«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

H Ιστορία του Ήλιου της Βεργίνας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν, του συμβόλου του Βασιλικού Μακεδονικού Οίκου και κυρίου συμβόλου της Ελληνικής εθνογέννεσης.





«Στην διάρκεια των δέκα χρόνων της πολιορκίας της Τροίας, στην πατρίδα κάθε Αχαιού τα πράγματα χειροτέρευαν. Οι νεότεροι επαναστάτησαν και δεν καλοδέχτηκαν τους στρατιώτες όταν επέστρεφαν στον τόπο τους. Ακολούθησαν αμέτρητοι φόνοι, σφαγές, και εξορίες. Όσοι διώχτηκαν, ξαναγύρισαν αργότερα με άλλο όνομα. Τώρα λέγονται Δωριείς αντί Αχαιοί» 
('Περί Δωριέων', Πλάτων, Νόμοι, Βιβλίο τρίτο, 682)
Οι Δωριείς εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Κεντρικής Στερεάς (Δωρίδα), από όπου στη συνέχεια προωθήθηκαν στην Πελοπόννησο. Ένα τμήμα των Δωριέων δεν ακολούθησε την κύρια μάζα των ομοφύλων τους και παρέμεινε στην ορεινή περιοχή της Μακεδονίας.
Πρόκειται για τους Μακεδόνες, που έδωσαν και το όνομα στην περιοχή αυτή, η οποία έγινε ο γεωγραφικός πυρήνας της Μακεδονίας των ιστορικών χρόνων. Οι Μακεδόνες αποκόπηκαν από τον κύριο κορμό της φυλής τους και για μεγάλο χρονικό διάστημα έζησαν απομονωμένοι στα δυσπρόσιτα βουνά κάτω από συνθήκες καθόλου ειρηνικές, αφού το γειτόνεμα τους με άλλους βόρειους λαούς τους ανάγκαζε να βρίσκονται συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση.


«O ήλιος της Βεργίνας» σύμβολο της βασιλικής δυναστείας των Μακεδόνων

Ο Ηρόδοτος με το έργο του, διέσωσε και την παράδοση με βάση την οποία καθιερώθηκε ο «ήλιος της Βεργίνας» ως σύμβολο της βασιλικής δυναστείας των Μακεδόνων.
Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, όταν οι τρεις νέοι, απόγονοι των Αργεαδών ή Τημενιδών του Άργους της Πελοποννήσου, Γαυάνης, Αέροπος και Περδίκκας, έφυγαν από το Άργος κατέληξαν, έπειτα από περιπλανήσεις, στην υπηρεσία του βασιλιά της πόλης Λεβαία της Ιλλυρίας αναλαμβάνοντας να φυλάνε τα άλογα, τα βόδια και τα πρόβατα του.
Ένα σημάδι όμως, έκανε το βασιλιά να φοβηθεί, καθώς πίστεψε πως οι τρεις νέοι προορίζονται να αναλάβουν μεγάλη θέση. Τους κάλεσε και τους έδωσε εντολή να φύγουν από τη χώρα του, χωρίς μάλιστα να πληρωθούν για τη δουλειά που έκαναν. Οι νέοι διαμαρτυρήθηκαν και εκείνος τους υπέδειξε να πάρουν ως «μισθό»… τον ήλιο που εκείνη την ώρα έριχνε τις ακτίνες του στο δάπεδο του σπιτιού του μέσα από την καπνοδόχο.
Οι μεγαλύτεροι από τους τρεις νέους, ο Γαυάνης και ο Αεροπός ξαφνιάστηκαν με τα λόγια του. Ο πιο μικρός όμως, ο Περδίκκας, αποδέχτηκε την πρόταση του. Έβγαλε το μαχαίρι του, χάραξε στο δάπεδο τρεις φορές τον ήλιο με τις ακτίνες του, έκοψε το κομμάτι από το δάπεδο, το έβαλε στον κόρφο του και έφυγε μαζί με τους άλλους, καταλήγοντας έπειτα από περιπέτειες στη Μακεδονία. Εκεί εγκαταστάθηκαν γύρω από τους κήπους του Μίδα, γιου του Γορδίου, όπου στον κήπο τους φύτρωναν μόνα τους εξηντάφυλλα τριαντάφυλλα με διαφορετικό και πιο έντονο άρωμα το ένα από το άλλο….

Βεργίνα, 8 Νοεμβρίου 1977. O αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ετοιμάζεται να μπει στον ασύλητο μακεδονικό τάφο που έχει αποκαλύψει. Να πως περιγράφει ο ίδιος τις επόμενες στιγμές:
«Ο ανασκαφέας αισθάνθηκε βαθύτατη συγκίνηση και δέος στη θέα ενός πλούσιου ταφικούθαλάμου που είχε μείνει ανέπαφος μέσα στους αιώνες… Στη μέση του πίσω τοίχου, κάθετα κάτω από το άνοιγμά μας, το τετράγωνο κάλυμμα μιας μαρμάρινης σαρκοφάγου… Ξεπερνώντας τις αναπόφευκτες δυσκολίες που μας δημιουργούσαν τα σκορπισμένα στο δάπεδο οργανικά υλικά, κατορθώσαμε να σηκώσουμε το κάλλυμα. Και τότε είδαμε κάτι που ήταν αδύνατο να φανταστώ, γιατί ποτέ ως τότε δεν είχε βρεθεί τέτοιο οστεοδόχο σκεύος: μια ολόχρυση λάρνακα με ένα επιβλητικό αστέρι στο κάλυμμά της.»
Η ολόχρυση λάρνακα θα αποδειχθεί ότι φύλαξε για 2.300 χρόνια τα λείψανα του βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το «επιβλητικό αστέρι» με τις 16 σταγονόσχημες ακτίνες θα ονομασθεί «αστέρι της Βεργίνας». Κι οι Σκοπιανοί θα το θεσμοθετήσουν σε εθνόσημο του κράτους τους, για να αποτελέσει τελικά ένα από τα τρία σημεία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με την Ελλάδα.


Συμβολισμοί

α. Το κέντρο του συμβόλου δεν είναι απλά μια σφαίρα, αλλά ένας ρόδακας, ένα λουλούδι δηλαδή με ιδιαίτερη έννοια για τους αρχαίους έλληνες. Ο ρόδακας συμβολίζει την ομορφιά, την αγνότητα, την ευγονία, την λατρεία, την γονιμοποίηση, την γαία και την ισχύ – δύναμη. Ήταν σύμβολο των περισσότερων βασιλικών οίκων της αρχαίας εποχής και σημάδι θεϊκής γονιμοποίησης και ουράνιας καταγωγής. Στην προκείμενη περίπτωση συμβολίζει την γαία, τον υλικό κόσμο και την γονιμοποίηση επί της γαίας (ΩΑΡΙΟ). Όταν αναφερόμαστε στον όρο ¨γονιμοποίηση¨ δεν εννοούμε την σωματική – υλική σύλληψη, αλλά την θεϊκή – ενεργειακή σύλληψη, κάθοδο φωτός & πνεύματος επί της ύλης.
Οι δεκαέξι κωνοειδείς ακμές δεν συμβολίζουν τις ακτίνες ενός άστρου – ήλιου που εκπέμπονται από το κέντρο του, διότι αν ήταν ακτίνες, θα ήταν λεπτές κατά την εκκίνηση τους από το κέντρο του ήλιου και φαρδύτερες καθώς απομακρύνονταν, εδώ βλέπουμε το αντίθετο, είναι φαρδιές κοντά στο κέντρο του συμβόλου (ρόδακα) και λεπτές εξωτερικά, δηλαδή ας πούμε ότι μοιάζουν με έναν κομήτη που κινείται. 
Συνεπώς οι  «υποτιθέμενες ακτίνες» του συμβόλου μας δηλώνουν ταχεία κίνηση, αλλά όχι από μέσα προς τα έξω, αλλά από έξω προς τα μέσα, συμφωνά με το σχήμα που έχουν οι δεκαέξι ακτίνες – κωνοειδείς ακμές. Ουσιαστικά πρόκειται για δεκαέξι κατερχόμενες ακτίνες φωτός,  που συμβολίζονται σαν ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ. 
Ο αριθμός δεκαέξι (16) είναι συμβολίζει το άστρο Σείριο και την καταγωγή των ελλήνων εξ άνωθεν. Θεωρούσαν ότι όλα τα μυστήρια τα διδάχτηκαν από το Σείριο και υπάρχουν ακόμη φυλές στη Αφρική που ξέρουν πολύ περισσότερα μέσα από διασωθείσες παραδόσεις τους για το τριπλό άστρο του Σειρίου, από΄τι γνωρίζει η NASA μέχρι σήμερα. Ο αριθμός 16 είναι σύμβολο της ανώτερης μύησης που μπορεί να λάβει κάποιος από τα ουράνια μυστήρια και συμβολίζει τις υπέρτατες Σειριακές μυήσεις.  

β. Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται από 16 ακτίνες. Μπορούμε επίσης να τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες του Ήλιου. Ο Ήλιος με τις δεκαέξι ακτίνες αντιπροσωπεύει τα εξής: Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ – ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.




Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο. Γι’αυτό και συνήθως βλέπουμε το αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένο θεά Αθηνά. Αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να ταυτοποιηστεί και με τον θεό Απόλλωνα.
Ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε ενα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας και το βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό βασίλειο και την δυναστεία των Αργεάδων.
Δεκαεξάκτινοι και Οκτάκτινοι Ήλιοι παρουσιάζονται συχνά σε Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της Περιόδου. Επίσης υπαρχει και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων Οπλιτών να φέρουν ένα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στη πανοπλία τους, απο τον 6ο π.Χ. αιώνα ,καθώς και σε νομίσματα, από τη νησιωτική μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Κέρκυρα, εύρημα 5ου π.Χ. αιώνα, Λοκρίδα, 4ο π.Χ. αιώνα.
Μετά την ένωση των Ελλήνων υπό την αρχηγεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε το κύριο σύμβολο της Ελληνικής εθνογέννεσης.
Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς “Αστέρι της Βεργίνας”) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Ελληνικός αμφορέας του 560 π.Χ. που απεικονίζει την θεά Αθηνά με τον Ερμή.Βλέπουμε χαρακτηριστικά, τον Ήλιο της Βεργίνας, πάνω στην ασπίδα της θεάς Αθηνάς. vergina1 Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται από 16 ακτίνες. Μπορούμε επίσης να τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες του Ήλιου. Ο Ήλιος με τις δεκαέξι ακτίνες αντιπροσωπεύει τα εξής: Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ – ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Xρακτηριστική εικόνα , που επεξηγεί τις ονομασίες των 16 ακτίνων. o-hlios-ths-verginas-3 Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο. Γι’αυτό και συνήθως βλέπουμε το αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένο θεά Αθηνά. Αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να ταυτοποιηστεί και με τον θεό Απόλλωνα. Ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε ενα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας και το βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό βασίλειο και την δυναστεία των Αργεάδων. Δεκαεξάστεροι και Οχτάστεροι Ήλιοι παρουσιάζονται συχνά σε Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της Περιόδου. Επίσης υπαρχει και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων Οπλιτών να φέρουν ένα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στη πανοπλία τους, απο τον 6ο π.Χ. αιώνα ,καθώς και σε νομίσματα, από τη νησιωτική μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Κέρκυρα, εύρημα 5ου π.Χ. αιώνα, Λοκρίδα, 4ο π.Χ. αιώνα. Μετά την ένωση των Ελλήνων υπό την αρχηγεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε το κύριο σύμβολο της Ελληνικής εθνογέννεσης. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία με εικόνες, που δείχνουν ότι στο σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας αποτέλεσε ένα από τα αρχαία σύμβολα της Ελλάδος, πολύ πριν την άνοδο του Ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας. Δεκάδες νομίσματα, αγγεία κ.α που φέρουν το σύμβολο, βρέθηκαν σε πάρα πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος, εκτός της Μακεδονίας. Επιπλέον, θα κάνουμε και μια μικρή ιστορική αναδρομή, για να δούμε την εξέλιξη αυτού του συμβόλου μέσα στον χρόνο: http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-1.png 2000 π.Χ.: Αυτή είναι η στιγμή όπου οι αρχαίοι Έλληνες, άρχισαν πρώτοι να χρησιμοποιούν αυτο το σύμβολο του Ηλίου. To σύμβολο δεν είχε τυποποιηθεί ακόμα με την πρώιμη μορφή του. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-2.jpg 780 π.Χ.: .Έχει αρχίσει πλέον η χρήση του συμβόλου. Το ακόλουθο έργο τέχνης δείχνει την μάχη της Τροίας. Μπορούμε να δούμε καθαρά το σύμβολο πάνω στον πολεμιστή, όπως βρέθηκε στο νησί της Μυκόνου. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-3.jpg 780 π.Χ.: Βλέπουμε ανασκαφές που απεικονίζουν μεταξύ άλλων και Σπαρτιάτες οπλίτες, οι οποίοι φέρουν στις ασπίδες τους, το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας . http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-4.jpg 6ος αιωνας π.Χ.: .Αμφορέας της αρχαίας Λακωνίας (Σπάρτη) που δείχνει καθαρά στο κέντρο του, τον Ήλιο της Βεργίνας στην σημερινή του μορφή. Ο αμφορέας, σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-5.jpg 6ος αιώνας π.Χ.: Ο Αχιλλέας και ο Αίας ξεκουράζονται κατα την διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με ένα παιχνίδι ζαριών. Στις ενδυμασίες τους υπάρχουν πολλά σύμβολα του Ηλίου με 8 ακτίνες. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-6.jpg 560 π.Χ.: Απεικόνιση της επιστροφής του Ηφαίστου σε αρχαίο Ελληνικό αμφορέα. Το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας με 16 ακτίνες. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-7.jpg 525 π.Χ.: Ηρακλής και Λερναία Ύδρα. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-9.jpg 500 π.Χ.: Αρχαίος Ελληνικός αμφορέας. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-8.jpg 520 π.Χ.: Ο Οδυσσέας τυφλώνει τον Κύκλωπα. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-10.jpg 4ος αιωνας π.Χ.: Έλληνας οπλίτης εναντίων Πέρση στρατιώτη. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-11.jpg 480 π.Χ.: Η θεά Αθηνά με το σύμβολο στον ώμο. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-121.jpg 4ος αιωνας π.Χ.: Έλληνας οπλίτης εναντίων Πέρση στρατιώτη. http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/macedonian-coins.jpg http://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2013/05/vergina-sun-131.jpg Το αστέρι της Βεργίνας στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β’. (Μουσείο Βεργίνας)

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.tilestwra.com/ilios-tis-verginas-i-istoria-tou-archeou-ellinikou-simvolou/

13 σχόλια:

  1. Ποιος έμενε πριν το 2000πΧ στη βαλκανική χερσόνησο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόχθονες πληθυσμοί από την 12η χιλιετία π.Χ. έως την εμφάνιση των Φιλίππων τον 5ο π.Χ. αι.
      Εδώ προϊστορία:
      http://www.imma.edu.gr/imma/history/01.html
      Και εδώ αρχαιολογία (φωτο από ό,τι κατασκεύαζαν αυτοί οι αυτόχθονες κάτοικοι από το 12.000 π.Χ.):
      https://www.scribd.com/document/236054014/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%AA%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%99%CE%A0%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%A3-%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%99%CE%9B%CE%99-%CE%A4%CE%91%CE%A3#fullscreen&from_embed

      Διαγραφή
    2. Οι ανωτέρω σύνδεσμοι αφορούν την ελληνική χερσόνησο, όχι όλη τη βαλκανική.

      Διαγραφή
  2. Τελικά δεν είμαστε αυτόχθονες στην Ελλάδα λέει αυτός; Εγώ ξέρω οι Δωριείς ξεκίνησαν από την Πίνδο. Από βουνά πρέπει να ξεκίνησαν οι επιβιώσαντες του τελευταίου κατακλυσμού που φαίνεται πως συνέβη κατά την 6η χιλιετία π.Χ.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά νομίζω πως δεν συντάκτηκε σωστά. Έκανα κάποιες αλλαγές.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω πως εννοούσε την ελληνική χερσόνησο και όχι την χερσόνησο του Αίμου (Βαλκανική).

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει πηγή, γιατί το είχα ως αρχείο word, ανυπόγραφο.

      Διαγραφή
  3. Γράφει στην αρχή του κειμένου :
    " Το 2.000 π.Χ. σημειώνεται η κάθοδος των πρώτων ελληνικών φυλών προς την Νότιο Ελλάδα.
    Οι Έλληνες που κατέβηκαν κατά κύματα από το βορρά,"

    Αυτό είναι εσφαλμένο....οι Έλληνες Δωριείς δεν κατέβηκαν από πουθενά....σιγά σιγά θα τους αποκαλέσουν και βόρειους Βίκιγκς.!! Ας δούμε τι μας λέει η αρχαιοελληνική γραμματεία.....

    Περί Δωριέων (Πλάτων, Νόμοι, Βιβλίο τρίτο, 682)

    «Στην διάρκεια όμως των δέκα χρόνων της πολιορκίας της Τροίας, στην πατρίδα κάθε Αχαιού τα πράγματα χειροτέρευαν. Οι νεότεροι επαναστάτησαν και δεν καλοδέχτηκαν τους στρατιώτες όταν επέστρεφαν στον τόπο τους. Ακολούθησαν αμέτρητοι φόνοι, σφαγές, και εξορίες. Όσοι διώχτηκαν, ξαναγύρισαν αργότερα με άλλο όνομα. Τώρα λέγονται Δωριείς αντι Αχαιοί»

    Δηλαδή με λίγα λόγια γυρνώντας από τον τότε Γ.Π.Π η αλλιώς Τρωικό πόλεμο....βρήκαν τα σπίτια τους κατεστραμμένα...την πατρίδα τους ερείπιο , τις οικογένειες τους σκοτωμένες, και κοινώς τα πήραν κρανίο.!!! Και τότε έγινε μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ανατροπή πολιτικού συστήματος....όπως ακριβώς θα γίνει και επί τον ημερών μας.!
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ήταν και όχι " κάθοδος"...και αλλαγή ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    Επειδή ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ στην Δωρίδα...ονομάστηκαν ΔΩΡΙΕΙΣ.

    Τώρα για το Σύμβολο με τους 3 ήλιους ......
    Ο Αλέξανδρος είχε επάνω στην ασπίδα του το σύμβολό με τους 3 ήλιους, και σύμβολο της εκστρατείας του ήταν ο δεκαεξάκτινος ήλιος της Βεργίνας...πίσω από τον οποίο συμβολίζονται πολλές αλήθειες. Αυτό το σύμβολο είχε ο Αλέξανδρος στην ασπίδα του...μέχρι να την αλλάξει με την ασπίδα του Αχιλλέως που πήρε στην Τροία, η οποία είχε επάνω τους 3 ΗΛΙΟΥΣ.
    Οι 3 ήλιοι είναι ο Αστερισμός του Ωρίωνα...στον οποίο βρίσκεται ένας τεράστιος ήλιος ο Σείριος .Η ζωή σε αυτό το ηλιακό σύστημα είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ...και ο πολιτισμός τους απείχε έτη φωτός από τον δικό μας.Οι άνθρωποι όμως εκείνου του ηλιακού συστήματος, έκαναν το ίδιο λάθος που κάνουν και οι άνθρωποι εδώ στην Γη..και στο εδώ ηλιακό σύστημα...."βιάζουν" τον έναν πλανήτη μετά τον άλλο...με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η ισορροπία του συστήματος ανεπανόρθωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λύκαστρε,

      ως προς το πρώτο θέμα του σχολιασμού σου, έβαλες τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι ακριβώς είναι. Έπρεπε να το επιμεληθώ λίγο περισσότερο το παλιό αυτό word που είχα στον υπολογιστή. Θα κάνω κι άλλες απαραίτητες διορθώσεις βάσει του σχολίου σου.

      Για το τριπλό άστρο (Σείριος Α, Β και Γ) να πω πως ο αναπτυγμένος πλανήτης ήτο πέριξ του Β' αν θυμάμαι καλά, του πιο φωτεινού από τα τρία. Και σπορά των κατοίκων του εμείς οι Έλληνες της Γαίας.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Κώστα πήρα το θάρρος να σου το πω...διότι μερικοί καλοθελητές λένε ότι αφού οι Δωριείς ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ δεν ήταν Έλληνες.!
    Οι περισσότεροι ομιλούν για ΚΑΘΟΔΟ , κάτι όμως που αφήνει υπόνοιες για άλλα πράγματα, μη αληθινά.Η πραγματικότητα είναι ότι οι Δωριείς ήταν Έλληνες πολεμιστές που γύρισαν απο τον πόλεμο στην Τροία...βρήκαν την πατρίδα στα χάλια που έχουμε εμείς σήμερα....και τότε έγινε μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.!! Απλά δεν συμφέρει να γνωρίζουμε ότι εμείς οι Έλληνες ΑΝΑΤΡΕΨΑΜΕ τότε το σάπιο σύστημα....το ίδιο που υπάρχει και σήμερα.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πού είσαι ακόμα φίλε μου.. Αυτό που πρέπει να ανατρέψουμε είναι διαστρέβλωση επί συνόλου της πραγματικής μας Ιστορίας, και τον ίδιο τον κρόνιο έλεγχο στην καθημερινή μας ζωή και την βιολογική μας συνέχεια καθ'αυτήν. Μεγάλο πακέτο!
      Αυτό που έρχεται θα καταχωρήσει ως πρόβα τους δύο γνωστούς παγκοσμίους πολέμους...

      Διαγραφή
  5. Δεν είναι στον αστερισμό του Ωρίωνα ο Σείριος αλλά στο Μέγα Κύωνα και είναι πολύ πιο κοντά στα 8.6 έτη φωτός από ότι τα αστέρια του Ωρίωνα που είναι από 243 ως 1360 έτη φωτός μακρυά.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Sirius

    https://www.space.com/3380-constellations.html

    Από το Σείριο έχουμε γονίδια οι Έλληνες λένε κάποιες φευγάτες πηγές (G Kavassilas) ενώ από τις Πλειάδες έχουν οι Σκανδιναυοί και άλλοι.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας ευφυέστατος Ελληνας βρήκε τον τρόπο που θα αντιδράσουμε και θα πολεμήσουμε την εβραική αλεπου με τα ίδια της τα όπλα.

    Την Μακεδονία μας απο εδώ και εμπρός θα την αποκαλούμε όλοι μας
    ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    Ετσι ξεφευγουμε από το βόρεια νοτια ανατολική και δυτικη κλπ
    Προσοχή Μακεδόνες
    Σε ολα τα προιόντα, σε όλες τις συναλλαγες όπου βρεθειτε σε ότι γραφετε και μιλάτε θα είναι
    ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Να γινει νόμος τους κράτους που να μην μπορεί κανεις να αλλαξει αυτή την ονομασία. Θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα για την δική μας ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή