«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

«Πάγωσαν» Τούρκοι & Σκοπιανοί – Global Fire Power: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι ισχυρότερες στα Βαλκάνια για το 2019»

Η Ελλάδα διαθέτει το ικανότερο πολεμικό ναυτικό, στρατό ξηράς, καθώς και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αεροπορική δύναμη στα Βαλκάνια για το 2019 ανακοίνωσε το γνωστό ινστιτούτο Global Fire Power (βίντεο)


 

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται όπως συνηθίζεται η ανακοίνωση των ισχυρότερων ενόπλων δυνάμεων του κόσμου αλλά και ανά περιοχή, όπως τα Βαλκάνια, για το 2019.

 

Το ινστιτούτο Global Fire Power καταρτίζει μία λίστα με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, με βάση 50 διαφορετικούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν, και οι οποίοι κυμαίνονται από την γεωγραφική θέση, το εργατικό δυναμικό μέχρι την αξιοπιστία των οπλικών συστημάτων.

 

Η ίδια λίστα περιλαμβάνει σε αυτή και την εκτίμηση της δύναμης πυρηνικών όπλων διαφόρων χωρών του πλανήτη, ενώ λαμβάνει υπόψη δείκτες όπως ο αριθμός των οχημάτων εναέριας μάχης, πυραύλους, πεζικό, ναυτικό, αποθέματα πετρελαίου, ανθρώπινο δυναμικό, κλπ.

 

Στη φετινή αξιολόγηση, έχουμε μια σημαντική αύξηση της στρατιωτικής δύναμης της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν, οι οποίες θεωρούνται ως απάντηση στην επιθετικότητα της Κίνας, αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ.

 

Όσον αφορά τα Βαλκάνια, ο ισχυρότερος στρατός είναι αυτός της Ελλάδας, ακολουθούμενος από τη Βουλγαρία και την Κροατία.

 

Η Αλβανία κατέχει την πέμπτη θέση στα Βαλκάνια, αφήνοντας πίσω της τη Βοσνία, την πΓΔΜ και το Μαυροβούνιο, ενώ ο στρατός της Σερβίας είναι πιο ισχυρός από το αλβανικό.

 

Το ινστιτούτο δεν έχει ακόμη καταχωρίσει τον στρατό του Κοσσυφοπεδίου μιας και ευρίσκεται σε φάση δημιουργίας.

 

Προς το παρόν λοιπόν έχουμε ποιοτική υπεροχή ως ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με πολλές χώρες της περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας παρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα που διαφημίζει συνεχώς και αδιαλείπτως η Άγκυρα.

 

Όσο για την τουρκική προπαγάνδα η οποία τροφοδοτεί με άρθρα περί πανίσχυρων τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αυτό απέχει παρασάγγης από την πραγματικότητα, παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας.

 

Η πιο ισχυρή απόδειξη είναι η καθημερινότητα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και στην Θάλασσα, όπου οι Τούρκοι βλέπουν μόνο ήττες.

 

Από την άλλη πλευρά είναι, αλήθεια ότι κινδυνεύει αυτή η «ποιοτική υπεροχή» της Ελλάδος από το τουρκικό πρόγραμμα 600 σχεδίων κατασκευής τουρκικού αμυντικού υλικού με ξένη βοήθεια πάντα, που θα μεταμορφώσουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τα επόμενα 10 χρόνια.

 

Αλλά η ενεργοποίηση της Ελλάδος είναι αρκετά μεγάλη δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων μας, και τώρα ως γνωστό, διαπραγματευόμαστε μια σειρά από στρατηγικής σημασίας οπλικά συστήματα, που θα μας κρατήσουν «ψηλά» στην λίστα των ισχυρών χωρών της περιοχής.

 

Προς το παρόν στην τουρκική πλευρά υπάρχει όπως γνωρίζουμε σοβαρή έλλειψη πιλότων (αυξήθηκε η χρονική διάρκεια απαιτούμενου χρόνου πτήσεων από τα 18 στα 21 χρόνια), εκπαιδευμένου έμψυχου υλικού, αλλά και αξιόπιστων οπλικών συστημάτων όπως έδειξε και η τουρκική εκστρατεία στην Συρία.

 

Σε όλα αυτά όμως πρέπει να προσμετρήσουμε σοβαρά το παράγοντα άνθρωπο καθώς και τα ψυχικά αποθέματα του, ειδικά σε περίοδο πιθανών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 

Οι Τούρκοι έχουν μέγα πρόβλημα μιας και ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών είναι στην φυλακή και το ηθικό των ΤΕΔ είναι σε χαμηλά επίπεδα με λιποταξίες και στάσεις, ειδικά στην Συρία και την ΝΑ Τουρκία.

 

Για αυτό πάρθηκε η απόφαση πρόσληψης ΕΠΟΠ σε μεγάλους αριθμούς στον τουρκικό στρατό.

 

Πάντα λοιπόν, οποιαδήποτε τύπου οπλικό σύστημα και αν διαθέτει ο υποτιθέμενος «εχθρός», οι «ψυχολογικοί παράγοντες θα υπερισχύουν των υλικών σε ποσοστό 3:1», σύμφωνα με τον Ναπολέοντα. 

 

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου