«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Μακεδονία ξακουστή... (Αργά το θυμηθήκαμε)

του Θάνου Τζήμερου

προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί Χαϊδαρίου

 
Πόσο ξακουστή κάναμε τη Μακεδονία, πριν αρχίσουν να την διεκδικούν οι Σλάβοι; Ο τάφος του Φιλίππου στη Βεργίνα ήταν για 16 χρόνια πίσω από έναν υφασμάτινο μπερντέ σκεπασμένος με λαμαρίνες, μέχρι που οι Σκοπιανοί άρχισαν να γίνονται ενοχλητικοί, οπότε δεήσαμε να φτιάξουμε το Μουσείο της Βεργίνας. Αλλά δεν θεωρήσαμε αναγκαίο να βάλουμε πινακίδες που να σε οδηγούν εκεί. Πας με GPS ή ρωτώντας.

Ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν υπήρχε σε ολόκληρη την Ελλάδα μέχρι το 1973, όταν στήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης χρηματοδοτημένος από... έρανο πολιτών, με πρωτοβουλία της χούντας. (Παρά το ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν Μακεδόνας και υπήρξε πρωθυπουργός από το 1955 μέχρι το 1963). Στην Αθήνα δεν υπάρχει πουθενά άγαλμα του πιο ξακουστού Έλληνα, μολονότι υπάρχουν αγάλματα ηρώων της... Λατινικής Αμερικής. Ένας ορειχάλκινος έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο του Γιάννη Παππά, αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1992 και από τότε ψάχνει χώρο να τοποθετηθεί. Τώρα βρίσκεται σε αποθήκη του μουσείου Μπενάκη.

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τοποθετήσεις διάφορων "πολιτικών ανδρών" επί του θέματος όταν ο Δήμος Αθηναίων έψαχνε να βρει χώρο να τον βάλει τον Απρίλιο του 2015. Είχε προταθεί τότε η τριγωνική νησίδα στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, απέναντι από το άγαλμα του Βύρωνα. Ο Φίλιππος Δραγούμης, απόγονος του Ίωνα, υποστήριζε πως "γενικότερα η Αθήνα δεν έχει κάποιο λόγο να τιμά τον Μεγαλέξανδρο” και ένα τέτοιο άγαλμα είναι ακατάλληλο λόγω..."του εθνικισμού που επισύρει"! Το ΚΚΕ διά του θιασώτη της δικτατορίας του προλεταριάτου που διεκδικεί τη δημαρχία, Νίκου Σοφιανού, θυμήθηκε την καταστροφή των Θηβών. Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης ήταν πιο διαλλακτικός αναγνωρίζοντας πως ο Αλέξανδρος “δεν ήταν και πολύ καλός για την Αθήνα, αλλά δεν πειράζει”. Ενώ ο Χοσέ Χερβάσιο Αρτίγας ήταν! Πρόκειται για τον στρατηγό, πατέρα της ανεξαρτησίας της Ουρουγουάης, ο ορειχάλκινος ανδριάντας του οποίου βρίσκεται στο πάρκο δίπλα στο Χίλτον στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Χατζηγιάννη Μέξη. Ο Αρτίγας και άλλοι 5-6 Λατινοαμερικάνοι "απελευθερωτές" βρήκαν θέση στην Αθήνα, ο Μέγας Αλέξανδρος ακόμα ψάχνει.

Πόσο ξακουστή την κάναμε εμείς την Μακεδονία πριν την υπεξαιρέσουν οι Σλάβοι;


15 σχόλια:

  1. Eνδιαφέρον άρθρο-ισχύει ότι γράφει ο ποιητής..παρεπιπτόντως τις τελευταίες 4-6 Εβδομάδες=ήτοι 1,5 μήνα περίπου στην Νησίδα Λ.Αμαλίας&Όλγας μεταξύ Ζαππείου+Στηλών Ολυμπίου Διός κάτι φτιάχνουν...έχω περάσει κ το παρατήρησα-είδα Μπετονιέρες-κάποια Τεχνική Εταιρεία-πλέγμα Σήμανσης (το πορτοκαλί που βάζουν οι Εργολάβοι όπου γίνονται Έργα Οδοποϊίας κ όχι μόνο) κ επίσης έχουν φτιάξει μια τσιμεντένια Βάση στην οποία θα μπορούσε να τοποθετηθεί Άγαλμα-Αδριάντας έχει παραλληλόγραμο σχήμα.Όποιος θέλει περνάει κ το βλέπει..απο κοντά-λες να γίνει κάτι..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υποτίθεται ότι εκεί θα το τοποθετήσουν επιτέλους το άγαλμα του Αλέξανδρου που επί δεκαετίες εκκρεμούσε.

      Διαγραφή
  2. Το ερώτημα είναι εάν ο Τζήμερος είναι έτσι όπως τον παρουσιάζουν τα σταλινικά ΜΜΕ;
    Είναι ο Τζήμερος το άκρως αντίθετον του κομμουνιστικού τόξου;
    Και εάν ναι γιατί;
    Πάντως όχι γιατί παίζει ξύλο με τους σταλινικούς.

    Σε ότι αφορά τις Ελληνοχριστιανικές μας αξίες , Εθνος Πατρίδα Θρησκεία οικογένεια πιο αριστερός και απο τους κουκουεδες και πολύ πιο επικίνδυνος.
    Λαθρομετανάστευση; Μια απο τα ίδια. Απλά με τάξη και πρόγραμμα ...
    Οικονομικά;
    Το μεγάλο υποτίθεται πλεονέκτημα του έναντι των κομμουνιστών του συνταγματικού τόξου!

    Και τι πρωτείνει ως διαφορετικό που θα μας απαλλάξει απο τα φοροληστρικά δεσμά του σοβιετικού κράτους;
    Φορολογία 30% !!!
    Ακριβώς έτσι!

    Κι αν δεν ήταν 90χρονη αλλά 30χρονη;

    https://www.capital.gr/arthra/3350916/ki-an-den-itan-90xroni-alla-30xroni

    Το καταπληκτικό είναι πως δεν βρέθηκε ένας σχολιαστής να του πεί :
    Ρε συ με 30% φορολογία , ακόμα και σε αυτόν που πουλάει τα λεμόνια που έκοψε απο τον κήπο του και μας το παίζεις και αντικομμουνιστής;
    Του κράτους είναι τα λεμόνια ΜΟΥ και θέλει και μερίδιο;;;

    Γράφει λοιπόν ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ οι φιλελεύθεροι, οι παντογνώστες που κατηγορούν δεξιούς και αριστερούς ως σανοφάγους (!!!), πως κάθε απόδειξη θα αφαιρείτε απο το εισόδημα και έτσι θα έχουμε λόγο να ζητάμε ΟΛΟΙ αποδείξεις και η φοροδιαφυγή θα εκμηδενιστεί ως δια μαγείας!!!!

    Και πως θα γίνει αυτό; Θα κρατάμε όλοι ένα τσουβάλι αποδείξεις και βουρ για τον λογιστή και τον έλεγχο του έφορου;
    Οχι βέβαια!
    Την λύση την έχουν αλλά δεν την λένε ούτε και τον ρωτάει κανείς!
    Τα πάντα όλα ηλεκτρονικά!!! Το χρήμα ηλεκτρονικό!
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!
    Την κατάργηση των μετρητών!

    ΟΛΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!

    Μια ακόμα μέγιστη προβαλλόμενη διαφορά του Τζήμερου με το κομμουνιστικό τόξο!
    Οι κομμουνιστές θέλουν τα πάντα όλα να ανήκουν στο κράτος, ενω οι νεοφιλελέ όλα στους ιδιώτες!
    Σωστά! Στο πρώιμο όμως κομμουνιστικό στάδιο όλα αυτά. Οταν είχε κάθε κράτος και το “δικό του” κομμουνιστικό σύστημα!
    Ολα στο κομμουνιστικό κράτος!
    Το οποίο κράτος (τους βολευτές του) , το ήλεγχαν οι τραπεζίτες!
    Εως που τα διαλύουν με την σοσιαληστρική πολιτική του εργάτη χωρίς αφεντικά (βλ. πρώην σοβιετίες και Ελλαδα) και έπειτα πουλάνε κομμάτι κομμάτι του διαλυμένου αυτού κράτους ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε “διαφορετικές” επιχειρήσεις που είναι ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ στους ΙΔΙΟΥΣ τραπεζίτες και άρα τους ανήκουν ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

    ΠΑΜΕ Στον παγκόσμιο κομμουνισμό!
    Ποιό θα είναι αυτό το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ “κράτος”;
    Ποίος άλλος θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του παγκόσμιου κράτους εκτός απο τις ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ τράπεζες;

    Ναι αλλά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως ο Θάνος και ο κάθε Θάνος Κουλης κλπ,. δεν λέει όλα στις τράπεζες!
    Λέει ιδιωτική πρωτοβουλία!
    Αναφέρει ως μπροστάρη της ανάπτυξης τις επιχειρήσεις!
    Αυτές οι αγαθές πολυεθνικές που θα έχουν στην αποκλειστική τους εκμετάλλευση το νερό π.χ. που πίνουμε ΑΛΛΑ θα μας το προσφέρουν φτηνό διότι θα υπάρχει και άλλη επιχείρηση 2 που θα έχει το ίδιο αφεντικό με την επιχείρηση 1!
    Κάτι σαν ΝΟΥΔΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ δηλαδή!!!
    Αλλα ονόματα ΙΔΙΑ πολιτική και ΙΔΙΑ αφεντικά!

    Υ.Γ.
    (Ο μέγα ψεύτης κομμουνιστής βέβαια , μπορεί να μας πει πως θα δώσουν και απο μιά τραπεζική μετοχή στον κάθε πολίτη και ...να η παγκόσμια κοινοκτημοσύνη με σάρκα και οστα!!! Το πρόβλημα είναι πως και να μην τον πιστέψουν οι Ελληνες θα τον πιστέψουν οι αντικαταστάτες μας και ας μην μας φαίνεται καθόλου αστείο.)

    Και καθόμαστε ακόμα και τους ακούμε.....


    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ορθά τα όσα λέει ο φίλος Ανώνυμος (29 Μαρτίου, 2019 13:10). Ποιός τον γ@μεί το Τζήμερο, σε τελική ανάλυση;;; Γραφική φιγούρα και αυτός όπως όλοι. Γιά το μόνο που τον "χαίρομαι" είναι όταν γλωσσοκοπανά τα κομμούνια. Εκεί κάνω πολύ γέλιο. Και λίγα τους λέει. Εμείς όμως από την άλλη θα πρέπει να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε και να μάθουμε επιτέλους το τι σημαίνει αγωνιστικότητα. 'Οχι από καναπέως, ούτε και από πληκτρολογέως... Ας πάρομε μαθήματα από αυτούς που βρίσκονται, ακόμη, στην πρώτη γραμμή και δείχνουν τον δρόμο σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο γιά το πως αγωνίζονται οι λαοί που ποθούν την Ελευθερία τους. Θα έπρεπε να είμασταν εμείς αυτοί και όχι οι Γάλλοι...

      Ρίξτε μιά ματιά στον παρακάτω σύνδεσμό. Η σιωνιστική αλητεία έχει ξεσαλώσει!!! 'Οπερ σημαίνει ότι οι Γάλλοι αγωνίζονται καλόν αγώνα. Εμείς, να δω, εάν θα κουνηθούμε ποτέ!!!

      https://eleftheroiellines.blogspot.com/2019/03/h-dna.html

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
    2. Σε εμάς τα χρησιμοποιούν εδώ και αρκετές δεκαετίες χωρίς να διαδηλώνουμε. Μειωνόμαστε αριθμητικά με ταχύτατους ρυθμούς, με:
      1. Αεροψεκασμούς που περιέχουν πολλά κοκτέηλ αναστολής του ανοσοποιητικού συστήματος, βαρέα μέταλλα, μάργκελονς (τοξικές μικροϊνες), ιούς
      2. Φυτοφάρμακα που δημιουργούν, κυρίως σε ηλικίες 45-75, καλπάζοντες καρκίνους εντέρου και ήπατος.
      3. Ορμόνες που διαταράσσουν τα οιστρογόνα και θηλυκοποιούν την ανδρική συμπεριφορά., ίσως και ανικανότητα σπέρματος. Πάντως, παθητική σταση, κι αντί να φοράμε κίτρινα γιλέκα και να τα κάνουμε όλα λίμπα, μάλλον για ροζ μπεημπι ντολ πάμε, σε τάλεντ σόου των τουρκοκάναλων
      4. Εμβόλια δήθεν για αντιμετώπιση ιώσεων που στέλνουν στο θάνατο κόσμο, κατευθείαν με τον εν λόγω ιό.
      5. Ληγμένα χημικά στις "μονοήμερες" διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, τα οποία θα δείξουν σύντομα τις παρενέργειές τους.
      6. Σκόπιμη θανάτωση (δήθεν ατυχήματα) νέων έως και 50 ετών, οι οποίοι είχαν κάνει το λάθος να δηλώσουν δωρητές οργάνων και σώματος.
      7. Οικονομική εξαθλίωση ώστε να φύγουν στο εξωτερικό άνω των 500.000 ατόμων

      Σίγουρα μού διαφεύγουν πολλά ακόμα...

      Διαγραφή
    3. Να, δες και εδώ, στην πρωτελευταία παράγραφο ("Απ’ την άλλη, στη σημερινή Ελλάδα..."):
      https://ergdhmerg.wordpress.com/2019/03/27/%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%cf%89%ce%bd-%ce%b4/

      Διαγραφή
    4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Μαρτίου, 2019 23:37

      Νομίζω Κώστα,ότι η ελίτ χρησιμοποιώντας τον σατανοκίνητο κομμουνισμό ώς φόβητρο,θα μας πλασάρει δήθεν πατριωτικά κόμματα,δούρειος ίππους για τον αφανισμό των Ελλήνων.Σχεδόν όλοι λίγο πολύ έχουν επιρροή από μασσωνικούς κύκλους,εκτός ολίγων εξαιρέσεων που παλεύουν με νύχια και με δόντια για να σώσουν την κατάσταση.Θυμάται κάποιος από μάς,ποιά "χριστιανική" κυβέρνηση τοποθέτησε ανάποδους σταυρούς στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη;Ή ποιοί "χριστιανοί" βάλανε στα χαρτονομίσματα το βιβλίο -νεκρονομικόν-;Πρέπει σαν Έλληνες να βρούμε ποιά κόμματα,πραγματικά πιστεύουν σε Χριστόν και όχι χρυσόν.Σε Ελλάδα και όχι σε λοβιτούρες.Σε λεβέντες πατριώτες και όχι λαμόγια Πηλιογούσηδες.Εντωμεταξύ,αληθεύει ότι ο Τζήμερος ανήκει σε αίρεση;Μπορεί να κάνω λάθος,αλλά τον κατηγορούσαν για σαιεντολόγο.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ φίλε ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΑ
      δεν θα ήθελα να σε πικράνω και να σε απογοητεύσω, αλλά αμιγώς καθαρά "πατριωτικά" και "ορθόδοξα" κομματίδια ή παρατάξεις (όπως θες πέστα) δεν υπάρχουν. 'Εψαξα αρκετά αλλά δεν βρήκα. Από την άλλη, είχα κάποτε μιά πικρή εμπειρία. Συγκεκριμένα είχα ανακαλύψει και ψηφίσει στις βουλευτικές του 2012 μιά μικρή πολιτική παράταξη με το όνομα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ-Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια". Δεν τους διαφημίζω αλλά νοιώθω την υποχρέωση να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου γιά τυχόν "κακοτοπιές"! Τότε, δεν τους γνώριζα πολύ καλά. Ανακάλυψα λίγο μετά τις εκλογές κάποια πράγματα που με δυσαρέστησαν και ως πιστό χριστιανό με απογοήτευσαν σφόδρα.

      Διάβασε εδώ : http://apologitikaa.blogspot.com/2017/06/blog-post_99.html

      Και εδώ : http://antiparakmi.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html

      Βγάλε τα συμπεράσματά σου. Να σημειώσω δε ότι ένα πλήθος πιστών Χριστιανών Ορθοδόξων απογοητεύητκαν εξίσου από τις κοκοδοξίες και την "κωλοτούμπα" της εν λόγω παράταξης. Συνεπώς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι θα επιλέξουμε. Να μην μείνουμε στην επιφάνεια. Εάν αναζητήσουμε κάποια κομματίδια γιά να τα ψηφίσουμε με γνώμονα την πίστη και την αγάπη γιά την Πατρίδα, θέλει πρωτίστως πολύ προσοχή (αλλά και προσευχή!) Θέλει ξεκάθαρο νου.

      Χαίρε και 'Ερρωσο!

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Ιωάννη(Aq),

      στον πρώτο σύνδεσμο που μάς έδωσες βλέπουμε ότι τα μόνα δύο στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να πλήξουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, είναι το ότι δεν είναι πρέπον ένας ιερέας να φτιάχνει πολιτικό κόμμα και δεύτερον, ότι ο π.Βασίλειος Βολουδάκης (ιδρυτής και πνευματικός καθοδηγητής της παρατάξεως/κόμματος) ισχυρίζεται ότι ο Άρειος δεν εχαρακτηρήσθη από την Εκκλησία ως αιρεσιάρχης ενόσω ζούσε αλλά μετά θάνατον.

      Και τα δύο είναι πολύ αδύναμα επιχειρήματα.

      Στον δεύτερο σύνδεσμο βλέπουμε το εξής ΕΝΑ ΥΠΕΡΠΟΝΗΡΟ: Το ιστολόγιο "Αντιπαρακμή" αναφέρεται στην άρνηση του Παπαθεμελή να συνεργαστεί με την Κοινωνία του Καποδίστρια, από την οποία ο ίδιος ζήτησε την συνεργασία αρχικώς, αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ότι αρνήθηκε γιατί η Κοινωνία τού παρέθεσε αρχικώς να υπογράψει ένα έγγραφο στο οποίο θα δήλωνε ότι αποτάσσεται την Μασωνία.

      Δεν γράφω την παρούσα απάντησή μου για να αντιπαρέλθω, αλλά να τα λέμε όλα...

      Διαγραφή
  3. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Σ4 ΕΠ27 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γ.Ο.Χ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    https://www.youtube.com/watch?v=lSfMAqMBRBg

    Και ο Κύριος Παπαζήσης στο τέλος της συνέντευξης αυτό αναρωτιέται.
    Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε.

    Ο Αρχιεπισκοπος Γ.Ο.Χ. δίνει την δική του απάντηση με την οποία συμφωνώ. Ισως πρέπει να τα περάσουμε όλα αυτά που περνάμε...

    Πέρα από το παραπάνω ,
    Απειρα συγχαρητήρια αξίζουν στον ΑΝΔΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Γ.Ο.Χ.!
    Πρώτη φορά άκουσα απο κάποια υπεύθυνα χείλη να ομολογούν την αλήθεια όπως και ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας μας προτρέπει.
    Οταν του είπε ο κ. Παπαπζήσης οτι με όλα όσα λέτε θα σας πουν φασίστα, η ΑΝΤΡΙΚΙΑ απάντηση του ήταν
    ΠΡΟΤΙΜΌΤΕΡΟ ΝΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΑ!

    (Εάν αυτό το λέγαμε ΟΛΟΙ οι Ελληνες απο την αρχή της μεταπολίτευσης στους κομμουνιστές , τώρα δεν θα ήμασταν υπόδουλοι ούτε και η Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας πουλημένη ολόκληρη στους τραπεζίτες αφεντικά των αριστερών!
    Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Μακάρι να βρεθούν έστω και τώρα ΑΝΔΡΕΣ Ελληνες που να μην φοβούνται να τον μιμηθούν.)

    Μια ενδιαφέρουσα ομιλία που απαντά ΚΑΙ στον κ. Παπαζήση ΚΑΙ σε όσους καλοπροαίρετα αναρωτιούνται “γιατί δεν σηκωνόμαστε απο τους καναπέδες μας”.

    “Αφιερωμένο σε όσους λένε οτι θέλουν "να πάρουν τα όπλα"

    Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρ 2019
    Ομιλία στις 18.03.2019.
    Λίγο πολύ σε συζητήσεις έχουμε συναντήσει εκείνους που υποστηρίζουν πως η μόνη λύση είναι να πάρουμε τα όπλα.”

    https://www.youtube.com/watch?v=Oeq9V9gQQYE

    Και εμείς έχουμε ξεσηκωθεί....
    Κάθε Σαββατοκύριακο καίγεται η Αθήνα.


    Στα κίτρινα γιλέκα πως και δεν κάνουν τα γνωστά κόλπα τους οι σοροτραπεζίτες στέλνοντας εναντίον τους τους αντιφασίστες κουκουδες ανταρσίες κομμουνιστές;
    Η αλήθεια είναι πως δεν παρακολουθώ τι γίνεται στην Γαλλία οπότε έαν ήδη λαμβάνει χώρα Γαλλικός “εμφύλιος” και μου διαφεύγει όποιος γνωρίζει ας γράψει κάτι.

    Για να ξεσηκωθούμε χρειάζονται γνώσεις για να ...μην κυνηγάμε φαντάσματα!


    Αλλη μια ενδιαφέρουσα ομιλία του λοχαγού. Πραγματικά λίγα λέει για τον Αθανάσιο Διάκο και μόνο στο τέλος της ομιλίας του που εγω τουλάχιστον δεν τα ήξερα.
    Εξαιρετικά αφυπνιστικό το σχόλιο που κάνει για τον ρόλο Αγγλίας Αμερικής.

    “Λίγα λόγια για τον Αθανάσιο Διάκο.

    Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρ 2019
    21.03.2019 Αξιωματικός Καταδρομών ε.α. , Ανδρέας #Πετρόπουλος. 39η εκπομπή, "#Ελληνοκρατία".”


    https://www.youtube.com/watch?v=kR7Y1famCPs

    Υ.Γ.
    Συχνά πυκνά ο Λοχαγός αλλά και ορισμένοι άλλοι αφήνουν υπονοούμενα
    πως δεν θα γίνουν εκλογές ούτε τον Οκτώβριο.
    Είναι δυνατόν να καταργήσουν οι κομμουνιστές την δημοκρατία;(Συγγνώμη τις εκλογές ήθελα να γράψω).
    Αποκλείεται!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως αγαπητέ,
      από το 2017 γράφω σε σχολιαστές διάφορες απαντήσεις όπως:
      "Γιατί;..τί κακό έχει ο φασισμός;"
      "Σας είπε κανείς πως είμαι δημοκράτης;"
      🙂

      Διαγραφή
    2. Όσο για τα κομμούνια.. το όνειρό τους είναι, κι ας υπερασπίζονται δήθεν την δημοκρατία, να την καταργήσουν. Όταν ισλαμοποιήσουν πλειοψηφικά την Ελλάδα, ευχαρίστως δε θα την αντικαταστήσουν με ένα μείγμα Σαρίας και Σταλινισμού.

      Διαγραφή
    3. Θα είστε από τους ελαχίστους!

      Είμαι σχεδόν βέβαιος πως 9 στους δέκα , εάν τους ρωτήσεις τι είναι φασισμός, θα σου περιγράψουν τον κομμουνισμό.
      Η αντιστροφή των εννοιών.
      Δυστυχώς όμως κ. Κώστα έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την αντιστροφή και σχεδόν όλοι οι αποκαλούμενοι πατριωτικοί ιστότοποι.
      Το είναι φασίστες ,αναφερόμενοι στους συριζαίους ,έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτό!

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
  4. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ30 Μαρτίου, 2019 12:40

    «Όταν κανείς ενδιαφέρεται για την τύχην ενός έθνους ή ενός ανθρώπου, πρέπει να τους μιλάει την γλώσσαν της λογικής και της αλήθειας. Θα ’θελα αν είναι δυνατόν να τ’ ακούσει ολόκληρη η Ελλάς. Τυχοδιώκτες κάθε χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε, πολύ λίγοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν από ζήλον αφιλοκερδή. Να ποιες νομίζω πως είναι οι απώτερες σκέψεις τους: “Η Ελλάδα μαστίζεται από διχόνοιες. Εκεί θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πλούτη κι εξουσία ίσως, ποιος ξέρει”, λένε οι πιο επίσημοι, “αν δεν καταφέρουμε να καθίσουμε πάνω στον θρόνο του Άργους ή των Μυκηνών. Οι Έλληνες είναι αμαθείς και αγροίκοι. Ήτανε σκλάβοι των Τούρκων. Τώρα η σειρά μας να κυριαρχήσουμε πάνω τους και μ’ αυτό θα τους κάνουμε μεγάλη τιμή”.





    Αν εμείς οι Έλληνες είμαστε σώφρονες, δεν πρέπει να αφεθούμε να μας θαμπώσουνε οι ψεύτικες και συμφεροντολόγες εκδηλώσεις τους. Πρέπει να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους, να τους αμείψουμε γενναία. Να μη τους δώσουμε, όμως, παρά μια δευτερεύουσα εξουσία, όπου δεν θα μπορούν να κάνουν κατάχρηση. Να θυμόμαστε πάντα πως αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της ελευθερίας είναι άπληστοι για κυριαρχία και σκοταδισμό.





    Πιστεύω πως ο Καποδίστριας ήρθε απ’ έξω με την υπερηφάνεια του παντογνώστη κι ανέλαβε την εξουσία. Ανέλαβε να φτιάξει ένα σπίτι, χωρίς να ξέρει τις ανάγκες αυτών που το κατοικούσαν. Μας είπε «έτσι ζουν στην Ευρώπη, έτσι πρέπει να ζήσετε κι εσείς». Ήταν επόμενο να χαθεί ο Καποδίστριας. Ο τόπος αυτός ήταν σκληρός. Το αίμα έχει κάνει το χώμα πέτρα. Το κλίμα είναι ύπουλο, βαρύ. Είτε από ελονοσία, όπως ο λόρδος Μπάιρον, είτε από πιστόλι και μαχαίρι θα πεθαίνουν οι ξένοι. Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα ξερνάει τα ξένα σώματα που πάνε ν’ ακουμπήσουν επάνω της κι ας έχουν τις καλύτερες προθέσεις.





    Η έννοια του δικαίου είναι σχετική. Το δίκαιο για να είναι δυνατό έχει ανάγκη από εθνισμό. Ποιος είναι ο εθνισμός σου, Επίτροπε; Είσαι Εγγλέζος κι επειδή είσαι αλλοεθνής, δεν μπορείς να είσαι δίκαιος. Δεν μπορείς να δικάσεις Έλληνες. Ξέρεις να λες Ελλάδα στα ελληνικά, μα τίποτα δεν νιώθεις από ό, τι σπουδαίο, μεγάλο κι αιώνιο κρύβει τούτη η λέξη στα σπλάχνα της.





    Κατέλαβες την θέσιν του εισαγγελέως σε ελληνικόν δικαστήριον, αλλά δεν έχεις θέση στην ελληνική δικαιοσύνη, Επίτροπε. Θέλεις να δικάσεις τους Έλληνες με τον πατριωτισμόν του Εγγλέζου. Αυτό δεν γίνεται. Ο εθνισμός μας, ω Επίτροπε, είναι θεμελιωμένος εις τα αίματα 800.000 Ελλήνων που θυσιάστηκαν εις τον Αγώνα.



    Είστε υποκριταί, γιατί λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα, αλλά ζητάτε να αποκεφαλίσετε τους Έλληνες. Και τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες; Μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς, για να κατοικηθεί από σας, ω Φιλέλληνες; Ζητήσαμε την βοήθειάν σας. Ζητήσαμε τον πολιτισμό σας κι εσείς μας φέρατε κρεμάλες και ξιφολόγχες. Φως ζητήσαμε, σκοτάδι μας φέρατε. Κατηγορείς τον Κολοκοτρώνη, γιατί ελευθέρωσε την Ελλάδα. Επιβουλεύεσαι τον Κολοκοτρώνη, που επικεφαλής ενός έθνους σας υποχρέωσε να του παραχωρήσετε την ελευθερία του, γιατί εσύ και οι προϊστάμενοί σου δεν θέλατε να ελευθερωθούμε. Και αφού δεν μπορείτε να αφανίσετε όλους τους Έλληνες και καλυπτόμενοι απ’ την ανάγκη που σας έχουμε, δολοφονείτε τους πρώτους αυτού του τόπου, γιατί έχετε μίσος εναντίον του γένους μας, που πάντα μέσα σε ολόκληρη την Ιστορία του στάθηκε απέναντι στους τυράννους και την τυραννία. Γιατί, όντας τούτος ο τόπος πέρασμα γι’ άλλες θάλασσες, για μεγάλα κέρδη και συμφέροντα, έχει το κακό ιδίωμα να κατοικείται από έναν δύσκολο, ατίθασο και υπερήφανο λαό». Ο Δικαστής Αναστάσιος Πολυζωίδης και η απολογία του. ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή