«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Προχωρούν ακάθεκτοι, στην «μετάλλαξη» των επόμενων γενεών!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο
 
Με μία συνταρακτική αποκάλυψη, σχετικά με την επεξεργασία του γονιδιώματος των γεννητικών κυττάρων των ανθρώπων, οι ευρωβουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, Miroslav Mikolášik από τη Σλοβακία και Peter Liese, από την Γερμανία ταράζουν, με γραπτή τους ερώτηση, την «νιρβάνα» της Κομισιόν, που δείχνει εφησυχασμένη από το γεγονός ότι, «η απαγόρευση της τροποποίησης του γονιδιώ-
ματος των γεννητικών κυττάρων βασίζεται σε διεθνείς συμφωνίες, όπως η Οικουμενική Διακήρυξη για το ανθρώπινο γονιδίωμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η σύμβαση του Οβιέδο, καθώς και το δίκαιο της ΕΕ.»
 
 

Στην ερώτηση τους, που κατατέθηκε μόλις προχθές, οι δύο ευρωβουλευτές, αποκαλύπτουν ότι:

*Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο Διεθνείς Διασκέψεις Κορυφής, για την επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος και στην δεύτερη, που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, στις 27-29 Νοεμβρίου 2018, ο κινέζος ερευνητής He Jiankui ανέφερε, αναπάντεχα, την πρώτη κλινική χρήση της επεξεργασίας του γονιδιώματος γεννητικών κυττάρων και ισχυρίστηκε ότι η επεξεργασία αυτή κατέληξε στη γέννηση δύο βρεφών.

Οι ευρωβουλευτές σημειώνουν ότι, παρόλο που ο ισχυρισμός αυτός δεν επαληθεύτηκε, ήταν σε κάθε περίπτωση βαθιά προβληματικός και αντιδεοντολογικός, όπως ομόφωνα επιβεβαίωσε η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

 Υπογραμμίζουν δε έντονα ότι, «η επεξεργασία του γονιδιώματος εμβρύων, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους ακούσιων επιβλαβών επιπτώσεων, όχι μόνο για το άτομο, αλλά και για τους απογόνους του. Ως εκ τούτου, οι κληρονομικές γενετικές αλλαγές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τροποποιήσεις όλων των μελλοντικών γενεών.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των δύο ευρωβουλευτών, που πρόκειται να διαβιβασθεί στην Κομισιόν στις 11 Φεβρουαρίου 2019:

«Η ανάπτυξη ταχέως εξελισσόμενων τεχνολογιών για την επεξεργασία του γονιδιώματος, ιδιαίτερα της τεχνολογίας CRISPR/Cas9, έχει επιτρέψει σημαντικές προόδους όσον αφορά την κατανόηση και την αντιμετώπιση σοβαρών ιατρικών παθήσεων.

Ωστόσο, ενώ η επεξεργασία του γονιδιώματος των σωματικών κυττάρων προχωράει στη φάση των κλινικών δοκιμών ακολουθώντας αυστηρά και υπεύθυνα κριτήρια, η επεξεργασία του γονιδιώματος των γεννητικών κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε διφορούμενη ερμηνεία της διεθνώς αναγνωρισμένης απαγόρευσης της τροποποίησης των γεννητικών κυττάρων του ανθρώπου.

Κατά την πρόσφατη δεύτερη διεθνή διάσκεψη κορυφής για την επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 27-29 Νοεμβρίου 2018, ο κινέζος ερευνητής HeJiankui ανέφερε αναπάντεχα την πρώτη κλινική χρήση της επεξεργασίας του γονιδιώματος γεννητικών κυττάρων και ισχυρίστηκε ότι η επεξεργασία αυτή κατέληξε στη γέννηση δύο βρεφών.

Παρά το γεγονός ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν επαληθεύτηκε, ήταν σε κάθε περίπτωση βαθιά προβληματικός και αντιδεοντολογικός, όπως ομόφωνα επιβεβαίωσε η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Η επεξεργασία του γονιδιώματος εμβρύων, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους ακούσιων επιβλαβών επιπτώσεων, όχι μόνο για το άτομο, αλλά και για τους απογόνους του. Ως εκ τούτου, οι κληρονομικές γενετικές αλλαγές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τροποποιήσεις όλων των μελλοντικών γενεών. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή υπονομεύει σοβαρά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η απαγόρευση της τροποποίησης του γονιδιώματος των γεννητικών κυττάρων βασίζεται σε διεθνείς συμφωνίες, όπως η Οικουμενική Διακήρυξη για το ανθρώπινο γονιδίωμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η σύμβαση του Οβιέδο, καθώς και το δίκαιο της ΕΕ.

Βάσει των ανωτέρω:

1. Γνωρίζει η Κομισιόν, ότι επείγει να αντιμετωπιστούν οι δεοντολογικές και νομικές συνέπειες της τροποποίησης του γονιδιώματος των γεννητικών κυττάρων του ανθρώπου για την ασφάλεια των παιδιών και των μελλοντικών γενεών και να ενθαρρυνθεί, κατά συνέπεια, η καθολική απαγόρευση της τροποποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος, ώστε να αποτραπεί ο αντιδεοντολογικός πειραματισμός στον άνθρωπο;

2. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Επιτροπή για να προωθήσει την ευρύτερη δημόσια δέσμευση και τον διάλογο με βάση την ορθή ερμηνεία της επιστημονικής προόδου σε ένα κοινωνικό πλαίσιο;

πηγή

2 σχόλια:

  1. Το σχολιο μου αυτο απευθυνεται στους αναγνωστες ανω των 50..........Θυμαστε το Δημοτικο Σχολειο και το Γυμνασιο καθολου?Θυμαστε να υπηρχαν αγορια με κραυγαλεα προδηλη γυναικεια συμπεριφορα οπως σημερα?Παρτε τις κιτρινισμενς φωτογραφιες και θυμηθειτε.Ποσα αγορια ειχαν αμφιβολα χαρακτηριστικα φυλλου? Σχεδον κανενα!!!!!Πολυ πολυ σπανια καποιο παιδι να ειχε ενα τετοιο φαινοτυπο.Σημερα οσοι ειστε παρατηρητικοι μπορειτε να δειτε τα αγορια ας πουμε της 2ας Γυμνασιου.Ειστε σιγουροι οτι δεν εχουν γινει ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ γενετικες αλλαγες??Λυπαμαι πολυ που το λεω ,θλιβομαι κυριολεκτικα,αλλα ψυχανεμιζομαι οτι κατι εχει γινει στην γεννετικη μηχανικη.Οχι δεν ειναι επικτητα χαρακτηριστικα αλλιωσης.Προκειται για βιολογικη παρεμβαση.Μακαρι να κανω λαθος.Εχετε σκεφτει τι κολοσσιαιο ρολο εχουν παιξει οι εξωσωματικες, οι ειδικες κλινικες με τους 'αγνωστους' δοτες και τις παρενθετες μητερες.Δεν ειμαστε γιατροι και δεν γνωριζουμε.Ομως δικαιουμαστε εξ ονυχος να κρινουμε τον λεοντα .Η την λεονταρινα.Παιχτηκαν δισεκατομμυρια στην αγορα της τεχνολογιας ασφαλους συλληψης, κυησης και τοκετου.Μηπως η απληστια των επιστημονων καθοδηγηθηκε απο τα γνωστα κεντρα? Ποιος διεδωσε αυτη την τεχνολογια?Σαρανταφευγα πενηνταρες και εξηνταρες ακομα εγιναν μαμαδες?Πολλες με διδυμα.Ειναι τοσο απλο να παρεμβαινουμε στην φυση??Ειμαστε τοσο σοφοι??Δεν το νομιζω.Απο την αλλη η διατροφη και τα εμβολια ειναι ενας αλλος υποπτος παραγοντας.Μονο μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,ενας Ιπποκρατης μπορει να δωσει νομιζω απαντησεις στα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως εύστοχες παρατηρήσεις και σκέψεις!
      Και είναι γνωστό ότι τα περισσότερα επιστημονικά πρότζεκτ έχουν διττό στόχο.

      Διαγραφή