«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΟΡΘΙΟ ΚΡΕΑΣ"...;

 




Ναι, αυτό που περιγράψαμε εδώ. Έ, τα 20 χιλιαρικάκια ευρώ από τα 269.500.. πήγαν για το gay pride που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.
Χουβαρντάδες και διαφωτιστές με τα δικά μας λεφτά. Με τις πλάτες των τοκογλύφων …δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι χαφιέδες της Βουλής. 
 

Το ποσό των 10.000 ευρώ ενέκρινε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, για την διεξαγωγή του gay pride της Θεσσαλονίκης το οποίο θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου, έχοντας μάλιστα υπόψην ”την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού της Μακεδονίας και Θράκης” όπως λέει το σχετικό έγγραφο.

Το ποσό είναι μέρος των συνολικών 269.500 ευρώ που μοίρασε το ΥΜΑΘ σε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς καθώς και για…φωτοτυπίες, ενώ το αίτημα είχε υποβληθεί επί υπουργίας Νοτοπούλου στις 6 Φεβρουαρίου.

10.000 ευρώ από την Χατζηγεωργίου στο Thessaloniki Pride για να ”βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης” των πολιτών
10.000 ευρώ από την Χατζηγεωργίου στο Thessaloniki Pride για να ”βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης” των πολιτών2


Στο μεταξύ σύμφωνα με το politik.gr οι διοργανωτές του φεστιβάλ ζητούν και επιπλέον χρηματοδότηση καθώς εκτός από το «Thessaloniki Pride» στην πόλη θα διοργανωθεί και το Euro Pride το 2020, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.


το είδαμε εδώ

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΟΡΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ… ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    17/03/2019

    Για τον σύντροφο Μοράλες, το νέο διεθνές πρότυπο της συριζοτσογλαναρίας, μάθαμε. Ας μάθουμε και για τα έργα αυτού…

    Λοιπόν, ο σ. Μοράλες, πρόεδρος της πιο φτωχής χώρας της Λατινικής Αμερικής (το 39% ζει κάτω κι από τα όρια της φτώχειας…), δεν συμβιβάστηκε με το ταπεινό προεδρικό μέγαρο που παρέλαβε, το επονομαζόμενο Palacio Quemado (Καμένο Μέγαρο), εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το 1875 και το αντικατέστησε μ’ έναν… ουρανοξύστη, σοσιαλιστικού μεγαλείου.

    Το νέο παλάτι του Μοράλες, που δεσπόζει παράταιρα στο ιστορικό κέντρο της Λα Παζ, έχει ύψος 120 μέτρα, είναι 29όροφο και διαθέτει, μεταξύ άλλων, επτά ανελκυστήρες, ελικοδρόμιο, αίθουσες μασάζ και γυμναστικής, καθώς και μία προεδρική σουίτα 1.068 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει τζακούζι. Το δε κόστος κατασκευής του, είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση του «Τσίπρα» της Βολιβίας 34,4 εκατ. δολάρια (μόνο, τζάμπα πράμα!), αλλά σύμφωνα με τον βολιβιανό τύπο υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια. Τραγική ειρωνεία: η επίσημη ονομασία του είναι… «Σπουδαία Κατοικία του Λαού», αλλά ο λαός της Βολιβίας ούτε απ’ έξω δεν μπορεί να περάσει.

    Έτσι χλιδάτα την περνάνε όλα τα κουκούδια του ντουνιά, καθώς τυγχάνει να διαθέτουν το… ηθικό πλεονέκτημα!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω μεταξύ των άλλων
    ________________________

    ε. Του Ν.2212/1952 (Α266), του Ν.Δ. 2957/1957 και του άρθρου 18 του Ν. 2515/1997 (Α΄154) "περί δημοσίων επενδύσεων" όπως ισχύουν.
    ______________
    Και ερωτώ
    1. Νόμοι του 1952 και του 1957 προέβλεπαν πως είναι δημόσιες επενδύσεις τα πράιντ; Ειλικρινώς εκπλήσσομαι, πολύ προβλεπτικότητα οι ... δημόσιες επενδύσεις του τότε και μάλιστα βρίσκουν εφαρμογή στο σήμερα.
    Να καγχάσω σήμερα ή να το αφήσω για αύριο;
    Γνωρίζουν, βεβαίως, πως τα στερούν απ΄τούς Έλληνες.
    Γνωρίζουν , βεβαίως, πως τα κλέβουν απ΄τους Έλληνες
    Γνωρίζουν βεβαίως, πως τα στερούν από Ελληνόπουλα.
    Γνωρίζουμε βεβαίως πως δεν τους νοιάζει, ίσως* και να το επιδιώκουν.
    Οφείλουν να γνωρίζουν πως το έγκλημα ακολουθείται από τιμωρία.
    Οφείλουν να γνωρίζουν πως, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
    Astillais
    Σημ: το ίσως* αφορά την καλοκαρδοσύνη μου, συνοδευομένη από μια στάλα προειδοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή