«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Δυό καλές ειδήσεις

γράφει ο ΕργΔημΕργ



Δεν είναι όλα μαύρα κι άραχλα… ευτυχώς! Υπάρχουν καί καλές ειδήσεις στις μέρες μας – δύο από τις οποίες παρουσιάζω εδώ.

α. Πόλεμος Πακιστάν-Ινδίας
Η πρώτη καλή είδηση, είναι ο αρξάμενος πόλεμος Πακιστάν-Ινδίας (δες πχ εδώ). Ο οποίος πόλεμος ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι τέλους· καί να μή σταματήσει μετά από μερικά μεθοριακά επεισόδια, όπως έγινε το 1965.
Γιατί, όμως, ένας -καί πιθανώς πυρηνικός- πόλεμος (καί δή, τόσο μακριά απ’ την Ελλάδα) είναι καλή είδηση;
Θα σας εξηγήσω.

Επαναλαμβάνω συντόμως την πάγια θέση μου γιά την Ελλάδα του σήμερα:
  • Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βιώνει αργό θάνατο – καί η (έξωθεν ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ) διαδικασία αυτή ΔΕΝ είναι αντιστρεπτή, όπως πάνε τα πράγματα. (Μ’ άλλα λόγια, σιγά μην αλλάξουν μυαλά οι φονιάδες της Ελλάδας καί μας αφήσουν να ζήσουμε!)
  • Οι πάντες (κι όταν λέμε «οι πάντες», εννούμε ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ) προσπερνούν το Ελληνικό δράμα από αδιάφορα έως εχθρικά – βολευόμενοι οι ίδιοι τα μάλα απ’ αυτή την ψευδεπίγραφη «ειρήνη» θανάτου των Ελλήνων.
  • Οι πάντες (κι όταν λέμε «οι πάντες», εννούμε ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ) περιμένουν τον Γ’ ΠΠ, αλλά προσέξτε: τη στιγμή που θα έχουν επιλέξει οι ίδιοι – όχι  νωρίτερα, ή αργότερα. Καί τούτο, διότι απλούστατα κερδίζεις στο παιχνίδι, του οποίου τους κανόνες φτιάχνεις εσύ. (Γιά να σε βολεύουν.)
  • Αυτή η στιγμή (σύμφωνα με τα σχέδια των «μεγάλων» – αλλά καί τις δημόσιες ομολογίες τους γιά το χρονοδιάγραμμα των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων) δεν είναι νωρίτερα από το 2022 – ίσως, το πιθανώτερο, να βρίσκεται μέσα στο 2025. Αλλά, μέχρι τότε (κι όπως συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση), η Ελλάδα καί οι Έλληνες θα έχουν πεθάνει.
  • Όθεν, η μόνη (επαναλαμβάνω: Η ΜΟΝΗ) διέξοδος γιά την Ελλάδα είναι να διαλυθεί αυτή η ψευδεπίπλαστη «ειρηνική ισορροπία» της εποχής μας – καί δή, ΕΚΤΟΣ αποφασισμένης περιόδου διαλύσεως. Να ξεβολευτούν ΑΓΡΙΩΣ οι κύριοι «μεγάλοι»!
Αυτή είναι η εκτίμησή μου γιά τα τεκταινόμενα· καί θεωρώ πως, όποιος βρίσκεται εκτός αυτού του πλαισίου (πλήν, ίσως, λεπτομερειών), είναι ή πράκτορας, ή ηλίθιος. (Κάτι «ειρηνιστές», κάτι «αντιρατσιστές», καί κάτι νοσηροί θεούσοι της δήθεν «αγάπης προς τον πλησίον», να μου κάνουν τη χάρη να το βουλώσουν – διότι συντάσσονται με τους ΕΧΘΡΟΥΣ της Ελλάδας… καί θα τύχουν αναλόγου μεταχειρίσεως.)

Πώς, όμως, θα σπάσει το γυαλί της ψευδεπίγραφης «ειρήνης», τη στιγμή που οι «μεγάλοι» έχουν συμφωνήσει «πίσω απ’ τις κουρτίνες» να κάνουν αμοιβαίως το κορόϊδο, μέχρις ότου αποφασίσουν οι ίδιοι να πάρουν τα κουμπούρια;
Ο μόνος τρόπος είναι να δράσει ο αστάθμητος παράγων – που θα στείλει τα υπάρχοντα σχέδια των «μεγάλων» στον σκουπιδοτενεκέ.
Ο αστάθμητος παράγων, τώρα, μπορεί να εμφανιστεί με δύο τρόπους:
  • Είτε από ισχυρή προβοκάτσια (θυμηθήτε: η πέτρα του Ιάσονα), στην οποία ουδείς θα μπορεί να κάνει την πάπια καί να την προσπεράσει, αλλά θ’ αναγκαστεί να «σηκώσει το γάντι». (Αντίθετα πχ από τον πονηρό Πούτιν, που έστειλε σε αποστολή αυτοκτονίας παλαιό μαχητικό αεροσκάφος μόνο του, καί του το κατέρριψαν οι Τουρκομάνοι. Αλλά μετά, καλοί καί διαλεγμένοι με τον Ρετζεπίκα – αντί να του κάνει το κράτος θερινό.)
  • Είτε από μόνος του – από τύχη, από το Μάτριξ, από νομοτέλεια (δηλ. πάντα εμφανίζεται, θέλουν-δέ θέλουν)… όπως θέλετε πήτε το.
Ο γράφων, επειδή εδώ καί καιρό δεν βλέπει ν’ αρπάζει κανείς συν-Έλλην την πέτρα του Ιάσονα, περιμένει τον αυτόνομο αστάθμητο παράγοντα – καί μέχρι πρό τινος θεωρούσε πως αυτός έχει τη μορφή της «αυτοκρατορικής» αμετροέπειας του Ερντογάν. (Γιατί; Αφού μας το λέει η Ιστορία! Βλέπε Μουσσολίνι.) Όμως, η Πακιστανο-Ινδική σύρραξη με εξέπληξε ευχάριστα.

Πέρα από τις όποιες γεωπολιτικές / γεωστρατηγικές εκτιμήσεις (ότι, δηλαδή, πίσω απ’ τη σύρραξη αυτή βρίσκονται είτε οι ΗΠΑ, είτε η Σαουδική Αραβία, είτε το Κατάρ, είτε το Ισραήλ, είτε… κτλ κτλ κτλ κτλ), υπάρχουν μερικά «αόρατα» (στους άσχετους) στοιχεία, που δείχνουν καθαρά μοτίβο του Μάτριξ. Οπότε, ακόμη κι αν έπεσα έξω στην πρώτη εκτίμησή μου (γιά τον Ρετζεπίκα – διότι κι αυτός φαίνεται πως είναι της αργής «σχολής», έως ότου αισθανθεί έτοιμος), δεν έκανα τελείως λάθος. Κάτι έπιασα!
Κοιτάξτε κι εσείς:
  • Η Τουρκία καί το Πακιστάν έχουν σημαίες, που παραπέμπουν στο ουράνιο «σύνθημα» της επίθεσης των Ατλάντων εναντίον της Ελλάδας το 9600 πΧ. (Δηλαδή, την έκλειψη Ηλίου επάνω στον Βασιλίσκο – καί όχι το «μισοφέγγαρο» καί κάποιο αστέρι κουτουρού.) Βέβαια, δεν είναι οι μόνες μούσλιμ χώρες που έχουν τέτοια σημαία -βλέπε πχ Τυνησία-, αλλά η ομοιότητα αυτή αποτελεί ισχυρή ένδειξη περί ματριξιανού μοτίβου, συνδυαζόμενη με τα επόμενα.
  • Τη σημαία του Πακιστάν προφανέστατα τη σχεδίασαν ποδίτσες εξ αγγλίτσας – διότι η δημιουργία του Πακιστάν είναι δικό τους έργο· αλλά το συγκεκριμένο κράτος ποτέ δεν είχε τέτοια ευχέρεια να παίζει με (δυτικά αποκρυφιστικά) σύμβολα. Τη δέ σημαία της Τουρκίας (την «κρεμεζί») τη σχεδίασαν Νεότουρκοι (δηλ. εβραίοι ντονμέδες) καί ποδίτσες των εκεί στοών. Άρα…
  • Σύμφωνα με την εκτίμηση του γράφοντος, τα Πάκια είναι προϊόν βιολογικού εργαστηρίου του (Ατλάντειου) Προμηθέα. Τά ‘παμε…
  • Αντιθέτως, η Ινδία είναι μέν σύνολο φυλών· αλλά κυβερνιέται από τους απογόνους εκείνων των Ελλήνων, που κυνήγησαν τους Άτλαντες μέχρι τις υπώρειες  του Θιβέτ, κι ακόμη παραπέρα (βλέπε κοκκινομάλλικες μούμιες Κίνας). Αυτούς, που συνάντησε ο Μ. Αλέξανδρος ως Νυσσαίους. Απ’ αυτούς κυβερνιέται η Ινδία, κι όχι πχ από το (καί μαρξιστικό!) γυφταριό της Κέραλα.
Συμπερασματικώς, η τωρινή σύρραξη Πακιστάν-Ινδίας είναι ένα ακόμη επεισόδιο του μηδέποτε λήξαντος Ατλαντο-Ελληνικού πολέμου. Όθεν, μακάρι να επεκταθεί μέχρις εκεί που δεν πάει άλλο, μήπως καί πάρει φωτιά η παγκόσμια φιδοφωλιά καί γλυτώσουμε.
Τώρα, κι επειδή όντως αυτός ο πόλεμος ήταν απρόβλεπτος καί χαλάει ισορροπίες, ακούγονται διάφορες φωνές (των «μεγάλων») γι’ «αυτοσυγκράτηση». Αλλά, να τους δώ σε λιγάκι, που θα πάρει φωτιά ο κώλος τους κι αυτωνών καί θα τρέχουν, να τους δώ τί θα λένε τότε καί τί θα συστήνουν – καί σε ποιούς!  🙂

β. Χέρια Αλεκσάκι
Μ’ έβαλε σε σκέψεις μιά φωτογραφία του Αλεκσάκι, που είχε παρουσιάσει πρόσφατα ο Διηνέκης.
Η φωτογραφία αυτή είναι περασμένη από το φίλτρο «comic» του (προγράμματος επεξεργασίας εικόνας) Gimp, διότι προφανώς η πρωτότυπη έχει κοπυράϊτ. (Εδώ το αρχικό άρθρο, απ’ όπου είναι παρμένη, κι εδώ η πρωτότυπη.) Ωστόσο, δείχνει καθαρά …κάτι…

Έ, λοιπόν, από την έλευση του «λαϊκού» Διαδικτύου στην Ελλάδα (το 1992) μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει (καί σταματήσει τη λειτουργία τους) αμέτρητα φόρα, ιστοσελίδες, καί (μετά το 2005, καί) ιστολόγια. Σ’ αυτά, παρήλασαν κι εξέθεσαν τις απόψεις τους ένα σωρό «ψαγμένοι» καί «μυημένοι», που μας έκλειναν πονηρά το μάτι – ότι δήθεν ξέρουν πράγματα, που εμείς οι υπόλοιποι (οι …«αμύητοι», ντέ!  🙂  ) ούτε κάν τά ‘χαμε πάρει πρέφα.
Απ’ αυτό το ψυχομέτρι, όμως, αλλά κι από άλλους, πιό πρόσφατους «μυημένους», ουδείς μπήκε στον κόπο να παρατηρήσει ότι η γραμμή της ζωής στην παλάμη του Αλεκσάκι δείχνει ότι ο ερίφης ΔΕΝ θα φτάσει τα πενήντα έτη της ηλικίας του. (Τα οποία συμπληρώνονται το 2024 το καλοκαίρι.) ΔΕΝ θα ζήσει ούτε μισόν αιώνα, δηλαδή!
Τώρα, θα μου πείς, καί τί μας νοιάζει; Εχέσθημεν, κοινώς.
Όντως, αυτό το γεγονός από μόνο του μας χαροποιεί μέν, αλλά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.
Αποκτά, όμως, ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, εάν το συνδυάσουμε με την επερχόμενη εθνική καταστροφή καί τις κρεμάλες που θα στηθούν στο Σύνταγμα. (Καί, μεταξύ μας, μήν κάνετε το κορόϊδο… Όλοι κι όλες τα περιμένετε αυτά! Ακόμη κι αν τα θεωρείτε απίθανα κι απίστευτα.)
Η συγκεκριμένη φωτογραφία μας δίνει αμέσως-αμέσως ένα χρονοδιάγραμμα, του τί μέλλει γενέσθαι τα προσεχή χρόνια. Οπότε, προετοιμαστήτε!

Λεπτομέρεια:
Ίσως βρεθούν αρκετοί, που θα μου πούν ότι -γιά χειρομαντεία- κοιτάζουμε το αριστερό χέρι, κι όχι το δεξί (όπως στη φωτογραφία του άρθρου της «Εσχάτης Γραμμής Ανασχέσεως»). ‘Ντάξ’… Κάτι έχω ακουστά γιά «προδιάθεση» (στατική ενέργεια) καί δράση (κινούμενη ενέργεια) στο αριστερό καί το δεξί χέρι αντιστοίχως. Αλλά βασικά πρόκειται γιά το ίδιο πράγμα. Πάντως, αν θέλετε υλικό γιά λεπτομερέστερη μελέτη, ιδού ακόμη μία φωτογραφία καί με τις δυό παλάμες του Αλεκσάκι ανοιχτές (εδώ – άρθρο εδώ). Λίγο παίξιμο με το Gimp, ή το οποιοδήποτε αγαπημένο σας πρόγραμμα ζωγραφικής (πχ σε κοντράστ καί φωτεινότητα), κι έχετε μιά «ευανάγνωστη» εικόνα γι’ αυτό που θέλετε. (Αν θέλετε ακόμη καθαρώτερες φωτό, μή βαρυέστε το ψάξιμο στα ψαχτήρια του Διαδικτύου. Δεν είναι δύσκολο να βρήτε μερικές.)
Λεπτομέρεια δεύτερη:
Αναρωτιέμαι αν το Αλεκσάκι τα ξέρει αυτά τα πράγματα… Αν ναί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκέφτηκε εκείνο το: «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». (Της ίδιας φυλής είναι, στο κάτω-κάτω – άρα, ίδιας νοοτροπίας.) Οπότε, έτσι εξηγούνται (εν μέρει, έστω) καί τα πολύ άσχημα χουνέρια που μας κάνει.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, θα τον έχει η Ελλάδα!


πηγή 


Σχετική ανάρτηση Διόδοτου, εδώ.

1 σχόλιο: