«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

γράφει ο Λύκαστρος


Σχόλιο Διόδοτου: Εκτιμώ πως οδηγούν τα πράγματα στο να θεσμοθετηθεί ο αφοπλισμός και των πατριωτών και των χριστιανών. Επίσης, με την ιστορία αυτή, με την οποία κατασκευάστηκε αντιτουρκικό κλίμα, πραγματοποιείται τελικά η ρήσις του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού, "Οι Εβραίοι θα ερεθίσουν τους Τούρκους". Εκτός από τον γιο του Νετανιάχου που "ερέθισε" τον Ερντογάν, λέγεται ότι και ο "Αυστραλός" μακελάρης τελικά ήταν Ισραηλινός.
Όσο για την περίπτωση του κατασκευασμένου δεν βρωμάει μασωνία απλώς η ιστορία.. αλλά.. μια χαρά σχηματίζει, με το δεξί του χεράκι, το 666, στην παρακάτω φωτογραφία... έστω κι αν κάποιοι λένε ότι είναι ένα απλό OK





Το γεγονός το γνωρίζουν όλοι πάνω στον πλανήτη, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ήταν ανθρωποθυσία  αυτό που έγινε στην Ν.Ζηλανδία και όχι τρομοκρατική ενέργεια.!! Ο αριθμός των 50 θυμάτων είναι δηλωτικός για αυτήν την ανθρωποθυσία. Ο Νικηταράς από ότι λέγεται ήταν Μασώνος. Έφαγε πολλούς Τούρκους. Ο Ταράντ είναι και αυτός μασώνος γι’ αυτό αναφέρεται στον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο. Θεωρεί τον εαυτόν του συμπολεμιστή του Breivik της Σουηδίας που ήταν και αυτός μασώνος. Απ’ ό,τι φαίνεται θέλουν να βάλουν τους Σέρβους και τους Έλληνες να καθαρίσουν με την Τουρκία. Για αυτό και γίνεται λόγος για την «Βαλκανική περιοδεία» μεταξύ 2016 - 2018  που είχε πραγματοποιήσει ο Ταράντ στην Ελλάδα , Βοσνία, Τουρκία κ.λ.π.

Σαν χώρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο εμείς, όσο και οι Σέρβοι, θα πάνε να δημιουργήσουν καταστάσεις και δεδομένα προς δικό τους όφελος τα παγκόσμια λαμόγια , γιατί το γεγονός θα έχει ...συνέχεια.!! Εάν πάνε να μας εμπλέξουν ως χώρα, θα τους συμβούν τραγικά πράγματα στην συνέχεια, τους προειδοποιώ .!! Αν πάλι θέλουν φθηνό κρέας για το σφαγείο τους, ας στείλουν τα δικά τους παιδιά να πολεμήσουν με τους Τούρκους.!! Άλλωστε αυτοί τόσες δεκαετίες τους έκαναν "μάγκες". Όλο αυτό είναι ένα " Πουρίμ"  ένα φτιαχτό αίτιο, για να βάλουν Έλληνες και Σέρβους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.!!
Ο Ταράντ ούτε τρελός είναι, ούτε έδρασε χωρίς καθοδήγηση .!! Υπάρχουν από πίσω "σκοτεινά" συμφέροντα....θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

 Εάν θέλουμε να καταστρέψουμε οικονομικά η έστω στρατιωτικά την Τουρκία, πρέπει να αφήσουμε άλλους να το κάνουν.!! Ούτε να βοηθηθούμε από κανέναν πρόκειται σε περίπτωση πολεμικού επεισοδίου, ούτε να κερδίσουμε τίποτα.Όλοι αυτοί από τους οποίους υποτίθεται ότι περιμένουμε βοήθεια, είναι στην απέξω και περιμένουν τα κορόϊδα τους Έλληνες να μπούνε στο σφαγείο με τους Μογγόλους, για να επωφεληθούν.Ούτε μια δήλωση μεσαίου υπηρεσιακού στελέχους δεν έχει γίνει από τρίτη χώρα και μεις ελπίζουμε ότι θα' ρθουνε να καθαρίσουνε τη "μπουγάδα" για πάρτη μας.
 Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από έναν πόλεμο η ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στην παρούσα φάση, θα είναι οι ξένοι πάτρωνες, Εβραίοι, Ισραηλινοί, Δυτικοί και Ρωσσόστροφοι. 


Η Τουρκία την έχει πατήσει, και έχουν αρχίσει πλέον και το καταλαβαίνουν και εκεί ότι η πλάκα έχει τουμπάρει απότομα για αυτούς.! Μπορεί ο Ερντογάν να  ταΐζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες το πόπολο στην Τουρκία, αλλά το γνωρίζει και αυτός ότι τα ψωμιά του είναι μετρημένα. Δεν υπάρχει περίπτωση η Δύση και το Ισραήλ να αφήσουν μια χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων να είναι φανατικοί μουσουλμάνοι και μάλιστα Σουνίτες ,  να τους απειλεί, και να τους κουνάει το δάχτυλο, και να τους λέει ...«Εαν έχετε μεράκι για πόλεμο Χριστιανών-Μουσουλμάνων τότε θα γίνουν τα δέοντα».!!
Θα την τελειώσουν μια και καλή δίχως λύπηση, χωρίς οίκτο. Ακόμα και μετά την εξόντωση του Ερντογάν, όποιος και να βγει στην εξουσία,  ως διάδοχο σχήμα, αν παρεκκλίνει από την γραμμή Ερντογάν, θα σκοντάψει στην αντίδραση των φανατικών. Οπότε είναι σίγουρος, ένας μακρύς και αιματηρός ΕΜΦΥΛΙΟΣ. Τα λέγαμε εδώ, εδώ, .Μόλις οι Αμερικάνοι διασφαλίσουν αυτά που θέλουν...3 κομμάτια θα την κάνουν...., αλλά και εδώ ....Ο Ερντογάν δεν κατάλαβε ότι η μαγκιά πουλιέται σταγόνα σταγόνα, όχι με το ποτήρι.Για αυτό και θα μετατραπεί σε αιωρούμενο κουφάρι σε κάποιον φανοστάτη στο Ταξίμι και η χώρα του θα μπει σε έναν αιματηρό και μακροχρόνιο εμφύλιο.. 


zeys-elaynon 


[Σημ. Διόδοτου: Ευχαριστούμε τον φίλο Use Your Illusion για την παροχή της δεύτερης φωτο]  

100 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κώστα να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου και εσένα, αλλά και τον φίλο Use Your Illusion για την φωτογραφία, αυτήν είχα στο μυαλό μου και έψαχνα όταν έκανα την ανάρτηση, αλλά δεν την έβρισκα. Με την βοήθεια σας, την τοποθέτησα αντί της αρχικής.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μασώνος κι ο Νικήτας Σταματελόπουλος ρε παιδιά. Έλεος...
    Λίγη ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Διηνέκη....το ότι ήταν τουρκοφάγος αυτό δεν το αναιρεί κανείς. Ξέρεις πόσοι είναι Μασώνοι σήμερα στο στράτευμα;;;; Και αυτοί αύριο μπορεί να είναι οι αυριανοί τουρκοφάγοι.!! Η μήπως δεν υπάρχουν Έλληνες μασώνοι στον Ε.Σ σήμερα;; 'Άσε μην ανοίξω το βρωμόστομα μου και αναφερθώ σε περιπτώσεις που κανείς σας δεν γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το ανοίξεις και να τα πεις όλα.
      Αλλά για τον Νικήτα Σταματελόπουλο, ισχύουν ΜΟΝΟΝ αυτά:
      https://www.youtube.com/watch?v=cv8CnY9hoi4
      ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ...
      ΠΕΘΑΝΕ ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ, ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΣ...
      ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ, ΕΠΑΙΤΟΥΣΕ...

      ΑΥΤΑ...

      Διαγραφή
  4. Για να το ξεκαθαρίσω....έγραψα ακριβώς ότι..." Ο Νικηταράς από ότι λέγεται ήταν Μασώνος." Δηλαδή σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στην Ζάκυνθο υπήρχε η στοά «Αναγενόμενος Φοίνιξ». Στην οποία ήταν μέλη οι Ρώμας, Δραγώνας, Στεφάνου, Φλαμπουριάρης, Λογοθέτης, Κουερίνος, Μαρτινέγκος, Καλύβας, Λεονταρίτης, Αρβανιτάκης, Πισκοπόπουλος, Σιγούρος, Δαμουλιάνος, Βαρβιάνης, Ψημάρης, Πινέλ, κ.α Γράφουν ιστορία με την τεκτονική και επαναστατική δράση τους. Υπό την αιγίδα της επιτροπής, μυούνται μεγάλες ηγετικές φυσιογνωμίες του Αγώνα υπέρ της Ανεξαρτησίας, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Πλαπούτας, οι Πετιμεζάδες και άλλοι πολλοί.

    Μην νομίζεις όμως ότι οι τότε Έλληνες αγωνιστές ήξεραν τι σημαίνει μασωνία.!! Οι περισσότεροι ήταν ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και δεν σκάμπαζαν και πολλά πολλά από δαύτα.Για αυτό και τους έβγαζαν μετά έναν-έναν εκτός και είτε τους έβαζαν φυλακή (Κολοκοτρώνης), είτε τους δολοφονούσαν (Ανδρούτσος-Καραισκάκης).
    Όπως δεν γνωρίζουν οι σημερινοί Έλληνες, ότι στο σημείο που είναι σήμερα η Ανθελληνική Βουλή...υπήρχε κατά την αρχαιότητα ναός του Τυφώνα.!! Για αυτό και κανείς από τους 300 εκεί μέσα δεν είναι Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστώ τους φίλους που βοήθησα με την φώτο και μας ενημερώνουν use your illusion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριολεκτικά το νεο-"ελληνικό" κρατίδιο ιδρύθηκε όχι από τη Μασωνία, αλλά πάνω στη μασωνία και στις Τεκτονικές αντιλήψεις.
    Δεν υπήρξε ένας Πρωθυπουργός ή βασιλιάς ή δικτάτορας που να μη φίλησε τις κατουρημένες ποδιές της μασωνίας.Ακόμα και ο Ι.Μεταξάς έγινε μασώνος (Στοά Ησίοδος) για να μπορέσει να γίνει Πρωθυπουργός.
    Δεν μπόρεσαμε ποτέ να δραπετεύσουμε απ' την τροχιά της μαμάς Αγγλίας, η οποία καθόρισε τα πάντα μέχρι το 1945 στα όσα συμβαίνοντα στην Ελλάδα,μέχρι που περάσαμε στις αγκαλιές του ΝΑΤΟ.
    Θέλετε απόδειξη;;;
    Δεν έχετε παρά να μπείτε στην Μητρόπολη Αθηνών και να κοιτάξετε πάνω απ' την Ωραία Πύλη...έκπληξη!

    https://tinyurl.com/y352qe6p

    Ποια η διαφορά από αυτό;;;
    https://tinyurl.com/y2dy2rme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγεται ότι τον παντεπόπτη οφθαλμό τον αντέγραψαν οι μασώνοι από τους χριστιανικούς ναούς... απλά τον απέδωσαν στον σκιώδη χαρακτηρισμό "αρχιτέκτων του σύμπαντος" για τον Θεό όπως τον αντιλαμβάνονται και που δεν ξέρουμε αν ταυτίζεται με την έννοια του Θεού που έχουμε εμείς.

      Διαγραφή
  7. Ο ισχυρισμός ότι ο "Νικηταράς ήταν μασώνος" απο που προκύπτει;;;

    --Ποιές είναι οι πηγές που το αποδεικνύουν;;
    --Συγγραφείς, βιβλία, δημόσια έγγραφα;;;;

    Πριν "αμολήσουμε" κάτι, που βολεύει την "άποψη" μας ΔΕΟΝ είναι να παραθέτουμε και τις πηγές..ειδάλλως ολόκληρο το σκεπτικό μας καταλήγει στα σκουπίδια της ενημέρωσης (Fake news)

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aν δεν πεσουν πρωτοι στη μαχη κατα της Τουρκιας, Αγγλοι, Γαλλοι, Ιταλοι οι Ελληνες να κατσουν στ' αυγα τους. Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου. Ξεχασατε τι εγινε το 1204;;

    Η πολυεπιπεδη μασωνια της Δυσης, νυν ΕU, ενα πραγμα θελει. Την εξαφανιση των Ελληνων απο τη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις αποδείξεις Λύκαστρε περί μασωνίας του Νικηταρά;
    Αν ναι ΠΡΕΠΕΙ να τις αναφέρεις άλλωστε είναι νεκρός,
    σε διαφορετική περίπτωση οφείλεις να ζητήσης συγγνώμη για προσβολή νεκρού και δή ΗΡΩΑ.

    Συγγνώμην Κώστα, αν θεωρείς πως υπερβαίνω τα εσκαμμένα μπορείς να μην αναρτήσεις το σχόλιο.
    Ευχαριστώ.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω τι Ζευς ελλαυνων το διαβάζω παραθέτει ενδιαφεροντα πράγματα. Αλλαωρε παιδιά ννα λέμε τωρα τον Νικηταρά μασωνο είναι δυσφήμιση. Οτι η μασονία κινούσε νήματα είναι γνωστό, υπήρχε η ομάδα Α Αθηνά και η ομάδα Φοίνιξ. Αυτό δεν σημαίνει οτι και οι Έλληνες επαναστάτες ηταν μασονοι. Αλλο το οτι οργανωσεις μασονικες ειχαν καπελώσει την επανάσταση και άλλο οι μαχητές που αναγκαστικά εισχωρουσαν ώστε να οργανωθούν καθότι μεμονωμένοι ήταν αδύνατο να καταφέρουν κατι. Και στο εαμ για παράδειγμα στρατολογηθηκαν Έλληνες αλλά αυτο δεν σημαίνει οτι ηταν ολοι κομμουνια. Τα ίδια λέγανε και για τον Κολοκοτρώνη. Του κοτσαρανε μια περικεφαλαια με το γοργωνειο και τον κανανε μασωνο( που ακομα και δικιά του να ήταν δεν αποδεικνύει κάτι, μπορεί απλώς να είχε γνώση αρχαίας ελληνικής ιστορίας). Αμα εχει τοσο πιστούς στρατιώτες η μασονία που αυτοθυσιαζονται και μπαινανε μπροσταρηδες σε μαχες οπως ο γέρος του Μοριά, συγγνώμη αλλά το λιγοτερο ειναι άστοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση καθώς και ο παραλληλισμός με τους πατριώτες που πήγαν στο ΕΑΜ χωρίς να είναι κομμούνια.

      Διαγραφή
  11. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν θα έπρεπε να τσουβαλιάζονται όλα χάριν μίας μόνο ιδιότητος. Και στο φινάλε, και η Φιλική Εταιρεία τεκτονική δομή είχε. Σκελετικά, τοιουτοτρόπως έπραττε.
    Ο ζηλοτισμός όμως, ο οποίος επεκτάθηκε και πέραν του θρησκευτικού επιπέδου, από την δεκαετία του '70 κι εντεύθεν, προσέδωσε και στην καθημερινότητα μια επιπλέον τάση αδιάκριτης δαιμονοποίησης κάποιων θεμάτων σαν την μασωνία, δημιουργώντας ένα ελλιπές γνωσιολογικά κλίμα χαρδαβελισμού.
    Οι ήρωες της Επαναστάσεως είχαν τσιμπήσει με την οδό αυτή και δικαιολογημένα, γιατί καταλάβαιναν ότι θα διδαχθούν εκεί κάποιους κανόνες μεθοδευμένης δράσης όσον αφορά την Επανάσταση. Αυτό που λέει ο Λύκαστρος δηλαδή..
    "Κυριολεκτικά το νεο-"ελληνικό" κρατίδιο ιδρύθηκε όχι από τη Μασωνία, αλλά πάνω στη μασωνία και στις Τεκτονικές αντιλήψεις.
    Πολλοί μπαίνουν στην μασωνία επίσης, για να αποκτήσουν μία σειρά διαβαθμισμένων γνώσεων, που θεωρούν ότι τις χρειάζονται, και τις οποίες δεν βρίσκουν εύκολα στο καθημερινό περιβάλλον, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα ήταν σωστά διαχειρίσιμες από την ευρύτερη μάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικό σχόλιο και εδώ:

    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/03/blog-post_54.html?showComment=1552850909758#c192122608052101284

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά την γνώμη μου, ως άτομο επί 12 χρόνια στο blogging ομιλώ, η ανάρτηση αυτή ΔΕΝ θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ.
    Να με συμπαθάτε που το λέω κι ευχαριστώ.
    Ζητώ συγγνώμην, ίσως κι εκ μέρους όλων όσων στενοχωρηθήκαμε, από την ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ μορφή τού 1821. Συγγνώμην, ταπεινά, Οπλαρχηγέ Νικηταρά...

    https://www.youtube.com/watch?v=K_0dJ7pGukE

    Την Ευχή σου νά 'χουμε στα ΔΥΣΚΟΛΑ πού 'ρχονται. Δεν ξέρουμε τι λέμε κάποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιγράφω από το σχόλιο του Λύκαστρου 17 Μαρτίου, 2019 16:37

    Οι περισσότεροι ήταν ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και δεν σκάμπαζαν και πολλά πολλά από δαύτα.Για αυτό και τους έβγαζαν μετά έναν-έναν εκτός και είτε τους έβαζαν φυλακή (Κολοκοτρώνης), είτε τους δολοφονούσαν (Ανδρούτσος-Καραισκάκης )
    Ερωτώ:
    'Οταν τους έβαζαν δεν ήξερα ότι ήταν αγράμματοι;
    Και ήταν τόσο αγράμματοι που ήξεραν Όμηρο και Θουκιδίδη από μνήμης
    Και ήταν τόσο αγράμματοι που έδιναν βόλια στους τούρκους για να μην βανδαλίζουν τον Παρθενώνα; (περίπτωση Οδυσσέα Ανδρούτσου)
    Και ήταν τόσο αγράμματοι που χρειάστηκε να σκοτώσουν διακόσιους τόσους για να πάρουν το άγαλμα της απτέρου Νίκης;
    Και ήταν τ΄'οσο αγράμματοι που νίκησαν απειράριθμα ασκέρια τουρκίας και αιγύπτου
    Και ήταν τόσο αγράμματοι που τα λόγια τους είναι κυρίως σήμερα ΒΑΛΣΑΜΟ στην ψυχή μας
    Ε ρε και νάχαμε τόσους αγράμματους και σήμερα
    Τι καλά θα ήτανε.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ λέει ότι ο Brenton ειναι μελος του Μασονικου φορουμ της Καμπερα στην Αυστραλια:
    https://katohika.gr/stranger-voice/o-makelaris-tis-neas-zilandias-einai-israilinos-kai-oi-logoi-tou-makeleiou-einai-poly-diaforetiki-apo-tin-eikona-pou-dinoun/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. από το βιβλίο μου: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, 2007

    του Χρίστου Γούδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο "Σχόλιο Διόδοτου", της παρούσης αναρτήσεως, προστέθηκαν κάποια στοιχεία με ενεργούς συνδέσμους.

    Επίσης...

    Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση:

    https://katohika.gr/stranger-voice/i-apolyti-apodeiksi-oti-to-makeleio-stin-nea-zilandia-itan-hoax/

    ..διαπιστώνουμε ότι το "μακελειό" ήταν στημένο. Και αίματα, που λέγεται ότι φαίνονται σε πιο ολοκληρωμένη version που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αυτό δεν σημαίνει κάτι..
    Απλά, διαπιστώνουμε ότι υπήρχε ήδη στο πάτωμα του τζαμιού -πριν μπει ο δολοφόνος- πεταγμένος ένας γεμιστήρας που ταίριαζε στο όπλο, και τον φόρεσε ο δολοφόνος βγαίνοντας από το τζαμί.
    Επίσης τα όπλα ήταν δύο. Το ένα το πέταξε χωρίς να ενδιαφέρεται ότι θα τον έβρισκαν αμέσως από αυτό το όπλο.
    Πολλά δεν κάθονται καλά........
    Ο σκηνοθέτης είναι για βράβευση κάτω του βατόμουρου, κι ούτε καν χρυσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί κύριοι και κυρίες.....λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του ΖΕΥ ΕΛΑΥΝΩΝ την ανάρτησή μας για την Ανθρωποθυσία και τους μασώνους βγήκαν όλα τα σάϊτς και έλεγαν τα ίδια.!! Ο αγαπητός Κώστας...σας έδειξε μερικά από τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ.
    Τι σας λέει αυτό;;; Ότι με παίρνουν στα σοβαρά.!! Και όχι μόνο εδώ, αλλά και στο εξωτερικό.Οι Σέρβοι αμέσως τον έστειλαν αμέσως στον διάολο τον καραγκιόζη αυτόν τον Ταράντ. Δειλά δειλά άρχισαν να εμφανίζονται αναρτήσεις με το παρελθόν του. Εβραίοι πρόσφυγες, ήταν οι γονείς του που πρωτοπήγαν στην Ν. Ζηλανδία και μετά μετοίκησαν στην Αυστραλία. ΠΡΙΝ όμως από όλους , τα βγάλαμε εμείς στην φόρα.
    Λύσσαξαν εδώ μέσα κάποιοι να μου απαιτούν αποδείξεις.!! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....και μάλιστα από επιστολή που υπάρχει στο Αρχείο Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Το οποίο φέρει την σφραγίδα με τον αναγεννώμενο Φοίνικα.
    Όποιος θέλει ας διαψεύσει μόνος του με πηγές και στοιχεία ...αν νομίζετε ότι με "στριμώξατε" χα χα χα γελάω και μόνο που το σκέφτομαι. Η "ευρυμάθεια" ορισμένων είναι απίστευτη.!!!

    Αγαπητή Κυρία Astillais γράφετε...." Ε ρε και νάχαμε τόσους αγράμματους και σήμερα ".. εξηγήστε μου μια απορία σας παρακαλώ. ΓΙΑΤΙ όλοι οι αγωνιστές και όλοι οι οπλαρχηγοί του 1821 παράδειγμα Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Ανδρούτσος, Καραισκάκης κ.λ.π.....ΓΙΑΤΙ ενώ όλοι αυτοί πολέμησαν και ελευθέρωσαν την πατρίδα και δημιουργήθηκε το πρώτο νέο-ελληνικό κρατίδιο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΕ στην Κυβέρνηση που έγινε;;;;ΚΑΠΟΙΟΣ/ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΑΝ ΣΤΕΙΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ.!!

    Τον Κολοκοτρώνη, τον φυλάκισαν, τον Νικηταρά, τον Καραΐσκάκη τον δολοφόνησαν, το ίδιο άνανδρα δολοφόνησαν και τον Ανδρούτσο (ο Γκούρας δεν ήταν Έλληνας).....να σας πω κάτι κυρία μου;;; Δεν χρειαζόμαστε άλλους τέτοιους , χρειαζόμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ από αυτούς, αντί να καθαρίζουν τους φανερούς εχθρούς, να καθαρίσουν πρώτα το αποβλακωμένο πρόβατο που κατοικεί στην χώρα των Ελλήνων, μετά από αυτό...όλα τα άλλα έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό αγαπητέ Λύκαστρε είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με "αποβλακωμένο πρόβατο" που ψήφισε το 2009 τον Παπανδρέου και το 2015 τον Τσίπρα, ..αλλά έχουμε να κάνουμε με απάτριδες, κουτοπονηρούληδες, μικρομεγαλολαμόγια, ανιστόρητους και βολεψάκηδες, δηλαδή κατσαρίδες που τους αξίζουν αυτές οι κατσαρίδες που μπαίνουν.. https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/03/blog-post_67.html#more
      ..ΠΟΥ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ!

      Διαγραφή
    2. Το αποβλακωμένο πρόβατο γεννήθηκε έτσι ή έγινε;
      Το αποβλακωμένο πρόβατο είναι ο σύγχρονος Έλληνας γενικώς και απροσδιορίστως;
      Το αποβλακωμένο πρόβατο είναι εν δυνάμει αφυπνισμένος ή δεν υπάρχει γιατρειά;
      Χρειαζόμαστε χειρότερους; όπως λέμε κακός χειρότερος χείριστος, υποθέτω. Δηλαδή οι ήρωες ήταν , τουλάχιστον, κακοί.
      Άν ήταν κακοί με τους κακούς ήταν ,απλώς, δίκαιοι. Να συμφωνήσουμε σ΄αυτό.
      Εν τέλει νεκρούς μας θέλουν και οι μέσα και οι έξω.
      Μαϊστα.
      Δεν θα πάρω.
      Astillais
      Σημείωση : Ο Νικηταράς δεν εδολοφονήθη.

      Διαγραφή
    3. Αὐτό πού ἐπαναλαμβάνετε,ὡς καραμέλα,σχεδόν ὅλοι :«τόν Κολοκοτώνη τόν φυλάκησαν»,εἶναι τό λιγώτερο ἐνοχλητικό ! Διότι,ἀγαπητέ Λύκαστρε,ὁ Κολοκοτρώνης ἐφυλακίσθη διότι ἐξυπηρετοῦσε ἄλλα συμφέροντα.Παρ᾿ὅλα αὐτά ἐτιμήθη δεόντως,ἐν συνεχείᾳ.Μία παρένθεσις ἦτο πού τοῦ ἐξασφάλισε μάλιστα καί τόν βαθμό τοῦ Στρατηγοῦ !Ἀπό ἐκεῖ καί πέρα ὁ τιμητκός τῖτλος πού τόν ἔφερε στό παλάτι τοῦ Ὄθωνα τοῦ χάρισε τά ὑπόλοιπα 8 χρόνια τῆς ζωῆς του,μέσα στήν χλιδή καί τά ἐπίσημα ἀνακτορικά γλέντια.Ἀπό ἕνα τέτοιο γλέντι καί τρελό φαγοπότι,ἐπῆλθε τό ἐγκεφαλικό πού ἐπέφερε τόν θάνατό του.Ἡ κηδεία του ἦταν σχεδόν αὐτοκρατορική ! ! !

      Νά σημειώσουμε δέ,πώς κατά τήν διάρκεια τῆς φυλακίσεώς του(1 χρόνο),εἶχε τό «προνόμιο» νά τόν ἐπισκέπτεται μία καλόγρια ἡ ὁποία τόν ἐπεριποιεῖτω...Εἶναι ἡ μετέπειτα γυναῖκα πού θά τοῦ χάριζε τόν βενιαμίν τῆς οἰκογενείας του,τόν Πᾶνο(ὄνμα πρός τιμή τοῦ δολοφονηθέντως,καί ἰδιαιτέρως ἀγαπητοῦ νόμιμου υἱοῦ του Πάνου).Μία γυναῖκα πού δέν τήν παντρεύτηκε ποτέ καί πού δέν ἐπέτυχε,ἐπίση ποτέ ἐν ζωῇ,τήν νομιμοποίηση τοῦ νόθου του υἱοῦ Πάνου. Δέν ἐμπόδισε σέ τίποτα ὅμως νά ἐπετύχῃ τίτλους καί ἀξιώματα καί αὐτός,ὅπως ὁ νόμιμος υἱός του Γενναῖος πού ἔφθασε ἕως τήν Πρωθυπουργία...

      Διαβᾶστε τήν Ναυπλία τοῦ Μιχαήλ Λαμπρυνίδη,ὅπου θά βρεῖτε στοιχεῖα ἀπό μία Ἱστορία πού τόσο λίγο γνωρίζετε...

      Νά σημειώσω ἐπίσης,μιά καί κατάγομαι ἀπό τό Ναύπλιον,πώς ἐκτός ἀπό τούς τίλτους καί τά ἀξιωματα,ὁ Ὄθων,χάρισε στόν Κολοκοτρώνη,μία τεράστια ἔκταση,στήν εἴσοδο(σήμερα) τοῦ Ναυπλίου,ἡ ὁποία ἦταν τόσο μεγἀλη πού ἡ περιοχή ὀνομάστηκε (καί μέχρι σήμερα ἔτσι λέγεται) Κολοκοτρωναίϊκα.Κάποιοι ἀπόγονοί του,ἔχουν ἐπωφεληθῇ τά μάλα ἀπό αὐτή τήν κληρονομιά...

      Υ.Γ.1 Περί τῆς μασονίας καί τῶν ἐμπλεκομένων ἀγωνιστῶν,θά συμφωνήσω μέ τόν ἐργοδότη.Ἄλλως τε,τά ἴδια ἔχω πῆ καί στόν Διόδοτο κατ᾿ἰδίαν.

      Υ.Γ.2 Καί αὐτό πού κυρίως μέ ἐνοχλεῖ καί μέ παραξενεύει εἶναι ἐκεῖνο τό : ΖΕΥ ΕΛΑΥΝΩΝ...Τί ἀκριβῶς θέλετε νά δείξετε ἤ ὑπονοήσετε,μέ αὐτό; ! ! ! Γιατί ξέρετε μέ αὐτό τόν Δία καί τά δωδώνια περιστέρια του,ἐγώ ἔχω κάποιο θέμα...Πολύ μ᾿ἐνοχλοῦν,τά περιστεράκια καί τά κολυμβάρια,γενικῶς...

      https://sxolianews.blogspot.com/2017/09/blog-post_13.html

      Ὁπως τό ἴδιο ...περίεργον εἶναι,πώς ὅλη αὐτή ἡ ἀρχαιολατρεία/δωδεκαθεϊσμός,πού ξεκίνησε τήν δεκαετία τοῦ ᾿90,εἶχε ὡς ...πρωτεργάτες κομμουνιστές ἤ ἄτομα μέ «ἀριστερές» ἀντιλήψεις (ὅπως τούς ἀρέσει νά τό λένε...).Τί ἐπέτυχαν μέ αὐτό εἶναι πολύ μεγάλο θέμα ! Ἴσως καί τ᾿ἀποτελέσματά του τά βλέπουμε καί δέν τό καταλαβαίνουμε,λέω τώρα... Εἶναι βλέπεις καί αὐτοί οἱ «σωῤῥάνθρωποι» ...



      Διαγραφή
  19. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Ο Νικηταράς ούτε κατά διάνοια τέκτων. Ο (στρατιωτικώς πανούργος) Κολοκοτρώνης ναί, διότι κατάλαβε τον γεωπολιτικό ρόλο των Άγγλων της εποχής εκείνης καί ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως "μοχλό" γιά την ελευθερία της Ελλάδας. Γι' αυτό πήγε καί "μυήθηκε" στη στοά της Λευκάδας "Ένωσις της Αγίας Μαύρας" το 1815: γιά να τους προσεγγίσει. (Καί συνακόλουθα έγινε καί συνταγματάρχης του Αγγλικού Στρατού, εξ ού καί η περίφημη περικεφαλαία.) Όχι πως τα πίστευε ο Γέρος αυτά!... τα βαλσαμωμένα κοκκοράκια καί τις λοιπές τεκτονικές ανοησίες.

    Ειρήσθω εν παρόδωι ότι ο εγγονός του Γέρου, ο επιλεγόμενος "Φαλαίζ", έγινε τέκτων επειδή το ήθελε. Αλλά από το 1880 περίπου καί μετά, ήταν μόδα γιά τους γόνους των "καλών" (δηλ. πλουσίων) οικογενειών να είναι τέκτονες, Αγγλόφιλοι, κάι κοσμοπολίτες. (Στο Ελληνικό γίγνεσθαι είχε περάσει εντέχνως η "γραμμή" ότι η "Μεγάλη Ιδέα" θα τύχει της υποστηρίξεως της Αγγλίας - γι' αυτό.)
    Ευτυχώς, όμως, που οι περισσότεροι είχαν κρατήσει μέσα τους την πατριωτική φλόγα να καίει! (Πχ Παύλος Μελάς.) Αντιθέτως, οι συγκρίσεις των τότε εγχωρίων τεκτόνων με τους σημερινούς είναι καταθλιπτικές.

    Σημειώστε, επίσης, πως ακόμη καί σήμερα η στοά της Λευκάδας χαίρει μεγάλου σεβασμού από τις υπόλοιπες (θεωρείται κάτι σαν "γιαγιά" τους), διότι (κατά τους τέκτονες) ..."απελευθέρωσε" την Ελλάδα!
    (Θα το πώ, όμως, διότι δεν κρατιέμαι: Ρέ τέκτονες, τί μυαλά είν' αυτά που έχετε; Ντίπ γιά ταπετσαρία! Οι υπόδουλοι Ενετών, Άγγλων, Γάλλων Λευκαδίτες απελευθέρωσαν εμάς; Ωραίοι είσαστε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Εργοδότα,

      καλημέρα κι από εμένα!

      Ο Λύκαστρος είπε για μια επιστολή που υπάρχει στο Αρχείο Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Ελπίζω κι εγώ να μην υπάρχει το όνομα του Νικηταρά εκεί μέσα, όπως μάλλον απλώς υποθέτει ίσως ο αγαπητός Λύκαστρος. Γιατί ως τώρα έχω μείνει κι εγώ.. στην ιστορία όπως την αποδίδει το βίντεο που μάς συνέστησε ο Διηνέκης. Όχι ότι θα αλλάξει τόποτα, σε εμένα προσωπικά, από την γνώμη που είχα ως τώρα για τον Τουρκοφάγο, αν είχε γραφτεί και σε στοά. Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου ως προς το θέμα στο σχόλιο '17 Μαρτίου, 2019 20:57'. Άσε που πιστεύω ότι (και τότε αλλά) και τώρα υπάρχουν κάποιες οργανώσεις/μυστικές εταιρείες, με "μασωνικού τύπου δομή" που δεν αποτελούν μασωνία και δη σιωνιστικής κατευθύνσεως, αλλά με ρόλο καθαρά εθνεγερτικό, διαφύλαξης σημαντικής ιστορικής μας κληρονομιάς, μυστικής προετοιμασίας για εθνική κυβέρνηση Αρίστων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τρόπον τινά το Ελληνικό Ιερατείο όπως πολλάκις έχεις αναφερθεί κι εσύ σε αυτό.
      Προσωπικά, βρίσκομαι σε θέση προετοιμασίας, εδώ κι αρκετά χρόνια, ώστε να μού ανατεθεί μια ειδική αποστολή για την πατρίδα, από αυτό το Ιερατείο. Το να έχουμε μπλογκς καταγγελτικά και αφυπνίσεως, το θεωρώ "λίγο" το να θεωρηθούν ως ήδη υφιστάμενη συμβολή στον εθνεγερτικό αγώνα. Είναι μόνο μια συμβολή στα "προκαταρκτικά του επερχομένου πολέμου", αυτό που λέμε "πληροφοριακός πόλεμος" για την ώρα...

      Διαγραφή
  20. Εγώ θα συμφωνήσω οτι οι αγωνιστές του 21 ήταν μασωνοι, δηλαδή ρε παιδες το διπλο πρακτοριλικι παιζει μονο σε αλλους και ουχί σε εμάς;; οι Ελληνες εκτός από τον Παλαμήδη προγονο είχαν και τον Οδυσσέα... πιστεύω ακραδαντως οτι το παιξαν για να κανουν την δουλεια τους και μετά φαγανε κυνήγι γιατί εβγαλαν γλωσσα, αυτό δεν σημαίνει βεβαια οτι δεν είχαμε και δικους τους μεσα στον αγώνα (βλεπετε ευκολα μπορει να ξεφύγουμε και αντε να μας μαζεψεις)... δουλευουν καλά οι μασώνοι δεν λεω αλλα και εμείς εχουμε δουλέψει εξισου καλά...

    Υ.Σ. τους συναγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στην Αστυλλαϊδα

    Ελευθερία Αγωνιζομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι αν ηταν μασονος ο Νικηταράς ή ο Κολοκοτρώνης ρε Λυκαστρε? Δωσαν ή δεν δω σαν τα πάντα στον αγώνα για την Ελλάδα?? Υπάρχει η ταδε επιστολή και απο δω και απο εκει... Ε και?? Ξερεις ή μπορούμε να αποδείξουμε οτι ειναι αυθεντική?? Σε τι βοηθάει αυτη τη στιγμή την Ελλάδα τέτοιου είδους απόψεις? Βούτυρο στο ψωμί των εχθρών μας είναι να μας δυσφημισουν τους ηρωες μας περισσότερο. Μπράβο στον αγώνα που δίνετε οι μπλογκερσ αλλά προσοχή να μην ξεφύγει το κεφάλι σας και σμπρωξετε τα "προβατα" οπως τα λετε, περισσότερο στον γκρεμό..

      Διαγραφή
    2. Ο προηγουμενος ειμαι. Επίσης γίνεται αναφορά περι θυσίας. Τελικα τι ήταν ? Θυσία με πραγματικούς νεκρούς ή false flag? Γιατί τα πράγματα τείνουν προς το δεύτερο

      Διαγραφή
    3. Το αρθρο του Λύκαστρου δεν μπηκε για να ασχοληθουμε με μια λεπτομερεια. Ειναι εντυπωσιακο οτι κανενας δεν ασχοληθηκε με τα κυριως θεματα της αναρτησεως και χαθηκε χρονος που αν ηταν μαχημος, θσ μας ειχαν παρει τα κεφαλια τωρα.
      Devided we fall λενε οι Pink Floyd...

      Διαγραφή
    4. Οσο για το ερωτημα σας, πιστευω πως θα μαθουμε περισσοτερα συντομα. Αν και δεν εμπιστευομαι τα 2-3 πλανα με τραυματιοφορεις, που δειξανε απο μακρυα.

      Διαγραφή
    5. http://ealoellas.blogspot.com/2019/
      Κι αυτος τα λεει καλα..

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ Ελευθερία, εύχομαι ΠΑΝΤΑ νίκες κι ας μην είναι τόσο ορατές.
      Astillais

      Διαγραφή
  21. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ18 Μαρτίου, 2019 15:07

    Περί μασσωνίας.......https://youtu.be/cckcM_PtpsU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ18 Μαρτίου, 2019 15:41

    ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ jachin ΚΑΙ boaz.ΚΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ.ΜΠΟΡΕΙ Ό ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΙ,ΑΛΛΑ Ό ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ,ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΩΞΑΠΟΔΩ,ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;ΚΙ'ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΤΟΝ ΦΡΙΚΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ "ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Διηνέκη ! Μοῦ ἄρεσε πολύ ἡ ἔκφρασις:Ἔλεος πιά ! Τά λέει ὅλα !

      Χρόνια Πολλά καί τοῦ χρόνου σέ μία Ἐλεύθερη Πατρίδα !

      Διαγραφή
  24. Δεν ξέρω τί έχει πει η Εκκλησία, αλλά εγώ το έχω πιάσει διαφορετικά το θέμα.
    Ιερομάρτυρας είσαι όταν έχεις θυσιαστεί για την πίστη σου και δεν έχεις καταδικάσει την ψυχή σου, έχοντας στρατολογηθεί σε μασωνική στοά, σωστά; Αυτό δηλ. που ΔΕΝ συνέβη με τον Χρυσόστομο Σμύρνης.
    Εθνομάρτυρας είσαι όταν θυσιάζεις την ζωή σου για να σωθούν -και τους σώζεις- καμιά 40ριά άτομα, όπως έκανε ο Χρυσόστομος Σμύρνης.

    Ενεφανίσθη ποτέ ο Χριστός, ή άκουσε ποτέ κανείς την φωνή του Θεού, να λέει ότι είναι ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, η δεύτερη περίπτωση;
    Άνθρωποι το έκριναν αυτό, και μην μού πείτε τώρα ότι είχαν χάρη Θεού, ότι μυστηριακά τούς Μετέδωσε αυτό τον τρόπο κρίσεως, για τις περιπτώσεις αυτές.. γιατί δεν με πείθει η απάντηση.

    Εγώ αν ήμουν Θεός ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ 40 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΊΣΤΗΚΕ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να ανακαλύψεις πόσες διαφορές έχεις με τους άλλους. Γι αυτό.. καλύτερα να ασχοληθούμε με τα δύσκολα που μάς ενώνουν, όπως γινόταν πάντα με τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το νόμισμα έχει 2 όψεις η μια λέει ότι ΤΟΤΕ ναι όντως υπήρχαν οι περίφημες Στοές κτλ. οι οποίες πρωτοξεκίνησαν απο τα Ιόνια νησιά (ο Δ.Σολωμός ήταν Μέλος τους μια απο τις εξέχουσες μορφές-σαφώς υπήρξαν κ άλλοι απο ότι έχω διαβάσει-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ που τα αναφέρουν με ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.Ο Ι.Μεταξάς ήταν επίσης αλλά ΔΕΝ ζημίωσε την Ελλάδα κ για αυτό οι "Άγγλοι"..τον έστειλαν για τσάι..)επειδή ήταν Ενετοκρατούμενα/επηρεαστεί απο Διαφωτισμό κ δια μέσου κάποιων επιφανών γηγενών Ανθρώπων ήρθαν&εγκαταστάθηκαν πρώτα στα Επτάνησα + απο εκεί διαδόθηκε στην Υπόλοιπη Ελλάδα.Έχω δει σε Παζάρι Βιβλίου-Έκθεση ένα συγκεκριμένο ΒΙΒΛΙΟ με ΜΠΛΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ-ΚΑΛΥΜΜΑ που μιλάει για Συμμετοχή Εμβληματικών Ατόμων της Εποχής.Ένα Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ΕΚΕΙΝΗ την Εποχή ΔΕΝ γνώριζαν η Πλειοψηφία των Μυημένων για τις Παραμέτρους του όλου θέματος-ΔΕΝ είχε εκλάβει τέτοιες Αρνητικές-Καχύποπτες-Μυθιστορηματικές-ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ-Δεισυδαιμονικές Διαστάσεις/Αφηγήσεις για τα Μυστικά που κρύβουν...όπως ΤΩΡΑ/ΣΗΜΕΡΑ που υπάρχει ΠΟΛΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ επί του θέματος.Άρα η μια πλευρά μπορεί να υποθέσει ότι ΝΑΙ ήταν ενταγμένοι Πολλοί αλλά για έναν Εθνικό Σκοπό με Ανιδιοτελή ΚΙΝΗΤΡΑ-υπ'αυτή την έννοια με μια ΜΟΡΦΗ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ+ΑΔΟΛΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ κ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ..

    https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2353772/i-faneri-ke-krifi-istoria-tis-ellinikis-masonias/comment-page-2.

    https://www.politeianet.gr/books/9789605461201-tsarouchas-kostas-pedio-i-masonia-stin-ellada-218180

    https://www.public-cyprus.com.cy/product/i-masonia-stin-ellada/prod3723283pp/ αυτό ΔΕΝ μιλάει για το 1821 αλλά δίνει πάρα πολύ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Πληροφορία επί του θέματος.

    η άλλη πλευρά είναι απο την Εκκλησία-πλήθος κόσμου πιστών/ερευνητών η οποία σαφώς κ ΔΕΝ το αποδέχεται ότι ήταν "Μασόνοι"...θεωρεί ότι όλα αυτά είναι κακοήθειες/διαστρέβλωση της Αλήθειας/Ιστορίας/πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας=αυτό ισχύει.Το σίγουρο είναι πλέον ότι Ερευνητές αποδεικνύουν τον ρόλο της Μασονίας με Στοιχεία-Έγγραφα-απο την άλλη επειδή+εκεί λειτουργεί με μια Ιεραρχική Δομή ένα Πρωτοκλασσάτο Στέλεχος θα ενισχύσει/βοηθήσει κάποιον που είναι σε Ανώτερο Επίπεδο κ ΟΧΙ έναν νεοεισελθόντα/πρωτάρη/κατώτερου βαθμού ή μπορεί να τους βοηθάνε ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ..ΟΧΙ τόσο όσο τους Ανώτερους...επίσης η Μασονία χρησιμοποιεί μεγάλες προσωπικότητες ΧΩΡΙΣ οι ίδιοι να έχουν την πλήρη εικόνα/παραμέτρων επί του θέματος +αφού τους ξεζουμίσει/αξιοποιήσει κατά το συμφέρον της τότε τους πετάει σαν στυμμένη λεμονόκουπα π.χ Ήρωες του 1821.Πλέον νομίζω ότι η Αλήθεια είναι κάτι πολύ σχετικό γιατί πάντα εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες/όπως είναι η εποχή που γίνεται+το κίνητρο/Συνειδητότητα ή Άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή, σωστότατη η τοποθέτηση!

      Διαγραφή
    2. Συμπληρωματικά να πω ότι υπάρχει κάτι ακόμα εξαιρετικά ισχυρό..!! και αυτό ονομάζεται ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΨΗ=ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ μας ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ-ΓΑΛΟΥΧΟΥΝ απο μικρά παιδιά έως μια Χ ηλικία π.χ Εφηβεία-τα πρώτα χρόνια της Ενηλικίωσης με μια Ποικιλία Πληροφοριών-Πεποιθήσεων-Ακλόνητες Αντιλήψεις-ΒΙΩΜΑΤΑ-Περιγραφές...ύστερα για κάποιο Άτομο που έχει αναζητήσει=διάβασμα ΒΙΒΛΙΩΝ είτε απο την πλευρά του "Καλού" ή αντίστροφα με τους "Κακούς" του έργου κ κάποια στιγμή έρχεται + "Μπουκώνει..." η εξάτμιση...γίνεται ΕΚΡΗΞΗ=Εσωτερικός πόλεμος το παλιό με το νέο..η μοναδική Αλήθεια που μας είχαν μάθει..!! με την καινοτόμο ιδέα που καταρρίπτει αυτό που ξέραμε μέχρι πριν λίγα λεπτά/δευτερόλεπτα...οπότε Δημιουργείται ΣΥΓΧΥΣΗ...κ ύστερα ξεκινάει το "Πάρτυ"...μέχρι να ισορροπήσει κάποιος-αν ισορροπήσει βέβαια...+δεν γίνεται εσωτερική ΜΑΧΗ εντός του...εις το επανειδίν Κώστα.

      Διαγραφή
  27. 1) ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ : Ο Νικηταράς ούτε κατά διάνοια τέκτων. Ο (στρατιωτικώς πανούργος) Κολοκοτρώνης ναί, διότι κατάλαβε τον γεωπολιτικό ρόλο των Άγγλων της εποχής εκείνης καί ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως "μοχλό" γιά την ελευθερία της Ελλάδας.

    2) ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΙΣ 18 Μαρτίου, 2019 13:03 :Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι αν ηταν μασονος ο Νικηταράς ή ο Κολοκοτρώνης ρε Λυκαστρε? Δωσαν ή δεν δω σαν τα πάντα στον αγώνα για την Ελλάδα??

    3) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Αγωνιζομένη : Εγώ θα συμφωνήσω οτι οι αγωνιστές του 21 ήταν μασωνοι, δηλαδή ρε παιδες το διπλο πρακτοριλικι παιζει μονο σε αλλους και ουχί σε εμάς;;

    4) ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ : Άσε που πιστεύω ότι (και τότε αλλά) και τώρα υπάρχουν κάποιες οργανώσεις/μυστικές εταιρείες, με "μασωνικού τύπου δομή" που δεν αποτελούν μασωνία και δη σιωνιστικής κατευθύνσεως, αλλά με ρόλο καθαρά εθνεγερτικό,

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1) Αλήθεια που πήγε αυτή πανουργία του σε σχέση με Μαυροκορδάτο και Κωλέττη;; Σύμφωνα με τον ιστορικό Βασίλη Παναγιωτόπουλο, υπάρχουν έγγραφα του Υπουργείου των Εσωτερικών στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, υπογεγραμμένα από τον Κωλέττη τα οποία φέρουν τεκτονικά σύμβολα. Ο ίδιος ερευνητής εικάζει πως ο Κωλέττης ήταν τέκτονας .!! Δεν τα γνώριζε αυτά ο Κολοκοτρώνης;;; Δεν έβλεπε που το "πήγαινε" το γράμμα ο Κωλέττης;;; Το έβλεπε.!!! Γιατί άφησε να κυβερνά ένας τέκτων , και γιατί άφησε να τον φυλακίσουν και την γλύτωσε παρά τρίχα την κρεμάλα , λόγω μη υπογραφής της καταδίκης του από τον Πολυζωίδη . Είχε ολόκληρο το Στράτευμα στην χούφτα του....και άφηνε Τέκτονες να αλωνίζουν να κόβουν και να ράβουν και να συνεργάζονται με τον εξωτερικό εχθρό.!! Ήξερε ότι ο Κωλέττης αυτό το φίδι ,είχε στρέψει εναντίων του ολόκληρη την Πελοποννησιακή Γερουσία, και τον άφηνε ανενόχλητο να αλωνίζει.!!!Θα έπρεπε να του είχε πάρει το σκάλπ...χωρίς πολλά πολλά και όλοι οι Έλληνες θα ήταν μαζί του.
    Και αφού παραδέχεσαι ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν τέκνων σαν πανούργος που ήταν...γιατί να μην έχει από δίπλα και τον ανεψιό του τον Νικήτα;;; Την αφοσίωση του Νικηταρά προς τον θείο του ο λαός την είπε με δύο λόγια. « Μπροστά πηγαίνει ο Νικηταράς και πίσω ο Κολοκοτρώνης» αλλά και θέλοντας να τονίσουν την στενή και άρρηκτη σχέση των δύο ανδρών έλεγαν: « Η κεφαλή ήτο του Κολοκοτρώνη και η χειρ του Νικηταρά ».
    Σε όλα δηλαδή ήταν κώλος και βρακί...σε αυτό θα χώριζαν;;;;

    2) Το πρόβλημα τουλάχιστον για μένα δεν είναι αν ήταν η όχι μασώνοι, αλλά ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα λάθη μας, και να μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Ναι τα έδωσαν όλα και άλλοι φυλακίστηκαν, άλλοι δολοφονήθηκαν...όλη η ηγετική ομάδα του αγώνα δολοφονήθηκε,!! Αυτό δεν ήταν ΤΥΧΑΙΟ. Δεν έπρεπε να μείνει κανείς από τους πολεμιστές αρχηγούς του ελληνικού στρατεύματος...ήταν πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να υπάρχουν μετά την ίδρυση του νεο-ελληνικού κρατιδίου, και μπορεί να τους χαλούσε την σούπα, και τους σχεδιασμούς.....ΔΕΝ άφησαν λοιπόν τίποτε στην τύχη.!! Ο Κολοκοτρώνης την γλύτωσε στο παρά πέντε την εκτέλεση.....τον Καραΐσκάκη τον έφαγαν πισώπλατα, τον Καποδίστρια το ίδιο...τον Ανδρούτσο τον δολοφόνησε ο Γκούρας, που καλό θα ήταν να ψάξετε τι καταγωγής ήταν αυτό το καθίκι....κ.λ.π .Όλη η ηγετική ομάδα βγήκε από την μέση.!!

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 3) Ελευθερία...η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι μόνο τίμια, αλλά και να δείχνει τίμια. Ναι μεν ήταν πατριώτες αγωνίστηκαν και έδωσαν τα πάντα...αλλά ο εχθρός τους χειριζόταν τον έναν εναντίων του άλλου. Τα διπλά και μόνα πρακτοριλίκια δεν βγαίνουν ποτέ σε καλό....απόδειξη το τέλος που είχαν όλοι τους. Αλλά άντε πες και ότι ήταν μασόνοι και πράκτορες είτε Άγγλων, είτε Ρώσων...δεν θα με πείραζε ,και με τον διάολο τον ίδιο να έκαναν συμφωνία για την ΈΛΕΥΘΕΡΙΑ της πατρίδας και των Ελλήνων , αλλά εκ του αποτελέσματος τι βλέπουμε;;; Ότι άδικα θυσιάστηκαν, άδικα φυλακίστηκαν, πέθαναν στην ψάθα , ποιος κέρδισε στο τέλος;;; Αυτοί και η πατρίδα...η μήπως τα ξένα συμφέροντα.;; ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ...ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.!!!ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ..ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.!

    4) Αγαπητέ Κώστα είναι γεγονός αποδεδειγμένο ότι ο Νικηταράς, στις 18 του Οκτώβρη του 1818 – ενώ βρισκόταν στην Καλαμάτα – μυήθηκε στη Φιλική εταιρεία από τον Ηλία Χρυσοσπάθη.! Μυστική Εταιρεία ήταν και αυτό, με οργάνωση και δομή μασωνικού τύπου, βέβαια για να λέμε την αλήθεια...ποιος αγωνιστής τότε ήξερε τι σημαίνει μασωνία και τα ρέστα;; ΟΥΔΕΙΣ....τους πετούσαν το "τυράκι" για δήθεν εθνεγερτικό τύπου αγώνα....και ελευθερίας της πατρίδας , και πατριωτικές φανφάρες όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα....και έπεφταν στην παγίδα.!! Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη Μασονική Στοά στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε είχε το όνομα «Πανελλήνιον» .!!! Η όποια "επανάσταση" ξεκίνησε και επέζησε κυριολεκτικά χάρις στις «προστάτιδες» ξένες δυνάμεις.!! Αν δεν θέλουν αυτές...όχι επανάσταση, ούτε διαδήλωση δεν γίνεται. Το παράδειγμα με τα Κίτρινα Γιλέκα...θα πρέπει να μας μαθαίνει πολλά.

    Υ.Γ Προς όλους....μας πάνε προς ΝΕΑ ΘΥΣΙΑ , Ψάχνουν για νέο Αχιλλέα για να καθαρίσει για πάρτη τους οι Καδμείοι, το πάνε για ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....και θα ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΙΔΑ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω μόνον πως η Φιλική Εταιρεία καμία σχέση δεν είχε με Αγγλία και άλλους δυτικούς, αλλά ήταν Ρωσοβλαχικών καταβολών.

      Διαγραφή
  30. Η πορεία της νεότερης Ελλάδος, αλλά και των κατοίκων της.. ειναι ήδη εδώ και 20 χρόνια προδιαγεγραμμένη, έστω και με τις όποιες αναβολές της... αναβολές όμως, που σε μάκρος χρόνου δεν παρουσιάζουν καλύτερο αύριο.

    Και 2 διαπιστώσεις... α) διαπίστωση: τα πρόβατα ουδέποτε γεννήθηκαν λέοντες... τα πρόβατα γεννήθηκαν πρόβατα, και θα πεθάνουν πρόβατα, ίσως με θυσία. β) διαπίστωση: ακόμα και αν ένας λέοντας οδηγήσει τα πρόβατα στην μάχη, ακόμα και αν τα πρόβατα με αρχηγό λέοντα νικήσουν στην μάχη... ουδέποτε τα πρόβατα θα συγχωρήσουν στον λέοντα, ότι είναι λέοντας, δηλαδή ότι δεν έχει την δική τους ηθική... αργά η γρήγορα τα πρόβατα θα συνωμοτήσουν εναντίων του λέοντα... με αποτέλεσμα, η θα τον κάνουν πρόβατο, η δεν θα τον αφήσουν λέοντα... ξύρισμα, πεντικιούρ, μανικιούρ!

    Το ιστορικό παράδειγμα της Επαναστάσεως του 1821, αυτό μας παρουσιάζει.

    Υ.Γ Το καλύτερο το έχω για το τέλος χο χο χο για τον Διηνεκή.!! Δεν έχει παράπονο αγαπητέ Κώστα με 45 σχόλια...το άρθρο έσκισε.!!! χαχαχα Ταράξαμε τα εσωτερικά τους "ύδατα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλώνας λέμε. Κι όπως όλα τα χαοτικά φαινόμενα σαν τον κυκλώνα, λίγοι θαυμάζουν την μαθηματική του ομορφιά κι αναγνωρίζουν την γενεσιουργό του ιδιότητα, την δημιουργία νέων μορφών. Οι πολλοί τον φοβούνται και τον εχθρεύονται.

      Εμένα με διακρίνει, στις αντιπαραθέσεις γενικώς, μια επικούρεια αταραξία και θα ήθελα αν ήταν δυνατόν.. όλοι να δικαιώνονταν, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό πάντα, τουλάχιστον στο ίδιο (για όλους) χρονικό πλαίσιο.
      Με τον Διηνέκη, στην παρούσα φάση, δεν συμπλεύσαμε, αλλά σε πολλά άλλα ναι. Και δεν τον αφήνω κι εκτεθειμένο σε αυστηρή κριτική άλλων (όπως θα διαπιστώσει κι ο ίδιος σήμερα) που παραβλέπουν τη συνολική του συμβολή στην μπλογκόσφαιρα. Κι αυτό ασχέτως του αν θα έκανε κι αυτός το ίδιο για μένα ή θα με κατηγορούσε για "χοντρά" λάθη.
      Αταραξία, ή κατά το χριστιανικόν "μακροθυμία" είναι επιβεβλημένη εις τας πλείστας των περιπτώσεων, ειδάλλως θα τρώγαμε όλοι μεταξύ μας τα μουστάκια μας...

      Διαγραφή
  31. Αγαπητέ Διηνέκη...έχεις απέναντι σου έναν αποδεδειγμένο και φανερό τέκτωνα σαν τον Χρήστο Γούδη που είναι και φιλοεβραίος συν τις άλλοις , και σου λέει ότι ο Νικηταράς ήταν τέκτων.!! Σου φέρνει αποδείξεις με ονόματα και στοιχεία. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ;; ΜΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE;;;

    «Τον Φεβρουάριον μήναν τω 1821 έτος, το πρώτον Σάββατον της αγίας μεγάλης τεσσαρακοστής του αγίου Θεοδώρου, λαμβάνω επιστολήν από Κισνόβιν παρά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, ο οποίος μοί έγραφεν ούτως: Αδελφέ Σταμάτη Κουμπάρη! Είναι καιρός. Ήλθεν η ώρα όπου θα αποφασισθή η τύχη της πατρίδος μας και των αδελφών μας. Εγώ με τους αδελφούς μου και με τον κνιάζ (=πρίγκηπα) Καντακουζηνόν αφίνομεν την γην της Ρωσσίας και απερνούμεν εις Ιάσιον. Εκεί προετοίμασα τα πάντα και υψώνω εις Ιάσιον την Σημαίαν της ελευθερίας της πατρίδος μας, και αρχίζει ο αγώνας περί της ελευθερίας μας και των αδελφών μας. Λοιπόν ειδοποίησε τούς αυτού αδερφούς μας να τρέξωμεν εις το στάδιον του αγώνος, ενθυμούμενοι τον όρκον, όπου έδώσαν δια την Πατρίδαν των και αδελφών των. Εις Ιάσιον προσμένω και εσέ τον ίδιον».

    Tις ημέρες εκείνες παρόμοιες επιστολές έφταναν σε σημαντικούς φιλικούς τόσο στην κυρίως Ελλάδα όσο και στις ελληνικές παροικίες που ήσαν διάσπαρτες μέσα και έξω από την οθωμανική επικράτεια. Η επανάσταση του Γένους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού ήταν πια ζήτημα ολίγων ημερών. Η Φιλική Εταιρεία, επί επτά συνεχή έτη μετά την ίδρυσή της το 1814 από τους, Τσακάλωφ, Σκουφά, και Ξάνθο, και κάτω από την ηγεσία του Αλέξανδρου Υψηλάντη, είχε προετοιμάσει το έδαφος για τον αγώνα. Στους κόλπους της είχαν μυηθεί έμποροι, πρόκριτοι, ιερείς, αρματολοί, καπεταναίοι, καραβοκύρηδες, διανοούμενοι, και γενικά όλοι εκείνοι που μπορούσαν να συνεισφέρουν στον αγώνα. Οι δραστηριότητές της απλώνονταν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αλεξάνδρεια, την Οδησσό, τη Μόσχα, τις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, τα Ιόνια νησιά, και φυσικά την κυρίως Ελλάδα με επίκεντρο την Πελοπόννησο. Η προσπάθεια της Φιλικής Εταιρείας για τον συντονισμό της εξέγερσης των Ελλήνων ήταν μεγάλη και επιτυχής. Δεν ήταν όμως η πρώτη.

    Στα χρόνια που πέρασαν από το 1770 έως το 1814 εταιρείες παρόμοιας φύσεως ξεφύτρωναν από τους Έλληνες της διασποράς σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, αναδεικνύοντας την τάση ευρύτερης δικτύωσης των Ελλήνων, φαινόμενο που έγινε γνωστό στην ιστορία ως εταιρισμός. Οι πιο γνωστές ήταν η μυστική εταιρεία που ιδρύθηκε στη Ρωσία επί Μεγάλης Αικατερίνης (1762-1796) από τον στρατηγό Πέτρο Μελισσηνό, η λέσχη «Αλέξανδρος» της Τρανσυλβανίας που ιδρύθηκε από τον οσποδάρο της Βλαχίας Αλέξανδρο Μουρούζη το 1777, η λέσχη «Φοίνιξ» στη Μόσχα που ιδρύθηκε το 1787 από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο τον επονομαζόμενο από τους Τούρκους φυραρή («φυγάδα»), η «Εταιρεία των Φίλων» στο Βουκουρέστι η οποία συστήθηκε την δεκαετία του 1780 και στην οποία μετείχε και ο Ρήγας Φεραίος, όπως και η «Ελληνική Εταιρεία» και το «Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο» που συστήθηκαν στο Παρίσι το 1809, από τον Τσακάλωφ η πρώτη και από τους Σουαζέλ-Γκουφιέ, Ζαλύκη, Ομηρίδη-Σκυλίτση, Χατζημόσχο, Νικολόπουλο και Τσακάλωφ το δεύτερο. Την ίδια εποχή εμφανίζεται στη Βιέννη η «Εταιρεία των 5» ή «της Σιωπής των Ελλήνων» που θεωρείται αδελφή της ιταλικής εταιρείας των «Καρβονάρων» (Καρμπονάρων) στην οποία μετέχει και ο εν Ιταλία ευρισκόμενος ποιητής Ανδρέας Κάλβος. Στη συνέχεια το 1812 ιδρύεται στο Παρίσι η εταιρεία «Αθηνά» ενώ κατά την περίοδο 1813-1815 ιδρύεται η «Φιλόμουσος Εταιρεία» αρχικά στην Αθήνα, μετά στην Βιέννη και μετά τη διάλυσή της εκεί από τον Μέττερνιχ, στο Μόναχο. Η Φιλόμουσος Εταιρεία πολλά οφείλει στις δραστηριότητες του Ιωάννη Καποδίστρια που βρίσκεται γι΄αυτό τον σκοπό σε επαφή με μία ιδιαίτερα σημαντική επτανησιακή προσωπικότητα, τον Διόνύσιο Ρώμα. Τέλος στην Κωνσταντινούπολη ιδρύεται από τον Ηλία Χρυσοσπάθη η «Εταιρεία των Καλών Εξαδέλφων» (dei buoni cugini) που συνυπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα με την Φιλική Εταιρεία πριν να απορροφηθεί τελικά από αυτήν.

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία εταιρειών με σκοπό την προώθηση των δικαίων του υπόδουλου Ελληνισμού και την προετοιμασία της εξεγέρσεώς του παρουσιάζουν μία κοινή ιδιομορφία. Οι κινητήριοι μοχλοί, οι άνθρωποι που συνέλαβαν την ιδέα της ιδρύσεως και εξαπλώσεώς τους, στην μεγάλη τους πλειονότητα, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ήταν τέκτονες (ελευθεροτέκτονες ή μασώνοι).

    Η τεκμηρίωση της τεκτονικής τους ιδιότητας στηρίζεται κυρίως σε πρακτικά των μασωνικών «στοών» της εποχής από τα οποία μαθαίνουμε για τον πρωταρχικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Κεφαλονίτης στρατηγός Πέτρος Μελισσηνός (1724-1797) στη διάδοση του τεκτονισμού στη Ρωσσία, για τη μύηση του Αλέξανδρου Μουρούζη στη στοά «Εστεμμένη Άγκυρα» της πόλεως Hermannstadt το 1776, για την μύηση του Αλέξανδρου Υψηλάντη στη στοά «Παλαιστίνη» της Πετρουπόλεως το 1810, την ανύψωσή του στο βαθμό του διδασκάλου το 1816, την υιοθεσία του από τη στοά «Τρεις Αρετές» την περίοδο 1816-1819, για την μύηση του αδελφού του Νικολάου στη στοά «Φίλοι του Βορρά» της Πετρουπόλεως, τη μύηση του Ξάνθου στη στοά «Ένωση (Union) της Αγίας Μαύρας» στην Λευκάδα το 1813, την εκλογή του Διονυσίου Ρώμα ως σεβάσμιου της στοάς της Κέρκυρας «Αγαθοεργία και Φιλογένεια Ενωμένες» (Beneficenza et Filogenia Riunite) το 1815, και για τις επισκέψεις του Ιωάννη Καποδίστρια στη στοά Modestie της Ζυρίχης, κατά την την περίοδο της διαμονής του στην Ελβετία (1822-1827).

    Τέκτονες δεν ήσαν μόνο οι ιδρυτές και συντονιστές των μυστικών εταιρειών αλλά και ορισμένοι από τους μετέπειτα γνωστούς ηγέτες και οπλαρχηγούς του αγώνα. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ήταν τέκτων της μοναδικής εν Ελλάδι στοάς το 1820, της «Amici Riuniti della Scuola de Pitagora» («Ηνωμένοι Φίλοι της Σχολής του Πυθαγόρα») που βρισκόταν στην Πάτρα και λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας. ΤΕΚΤΩΝ ήταν επίσης και ο κατά τον Παλαιών Πατρών Γερμανό «απατεών και εξωλέστατος» Παπαφλέσσας. Εξάλλου τόσο o Κολοκοτρώνης και οι γιοί του, όσο και ο Πλαπούτας, ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ αλλά και άλλοι αγωνιστές, που είχαν καταφύγει στα Ιόνια νησιά πριν από την Επανάσταση, λέγεται από τεκτονικούς κύκλους – χωρίς όμως να έχει τεκμηριωθεί πλήρως – ότι μυήθηκαν στη στοά της Ζακύνθου «Fenice Risorta» («Αναγεννώμενος Φοίνιξ»), την γνωστή μεταγενέστερα ως «Étoile» («Αστήρ») και στη συνέχεια μετονομασθείσα σε «Star of the East 880» («Αστέρα της Ανατολής»), ονομασίες που αντανακλούσαν την εναλλασόμενη ενετική, γαλλική, και αγγλική διοίκηση της νήσου αντίστοιχα. Επίσης ΤΕΚΤΩΝ ήταν και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

    ΠΗΓΗ: https://www.dimokratianews.gr/content/67795/tektonismos-kai-epanastaseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λύκαστρε, εσύ που τα 'χεις ψαγμένα: και κάτι Ραγκαίοι, μασώνοι κι αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Η πορεία της νεότερης Ελλάδος, αλλά και των κατοίκων της.. ειναι ήδη εδώ και 20 χρόνια προδιαγεγραμμένη, έστω και με τις όποιες αναβολές της...

    αναβολές όμως, που σε μάκρος χρόνου δεν παρουσιάζουν καλύτερο αύριο.

    Και 2 διαπιστώσεις... α) διαπίστωση: τα πρόβατα ουδέποτε γεννήθηκαν λέοντες... τα πρόβατα γεννήθηκαν πρόβατα, και θα πεθάνουν πρόβατα, ίσως με θυσία. β) διαπίστωση: ακόμα και αν ένας λέοντας οδηγήσει τα πρόβατα στην μάχη, ακόμα και αν τα πρόβατα με αρχηγό λέοντα νικήσουν στην μάχη... ουδέποτε τα πρόβατα θα συγχωρήσουν στον λέοντα, ότι είναι λέοντας, δηλαδή ότι δεν έχει την δική τους ηθική... αργά η γρήγορα τα πρόβατα θα συνωμοτήσουν εναντίων του λέοντα... με αποτέλεσμα, η θα τον κάνουν πρόβατο, η δεν θα τον αφήσουν λέοντα... ξύρισμα, πεντικιούρ, μανικιούρ"

    Ας βγάλουμε όλοι από μια άσπρη σημαια με ξυλο εξω απο τα σπίτια. ΣΗ Ελλάδα τέλειωσε. Να πάμε να πολεμήσουμε άχρηστο εφόσον θα πάμε ως πρόβατα για σφαγή. Να κάτσουμε όπως είμαστε πάλι άχρηστο εφόσον σε βάθος χρόνου ή θα μας παρουνε τα σπίτια, ή θα μας φαει κανας λαθρο, ή θα μας έχουν σα δούλους σε μεταλλωρυχια μεχρι να χαιρετησουμε το ματριξ. Να έρθουμε αρκετοί στο ιδιο μήκος σκέψης παλι αδύνατο, ειδικά με την ιδιότητα του Έλληνα που σφαζεται με τον συμπατριωτη του σε εναν ατέλειωτο εμφύλιο.

    Θα τα διαβαζουν τπτ πρακτορακια αυτά και δείχνοντας τα στα αφεντικά τους θα χασκογελανε και θα τριβουνε τα χέρια τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. " Λύκαστρε, εσύ που τα 'χεις ψαγμένα: και κάτι Ραγκαίοι, μασώνοι κι αυτοί;"

    Δεν το έχω ψάξει για Μασονία...αλλά σκατοφάρα σίγουρα. ΄Έκαναν τα αίσχη, κυνηγούσαν τον Καραΐσκάκη στα Άγραφα με εντολή του Μαυροκορδάτου (άλλος μασόνος) να τον σκοτώσουν.Σε μια επιστολή που έστειλαν οι κάτοικοι στην διοίκηση στο Ναύπλιο οι κάτοικοι από τα Άγραφα από το βιβλίο του Μηχιώτη δες τι λέει για τους Ραγκαίους :

    "άρπαζαν, έκαιαιν, εφόνευον, ηχμαλώτιζον.... έκαμνον πολύ χειρότερα των Τούρκων. Επειδή οι Τούρκοι ούτε αυτιά έκοπταν εις τους προσκυνημένους χριστιανούς, ούτε εζεμάτιζαν με λάδι, τους ανθρώπους.... Τοιαυτα εδοκιμαζεν η επαρχία μας έως την εποχήν, όπου ήλθε ο Καραϊσκάκης καπετάνιος, και έκτοτε έπαυσε κάθε λαφυραγωγία και ειρήνευσεν ο τόπος....και εις όλον το διάστημα οπου τον είχαμε αρχηγόν των αρμάτων της επαρχίας μας Τούρκον με τα μάτια μας δεν ίδαμεν..."

    Στα 1824 και ενώ μαίνεται ο εμφύλιος μεταξύ των εξεγερμένων, ο Γιώργης Καραϊσκάκης κατηγορείται για προδοσία (δήθεν για συνεργασία με τον Ομέρ Βρυώνη). Στήνεται μία δίκη-παρωδία σκηνοθετημένη από τον εγγλεζόδουλο Μαυροκορδάτο και την αυλή του η αλλιώς το “τσογλάνι του Ρείζ εφέντη” όπως τον αποκαλούσε ο Καραϊσκάκης, υπήρξε και ο διαχειριστής του περιβόητου ληστρικού αγγλικού δανείου που αλυσόδεσε με τα χειρότερα δεσμά της εξάρτησης τη χώρα και το λαό μας… από τότε!!!

    Έτσι λοιπόν η κλίκα Μαυροκορδάτου χρησιμοποιώντας ένα δικό τους ψευδομάρτυρα ονόματι Βουλπιώτη, ανιψιό του εκλεκτού τους Ράγκου (νάτη η σκατοφάρα), καταφέρνουν να καταδικάσουν στη “δίκη της ντροπής” τον Καραϊσκάκη ο οποίος τελικά εξορίζεται. Στόχος των “Καραϊσκάκηδων” είναι να ξαναπάρουν το αρματολίκι των Αγράφων που το θεωρούν ως το φυσικό τους οχυρό αλλά και σαν το ζωτικό τους χώρο ύπαρξης, αφενός λόγω του πρότερου βίου τους εκεί, και αφετέρου λόγω των φιλικά προσκείμενων ευρυτάνων χωρικών, οι οποίοι (αφού δεινοπαθούν από τον φιλάργυρο και τουρκολάτρη αρματολό Αγράφων Ράγκο που τους καταδυναστεύει, βασανίζει και λεηλατεί αλύπητα) προσδοκούν την επάνοδο του δίκαιου Καραϊσκάκη για να ανακουφιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κώστα πρόσεξες στην wiki τι γράφει για τον Νικηταρά.. και φυσικά το πνεύμα όπου θέλει πνέει, όπως όλοι μεγαλώσανε μέσα στο στρατόπεδο των Τούρκων αλλά το πνεύμα όπου θέλει πνέει και έγιναν ήρωες διαγράφοντας το παρόν στο μέλλον αρνήμενοι το παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ναί Λύκαστρε, όλα αυτά τα έχω διαβάσει για το ποιόν τους, απλά για μασωνία ήθελα να μάθω αν έπαιζε κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βουλπιώτης: πρόγονος του κατοχικού δωσίλογου της Siemens και εμπνευστή των ταγμάτων ασφαλείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ19 Μαρτίου, 2019 11:50

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ:ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΣΕ ΤΕΚΤΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΝΑ ΚΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ "ΑΔΕΛΦΩΝ" ΤΟΥΣ "ΟΥΖΑΙ ΟΥΖΑΙ" ΚΑΙ "ΝΕΚΑΜ ΑΔΩΝΑΙ";ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΨΗΤΟ ΑΡΝΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΟΥΝ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΓΕΝΝΕΣΗΣ;ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΣ ΧΙΡΑΜ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΏΝΤΑ jachin-boaz;ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΓΟΥΔΗ ΤΟΝ ΚΡΥΠΤΟΤΕΚΤΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΣΩΝΟΣ Η ΟΧΙ;ΤΟ ΓΡΑΨΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ,Ε ΚΑΙ;ΑΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ'21 ΕΝΤΡΥΦΗΣΑΝΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΚΑ ΤΟΥ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙΣΜΟΥ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ;ΟΙ ΤΕΚΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΦΥΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΡΧΕΚΑΚΟ ΣΑΤΑΝ,ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΨΕΥΔΗ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ "ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ" Ή ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΑΝΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΞΙΦΙΔΙΟ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ.ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΕΚΤΩΝΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΩΤΗ ΤΟΥΣ (ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ,ΚΩΛΛΕΤΗΣ ΚΛΠ).ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΕΚΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΩΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑ ΔΑΙΜΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΊ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ "ΠΡΟΔΟΤΗ".ΑΔΕΛΦΙΑ,ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ.
    ΥΓ.ΔΙΗΝΕΚΗ,ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ....https://youtu.be/QNFEZRYVOMU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μουσικό αυτό κομμάτι, θα αναρτηθή απόψε το βράδυ.
      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    2. ΩΩΩΩ!!! ΡΕ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!

      Mountains all around me
      reaching out to heaven

      Wild and full of colours
      standing proud forever

      Για τον Όλυμπο φυσικά το κομμάτι.

      Διαγραφή
    3. Για τον Όλυμπο, γιατί η παραγωγή όλου του άλμπουμ και η συμμετοχή στα πιάνα και άλλα πλήκτρα.. ανήκει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου.
      Το κομμάτι αυτό με πήγε πίσω στα 13 μου χρόνια. Τότε που είχα πάρει και αυτόγραφο του Γιάννη Σπάθα επάνω στο βινύλιο του άλμπουμ, τίτλος "Phos".
      Ε ρε όμορφα χρόνια... μέχρι και την Μυθωδεία.

      Διαγραφή
  40. Διαβασα με πολυ προσοχη ολα τα σχολια. Για να σας προιδεασω οσον αφορα το που εγω στεκομαι σας λεω απο τωρα οτι συμφωνω απολυτα με τον Ανωνυμον, 18 Μαρτιου, 2019, 13.03.

    Παμε τωρα στο ψητο. Εχουμε πολεμο. Οχι θα εχουμε, αλλα τωρα ζουμε σε εμπολεμη κατασταση. Ο Ελληνισμος αντιμετωπιζει την απολυτη βιολογικη του εξαφανιση. Ο πολεμος αυτος ειναι πολυδιαστατος και πολυεπιπεδος. Ειναι πραγματικα διαστημικος, ν-διαστασεων. Γλωσσα, ιστορια, πιστη, ηθη εθιμα, μουσικη, ποιηση, η ελληνικη φυση, η ελια και το πλατανι.

    Το ινερνετ δεν ειναι πασαρελα για βραβειο γνωσεων. Γνωσεις οι οποιες δεν μπορουν να συμπυκνωθουν σε οδηγο και παραγγελμα για την νικη καλλιτερα να μενουν στο συρταρι. Ειναι
    απαραδεκτο να σκιαζεται ο ρολλος ηρωων. Ο Νικηταρας, ο Παπαφλεσσας κ.α. δεν ησαν απλοι ανθρωποι, ησαν ΗΡΩΕΣ. Ο σημερινος νεο-ελλην εχει χασει την εννοια αυτης της λεξεως. Σημαδι της πολιτιστικης ητας. Για να εχεται ενα δειγμα συγκρισεως μεγεθων παραθετω το πολιτιστικο δογμα του εχθρου. "It is better to be a living hore, than a dead hero". Aυτο διδασκεται σε ολα τα πανεπιστημια της Αμερικης στις πολιτικες επιστημες.

    Ελληνικος πολιτισμος χωρις το στοιχειο του ηρωισμου δεν υφισταται. Σεβασμος και ευλαβεια λοιπον οταν αναφερομεθα στους ηρωες του εικοσιενα.

    Στη προκειμενη περιπτωση ο αγαπητος φιλος, Κωστας, επαιξε το πυροσβεστη. Ευχομαι ο ρολλος αυτος να ειναι αχρειαστος, διοτι οταν φτανεις στο σημειο να καλεις τη πυροσβεστικη, αντιμετωπιζεις μονο συντριμμια.

    Αδελφε ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, αψογο σχολιο. Υποκλινομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνώ ότι ο Κώστας έπαιξε τον ρόλο τού πυροσβέστη Ahoy.
      Δεν θα έπρεπε να έχη προβή καν σε αυτήν την ανάρτηση, εξ αρχής.

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ19 Μαρτίου, 2019 14:54

      ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΗΤΑ Ahoy,Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ".ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ό ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ,Ό ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ!

      Διαγραφή
    3. Ίσα ίσα που γι αυτό την έβαλα.. κατατέθηκαν πλείστες απόψεις που βάζουν σε πλήρη λειτουργία το μυαλό 🙂

      Διαγραφή
    4. Μάλιστα. Ε, ας βάλω κι εγώ αυτήν τότε:
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/03/20-eastmed.html

      Διαγραφή
    5. Μπράβο επίσης για την ανάρτηση με τους ανυπότακτους Διηνέκη. Το πρόσθεσα κάτω από την φωτογραφία της Σύριας.

      Διαγραφή
    6. Λαβέ κι αυτό:
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/03/7-aegean-sea-ways-bulent-ipek-aegean.html

      Διαγραφή
    7. Ναι, το είδα το "Λαύριο-Τσεσμέ σε 7 ώρες" που έβαλες. Και με έβαλε σε σκέψεις... Διαβάζοντάς το διαφορετικά, "Λαύριο-Σμύρνη".. μήπως αυτή είναι μια κίνηση που οι τουρκαλάδες και το σιωνιστικό τους κατευθυντήριο, μπορεί να το μετανιώσουν στο μέλλον, που την έκαναν;.. Λέω τώρα...

      Διαγραφή
  41. ΔΙΗΝΕΚΗΣ η Διηνεκής : https://attikanea.blogspot.com/2014/01/blog-post_955.html

    Nαι έτσι να τον αντιμετωπίσεις τον μασόνο τον Γούδη και να είσαι σίγουρος ότι θα τον "γαργαλίσεις" τα φρύδια.!! Η κυρία Πόπη μια χαρά τα λέει, κάτι έχει καταλάβει για το τι είναι και τι συμβαίνει στην Φοινικική Χρυσή Αούγκα, το παραπλανητικό Αυγή, σίγουρα σχετίζονται με το Ατλαντο-Φοινικικό Ερμητικό Δόγμα.Για αυτό ο μασόνος και κρυφοεβραίος Γούδης και Μανιάτης (χα χα κοίτα να δεις ποιος άλλος είναι Μανιάτης )τα έκανε πλακάκια μαζί τους.! Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε που λέει και η παροιμία.

    Η Αούγκα ή Όγκα αν γνωρίζεις έφερε τον Κάδμο Ερμή στην Ελλάδα. ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ το λοιπόν ο Κάδμος και αλλογενής...βλέπεις σε αυτόν εδώ τον τόπο Διηνεκή* ο εχθρός δεν είναι γύρω από εμάς...ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ. Δυο τρείς ερωτησούλες απο εμένα στον κύριο Γουδή και μετά δεν θα μπορούσε να πει τίποτε. Αλήθεια βρε παιδιά...μια που μιλάμε για μασωνία....μήπως ξέρετε ποιός είναι ο "θεός" τους;; ΠΩΣ λέγεται;; Και όχι φυσικά αυτό που λένε δημόσια στο πόπολο για τον Μάτς Μούτς και τα ρέστα...αλλά το όνομα που γνωρίζουν μόνο οι υψηλόβαθμοι μασώνοι και αν λέμε.!! Σας βάζω στοίχημα ότι ούτε ο κύριος Γούδης ξέρει.!! χαχαχαχαχα

    ΔΙΗΝΕΚΗΣ :Δεν συμφωνώ ότι ο Κώστας έπαιξε τον ρόλο τού πυροσβέστη Ahoy.
    Δεν θα έπρεπε να έχη προβή καν σε αυτήν την ανάρτηση, εξ αρχής.

    Γιατί έχουμε να κρύψουμε κάτι;; Όχι φυσικά, άλλοι πρέπει να φοβούνται.Η τακτική της στρουθοκαμήλου, και κρύβω τα σκουπίδια κάτω από το πατάκι, δεν είναι και πολύ έξυπνη κίνηση.

    * διηνεκής < αρχαία ελληνική διηνεκής < διά + ἤνεγκον (=β' αόριστος του φέρω).
    που διαρκεί επ' άπειρον, χωρίς να διακόπτεται, χωρίς σταματημό χο χο χο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα, δεν ήξερα τι σημαίνει διηνεκής. Δεν τα ξέρω καλά τα Ελληνικά βλέπεις...
      Λαβέ και τον Διηνέκη τώρα, εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/Διηνέκης

      Διαγραφή
    2. Στο αμέσως επόμενό σου σχόλιο (από εκείνο που τον έγραψες "Διηνεκή") έγραψες "Διηνέκης". Οπότε κατάλαβα πως είχες βάλει κατά λάθος αλλού τον τόνο. Να προσέχεις όμως.. γιατί ο Διηνέκης μας έχει ευαισθησία με το θέμα. Κι είναι από τους λίγους που δεν φοβάται τα βέλη των εχθρών που μάς σκεπάζουν. Ίσα ίσα, που «θα πολεμήσουμε υπό σκιά» 🙂

      Διαγραφή
    3. Ουπς!!! Σε είχα προλάβει Διηνέκη. Αλλά καλύτερα που πρόσθεσες και το εγκυκλοπαιδικό...

      Διαγραφή
  42. Τώρα ο κάθε απλός έλληνας εθνικιστής, που πάει και ψηφίζει Χ.Α διότι την νομίζει ως ελληνικό εθνικιστικό κόμμα, φταίει;; Όχι φυσικά δεν φταίει διότι δεν γνωρίζει...όπως δεν γνώριζαν τότεεεεε και ο Κολοκοτρώνης και ο Νικηταράς, και άλλοι Έλληνες αγωνιστές, τι ήταν αυτές οι Φυλικές και Μυστικές Εταιρείες που τους παραμύθιαζαν για δήθεν ανεξαρτησία της Ελλάδος και ΑΠΕΛΕΥΘΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
    Από ότι βλέπω γύρω μου σήμερα ακόμα ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ. Για αυτό ο Κοραής φώναζε και έλεγε όχι πρώτα επανάσταση και μετά γνώση....αλλά ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΣΗ και ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Διότι αν οι Έλληνες μάθαιναν τότε κάποια πράγματα...σήμερα θα είμασταν αλλιώς.
    Ίσως τότε ο Κολοκοτρώνης μαζί με τον Καραΐσκάκη αφού γνώριζαν τι τους ετοίμαζαν πίσω από την πλάτης τους, και των Ελλήνων, να πιάνονταν χέρι-χέρι ο ένας από δεξιά και ο άλλος από αριστερά, μαζί με όλο το στράτευμα...και να τους γάνωναν το τρισοκέρατο των καλαμαράδων ξενοκίνητων μασόνων, όπως Κολέττη, Μαυροκορδάτο, και όλη την ανθελληνική και αλλογενή κλίκα.

    Η ίδια Φοινικοατλαντική κλίκα μας κυβερνά και σήμερα, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά...μόνο τα ονόματα αλλάζουν.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ20 Μαρτίου, 2019 13:46

      ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΥΚΑΣΤΡΕ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΑΗΣ ΕΛΕΓΕ,ΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ 1ον,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΚΑΙ 2ον,ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ,ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΛΕΓΩΝΤΑΣ'' ΜΥΙΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ;ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ,ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ''.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ.ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΑΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ.ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ Η ΛΑΘΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;ΕΝ ΩΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Ἐάν περιμέναν τήν Γνώσιν πρῶτα καί μετά τήν Ἐπανάστασιν,τότε ἀκόμη θά εἴχαμε τά ὀθωμανά στό κεφάλι μας.Ἤ τό πιό πιθανό δέν θά εἴχαμε κἀν κεφάλι...

      Κοραῆς,τί καλά πού πρνοῦσε κι᾿ αὐτός ἐν Παρισίοις,σήν πόλιν τοῦ ...φωτός ! ! !

      https://sxolianews.blogspot.com/2019/02/blog-post_23.html

      Καί μᾶς ἔλεγε καί τήν ἄποψίν του,έν μέσῳ τυροῦ καί ἀχλαδίου,κυριολεκτικῶς...

      Διαγραφή
    3. Χαχαχαχαχα
      το είπες πολύ ωραία αγαπητή Πελασγική, ο κύριος αυτός μάλιστα ντρεπόταν και για την εμφάνιση των οπλαρχηγών μας. Τους ήθελε τους Έλληνες γενικά.. πιο εξευρωπαϊσμένους.

      Διαγραφή
  43. Διηνεκής ή Διενεκής: επίθετο που προσδιορίζει κάποια διπλή ιδιότητα. Ετυμολογείται κυρίως από το εν (1) το αριθμητικόν, ήτοι το «ενεκές». Προήλθε δε μετά από μετάθεση του (ε) εις (η).

    Ο Διενεκής ή Διηνεκής αυτό ακριβώς προσδιορίζει, δηλαδή τον «ένα» και μοναδικό Σπαρτιάτη που επέτρεψαν οι Πέρσες να επιστρέψει στην Σπάρτη και να μεταφέρει (ενέκει)το μήνυμα του ολέθριου Ατλαντοκαρχηδονίου βασιλιά» (Δία) προς το τοπικό Σεληνολατρικό ιερατείο (ιερατείο της Όγγας) της Σπάρτης, ότι δηλαδή ο «βασιλεύς» θυσιάσθηκε ακριβώς όπως είχε ζητήσει το Καδμειοκρατούμενο Μαντείο των Δελφών και επίσης ότι έγινε δεκτή η αποζημίωση των 300 μαχητών (γνωστός και αυτός αριθμός όταν πρόκειται για δοσοληψίες των Καδμείων) για την ανυπακοή της πόλης ή όπως καταγράφτηκε «για να σωθεί η πόλη».

    Διή+ενέκει, λοιπόν σημαίνει ο «ένας» και μοναδικός «φορέας» του μηνύματος του «Δία» (βασιλέα). Οι Χρονογράφοι μας πληροφορούν ότι οι Καδμείοι ονόμαζαν τους βασιλείς Δία. Καμία σχέση βέβαια ο Δίας με τον Ζευ Ελαύνοντα.

    Αν υπάρχει κάποια άλλη άποψη ευχαρίστως να την διαβάσω.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ερίωπα,

      και εγώ, αλλά και ο Διηνέκης πιστεύω, είχαμε απλά υπ'όψιν μας το συμβάν με τα βέλη που δημιουργούν σκιά. Κι είναι μια δήλωση ενός πραγματικού ήρωος όπως του Διηνέκη, του στρατιώτη του Λεωνίδα. Εσύ τώρα μάς κατέθεσες και μια άλλη ετυμολογική άποψη, γνωστή όχι σε πολύ κόσμο, την οποία θεώρησα ότι κατετέθη με καλή πρόθεση κι όχι με υπόνοιες κατά του φίλου Διηνέκη μπλόγκερ. Γι αυτό και ανάρτησα το σχόλιό σου.

      Γιατί τα λέω αυτά...

      Γιατί υπάρχουν πολλά πρακτοράκια ανώνυμα που καραδοκούν να καταστρέψουν όλων μας τις μεταξύ μας σχέσεις.
      Ήρθαν και δεν τα ανάρτησα, δυο ανώνυμα σχόλια που -θα πεθάνεις στα γέλια- λέγανε εν ολίγοις τα εξής: Ότι δεν σε εμπιστεύονται, όπως και τον Λύκαστρο και τον Διηνέκη και τον ρόλο το δικό μου και τον Αq και τον Ahoy , και εσύ συγκεκριμένα γιατί δεν φτιάχνεις ένα μπλογκ.. και άλλες αρλούμπες.
      Κρίμα ειλικρινά, αλλά χάσανε. Εδώ είναι Διόδοτος!

      Διαγραφή
  44. Park, Joseph Hendershot "British Prime Ministers of the nineteenth century. Policy and Speeches", N.Y., New York, University Press, 1916.

    Για οσους ενδιαφεροντε στη χαρτογραφηση των συνθηκων εκεινης της εποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φίλε Κώστα πρακτορακι δεν είμαι. Βέβαια αυτό ούτε εγώ ούτε εσύ μπορούμε να το αποδείξουμε. Δεν είπα οτι δεν σας εμπιστεύομαι. Τα ακριβή λόγια μου ηταν οτι ειμαι είμαι καχύποπτος ως απλός πολίτης, διότι πολλοί το παίζανε πατριώτες και εν τέλει αλλάξανε πλεύση η διέλυσαν μια οργάνωση που είχε ξεκινήσει με καλό σκοπό. Έγραψα ξεκάθαρα οτι έχετε αφυπνίσει κόσμο, παρόλο τις οποιες διαφορες πνευματικού χαρακτήρα. Έγραψα οτι είστε όλοι Έλληνες και στοχευετε στο καλό της πατρίδος μας. Οταν λοιπόν βλέπω κάποιον ο οποίος το παίζει ξερολας και χρησιμοποιώντας κόλπα ετυμολογικά και συντακτικά, βα υποβαθμίσει κάποιον οπως τον διηνεκη που έχει προσφέρει έρευνα εμένα δε μου αρέσει ξαι μου βρωμάει ή όταν σε σχόλια άρθρου του ζευς ελλαυνοντα έγραφε οτι οι Σπαρτιάτες δεν ήταν Έλληνες, στηρίζοντας το στο σεληνολατρικο ιερατείο που είχαν? Εμένα αυτά μου φαίνονται αρλούμπες όπως τα δικα μου σε σένα. Επίσης έγραψα ξεκάθαρα πως εφόσον το κοινό σημείο είναι η αγάπη για την Ελλάδα μαζευτειτε και ανταλλάξτε γνώση και ιδέες. Δεν χρειάζεται καν να το αναρτησεις, δεν με ενδιαφέρει,χεστηκα, απλά στο έστειλα για να ξεκαθαρίσω. Και στην τελική που είναι το περίεργο να μην εμπιστεύεσαι ,όταν ζούμε την εποχή της απόλυτης παράνοιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα και δεύτερο παρόμοιο σχόλιο εκτός το δικό σου που φαινόταν ότι είναι από άλλο άτομο, αλλά συμπλήρωνε λίστα ονομάτων ως αναξιόπιστα. Είπα λοιπόν.."εδώ μάς την πέσανε τρόλια για να φάμε τα μουστάκια μας οι σχολιαστές του τριημέρου που προηγήθηκε". Περί του σεληνολατρικού ιερατείου στην αρχαία Σπάρτη δεν το έχω ψάξει, ξέρω μόνο, από συμπεράσματα του ΕργΔημΕργ που είναι δεινός ερευνητής, ότι η ατλαντοκρόνια φάρα είχε κατσικωθεί από τον καιρό του Τρωικού Πολέμου.. και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο. Υποθέτω πως από αυτούς προερχόταν και το πουστοϊερατείο της Σπάρτης που έδιωξε με χαρά τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες για να τον ξεφορτωθεί. Μην ξεχνάς και τους μάγους που είδαμε στην ταινία "300". Κάτι σίγουρα δεν έχουμε διδαχθεί ολόσωστα στην όλη ιστορία. "Τί πρωτότυπο" θα μού πεις...
      Γι αυτό και η εμπιστοσύνη γενικά είναι μεγάλη υπόθεση, όπως είπες.. ή μάλλον θα πω εγώ: Πετάγονται από εκεί που δεν το περιμένεις.. σκάγια απρόβλεπτα, παράνοια και κακία σε έξαρση!
      Ο Θεός να μάς φυλάει,

      ..ευχαριστώ για το αποσαφηνιστικό σχόλιο.

      Διαγραφή
  46. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι τα πράγματα αγαπητέ Διόδοτε. Μπαίνω σε πολλά ιστολόγια, όχι μόνο Ελληνικά αλλά και σε διάφορα ξενόγλωσσα, αλλά σπανίως σχολιάζω. Όταν το κάνω όμως νιώθω ότι είμαι φιλοξενούμενος και όχι εισβολέας και φορτίζω την πένα μου με ιδιαίτερο σεβασμό τόσο προς τον φορέα του όσο και προς τους φίλους του.

    Γενικά κρατώ στατιστικά στοιχεία για την αναγνωσιμότητα των ιστολογίων και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που μου επιτρέπουν να ολοκληρώσω ένα ολόγραμμα για τον παγκόσμιο Ελληνισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια φαίνεται να βρίσκεται πνευματικά, για άλλη μία φορά, ενοχλητικά παγιδευμένος σε μία γελοία αντιπαράθεση μεταξύ Εκκλησιαστικών Θεσμών, Αριστερών, Αρχαιομαϊμουδιστών, μυστικών υπηρεσιών, ιπποτικών ταγμάτων, και διαφόρων bots της νέας τεχνολογίας.

    Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την έννοια, την συγκρότηση καθώς και την οριοθέτηση της Ελληνικής θέσμιας παρουσίας στις μέρες μας είναι τ’ ολιγότερο διτός έως πολλαπλός. Από τους μετέχοντες σ’ αυτή την δραστηριοποίηση άλλοι – είτε από συμφέρον, είτε από ανασφάλεια και άγνοια- γίνονται ενοχλητικά κεντρομόλοι ενώ άλλοι αναπτύσσουν φυγόκεντρες τάσεις με ιδιαίτερο ζήλο.

    Ποιος άραγε διαθέτει την στοιχείωση και την εντολή για να μπορέσει να προσδιορίσει τις αναγκαιότητες του Ελληνισμού μέσα σε αυτό το πολυσύνθετο και εχθρικό περιβάλλον της Πανολατρικής Καθολικής Ε.Ε. και να τις σκιαγραφήσει;
    Ζούμε καθημερινά αυτό το περιβάλλον των τρελών αντιθέσεων, των κατακλυσμιαίων μεταβολών και εξελίξεων και συρόμαστε εκόντες άκοντες στην προγραμματισμένη εξόντωσή μας ως «Εθνική ταυτότητα» και κυρίως χωρίς πνευματική παρακαταθήκη. Μας περισσεύει λοιπόν η αντιπαράθεση μεταξύ φίλων.

    Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ελληνισμός στις μέρες μας έχει αγγίξει τα όριά του και σύντομα θα χρειαστεί πνευματικό βηματοδότη καθώς γύρω του κρυφογελούν όλοι οι αντιπρόσωποι του φιλοσοφικού φαρισαϊσμού που προσπαθούν με ιδιαίτερο ζήλο να μας ταΐσουν την καλοψημένη προπαγανδόπιτά τους.
    Όλοι αυτοί όμως δεν κάνουν διάλογο ούτε απαντούν σε ερωτήσεις. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι κάθε μορφή γνώσης αντιπροσωπεύει την απάντηση κάποιας ερώτησης. Επομένως δίχως ερωτήσεις δεν υφίσταται επιστημονική γνώση. Αυτά έχω να πω για όσους ρωτούν γιατί ο Ερίωπας έτσι και γιατί αλλιώς. Ας γράψουν την γνώμη τους ευγενικά και πολιτισμένα επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο θέμα και όχι στο τι είναι ο φορέας του κάθε σχολίου. Ερωτήσεις απαντώ, αλλά όχι τι έκανα χθές ή προχθές. Αυτό δεν αφορά κανένα. Ας αφήσουν λοιπόν οι όψιμοι μάγκες που βρίσκονται στα όρια του διαλεκτικού πανικού το δακτυλοκρότημα σε στυλ West Side Story και ας συγκεντρωθούν στο θέμα. Εκεί να δείξουν την αξία τους.

    ΕΡΙΩΠΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Όπως εγω δεν μπορώ να ξέρω προσωπικά το ποιόν σου έτσι και συ δεν μπορείς να ξέρεις αν είμαι ένας όψιμος μάγκας. Ίσως να μην έχω την ευχέρεια και τον χρόνο να αποκτήσω απαιτούμενες γνώσεις ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη περί του Ελληνισμού χιλιάδες χρόνια πριν, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να νιώθω το χρέος απέναντι σε αυτήν την ιδέα που για μένα είναι η Ελλάδα, να την βοηθήσω με τον τρόπο μου και αν χρειαστεί να δώσω τη ζωηρ μου. Καλή η έρευνα και πρωτίστως αναγκαία για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά μας, αλλά απόψεις τύπου μασωνος ο ενας ήρωας, μασωνος ο άλλος, μη Έλληνες οι Σπαρτιάτες κτλπ, εμένα δεν μπορούν να με βοηθήσουν να καταλάβω στο τι μας χρησιμεύει αυτήν την ώρα που βρισκόμαστε στο γκρεμό.
    Εφόσον όπως είπες πρέπει να επικεντρωθούμε στο θέμα, τότε πρώτος εσύ που κατέχεις τόση γνώση, θα έπρεπε να μας καταθέσεις την άποψή σου περί του συμβάντος στην Ν,Ζηλανδία και όχι να αναλωνεσαι σε ετυμολογίες του Διηνεκη.
    Από έναν όψιμο μάγκα 27 χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η Σπάρτη ιδρύθηκε από τους πολυεθνικούς Ερεχθείς/Σπαρτούς ή Δυρίδες ή Λέλεγες ή Καδμείους οι οποίοι ακολούθησαν τον Ερμή τον γένεθλον του Κάδμου Διονύσου στην Ελλάδα προερχόμενοι από την Λιβύη, Αίγυπτο, Φοινίκη, και Αραβία και οι οποίοι κάποτε εξέπεσαν στην Λακωνία. Ο Στέφανος Βυζάντιος, που έζησε τον 6ο μ.Χ. αιώνα, επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι Σπαρτοί ακόλουθοι του Κάδμου Διονύσου εξέπεσαν στην Λακωνικήν γη ή Λακεδαιμονία, και γι’ αυτό ονομάστηκαν Σπαρτιάτες. Αναφέρει δε τα εξής:

    «Σπάρτη: Λακωνικόν χωρίον, από των μετά Κάδμου Σπαρτών, περί ων Τιμαγόρας φησίν, εκπεσόντας δε αυτούς εις την Λακωνικήν, Σπάρτην αφ’ εαυτών ονομάσαι, το εθνικόν Σπαρτιάται»

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο Στέφανος Βυζάντιος γράφει επίσης ότι η Λακεδαίμων, ήταν πόλις ενδοξότατη των εν Πελοποννήσω, ή Σπάρτη πρότερον, από του «Σπαρτού» Αμύκλαντος του υιού του επίσης «Σπαρτού» Λέλεγος. Ή δια το τους πρώτους συνοικίσαντας την πόλιν Λέλεγας διεσπαρμένους εις ταυτό συνελθείν και μίαν οίκησιν ποιήσασθαι.

    Υ.Γ. Οι διεσπαρμένοι Λέλεγες ήταν ένα από τα πολλά ονόματα των πολυεθνικών ή Σπαρτών (διάσπαρτων) εισβολέων γνωστών και ως Καδμείων, των ακολούθων του Κάδμου Ερμού οι οποίοι έφεραν την Οφιολατρεία και Σεληνολατρεία στην Ελλάδα.

    ΕΡΙΩΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πότε ιδρύθηκε ακριβή ημερομηνία, έτσι ώστε να ξέρουμε την συγκεκριμένη χρονολογία ποιος κατοικούσε στο μέρος απο το οποίο προήλθαν. Αίγυπτος και Φοινίκη πολυεθνικές? Μηπως οι φοινικες ηταν και Ιουδαίοι και περιτεμνονταν, οπως λεει και ο βυζαντινος σκουρλετης?, άλλος ενας που προσπαθεί να αποκόψει την Ελλάδα απο την εξισωση κα να την συνδέσει με τον Τζεχο. Κρίμα με τέτοιες γνώσεις να έχεις ξεπέσει βα ασχολείσαι με άτομα σε διαλεκτικό πανικό σε σχόλια των μπλογκ. Δηλαδή χωρίς ειρωνεία, αυτά αν τα έλεγες σε μια μκο ή ειδικά σε μια κατάληψη των αντιφα θα σε συνόδευαν χιλιάδες χειροκροτήματα. Για την ν. Ζηλανδία παλι δε μας είπες τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ οψιμο μαγκα 27 χρονο
    Γραφεις ".....να την βοηθησω με τον τροπο μου και αν χρειαστει να δωσω και την ζωη μου". Τι να πω. Μ' αιφνιδιασες. Τετοια σρατηγικη σκεψη σε τοσο νεο Ελληνα. Υπαρχει ελπιδα. Ευγε!

    Την ιδια ερωτηση κανω κι' εγω. Στη καψα του πολεμου σε τι μου ειναι ολα αυτα χρησιμα; Ο παπους μου ελεγε στη μεση του ποταμου δεν αλλαζεις αλογα. Ολη αυτη η τριημερος τρικυμία μου εφερε στο μυαλο ενα σχολιο ενος περιοπτου σχολιαστου στο ΕργΔημΕργ. Αυτουνου δεν του αρεσαν τα συμβολα και επρεπε να βρουμε αλλα. Ο Σολωμος ηταν Εβραιος, ο Παπαφλεσσας ενας τρελος αληταγκουρας που παραλιγο να εξαφανισει την Ελληνικη φυλη, διοτι με την μακακια που εκανε στο Μανιακι εξεμανησαν τοσο πολυ οι Οθωμανοι που θα μας περνουσαν ολους απο γιαταγανι. Πηγαινε ολο και ποιο πισω να βρει ενα συμβολο που να του εκανε και φτανοντας 2500 χρονια πισω δεν του εκανε ουτε ο Μεγας Αλεξανδρος. Ηταν λεει πολυ πολυπολιτισμικος.

    Τραγουδατε λοιπον τωρα Μπελα Τσαο αφου δεν σας κανει ο Εθνικος Υμνος, φατε Εξαρχεια αφου ο Παπαφλεσσας ηταν... και χαρειτε που ο Μεγας Αλεξανρος βρηκε σπιτι στα Σκοπια αφου ηταν πολυ πολυπολιτισμικος για μας. Καψτε αβερτα την Ελληνικη σημαια αφου δεν σας κανει το μπαιρακι του Καναρη γιατι ηταν Μασωνικο και τρια αυγα Τουρκιας.

    Να ζησης χιλια χρονια νεαρε μου. Ευχομαι και προσευχομαι να υπαρχουν πολλοι Ελληνες σαν κι' εσενα.

    Εδω ο κοσμος καιγεται... και κανεις δεν ασχολειται με το γεγονος οτι τα νειατα της Ελλαδος δεν μιλουν Ελληνικα. Μιλουν και γραφουν Γκρινγκλις. Δεν εχεις γλωσσα τοτε εχασες και τον τροπο σκεψης για τον οποιον δημιουργηθηκε αυτη η γλωσσα.

    Δεν θελω να σε κουρασω αλλο 27 χρονε οψιμε μαγκα, πορευσου με την πυξιδα σου που σε οδηγει μακρυα απο την σημερινη παρανοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κωστα. Μια και δεν συζητάνε επι του θέματος, πάρε αυτο που ειδα πριν λιγο και εξηγησε μου αν μπορείς, πως γίνεται να χαθεί κάποιος απο αυτό το συμβαν χαχαχα

    https://youtu.be/iaqlnSSB9B0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τί εννοείς "πως γίνεται να χαθεί κάποιος απο αυτό το συμβαν"; Σκοτώθηκαν τα δυο άτομα. Κι από την 16λεπτη έκδοση του βίντεο διαπιστώσαμε πως κάποιοι σκοτώθηκαν όντως. Ίσως να μην ήταν 50, πάντως άνθρωποι σκοτώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δηλαδή δεν ήταν σκηνοθετημένο? Ήταν και δε σκοτώθηκε κανένας? Δεν ήταν σκηνοθετημένο αλλά απλά βαλτος αυτός και σκότωσε 50? Ήταν βαλτος αλλά δεν σκότωσε 50 αλλά απλά αυξησανε τον αριθμό των νεκρών? Που είναι τα πτώματα? Γιατί μόνο 2 να ενταφιαστουν? Και αυτοί οι 2 είναι μέσα στα φέρετρα? Το έδειξε κάπου? Εσυ αυτή σου φαίνεται για άτομο που έχασε 2 δικους της και αντιδράει έτσι? Δεν ειρωνεύομαι, ούτε απαιτώ απο σενα απαντήσεις, απλώς θετω κάποια ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω πως υπήρχαν ηθοποιοί, δεν ήταν όμως όλοι. Πιστεύω επίσης πως ο δράστης ήταν under mind control. Στο πεζοδρόμιο βλέπουμε πεντακάθαρα αίμα και το κεφάλι της ξαπλωμένης να τινάζεται από τη θέση του με τον πυροβολισμό. Σήμερα στα κατοχικά είδα μια ανάλυση πλάνου με πτώμα που τη μια φαίνεται να φοράει κάλτσες και την άλλη στιγμή όχι.
      Βγάλε άκρη...

      Διαγραφή
  55. The thing about truth ,is that it stands BEYOND belief ,
    it is still true even if no one belιeves it....

    Ποσο δυσκολο ειναι να αποδεχθεις κατι ,ακομη κι αν ειναι αληθινο, οταν αυτο αντικειται με τις ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ μας ...αλλωστε τοσο χρονο επενδυσαμε για να τις χτισουμε!!
    Οτι δεν αναγνωριζω ..το απορριπτω ,οτι δεν κατανοω το πεταω στο καλαθι, οτι δεν μου χαιδευει τ'αυτια το βαφτιζω αιρετικο.
    Χωρις να σκεφτομαι οτι ισως το αιρετικο να ειναι εν δυναμει το ΟΡΘΟ-ΔΟΞΟ !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ Ανωνυμον 21 Μαρτιου, 2019 16.11

    Περιγραφεις μια αληθεια που ο Οργουελ την περιγραφει σε μια ολιγων λεξεων προταση. Εχεις τωρα την καλοσυνη να μας εξηγησεις που κολλαει αυτο στο υπο εξεταση θεμα.

    Ειδικα το περι ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ το αφηνεις αρκετα loose και θελει δεσιμο. Σου υπενθυμιζω οτι μιλουμε για τους Αγωνιστες του 21. Τι δηλαδη εννοεις με το σχολιο. Οτι οι Ελληνες ζουν μ΄ενα φοκλορικο παραμυθι και δεν τους επιτρεπει ο εγωισμος τους να το απορριψουν τωρα που καποιοι τους λενε τη δικη τους αληθεια.

    Ασε στη μπαντα φιλε τα δικολαβικα και τις σοφιστειες και πες μας ακριβως τι πιστευεις. Απο την υπερ-σοφια του Χαρβαρντ εχουμε χορτασει. Ο Καραισκακης ειναι ΗΡΩΑΣ, ο τρελλος απο
    την Τουρκολεκα της Αρκαδιας, που εφτασε στα Δερβενακια στο τσακ, και χωρις αυτον θα την ειχαμε βαψει τι ειναι; Σ΄αυτα τα ερωτηματα να μας δωσεις απαντηση και τα του Οργουελ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  57. @Ahoy21 Μαρτίου, 2019 21:25
    Αγαπητέ συν σχολιαστή η κατάθεση ενός σχολίου δεν έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την πλήρη κατανόηση του και πολύ περισσότερο την απαραίτητη ή υποχρεωτική αποδοχή του.

    Έως μία αναλυτικότερη επεξήγηση θα πω μόνο τούτο ,σαφέστατα αφορά τα σχόλια που έγιναν για τους ήρωες του 21.

    Λυπάμαι εάν δεν μπόρεσα να σε καλύψω με τον σχολιασμό όμως αυτό το μείον έχουν οι ελεύθεροι άνθρωποι ....έχουν την γνώμη τους και την εκφράζουν όσο και να θέλουν κάποιοι να την κουκουλώσουν.

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή