«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Απίστευτες σκηνές στη Λέσβο: Μπλόκαρε την τοποθέτηση νέου Σταυρού η ΕΛ.ΑΣ. λόγω αλλοδαπών - Οργή κατοίκων

Δηλαδή, ρε μπατσάκια, για να καταλάβω, εσείς που σας πληρώνει με τους φόρους του ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, στήνετε κ@λο στους λαθροεισβολείς;;;
Για να καταλάβω, στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, τον πρώτο λόγο έχουν τα λαθροτζιχάντια;;;
ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
.........................................................
                                                                                        Καλλιόπη Σουφλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

9 σχόλια:

  1. Βρε, καλώς την, την κυρία αναμάρτητη. (Καλά τα λεω κυρία Σουφλή; )
    Και για να έχουμε καλό (ε)ρώτημα, τι ακριβώς προτείνετε; (πληθυντικός της απομακρύνσεως)
    Να φάνε στην μάπα την ψήφο του διπλανού και οι άλλοι τσουβαληδόν;
    Να πάψουν να αντιδρούν;
    Μήπως αυτό που επιδιώκουν οι νεοταξίτες τους το προσφέρετε ,κυρία Σουφλή;
    Διακινδυνεύω τις εξής προβλέψεις:
    Όσοι τσουβαλιάζουν είναι ύποπτοι.
    Όσοι λένε ,ας πρόσεχες, ας κάνουν τον κόπο να θυμίσουν στους ασπρόσεχτους πότε έδωσαν σαφή και τεκμηριωμένη συμβουλή.
    Αν ευθύνομαι για την ψήφο του διπλανού μου μία λύση υπάρχει. Να προτείνω και να επιβάλλω την δική μου θέληση παίρνοντας και την απαιτούμενη ευθύνη.
    Π.χ. Ψήφισε τον τάδε κι αν δεν κάνει όσα υπόσχεται βάζω εγγύηση την περιουσία και την ζωή μου.
    Σαφής;
    Αντε γιατί μας πρήξατε τα συκώτια κάποιοι πεντακαθαρήδιδες.
    Να θυμίσω την φράση του Ρήγα Φερραίου. " Αρκετό σπόρο έσπειρα" Δεν τον ένοιαξαν οι προδότες γιατί είχε στην ψυχή του τους καλλιεργητές, κυρία Σουφλή.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Astillais,

    αν το σχόλιο ήταν ανωνύμου, φυσικά και θα πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων, γιατί έχω πει ότι εδώ δεν δεχόμαστε σχόλια ειρωνικά, υβριστικά ή επιθετικά από σχολιαστές προς άλλους σχολιαστές ή φιλικά μπλογκς.
    Έκανα μία εξαίρεση, γιατί είσαι φίλη του ιστολογίου, αξιόλογη σχολιαστής και με αξιέπαινη βαθειά σκέψη.
    Γιατί δηλαδή επειδή εγώ ή η Σουφλή, ή ο Διηνέκης ή δεν ξέρω ποιος άλλος, ο οποίος ρίχνει καντήλια κάποιες φορές προς τον κόσμο (εγώ τουλάχιστον το κάνω σπάνια), πρέπει αυτομάτως να χαρακτηριζόμαστε ύποπτοι, πρακτοράκια ή δεν ξέρω τί άλλο..
    Καμία σκοπιμότης στο να μην αντιδράσουν οι κάτοικοι δεν υπήρχε στα λεγόμενα της Σουφλή. Το ξέρω καλά γιατί την ξέρω καλά, όπως και ξέρω ότι την ίδια εποχή (2013-2015) εγώ, η Σουφλή, ο Γιώργος Μεταξάς και αρκετοί άλλοι.. είμασταν πέραν του δέοντος "με σαφείς και τεκμηριωμένες συμβουλές" όπως λες.
    Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας (τρόπος του λέγειν.. "το πληκτρολόγιο" πες καλύτερα) να ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ και ξέραμε πως πολλά από αυτά είχαν φτάσει στων περισσότερων τα μάτια. Αν μη τι άλλο.. την εποχή εκείνη οργίαζαν, λιγότερο το φέιμπουκ, τουιτερ κλπ, περισσότερο όμως από σήμερα τα σχόλια, τα φόρουμ και τα ημέηλ. Σε όλους είχε πάρει το μάτι τους ότι: ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ π@@ΣΤΗ! ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ κ.ά., ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Ε Ν Τ Α Χ Ε Ι ΤΗ ΧΩΡΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΣΤΗΣ, ΜΟΣΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΛΠ.. (Δες εδώ: https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/05/472014.html)
    Όλοι τα διάβαζαν.. μην ανησυχείς.. ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ @@ΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ! ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΚΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΕΝΦΙΑ, ΘΑ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΡΟΖ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ!
    ΜΙΛΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Κ.Α. ..μην μακρηγορώ.

    Ποιο λοιπόν το συμπέρασμα από όλα αυτά Astillais;

    ΟΤΙ ΑΠΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ.. (όπως εγώ συγκεκριμένα συχνά λέω) ΟΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΡΙΖΑ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί φωνάζαμε και τότε και τώρα.
      Πολλοί το βλέπαμε το έργο και τότε και τώρα.
      Πολλοί ενεργοποιήθηκαμε και τότε και τώρα.
      Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν την καταστροφή τους,όπότε μας πήρε το ποτάμι ας μην λησμονούμε το "αεί παίδες οι Έλληνες".
      Άλλο όμως αυτό, καλέ μου, κι άλλο το μίσος "καλά να πάθετε" όταν δεν ευθύνονται για την ψήφο των άλλων.
      Περιστατικό:
      -Ρε που θα πάει αυτό το πράμα, αναρωτήθηκε κάποιος ,πληροφορούμενος τις απανωτές αλητείες των ρομά.
      -Τι σκας, εσένα δεν θα σε πειράξουν αφού δεν είσαι ρατσιστής, του είπα.
      Βούβα έκτοτε.

      ________

      Εσύ λες , όσοι ψήφισαν, ΟΣΟΙ ΟΣΟΙ δηλαδή οι ψηφοφόροι τους, όχι όλοι οι κάτοικοι.
      Αντάμα στα ξερά δεν καις και τα χλωρά.
      Αυτή είναι η διαφορά.
      Astillais

      Διαγραφή
    2. Εντάξει,
      δεν νομίζω όμως ότι και η Σουφλή εννοεί όλους τους κατοίκους του νησιού. Ή μάλλον ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Μόνο το 70% του νησιού, τα παλιο-συριζο-κομμούνια που "τυχαίνει" να έχουν στην τάξη τους και έναν μεγάλο αριθμό λαμογιών που είδαν τα λαθρό και ως επενδυτές για ξεζούμισμα 🙂

      Διαγραφή
    3. Εντωμεταξύ γνωρίζω καλά πως δεν παίρνουν εντολές τα μπατσάκια στο νησί, κατευθείαν από Αθήνα. Δεν πολυχρειάζεται. Ήδη λειτουργούν άμεσα και αυτόματα οι ντόπιες ανθελληνικές "υποδομές" από χρόοοόνια στο νησί. Κάποτε έτυχε να μου γνωρίσουν από κοντά κάτι άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτι στελέχη και διευθυντάδες των τραπεζών του νησιού.
      Τί που θυμάμαι τις φάτσες αυτονών, τί που κοιτάω τον τσίπρα, τον γαβρόγλου, την κυρα τασία... ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ!

      Διαγραφή
  3. Ηπιος ησουν Κωστα στο σχολιο σου. Σχεδον στο αριο της συνχρονης ασθενειας του "Πολιτικως Ορθου". Ποια DEMOCRACY και αλλες ιστοριες για αγριους. Εδω βρισκομαστε, καιρο τωρα, στη μετα καντηλια εποχη. Ο αλλος εχασε το χερι του στο Παρισι απο χειρομβοβιδα κροτου λαμψης κι΄εδω ψηριζουμε τη μαιμου.

    Τα πραγματα ειναι απλα. Κομμουνιστης κι΄Ελλην ειναι ασυμβατες εννοιες. Ο κομμουνισμος δεν πιστευει σε πατριδες και εθνη. Ειναι ο πολιτικος βραχιων του Ταλμουδικου Ιουδαισμου του οποιου θρησκευτικος ακρογωνιαιος λιθος ειναι οτι τα γκοιμ υπαρχουν μονο για να ειναι σκλαβοι των Εβραιων.

    Οσο για τους Συριζαιους δια των πραξεων τους εχουν προκαλεσει την επεμβαση του συνεργειου
    για την αποξηρανση του ελους που εχει γεμισει τη Πατριδα κουνουπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, δεν ήταν 70%, αλλά 56% συνολικά τα αριστερόστροφα αποτελέσματα στη Λέσβο, το 2015.
    Και οι Κρητικοί ακόμα χειρότερα.

    Ικανοποιημένοι τώρα όλοι οι Λέσβιοι που το πήραν πολύ προσωπικά και τοπικιστικά το όλο θέμα;
    Όλοι υποφέρουμε. Κι αυτοί ειδικά που δεν έφταιξαν, σε αυτό το νησί, υποφέρουν -αλλά και φοβούνται- ακόμα περισσότερο. Το πιστεύω και το καταλαβαίνω αυτό.

    Ο Διόδοτος ζητά συγνώμη λοιπόν από τους αναγνώστες του στη Λέσβο. Επόμενες σχετικές μας αναρτήσεις θα είναι πιο προσεκτικές στους χαρακτηρισμούς, από την πλευρά μας.

    Η παρούσα ανάρτηση θα μπορούσε να ακυρωθεί αν εννοηθεί ότι δυσφημεί το νησί, αλλά από σεβασμό σε αναγνώστες που ήδη σχολίασαν, δεν μπορούμε να προβούμε σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή