«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η μεγάλη αντικατάσταση;

του Γιώργου Καραμπελιά*

το αηδιαστικό χάλι της πλατείας Ομονοίας σήμερα...

Όταν, πριν από χρόνια, τονίζαμε ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα αποτελεί μια θρυαλλίδα στα θεμέλια της χώρας, όλοι οι χαβιαροαριστεροί αλλά και οι δικαιωματιστές της κεντροδεξιάς, χαρακτήριζαν μια τέτοια τοποθέτηση ως «ακροδεξιά». Μια πρόσφατη περιήγησή μου στο κέντρο της Αθήνας, επί δύο ημέρες, από την Ομόνοια μέχρι τον Άγιο Ελευθέριο και η επαφή μου με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, με έπεισε πως η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε περιγραφή και ότι τα πράγματα έχουν ήδη ξεφύγει σε βαθμό που είναι άδηλο αν μπορεί να υπάρξει επιστροφή.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να τονίσουμε πως το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται στα σύνορα Ανατολής και Δύσης και απειλείται από μία ισλαμική αναθεωρητική δύναμη, όπως η Τουρκία, δεν αποτελεί, δυστυχώς, απλά ανθρωπιστικό ζήτημα, σα να επρόκειτο για τη Γαλλία ή την… Ουγγαρία. Αποτελεί και πρόβλημα εθνικής συνοχής ενώ έχει και γεωπολιτικές διαστάσεις. Αυτό το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά όταν γνωρίζουμε ότι η Τουρκία, εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν την προσφυγική κρίση, προωθεί και συντονίζει την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα.

Οι εθνομηδενιστές χρησιμοποιούν τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού για τους ταλαιπωρούμενους πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μεταβληθεί στο hot-spot της Ευρώπης, η οποία πλέον έχει κλείσει τα σύνορά της και αφήνει τη χώρα μας, μαζί με τις ΜΚΟ του κυρίου Σόρος, να αντιμετωπίζει μόνη της το ζήτημα. Έτσι μόνο από τις 18 Μαρτίου μέχρι 21 Απριλίου του 2019, 1985 άτομα έφθασαν στα νησιά, εκτός από εκείνους που εισήλθαν από τον Έβρο. Το ίδιο διάστημα 2.570 άτομα μετακινήθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα, και ένα σημαντικό μέρος τους μεταφέρθηκε στην Αθήνα (βλ. «Καθημερινή», 24 Απριλίου 2019). Δηλαδή προωθείται σταδιακώς η μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλλά και της δημαρχίας Καμίνη στην Αθήνα. Ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος στον πρόσφατο απολογισμό της δημαρχίας του, αναφέρει με καμάρι τις 93 ΜΚΟ που συνεργάζονται με τον δήμο της Αθήνας για να οργανώσουν το κέντρο της πόλης ως... hot spot. Και μετά διαμαρτύρονται όλοι οι λεγόμενοι δικαιωματιστές, πως και γιατί διατηρούνται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, παρά την απουσία οποιασδήποτε οργανωμένης παρουσίας της.

Το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, όπου και οδηγεί σταδιακά στην εκδίωξη των Ελλήνων πολιτών από ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, το οποίο μεταβάλλεται σε γκέτο.

Άραγε τι θα μπορούσε πλέον να γίνει; Η Ελλάδα, για να μπορεί να διαχειριστεί και ανθρωπιστικά το ζήτημα των προσφύγων, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, είναι υποχρεωμένη να πάρει μια σειρά από μέτρα. Πρώτον, να προστατεύσει πολύ πιο αποτελεσματικά τα σύνορά της από την παράνομη μετανάστευση, διότι η Ελλάδα διαθέτει σύνορα· δεύτερον, να επιδιώξει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους· τρίτον, να οργανώσει την προσωρινή εγκατάσταση των αληθινών προσφύγων στη χώρα μας με όρους που θα αποφεύγουν την γκετοποίηση. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώνονται μόνο σε ορισμένες λαϊκές περιοχές ενώ εκείνοι που είναι υπεύθυνοι και αδιαφορούν για το ζήτημα να τους χρησιμοποιούν μόνο σαν υπηρετικό προσωπικό. Τέταρτον, να διεκδικήσει με τα πιο συντονισμένα μέτρα τη μεταφορά ενός μεγάλου μέρους τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, θεωρητικώς, έχουν δεσμευτεί για κάτι τέτοιο.

Ταυτόχρονα, για όλους εκείνους τους μετανάστες που αποδέχονται την ένταξή τους στον ελληνικό πολιτισμό και βρίσκονται πολιτιστικά πλησιέστερα σε αυτόν, να οργανωθεί η μονιμότερη εγκατάστασή τους. Και πάντως, για την αποφυγή συνθηκών γκετοποίησης, θα πρέπει οπωσδήποτε να οριστεί ποσόστωση παρουσίας μεταναστευτικών πληθυσμών σε πόλεις και γειτονιές.

* O κ. Γιώργος Καραμπελιάς είναι επικεφαλής του «Κινήματος Άρδην».


15 σχόλια:

  1. Θάυμα, θάυμα! Ο υποψήφιος για τις δημοτικές της πάλαι ποτέ πόλεως των Αθηνών, κατόπιν εορτής, ανακάλυψε, πως οι λαθρομετανάστες αποτελούν βόμβα στα σπλάχνα της Ελλάδος. Πριν 11 χρόνια, προσπαθούσε να ταυτίσει όποιον έθετε το ζήτημα με την Χρυσή Αυγή. Θύμα αυτής της χυδαίας διαστρέβλωσης υπήρξε ο καθηγητής φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Ρωμανός. Επίσης, λάσπη στον ανεμιστήρα εκτοξέυτηκε από τον εν λόγω κύριο και κατά του περιοδικού Ρεσάλτο για το ίδιο ζήτημα. Επειδή οι λέξεις που επιλέγει ο κάθενας είναι αποκαλυπτικές του τι ακριβώς πρεσβέυει, για τον υποψήφιο δήμαρχό υπάρχει "μεταναστευτικό". Στην πραγματικότητα υπάρχει λαθρομεταναστευτική εισβολή εκατομμυρίων αλλοδαπών, η συντριπτική πλεοψηφία των οποίων είναι σουνίτες μουσουλμάνοι.
    Εάν ο μπαρμπας είχε τηρήσει λεβέντικη στάση, όπως το Ρεσάλτο και ο Θύμιος Παπανικολάου, αντί να αποτελεί "ουρά" του Σύριζα επί χρόνια ολόκληρα, τότε θα υπήρχε και ένας εναλλακτικός πόλος για όσους πιστέυαμε ο,τι το λαθρομεταναστευτικό σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα αποτελούσε το νούμερο ένα εθνικό ζήτημα. Δεν ξέρω πόσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή βάσει αυτού του σκεπτικού. Γνωρίζω άριστα όμως, πως ο κυρ Γιώργος διαδραμάτισε καίριο ρόλο στο να μην σχηματισθεί ένα κίνημα εθνικής ανεξαρτησίας, χωρίς πόστερ του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου, που θα έθετε το ζήτημα της λαθροεισβολής στον δημόσιο βίο. Ακόμα, το 2015 με το "άρατε πύλας" της Τασίας, το alter ego του κυρίου αυτού, μας έλεγε, πως λύση στο ζήτημα αυτό είναι η ισότιμη ένταξη των.. μεταναστών στην αγορά εργασίας. Πρώτον, για ποιόν λόγο να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ γηγενών και λαθρομεταναστών; Δέυτερον, για ποιά αγορά εργασίας μιλούσε ο κ.Ρακκάς; Το γεγονός πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ η ανεργία είναι σχεδόν 30% αποτυπώνει ανάγλυφα την κατάστση στην αγορά εργασίας, όπου θα ενταχθούν ΙΣΟΤΙΜΩΣ τα εκατομμύρια των λαθραίων. Το γεγονός πως για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας θα πρέπει αφενός μεν αυτή να υφίσταται, αφετέρου δε βα πληροί κάποιες στοιχειώδεις προυποθέσεις, π.χ νόμιμη είσοδος στην ελληνική επικράτεια, ιατρικός φάκελος, λευκί ποινικό μητρώο, δεξιότητες, προφανώς είναι περιττές λεπτομέριες.
    Όσοι δε πιστέυετε, πως η λαθρομετανάστευση είναι αριστερών καταβολών πολιτική, δεν έχετε παρά να διαβάσετε Μάρξ και Ένγκελς. Και οι δύο ήταν κάθετα αντίθετοι.
    Η αντιδικία μεταξύ Ρωμανού και Καραμπελιά, που έλαβε χώρα το 2008, υπάρχει στο διαδίκτυο. Ειδικά για εσένα φίλε Κώστα, αλλά και για τον φίλο "Δεξιά Ελλάς", η αρθρογραφία του Ρεσάλτο θα αποτελέσει βάλσαμο. Οι έρμοι οι κλασικοί του μαρξισμού ήταν κατά της μετανάστευσης και εξαιρετικά σκληροί με τους νόμιμους μετανάστες, γιατί τους θεωρούσαν απεργοσπάστες.
    Ξέρω, πως έχεις ανεβάσει άρθρο του κ.Παπανικολάου για την αξία της Ορθοδοξίας ως αναπόσπαστου, οργανικού στοιχείου της εθνικής μας ταυτότητας. Εάν δεν το 'χεις ήδη πράξει, διαβασε τα πάμπολλα άρθρα για το λαθρομεταναστευτικό, που έχουν γράψει σοβαροί άνθρωποι στο Ρεσάλτο, και ανέβασε κάποια εξ αυτών, εάν το κρίνεις σκόπιμο. Σημασία δεν έχει μόνο τι λες κύριε Καραμπελιά, αλλά και πότε το λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενόμενη η αντίδραση και δικαιολογημένη. Ισχύουν όσα λέτε. Μάλιστα προλάβατε τον "Δεξιά Ελλάς"..🙂
      Άρθρα αντινεοταξικά και αντι-συριζαϊκά των Καραμπελιά και Παπανικολάου έχουν όντως ξαναμπεί στον Διόδοτο, παρά τις εκφράσεις "ψευτοαριστεροί" και "συριζοφασίστες" που είχαν χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτά και σίγουρα εκ του πονηρού, κατά τα λεγόμενα και του κου "Δεξιά Ελλάς".
      Παρόλα αυτά, τα δυο τρία αριθμητικά στοιχεία (περί λαθρομετακινήσεων και ΜΚΟ) που παρατίθενται στο παρόν άρθρο, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα.

      Καλή Ανάσταση,
      κι Ανάσταση της Ελλάδος!

      Διαγραφή
    2. Κώστα, επειδή είναι άτιμο να καρπώνεται κάποιος τον πνευματικό μόχθο τρίττων και να παριστάνει τον σπουδαίο, σε παραπέμπω στο βιβλίο του Ντούσα, όπου αναλύεται με βάση τους κλασικούς του μαρξισμού το φαινόμενο αυτό.
      Και οι δύο έχουν προσφέρει πολλά. Η διαφορά τους είναι, πως ο Καραμπελιάς επί χρόνια υποστήριζε τις ίδιες θέσεις με τον Σύριζα, το σημιτικό Πασόκ κ την νεοφιλελέθερη πτέρυγα της ΝΔ,ενώ ο κ.Παπανικολάου επαναλάμβανε με ιώβειο υπομονή ο,τι μία από τις κύριες επιδιώξεις της Νέας Τάξης ήταν η δημιουργία στρατηγικών μειονοτήτων εντός της Ελλάδος και η περαιτέρω εργαλειοποίηση τους σε χρόνο που θα κρινόταν πρόσφορος. Για να μην μηδενίζω, διότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, ο Δαμιανός Βασιλειάδης, που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Καραμπελιά, είναι κρυστάλλινος, όπως και ο κ. Παπανικολάου, στο λαθρομεταναστευτικό. Οπότε ας μην τους βάζουμε στην ίδια μοίρα, γιατί ο Παπανικολάου είναι συνεπής.
      Πάντως, επειδή είναι άκρως επίκαιρο, αξίζει να υπενθυμίσω ο,τι ο κ.Καραμπελιάς έχει από χρόνια ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Στα συν του δημοτικού του συνδυασμού και ο Γιάννης Δημαράς, που καταψήφισε την εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν, αλλά ας μην μας περνάνε και για χρυσόψαρα ορισμένοι.
      Καλή ανάσταση σε όλους τους Έλληνες όπου γης, που ανησυχούν και νοιάζονται για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις!
      Και μια που τό 'φερε η κουβέντα, θα σάς πω κάτι που έτυχε να σκεφτώ εχθές μόνος μου κάποια στιγμή. Αν είναι άκυρη σκέψη, ή σκέψη αδαούς και ανιστόρητου, δηλαδή να μού έχει διαφύγει κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να καθιστά αυτή τη σκέψη ως κάτι, όχι λιγότερο, αλλά εξίσου άσχημο, να μού το πείτε.
      Σκέφτηκα λοιπόν, μιας και αναφέρατε την σύνθετη ονομασία, μήπως το "Nova" ή "Νέα Μακεδονία" θα ήταν λιγότερο καταστροφικό, εφόσον θα προσδιόριζε ένα νέο κράτος και σαφέστατα θα δήλωνε παράλληλα ότι υπάρχει και η Παλαιά, αρχαία, η πραγματική αν θέλετε, η κυρίως Μακεδονία, στην Ελλάδα;

      Διαγραφή
    4. Συμπληρώνω: Το σκέφτηκα αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως τουλάχιστον έτσι.. δεν θα είχαμε τα προβλήματα, τα πολύ τρομακτικά, που ήδη παρουσιάστηκαν. Δηλ. το δυστύχημα να μάς επιστρέφουν, ξένες χώρες, πίσω τους μακεδονικούς μας χαλβάδες και μακεδονικούς μας οίνους, λέγοντας ότι πρέπει να πάρουμε την έγκριση από τα Σκόπια πρώτα, για να τους πουλήσουμε στο εξωτερικό.
      Δεύτερο και χειρότερο, ότι κάθε σκοτεινός παράγοντας, εξωτερικού κι εσωτερικού, θέλει να οδηγήσει τα πράγματα ώστε να υποχρεωθούμε να μιλάμε για Βόρεια Ελλάδα αντί για Μακεδονία.

      Διαγραφή
    5. Σε κάθε εθνικό ζήτημα οποιαδήποτε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας πρέπει να στοιχίζει πίσω της την πλειοψηφία των Ελλήνων. Και στο Σκοπιανό η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και παραγώγων του. Επίσης, για να τροποποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, θα έπρεπε να έχει συγκληθεί νέο Συμβούλιο. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Οποιοσδήποτε επιθετικός προσδιορισμός θα εξαφανιζόταν την επομένη του ξεπουλήματος και θα αυτοαποκαλούνταν σκέτο "Μακεδονία". Τα Σκόπια απειλούνταν με διάλυση, και όχι η Ελλάς. Που ακούστηκε να υποχωρεί ατάκτως το ισχυρό μέρος σε μία διένεξη, για να μην καταστραφεί το αδύναμο, που ευθύνεται 100% για την ύπαρξη του προβλήματος; Ούτε Nova, ούτε Gorna, ούτε κανένας άλλος επιθετικός, που θα τον ακολουθούσε το ελληνικό brand name "Μακεδονία". Ας δοκιμάσει κάποιος να κατοχυρώσει για το νέο αναψυκτικό του τον όρο nova coca cola, χρησιμοποιώντας τα ίδια χρώματα, τα ίδια μπουκάλια και την ίδια γραμματοσειρά. Τι πιστέυεις, θα κινηθεί δικαστικά ο κολοσσός εναντίον ή όχι;

      Διαγραφή
    6. Τι έγινε δοκιμάζεις τους Έλληνες; Καταλαβαίνω γιατί το έγραψες μεν αλλά με αυτό το σκεφτικό αύριο όταν οι δωσίλογοι δωρίσουν περιοχές της Ελλάδας μας θα γίνουμε επιεικείς μην τυχόν χαθεί το εμπόριο και τα προϊόντα του; Οπότε ας χάσουμε περιοχές μας αλλά τουλάχιστον θα διατηρήσουμε το όνομα στα προϊόντα της κάθε περιοχής; Δηλ ας δώσουμε την Κρήτη πχ αν ονομαστεί Νέα Κρήτη τότε θα μπορούμε να διατηρήσουμε τα κρασιά κτλ έτσι; Για πες, ή θα λέμε Νότια Ελλάδα; Ανατολική κλπ κλπ μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και η κάθε περιοχή να περάσει στα γυφτοσκόπια ή σε όποιον άλλον έχουν δοθεί;
      Κατ'εμέ είναι καταστροφικό που εδόθη το όνομα - ΓΙΑΤΊ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΝΩ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ - και αλί και τρισαλί που συμβιβαζόμαστε - με την καλή έννοια πάντα για να μην παρεξηγηθώ - λέγοντας τουλάχιστον να μπορούμε να πουλήσουμε τους χαλβάδες και τα κρασιά. Έλεος δηλαδή, το μη χείρον βέλτιστον; ΔΠ

      Διαγραφή
    7. 11:58 και ΔΠ,

      τα γνωρίζω όλα αυτά καλά. Άλλωστε είμαι ο πρώτος από όλα τα πατριωτικά ιστολόγια που έφτιαξε τον Δεκ.2017, την καρτέλα την μπλε που βλέπετε δεξιά, για να αναρτηθεί στα γκάτζετ όλων των ιστολογίων.

      Δεν δοκιμάζω κανέναν, απλά μια σκέψη που έκανα την μοιράστηκα μαζί σας. Εννοείται πως κανένα "το μη χείρον βέλτιστον", καμία ακόμα και τώρα υποχώρηση από εμάς, στην παράδοση του ονόματος ή παραγώγων του. Και Ό,τι έχει γίνει ως τώρα θα ακυρωθεί. Κάτι είπε εχθές ο Κρις Σπύρου (και μην μού αρχίσετε για το ποιόν του, το ξέρω ποιο είναι) περί αυτού:
      http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/04/blog-post_1747.html?m=1

      Διαγραφή
    8. Κώστα συγνώμη για την - ας την πούμε παρατήρηση - αλλά για εμένα η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και ας είναι στην άλλη ζυγαριά και η ζωή μας η ίδια. Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ γιατί είσαι Ελλην της πρώτης γραμμής και γνωρίζω το πνεύμα που το έθεσες.
      ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους μας και πάνω από όλα στην Πατρίδα μας!
      Με αγάπη και εκτίμηση,
      ΔΠ

      Διαγραφή
  2. Συριζομαλακίες λέει ο Καρα-μπελιάς (=μαύρο βάσανο) από την αρχή ως το τέλος...

    Τι αρχίδια πάει να πει "ποσόστωση";

    ΓΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους λαθρομπινέδες. ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΘΗΚΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

    Είδαμε τι έγινε με την "ένταξη" των σκατόγυφτων στον αστικό ιστό: ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ) ΕΓΙΝΑΝ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΑ.

    Αντί να δώσουν δουλειές και μισθούς σε όσους νέους Έλληνες θέλουν να κάνουν οικογένειες τους έχουν στα 250 και στα 500 ευρώ το μήνα. Παράλληλα μαζεύουν και ταΐζουν όλα τα παράσιτα του πλανήτη λες και η χώρα χρειάζεται κι άλλα σκουπίδια. Κι όλος ο συρφετός των πολιτικάντηδων και των συνοδών τους μιλάει για "αποδοχή της κατάστασης".



    Υπομονή μουνόπανα...


    +το πέοc γαρ εγγύc+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποσόστωση μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν η μετανάστευση αλλοδαπών εν Ελλάδι ήταν εξ αρχής νόμιμη και ελεγχόμενη. Για να πάψουμε να θεωρούμαστε ο απόπατος του πλανήτη πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα. Ούτε γκέτο, ούτε τίποτα. Απέλαση όλων των αλλοδαπών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, δηλαδή σχεδόν όλων. Δήμευση ακινήτου σε όποιον νοικιάζει σπίτι σε λαθρομετανάστη. Ποινή φυλάκισης 10 ετών, μη εξαγοράσιμη, σε κάθε εργοδότη για κάθε λαθραίο που απασχολεί. Και όταν λέμε 10 χρόνια, εννοούμε 3650 μέρες. Ούτε μία λιγότερη. Η γάγγραινα έχει προχωρήσει τόσο, που δεν ξέρω εάν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Το δουλεμποριστάν έχει κόμματα, ΜΜΕ, κυκλώματα δικηγόρων, διεφθαρμένα καρακώλια, λιμενικούς, κυπατζήδες, ΜΚΟ και πολύ μάυρο χρήμα. Εμείς τι έχουμε; Όχι οτι αυτο είναι δικαιολογία για να κρυφτούμε, αλλά αντικειμενικά είναι άνιση η μάχη. Όταν απειλούμαστε με αφανισμό και μιλάμε ακόμα για δεξιούς, αριστερούς και τρίχες κατσαρές, δεν είναι ευοίωνα τα πράγματα. Η πλάκα είναι, πως στο λαθρομεταναστευτικό είμαστε η μεγάλη, αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία. Το "Παρόν" είχε δημοσιέυσει δημοσκόπηση το 2006 ή 2007 για το θέμα και ένα ποσοστό 40% των ψηφοφόρων του μικρού Σύριζα ήταν υπέρ λήψης μέτρων κατά της λαθρομετανάστευσης, όσο απίστευτο και αν ακούγεται. Απλώς, τα ΜΜΕ και ο κρατικός μηχανισμός αποκρύπτουν συστηματικά τον εφιαλτικό αριθμό των εκατομμυρίων λαθραίων. Αν οι Έλληνες γνώριζαν πόσοι πραγματικά είναι οι λαθραίοι, και πως θα χάσουν την πατρίδα τους χωρίς να πέσει τουφεκιά, θα γινόταν επανάσταση.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά, και από στοιχεία που έχω στα χέρια μου, από πρώτο χέρι, μόνο οι μουσουλμάνοι εξ Αφρικής και Ασίας ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 3 εκατομμύρια. Βάλε το εισαγόμενο των 10 τελευταίων ετών γυφταριό που ξεπερνάει τις 300.000 και ενώθηκε με το ντόπιο δεκαετιών άνω του μισού εκατομμυρίου, αλβαναριό δεκαετιών επίσης άλλο μισό μύριο, σκοπιανούς, βουλγάρους, γεωργιανούς, κινέζους, τούρκους...
      ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΕΞΙ ΕΜΕΙΣ.. ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

      Διαγραφή
    3. Φίλε Κώστα, δεν είναι σκούρα τα πράγματα, είναι τραγικά. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα ηλικία, όπου οι λάθρο ,όντας οι περισσότεροι σε αναπαραγωγική ηλικία, και συνεπώς πιο δυναμικοί, δεν είμαστε ούτε καν ίσα βάρκα ίσα γιαλός. Αντιθέτως, είμαστε, ήδη, σε μειονεκτική θέση.
      Εθνικά κράτη των οποίων οι πολίτες ήταν φορείς αποικιοκρατικού σωβινισμού, δεν κατάφεραν να αμυνθούν στον οδοστρωτήρα ( Γαλλία, Αγγλία). Για την Σουηδία διαβάζουμε καθε τόσο διάφορα φρικαλέα. Επειδή το κράτος είμαστε εμείς, που το συντηρούμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα μικρά, π.χ δουλειά σε συμπαυριώτες μας, στήριξη σε επιχειρήσεις που δίνουν δουλειά σε Έλληνες, μπουκοτάζ σε επιχειρήσεις που θυμίζουν Βαβέλ, και ακολούθως βήμα-βήμα να πάμε στα μεγάλα. Φυσικά, ο χρόνος δεν δουλέυει υπέρ μας, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Ακόμα και η αγορά του ψωμιού ή του καφέ, αν το καλοσκεφτούμε, είναι πολιτική πράξη. Και ας σταματήσουμε επιτέλους να οικτίρουμε τους εαυτούς μας. Η κατάσταση είναι πολύ ζόρική, και ίσως μη αναστρέψιμη. Όμώς, αν δεν προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ, τι θα γινόταν αν το επιχειρούσαμε. Η επανάσταση του '21 είναι απτή απόδειξη, πως μπορούμε, παρά το εμφυλιοπολεμικό κουσούρι που κουβαλάμε χιλιετίες, να κάνουμε θάυματα . Καποδίστρια και Κολοκοτρώνη μάλλον δεν διαθέτουμε, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε.

      Διαγραφή
    4. Μην είσαι απαισιόδοξος Κώστα. Είμαστε παραπάνω από έξι άτομα... χεχε

      Διαγραφή