«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Πρώτη φορά Αριστερά

του Στέφανου Κασιμάτη


 
«Command, control, commu-nication». Eίναι τα λεγόμενα τρία «c» στη σύγχρονη στρατιωτική ορολογία, χωρίς την άψογη λειτουργία των οποίων τίποτε δεν γίνεται σωστά στην πράξη. «Command» είναι η δυνατότητα άσκησης εξουσίας, επί τη βάσει συγκεκριμένης γνώσης και με συγκεκριμένο σκοπό.

«Control» είναι η δυνατότητα επαλήθευσης ή επιβεβαίωσης των δραστηριοτήτων που οδηγούν στην επίτευξη του σκοπού. Τέλος, «communication» είναι η δυνατότητα να διατηρείς την αναγκαία σύνδεση μεταξύ τακτικών και στρατηγικών δυνάμεων, ώστε η διοίκηση να φέρνει αποτελέσματα.

Οπως είδαμε από το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για την εκατόμβη στο Μάτι, όχι δεν υπήρχαν τα τρία «c», δεν υπήρχε καν συνείδηση του προβλήματος. Ακόμη και οι πρόσκοποι (και μάλιστα οι ναυτοπρόσκοποι) νομίζω ότι θα τα είχαν καταφέρει καλύτερα από την Πυροσβεστική, τον Τόσκα και την κυβέρνηση.

Το γνωρίζαμε, θα μου πείτε. Ολοι το είχαμε καταλάβει και δεν χρειαζόταν το πόρισμα της εισαγγελίας. Είναι όμως άλλο να βλέπεις γραμμένα και να διαβάζεις τα όσα φρικτά και αδιανόητα υπέθετες, αλλά δεν τολμούσες να πιστέψεις. Και μάλιστα να τα διαβάζεις ως πόρισμα επίσημης έρευνας της Δικαιοσύνης, δηλαδή του μόνου θεσμού που μπορεί εγκύρως να βάλει σε τάξη τα φοβερά εκείνα γεγονότα και να μας εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Και αυτό που συνέβη είναι αληθινά τρομακτικό: το κράτος κατέρρευσε πλήρως και προκάλεσε, μαζί με τη φωτιά, τον θάνατο εκατό ανθρώπων. Μόνο αν το συλλογιστείς ψυχρά, αφήνοντας την οργή κατά μέρος, αρχίζεις να καταλαβαίνεις το μέγεθος της κατάρρευσης του κράτους και τότε την οργή διαδέχονται πρώτα η φρίκη και μετά ο φόβος.

Πληρώνουμε διπλά την υγεία και την παιδεία σε αυτή τη χώρα. Πρώτα τα πληρώνουμε με τους φόρους μας και έπειτα μέσω ιδιωτικών δαπανών, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, εξαιτίας του συνήθως ελλιπούς και συχνά απαράδεκτου επιπέδου αυτών των υπηρεσιών. Θα πρέπει μήπως να κάνουμε το ίδιο για να αποκτήσουμε και αξιόπιστη Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Γιατί, αν βασιζόμαστε σε αυτή που έχουμε, δεν βλέπω να βγάζουμε το καλοκαίρι. Πώς είναι δυνατόν να συντηρούμε και μάλιστα να επεκτείνουμε ένα τόσο ακριβό κράτος, που γίνεται ολοένα πιο ανίκανο; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και θα απαντηθεί παρακάτω.

Υστερα είναι το ηθικό ζήτημα που αποκαλύπτει η εισαγγελική έρευνα. Η κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια, όταν έλεγε ψέματα για την κατάσταση και σκηνοθετούσε επικοινωνιακές παραστάσεις για να καθησυχάζει τον κόσμο. Δεν επρόκειτο για ένα ψέμα που το ξεφουρνίζει κάποιος απλώς και μόνο για να κερδίσει χρόνο, αφού το τελικό αποτέλεσμα της καταστροφής στο Μάτι δεν θα μπορούσε να αποκρυβεί.

Ηταν μια σκόπιμη επιχείρηση παραποίησης της πραγματικότητας με απώτερο σκοπό να αποσείσουν τις ευθύνες από την κυβέρνησή τους. Δεν ήταν, δηλαδή, ανωριμότητα, επιπολαιότητα, πανικός της στιγμής ή κάτι παρεμφερές. Ηταν μια δόλια πρακτική, που είχε σκοπό να προστατεύσει την ανεκδιήγητη κυβέρνηση από την εγκληματική ανικανότητά της. Συμπεριφορά, δηλαδή, ταιριαστή με το είδος τους.

Προσέξτε, λ.χ., τη Ρένα Δούρου των 124 νεκρών, η οποία όταν πανηγύριζε τη νίκη της στις εκλογές ήθελε τους συνεργάτες της να στέκονται ένα βήμα πίσω της, λες και ήταν ο Ντε Γκωλ στο απελευθερωμένο Παρίσι. Τώρα τη βλέπουμε να κρύβεται πίσω από γελοίες δικαιολογίες: ότι είναι γυναίκα, ότι είναι κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς και άλλα παρόμοια, για να τη λυπηθούμε.

Ολα αυτό που περιγράφεται στο εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι είναι η περιβόητη «πρώτη φορά Αριστερά». Ολα τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναζήσει από άλλους – και τα ρουσφέτια και τις σπατάλες, τη διαφθορά, τα ταξίδια και τα σχετικά. Αυτή την ασύλληπτη ανικανότητα, όμως, σε συνδυασμό με την απύθμενη γαϊδουριά (δεν έχει νόημα πια να μιλούμε για κοινό θράσος, με τους Συριζαίους έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο παιχνιδιού…) είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί σε παρόμοιο βαθμό και ένταση. Είναι η πρώτη φορά Αριστερά και να τη χαιρόμαστε.

Το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε με την οργή που κατακλύζει τους περισσότερους. Να κάνουμε υπομονή μέχρι την ώρα της κάλπης, λέω. Προσωπικά, δεν με νοιάζει πόσες ώρες θα πρέπει να περιμένω στην ουρά για να ψηφίσω, αν τελικά όλες οι εκλογές, αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές και βουλευτικές, γίνουν συγχρόνως. Αυτοί είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν.


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


πηγή
 

2 σχόλια:

  1. Αυτοι εκει ξυπνησαν και απηλλαγησαν απο την πλεον διεφθαρμενη κυβερνηση της Αμερικης. Ο κοσμος γυριζει πισω στις Πατριδες. Στις αφθαρτες αξιες της Οικογενειας, Πιστεως και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

    Το σκοταδι δεν μπορει να τυλιξει τον πλανητη. Το ΦΩΣ ειναι ανικητο. Ζουμε τη στιγμη αφιξεως του Φοιβου και αυτη την φορα θα ειναι για παντα, οπως ειπε η Πυθια.

    Οι εικονιζομενοι αντιμετωπιζουν βαρυτατες κατηγοριες. Θα δουμε πολλα. Καρτερια.

    https://twitter.com/SherryMercer100/status/1105869302413053952

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ… ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
    15/03/2019

    Μετά την πρόσφατη διάλυση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), οι λεβεντοτραμπούκοι του ΠΑΜΕ διέλυσαν και το συνέδριο της ΓΣΕΕ!

    Το πανελλήνιο συνέδριο λάβαινε χώρα στο «Μέγαρο Χορού» της Καλαμάτας, όταν οι επαγγελματίες κομμουνιστές εισέβαλαν στον χώρο, προπηλάκισαν και χτύπησαν όσους τόλμησαν να τους αντισταθούν και παρέμειναν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα, για να παρεμποδίσουν την διεξαγωγή του συνεδρίου.

    Και βέβαια, η εισβολή του κουρδισμένου τραμπουκαριού του σταλίνα Κουτσούμπα, έγινε διότι δεν έχουν την πλειοψηφία, κι όπως είναι γνωστό, όταν δεν ελέγχουν κάτι τα… καμάρια του… «δημοκρατικού τόξου», το απαγορεύουν.

    Εκείνο βέβαια που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι η εισβολή των τραμπούκων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά είχε προαναγγελθεί! Που ήταν η αστυνομία να εμποδίσει τα καρακόλια του αμερικανοκομμουνιστή Κουτσούμπα; Σύμφωνα με την καταγγελία της διοίκησης της ΓΣΕΕ: «Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ».

    Όπως καταλαβαίνετε, η αστυνομία ήταν απούσα κατόπιν εντολής από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ και την κυβέρνηση, το παιχνίδι της οποίας παίζουν οι χαλμούκοι του Κουτσούμπα, γιατί ούτε αυτή ελέγχει την ΓΣΕΕ.

    Επρόκειτο, λοιπόν, για… επανάσταση που έγινε… με την άδεια της αστυνομίας και της αμερικανόδουλης ψευτοκυβέρνησης του κνιτοτσόγλανου!

    Έτσι συγκυβερνούν τα κομμούνια, με τις ευλογίες του πραγματικού πρωθυπουργού της χώρας, του πρεσβευτή – Ύπατου Αρμοστή Πάιατ, χωρίς την άδεια του οποίου, Τσίπρας και Κουτσούμπας δεν τολμούν να πάνε ούτε για… κατούρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή