio-ichires-paretisis-machimon-axiomatikon/

    Έχει κανείς πληροφορίες για τον αριστούχο εύελπι που τραγουδούσε το "Μακεδονία ξακουστή" και τον υπέβαλλαν σε αυστηρά φυλάκιση; Σε κανά ΣΥΠ σε νησί καταδικασμένο τον έχουνε;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ04 Ιανουαρίου, 2019 20:33

      ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΤΟΥ MIRAGE 2000,ΠΟΥ ΚΑΤΈΡΡΙΨΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΘΕΣΙΟ F-16,ΜΕ ΜΕΙΚΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΠ'ΤΑ ΒΑΦΤΊΣΙΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  5. Αρθογραφε καλησπέρα. Την Αρβελερ αφήστε την καλύτερα εβραιομασωνος και οπαδος της ενδοευρωπαικης και φοινικης γλωσσας , οπότε δε χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.. Και κάτι που θέλω μα σε ρωτήσω αν γνωρίζεις, το οποίο μου ήρθε καθώς διάβαζα. Γιατι ο Ισοκράτης ήταν εναντίον Αριστοτέλη? Και αυτός δεν ήταν υπέρμαχος της πανελλήνιας Ιδέας και παρακίνησε τον Φίλιππο για την εκπλήρωση αυτής της ιδεας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν είμαι ο αρθρογράφος. Έχει πηγή το άρθρο.
      2.Για την Αρβελέρ ξέρω, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο.
      3.Δεν λέει για τον ίδιο τον Ισοκράτη το κείμενο. Οι της σχολής του Ισοκράτη με τον Δημόφιλο εναντιώθηκαν. Μην δίνεις και πολλή σημασία. Οι βιογραφίες φτιάχνονται με στοιχεία από αντιφατικές πηγές πολύ συχνά. Εδώ άλλες παρουσιάζουν τον Ισοκράτη επιστήθιο φίλο του Φιλίππου και άλλες ότι τον μισούσε.

      Διαγραφή