«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Βίντεο-ντοκουμέντο απο την «εισβολή» Τούρκων ψαράδων στην Ψέριμο: Απάντηση Λιμενικού μετά από έκκληση κατοίκων: «Δεν μπορούμε να έρθουμε αυτή τη στιγμή». (βίντεο)

Δηλαδή.."Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή, γιατί .....γιατί μεταφέρουμε λαθραίους..."



Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρούν οι Καλύμνιοι ψαράδες οι οποίοι υποστηρίζουν πως Τούρκοι συνάδελφοί τους, φτάνουν μια ανάσα από την Ψέριμο προκειμένου να ψαρέψουν.

Αδιάψευστος μάρτυρας, οι εικόνες που κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Σε αυτές βλέπουμε τους Τούρκους ψαράδες να έχουν φτάσει 300 μέτρα από τις ακτές του νησιού και να συνεχίζουν απτόητοι.

«Ρε αλήτες εδώ είναι Ελλάδα» ακούμε στο βίντεο που ακολουθεί. Οι Έλληνες ψαράδες διαμαρτύρονται αλλά οι Τούρκοι τους αγνοούν επιδεικτικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Έλληνες ψαράδες, παρά τις εκκλήσεις τους, το λιμενικό δεν πλησιάζει ώστε να τους οδηγήσει έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

αταγγέλλουν ότι ειδοποίησαν το Λιμενικό, για να λάβουν την απάντηση: «Δεν μπορούμε να έρθουμε αυτή τη στιγμή». Αποτέλεσμα ήταν οι Τούρκοι να παραμείνουν στο σημείο και να φύγουν όταν πια είχαν ολοκληρώσει το ψάρεμα.

Το βίντεο τραβήχτηκε στις 24 Μαρτίου και δείχνει δυο τουρκικές μηχανότρατες να ψαρεύουν ανενόχλητες κοντά στις ακτές της Ψερίμου με ρότα προς την Αμμόγλωσα της Κω.




pronews

1 σχόλιο:

  1. Γιατι δε μπορουσαν οι λιμενικοι;Καναν μανικιουρ;Ντροπη σας εφιαλτες.Θα ερθει κι η δικη σας η ωρα.Κι εσεις φταιτε που υπακουτε τις εντολες των εβραιων.Ου να μου χαθειτε.
    Ελλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή