«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Έκκληση Προς Άπαντας Τιμίους Ιερωμένους, Στρατιώτες Του Χριστού, Αγαθούς Ποιμένας, Λαϊκούς Και Ευπατρίδες, Καθώς Και Προς Άπαντας Ιερομονάχους Αγίου Όρους Και Πάσης Ελλάδος.



Εν έτη 1967 ήμουν 4 χρονών. Ένα πρωινό Κυριακής, ξύπνησα στο σπίτι της γιαγιάς μου που με είχε κρατήσει για να πάμε μαζί στην Εκκλησία. Ξύπνησα όμως από ένα όνειρο που περιείχε στοιχεία απίστευτα.

Είδα λοιπόν ότι ξύπνησα το εν λόγω πρωινό, στο ίδιο κρεβάτι, και ότι κατευθύνθηκα προς το σαλόνι της γιαγιάς. Εκεί, αντίκρισα στον ένα του τοίχο μια εικόνα τεράστια, 2x1,5μ. θα έλεγα, ακριβώς ίδια με αυτήν που βλέπετε. Η εικόνα όμως ζωντάνεψε, ο Ιησούς μού χαμογέλασε και ύψωσε το χέρι με την ευλογία προς το μέρος μου. Γονάτισα και Τού χαμογελούσα κι εγώ.

Κι αμέσως ξύπνησα.

Είπα το όνειρο στη γιαγιά, χάρηκε, αλλά παραξενεύτηκε πολύ από κάτι και το συζητούσε συχνά έκτοτε με άλλους. Το παράξενο της ιστορίας ήταν ότι, ως παιδί και μάλιστα εκείνη την εποχή που ούτε κατά διάνοια σκέφτονταν οι γονείς να ξεκινήσουν να μάθουν σε ένα 4χρονο το ελληνικό αλφάβητο, ..μέσα στο όνειρο, κι αντίθετα με την πραγματικότητα, ΔΕΝ ήμουν αναλφάβητος! Γιατί γυρνάω και λέω στη γιαγιά: "Γιαγιά, αυτός ο Χριστός που μού χαμογέλασε ήταν ο Μέγας Αρχιερεύς, το έγραφε ψηλά στην εικόνα, όπως υπάρχουν και εικόνες που γράφουν Χριστός Παντοκράτωρ".
"Μα πώς παιδί μου το διάβασες, δεν σού έχουμε εμείς πει ποτέ τίποτα γι αυτά...".

Ευλογημένο όνειρο, το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. 


Ευχής έργον θα ήταν και σήμερα, να βλέπαμε τέτοια όνειρα. Γιατί τον τελευταίο καιρό.. πολύς κόσμος διαμαρτύρεται ότι δεν κάνει καλό ύπνο και οι περισσότεροι βλέπουν εφιάλτες και μαύρες οντότητες να τους σφίγγουν το σώμα. Πάλι καλά δηλαδή που κάποιοι -και εγώ, δεν το αρνούμαι- έχουμε μάθει, τελείως μηχανικά πλέον, να λέμε συχνά την "ευχή", δηλ. το "Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού Ελέησόν Με" (το οποίο γνωρίζω να λέω και στα ρώσικα), και το λέμε με τον ίδιο αυτοματισμό και στον ύπνο μας, όταν πλησιάσει ή αρχίσει να μάς πνίγει μια τέτοια οντότητα. Αμέσως τότε.. ξεσφίγγει ο κλοιός, η οντότητα εξαφανίζεται και συνήθως ξυπνάμε. Προσωπικά, μού έχει τύχει δύο φορές.

Πολύς κόσμος λοιπόν τις τελευταίες ημέρες έχει τέτοιου είδους όνειρα. Πολύς κόσμος πέφτει εύκολα σε κατάθλιψη και υπερβάλλουσα οργή. Η τηλεόραση και το ίντερνετ δεν καλύπτουν ούτε κατά το ήμισυ μία απροσδόκητη έξαρση δυστυχημάτων, βιαιοτήτων, φρικαλεοτήτων και αυτοκτονιών που επιτίθενται στον ελληνικό πληθυσμό σαν μάστιγα τις τελευταίες δέκα ημέρες κυρίως. Θα βρείτε τέτοια, κι ίσως εκατοντάδες ημερησίως, σε εφημεριδούλες πόλεων και κωμοπόλεων. Όλα αυτά όμως βρίσκονται σε μια ανησυχητική έξαρση τις τελευταίες δέκα ημέρες, λες κι ένα δαιμονικό πέπλο που θέλει να σκοτώσει πληθυσμό, έχει πέσει πάνω από την Ελλάδα. Και δίνει μία εντύπωση σαν να το έχει πιάσει λύσσα: Ουρανοί γκρίζοι, πολύ δυνατοί άνεμοι μέσα στις πόλεις που σκίζουν και τις τέντες στα μπαλκόνια (τον άνεμο μερικοί τον έχουν σαν χαρακτηριστικό σημάδι παρουσίας του εξαποδώ). Οι πράξεις και οι λέξεις των αχρείων κυβερνόντων και του παρακράτους τους να γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο προκλητικές, λες και κάποιοι τούς έχουν ψιθυρίσει ότι αυτό είναι σαν να ασκείς μαγεία. Περίεργοι βανδαλισμοί σε ορθόδοξα σύμβολα των Ελλήνων, αλλά ακόμα και σε αρχαιολογικά σημεία, έξαρση του μένους των λαθροεισβολέων και των πρακτορικών υποκινητών τους. Ένας φίλος εχθές μού είπε ότι είδε απομεινάρια μαγικών τελετουργικών, πεταμένα στη μέση της πλατείας Ομονοίας.

Και δεν ξέρω τί ακόμα να πρωτοθυμηθώ.

Το σίγουρο είναι πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά αυτές τις μέρες. Καλό θα ήταν άπαντες να φορέσουμε ό,τι ξύλινους και βαφτιστικούς σταυρούς έχουμε ξεχασμένους στα συρτάρια μας, όσοι μετέχουν των εκκλησιαστικών ακολουθιών της Σαρακοστής να ανάβουν μερικά παραπάνω κεράκια για όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθημερινά.

Αλλά κυρίως.. όλοι οι ταπεινοί και τίμιοι ιερείς αυτής της χώρας να εντείνουν τις προσευχές τους για την Ελλάδα και το λαό. Το ίδιο και όσοι μονάζουν σε όλα τα μοναστήρια της πατρίδος μας, ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ, ΑΛΛΆ ΕΠΙΣΠΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΌΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ.. ΒΟΗΘΕΙΑ ΆΛΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.

ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ' ΗΜΩΝ



ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ, 9-4-2019

51 σχόλια:

  1. Κύριε τῶν Δυνάμεων, μεθ᾿ ἡμῶν γενοῦ,
    ἄλλον γὰρ ἐκτός Σου βοηθὸν
    ἐν θλίψεσιν οὐκ ἔχομεν.
    Κύριε τῶν Δυνάμεων, ἐλέησον ἡμᾶς...
    Ο ύμνος αυτός ψάλλεται κάθε μέρα στους ναούς μας από την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου.
    Είναι στο χέρι μας να μετανοήσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθειά Του.
    Τότε μια ασπίδα προστασίας θα υπάρχει για όλους μας και το κακό θα εξαφανιστεί, γιατί μόνο Αυτός μπορεί να νικήσει το κακό!
    Όλα εξαρτώνται από τη δική μας ελεύθερη βούληση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μιχάλη,
      ευχαριστούμε για την συμβολή σου, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Άρθρο "λίρα εκατό"!!! Σας βγάζω το καπέλλο! ΕΠΡΕΠΕ να γραφεί.

    Έχω να προτείνω καί έτερον τι (άσχετον-σχετικόν) :

    Στις 12 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, δηλ. σε δύο ημέρες, έχουμε τον Ακάθιστο Ύμνο. Προτείνω, λοιπόν, το "Τήι Υπερμάχωι" να ψαλεί μεν απ' όλους, όπως κάθε χρόνο, αλλά πώς; όπως ακριβώς το έψελναν οι Βυζαντινές λεγεώνες! Με θόρυβο!

    Συγκεκριμένα, χτυπούσαν τα σπαθιά στις ασπίδες... ρυθμικά, όπως πάει το τροπάριο. Χρρράπ! Χρρράπ! Χρρράπ!... Φανταστήτε, οικοδεσπότα, προσπαθήστε να συλλάβετε την εικόνα καμιά τριανταριά χιλιάδων οπλισμένων σε παράταξη, να βαράνε τα σπαθιά πάνω στα σκουτάρια!... Η λέξη "ανατριχίλα" ίσως περιγράφει κάπως το φαινόμενο.

    Ακριβώς ένα τέτοιο "χάππενινγκ" χρειαζόμαστε καί σήμερα, την ώρα που χειμάζεται ο Ελληνικός Λαός: το "Τήι Υπερμάχωι", με όποιον θόρυβο μπορεί να κάνει ο καθένας. Παλαμάκια, χτύπημα του ποδιού στο πάτωμα, χτύπημα του καθίσματος του στασιδιού... ο συγκεκριμένος ύμνος κρύβει τρομερή δύναμη, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟς ΤΑ ΕΞΩ!!!

    Προτείνω, λοιπόν, όσοι μπορούμε, να διοργανώσουμε τον θόρυβο ...των Κουρητών... (Σε συνεργασία με **νοήμονες** πατριώτες παπάδες, βεβαίως-βεβαίως.)

    (Υγ: Παρατηρήσατε, αγαπητέ οικοδεσπότα, ότι τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας δεν τραγουδάει; Όμως, ακριβώς τώρα χρειάζεται η εμψύχωση στον λαό μας. Βλέπετε, με τους παιάνες του Τυρταίου διέλυσαν οι Σπαρτιάτες τους Μεσσηνίους.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως σωστές οι παρατηρήσεις σου αγαπητέ Εργοδότα!
      Να συμπληρώσω -κάτι που εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα μας βέβαια- ότι οι σημερινοί μας εχθροί είναι οι ίδιοι, οι προαιώνιοί μας εχθροί. Και ότι όταν είχαν φτάσει στο αμήν την ανθρωπότητα, εκστρατεύοντας με μαζικά επίσης όπλα καταστροφής, αναγκαστήκαμε, με μία "άλλη" Υπέρμαχο Στρατηγό Αειπάρθενο, που ηγήτο των Αθηναϊκών δυνάμεων, να τούς καταποντήσουμε ολόκληρη ήπειρο...

      Καλή σου ημέρα και σε ευχαριστούμε πολύ για την ευφυή σου ιδέα.

      Διαγραφή
  3. Πάντοτε ήσουν ιδιαίτερα διαισθητικος Τύπος και είχες κι άλλες κάμποσες μεταφυσικές στιγμες και εμπειρίες. Χαίρομαι που ξεκινάς να τις μοιράζεσαι με τους υπολοιπους. Πάω να φορέσω τον σταυρό μου τον βαπτιστικο τώρα αμέσως. Να είσαι καλά Κώστα μου για την ανάρτηση αυτή. Μου έφτιαξες την ημέρα. Καλό Στάδιο! Όλα φωτεινά στον ορίζοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Emillie,
      σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Κι εσύ βέβαια δεν πας πίσω, κατάλαβες νωρίς ότι είναι πλανερές και πρακτορικές οι σειρήνες που προσπάθησαν νσ μάς πείσουν ότι εμείς είμαστε οι οπισθοδρομικοί κι όχι αυτοί, οι οποίοι προσπαθούν να αναβιώσουν-και καλά αναβαθμισμένο-το αποπνεον σήψη πτώμα του "προοδευτισμού" και του μπολσεβικισμού.
      Ξέραμε καλά ότι εμείς είμαστε μπροστά.. και ότι έχουμε αφήσει πολύ πίσω όλους αυτούς τους κολλημένους.
      Η Ιστορία πλέον το αποδεικνύει. Νέα Εθνική και αντι-ισλαμοκομμουνιστική πνοή έχει αρχίσει να διαπερνά στην ψυχή όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Τα πιο μολυσματικά δε απομεινάρια της αντινόησης, όπως το τίποτα ονόματι τσίπρας, προσπαθούν απελπισμένα να μάς τα επιβάλλουν εμάς των Ελλήνων Ορθοδόξων, γιατί τούς είμαστε ό,τι πιο επικίνδυνο παγκοσμίως. Αγωνίζονται όμως με ληγμένα ναρκωτικά, έχουν ήδη ηττηθεί και κατά βάθος το ξέρουν.

      Καλή σου ημέρα και καλό υπόλοιπο Σαρακοστής!

      Διαγραφή
  4. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου10 Απριλίου, 2019 13:18

    Εύγε Κώστα, πολύ ωραίο άρθρο. Εκφράζεις αυτό που κάθε νοήμων Έλληνας έχει εντοπίσει: έξαρση θανάτων το τελευταίο διάστημα, δολοφονιών, αυτοκτονιών, θυσιών στον “εξ από δω”.
    Πριν 3-4 χρόνια είδα κι εγώ ένα παρόμοιο όνειρο. Το είχα εντελώς ξεχάσει, αλλά το άρθρο σου μου το θύμισε. Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι εντελώς αληθινό. Είδα μια εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας , η οποία μεγάλωνε, μεγάλωνε κι έγινε εξαιρετικά μεγάλη. Έκανα με δέος το Σταυρό μου κι άρχισα να ψελίζω μια προσευχή, όταν πρόσεξα ότι κάτω από την εικόνα απλωνόταν ένας μεγάλος χάρτης της Κωνσταντινούπολης. Ήταν σαν να με διαβεβαίωσε η Παναγία: δική μου είναι η Πόλη και έτσι θα μείνει! “Παρά τις μεγάλες δοκιμασίες, η νίκη είναι του Ελληνισμού”, ήταν η δική μου ερμηνεία!

    Εξαιρετικό και το σχόλιο του εργδημεργ. Συνεπώς το “Τη Υπερμάχω” με το ρυθμικό θόρυβο (δοκιμαστικά το έψαλα με ελαφρό ρυθμικό χτύπημα το δεξιού χεριού στο ξύλινο γραφείο μου) μεταβάλλεται σε εμβατήριο. Εμβατήριο νίκης.
    Γι αυτό το λόγο οι προδότες μισούν τόσο πολύ το “Μακεδονία ξακουστή”, εφ' όσον τα εμβατήρια τραγουδημένα από μεγάλο πλήθος ανθρώπων “ξεσηκώνουν” την εσωτερική μας ενέργεια, τον ενθουσιασμό, τον “αέρα” της νίκης! Σκεφθείτε τι είχε να γίνει, αν ο ύμνος-εμβατήριο "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” ψαλλόταν ως εμβατήριο (με ρυθμικούς κρότους) από κάθε συγκεντρωμένο πλήθος Ελλήνων. Χαμός! Και στη συνέχεια το “Μακεδονία ξακουστή” . Δεύτερος χαμός!

    Έχω μια ιδέα, αλλά για να τελεσφορήσει πρέπει να προβληθεί από πολλά μπλογκ ταυτόχρονα. Να προτείνουμε στα δύο αθλητικά σωματεία που έχουν σχέση με την Πόλη, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ , οι φίλαθλοι που θα βρεθούν την επόμενη Κυριακή της Παρασκευής του Ακαθίστου, δηλ. στις 14/4/2019, να ψάλουν όλοι μαζί πριν από τον αγώνα το “Τη Υπερμάχω”, χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια και εν συνεχεία το “Μακεδονία ξακουστή”. Και βέβαια όποιο άλλο αθλητικό σωματείο θέλει. Το “Μακεδονία ξακουστή” μπορεί να προηγείται από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ.
    Όσοι ανήκουν σε συνδέσμους ή έχουν άκρες σε αυτούς, ας ρίξουν την ιδέα. Και βέβαια τα μπλογκ από όσους μπλογκίστες κατανοούν τι “ουράνιους” κραδασμούς μπορεί να γεννήσει αυτή η ενέργεια. Οι πρόγονοι μας με ήχους ανήγειραν ή και γκρέμιζαν τείχη.
    Με ήχο ο θεός “έπλασε” τα Σύμπαντα: “Είπε” και εγένοντο. Διά του ΛΟΓΟΥ Του εγένοντο. Ο θεϊκός πρωταρχικός Ήχος είναι ταυτόχρονα Φως: ο ΛΟΓΟΣ-Υιός, “Φως εκ Φωτός”. Με άλλα λόγια, τα πάντα εγένοντο διά του ΛΟΓΟΥ-Υιού!

    Πολλοί άνθρωποι έχουν φθάσει στο πνευματικό σημείο να ακούνε τον πρωταρχικό Ήχο των Συμπάντων, όπως ο Πυθαγόρας στο ΟΜακοείον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,

      σε ευχαριστω πολυ, και απο πλευρας του αναγνωστικου κοινου.
      Η ιδεα σου για τα γηπεδα ειμαι σιγουρος πως θα διαβαστει απο πολυ κοσμο, γιατι ξερουμε πια πως μας διαβαζουν αρκετες χιλιαδες κοσμου κατευθειαν απο google ή αναδημοσιευσεις άλλων ιστολογιων. Οσο κι αν, εδω και μια εβδομαδα, ομαδες του facebook που παραπεμουν με ενεργο συνδεσμο στον Διόδοτο-ή και οι αποδεκτες τους- βλεπουν αυτοματως μπροστα τους ταμπελακι που λεει "δεν υπαρχει προσβαση σε αυτον τον ιστοτοπο λογω ρατσιστικου, φασιστικου και υβριστικου περιεχομενου". ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΦΥΣΙΚΑ!

      Καλο υπολοιπο Σαρακοστης!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο Κατερίνα, ωραία ιδέα αυτοί με τους φιλάθλους.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  5. ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
    ΜΟΝΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΛΑΔΗ...3 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ...ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡ Η ΕΥΧΗ...
    Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστα έχεις χαρίσματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και δεν μιλάω μεταφυσικά αλλά κοινωνιολογικά και συναισθηματικά. Κάμποσες φορές κοντέψαμε να γίνουμε μαλλιά κουβάρια διάφοροι εδώ μέσα κι εσύ καταλαβαίνοντας που πάει το εμπόδισες. Νομίζω καταλαβαίνεις και προβλέπεις τα συναισθήματα των ανθρώπων καλύτερα από άλλους. Γίνεσαι κόμβος κοινωνικός.

    Κάτι τέτοιοι τύποι σαν εσένα τραβάνε την προσοχή εξωκοσμικών στοιχείων πολύ πριν γίνουν δημόσια πρόσωπα ή με άλλο τρόπο παράγοντες. Ίσως προορίζεσαι για κάτι, ίσως ετοιμάζεσαι από τα παιδικά σου χρόνια για αυτό.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω Γιώργο. Μεγαλη μου τιμη η γνωμη που εχεις διαμορφωσει για μενα παντως.
      Να εισαι καλα, ολοι μας να ειμαστε καλα, ο Θεός να δωσει να βγουμε απο αυτο το σκοτεινο πηγαδι της παρακμης ΓΡΗΓΟΡΑ!

      Διαγραφή
  7. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Απριλίου, 2019 17:09

    Χωρίς πολλά λόγια αδερφέ μου,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το άρθρο σου και φυσικά σε σένα,αλλά και σε όσους ομολογούμε δημοσίως Ιησούν Τόν Μόνον Αναμάρτητον.Εύγε αδερφέ μου.Με τέτοιες κινήσεις,επαληθεύονται τα λόγια την γερόντων της Ορθοδοξίας,ότι ο καιρός την θαυμάτων έφτασε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O καιρός των θαυμάτων έφτασε,
      τον πρώτο λόγο θα έχει ο Χριστός, ο οποίος παρά την λύσσα τους να αποδείξουν το αντίθετο.. υπήρξε ιστορικά και τούς ετοιμάζει εκπλήξεις...

      Σ'Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αδελφέ!

      Διαγραφή
  8. Κωστα, επαξιως φερεις τον τιτλο του μεγαλου αφυπνιστου. Ειθε η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΡΑΝΩΝ να σε προστατευει και ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ahoy,

      στο μπλογκ αυτό όλοι συμβάλλουμε σε κάτι θετικό. Σημαντικότατη η παρουσία σου πάντα επίσης! Γιατί μάς ενημερώνεις για τα περισσότερα αισιόδοξα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από τας Ευρώπας επίσης, που αφορούν τον επιτυχή αγώνα ανθρώπων όπως εμάς εδώ μέσα.

      Επιμένω, πως εμείς είχαμε ξεκινήσει πρώτοι τις οργισμένες αντιδράσεις. Αλλά τότε.. με την τραγική κατάληξη των ημερών των "αγανακτισμένων" (το συριζοκίνημα που τούς ξέφυγε περισσότερο από όσο το περίμεναν και προέκυψε πατριωτικό στο τέλος με ελληνικές σημαίες), που ο κόσμος έφαγε απίστευτα χημικά και ξύλο (μέχρι που χτύπησαν με γκλοπ στο κεφάλι, γέρο που βρισκόταν σε αναπηρικό καρότσι-η φωτο υπάρχει παντού)..
      ..τότε λοιπόν.. ο κόσμος ΤΡΟΜΑΞΕ! Κατάλαβε ότι οι ξένοι πατρώνες είναι πολύ αιμοβόροι και δεν θα διστάσουν να κουβαλήσουν και ξένες δυνάμεις καταστολής να μάς συνετίσουν.
      Αυτό οδήγησε στο να πηγαίνουμε πλέον σαν χαλβάδες, "δημοκρατικά", με σημαιάκια, στις Πρέσπες και στο Σύνταγμα. Ενώ τα κίτρινα γιλέκα να μην διστάζουν να κουβαλάνε και καντρόνια και μπαλόνια παραγεμισμένα με κόπρανα για τις ασπίδες και τα κράνη των πραιτωριανών.

      Σου υποσχόμαστε όμως αγαπητέ Ahoy, ότι θα αγριέψουμε περισσότερο από εδώ και πέρα. 😎

      Διαγραφή
  9. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Απριλίου, 2019 21:29

    ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΙΑ,ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙ'ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ό ΛΑΤΡΕΥΤΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ'ΓΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ,ΚΩΣΤΑ.Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ό ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ,"Επί τίνα επιβλέψω, αλλ'ή επί τον ταπεινόν και ησύχιον, τον τρέμοντά μου τούς λόγους;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΣ!
      Το μπλογκ είναι υπερήφανο για την παρουσία σου φίλε μου,
      για την ετοιμότητά σου επί των επάλξεων.

      Διαγραφή
  10. Εύγε σε όλους τους σχολιαστές, Σημαντικό άρθρο.
    Δοξα τω Θεώ, Υπεραγία Θεοτόκε σώσων ημάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ειναι σφιξιμο,ειναι βαρος,την ειχα βιωσει αυτη την επιθεση πριν αρκετα χρονια!Δυο φορες!Δε φορουσα τον σταυρο μου.Η ευχη ηταν το πρωτο πραγμα που ηρθε στο μυαλο μου,δε μπορουσα να κουνηθω ουτα να μιλησω,ειχα ανοιξει διαπλατα τα ματια μου,ειχα ξυπνησει και το βαρος ηταν ακομη εκει!Τρομακτικη εμπειρια
    Ελλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύγε Κώστα!
    Το άρθρο σου συγκινεί …
    Παράλληλα δίνει και ελπίδα…
    Πραγματικά «ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ' ΗΜΩΝ»!!
    Πρώτοι εμείς, ως Έλληνες, αποστατήσαμε και στη συνέχεια ο Θεός απέστρεψε το πρόσωπό του από την Ελλάδα ….
    Και βρέθηκε η Ελλάδα μας, η χώρα των μαρτύρων και των ηρώων να κυβερνιέται από ανθρωποδαίμονες!!

    Αλλά βλέπουμε έναν λαό, να προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του…
    Βλέπουμε έναν λαό, που δεν αντέδρασε, όταν του ρήμαξαν τη ζωή με τα μνημόνια, να αγριεύει, να αφήνει τους καναπέδες και να γεμίζει δρόμους και πλατείες για Εθνικά θέματα!
    Αυτό από μόνο του είναι ελπίδα!!
    Αλλά πέρα από την όποια δράση, το «βαρύ πυροβολικό» μας είναι η προσευχή…
    ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΕΝΤΡΟ!!

    Εξαιρετικά τα σχόλια των φίλων σχολιαστών, ευρηματικές οι προτάσεις τους…
    Εύγε σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Δανάη,

      το «βαρύ πυροβολικό» μας είναι η προσευχή, για περιπτώσεις όπως αυτή που περιγράφεται: Ότι έχουν επιστρατευτεί από τους εχθρούς μας τον τελευταίο καιρό, σε πλήρη διάταξη, σατανιστικές πρακτικές και μαγείες.
      Για το γενικότερο θέμα όμως της εθνικής μας κυριαρχίας και ελευθερίας, χρειάζεται και έμπρακτος αγώνας που θα απαιτήσει και κουμπούρια αργότερα, εκτός από προσευχές.
      Μού άρεσε η φράση σου "βλέπουμε έναν λαό, να προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του".
      Σε ευχαριστώ και εκ μέρους των υπολοίπων για τα καλά σου λόγια,

      Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής επίσης.

      Διαγραφή
  13. Τη δευτερη φορα ηταν ακομη πιο τρομακτικο,καταφερα να ψιθυρισω την ευχη και μολις ακουσε το ονομα του Χριστου αυτη η κακη οντοτητα κι ενω ημουν μονη στο δωματιο ακουσα μια αγρια φωνη να λεει:ποιος;Ανατριχιαζω στη θυμηση
    Ελλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Έλλη,

      οι αφηγήσεις στις οποίες αναφερόμουν αφορούσαν κανονικά όνειρα. Η περίπτωση που περιγράφεις εσύ δεν είναι ακριβώς όνειρο, αλλά μία κατάσταση μεταξύ ξύπνιου και ύπνου, η οποία συμβαίνει μόνο όταν βρίσκεσαι ανάσκελα, και ονομάζεται "μόρα". Προσωπικά, δεν διαφωνώ ότι παραμονεύουν διάφοροι κίνδυνοι και από αυτό και επίσης ότι είναι παρούσα κάποια μοχθηρή οντότητα. Οπότε φυσικά και είναι επιτυχής και σε αυτήν την περίπτωση η "ευχή".
      Μπράβο που μάς το ανέφερες.

      Διαγραφή
    2. Αλλο λες εσυ στο κειμενο,το ξανακοιταξα λαθος μου :-) Ηθελα να το πω.Να φορατε παντα το σταυρο σας και το κομποσκοινι,να μη τα βγαζετε ποτε.Καληνυχτα Κωστα :-)

      Διαγραφή
    3. Καληνύχτα,
      ο φύλακας άγγελός σου να είναι πάντα δίπλα σου!

      Διαγραφή
  14. Εγώ λέω το 'Ο Ιησούς Χριστός νικάει κι όλα τα κακά σκορπάει" Είναι ,πως να σας πω βρε παιδιά, κάτι σαν φάρμακο για κάθε τι , ψυχικό ή σωματικό.
    Astillais
    Σημ. Επιβεβαιώνω τα ,υπό του Γιώργου, λεχθέντα, πράγματι Κώστα,είσαι σαν πυροσβεστήρας. Ευχαριστώ τα μέγιαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κι εγώ για την αγάπη σου στο ταπεινό μας ιστολόγιο.
      Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  15. Εξ αιτίας του φοβερού και τρομερού άρθρου σου και σαν εξέλιξη αυτού, του αντίστοιχου άρθρου του εργδημεργ αντιγράφω ένα σχόλιο που έκανα στον εργδημεργ και το απευθύνω και στους Έλληνες εδώ .
    "Αναφορικά με το παραπάνω άρθρο ως επίσης και του Διόδοτου έχω να προσθέσω κάτι που σκέφτηκα… μήπως, λέω μήπως, όλοι αυτοί οι βρωμιάρηδες και το ισνάφι τους – σινάφι εννοώ – τα έχουν παίξει γιατί οι Έλληνες ουχί μόνον παραδινόμεθα – εννοώντας την ουσία – αλλά αφυπνιζόμεθα ολοένα και πιότερο – σε άλλα επίπεδα, γνωρίζετε όλοι σας τι εννοώ – και το ρίξανε στην «μαύρη μαγεία» κλπ κλπ ;
    Μήπως είναι η τελική επίθεση δυνάμεων ενάντια στην Ελλάδα του φωτός και στους Έλληνες γιατί δεν έχουν πλέον χρόνο για χάσιμο στο σκάκι που παίζουν σε άλλα επίπεδα; Αναρωτιέμαι και απευθύνομαι σε όσους γνωρίζουν να μου πουν. ΝΑΙ χρησιμοποιούν ότι θεμιτό ή αθέμιτο μέσον για να μας εξοντώσουν βιολογικά ως ο Εργδημεργ λέει, αλλά εδώ δεν είμεθα όλοι ωρέ Έλληνες;;;
    Φυσικά δεν υποτιμώ τον εχθρό και τα στρατιωτάκια του αλλά μήπως ο καθείς από το μετερίζι του να πράξωμεν τα αντίπαλα δέοντα σε όποιο επίπεδο ο καθείς εξ ημών ετάχθη; Μήπως όλοι αυτοί είναι πλέον απελπισμένοι για να φανερώνονται τόσο απροκάλυπτα εναντίον μας; Μήπως αυτή η στάση είναι για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες , φυσικά θυσιάζοντας κόσμο επιρρεπή σε όλα αυτά – υποφυλές πολύ σωστά – να σταματήσουν αυτό που κάνουν, την ενθύμηση σε άλλα επίπεδα και την συνεχή πνευματική εξέλιξη – όσο και αν κάποιοι δεν το πιστεύουν – εξάλλου η ενθύμηση και η πνευματική εξέλιξη δεν είναι κάτι που βροντοφωνάζουμε δεξά και ζερβά, έτσι δεν είναι;
    Και εντέλει μήπως βαδίζουμε σωστά ως Έλληνες ακόμα και αν δεν φαίνεται;
    ΔΠ
    ΥΓ. συμφωνώ απολύτως με την βοήθεια που ζητήθηκε και στα δύο άρθρα."
    Κώστα ανακίνησες ένα θέμα που αξίζει να ψαχτεί και να κάνουμε πράξη ότι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την Ελλάδα μας και τις οικογένειες μας.
    Προσωπικά ως Ελληνίδα οφείλω να σε ευχαριστήσω που έθεσες πρώτος κάτι που σε διαβεβαιώ ξεσήκωσε παλιρροϊκό κύμα...
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα μου πεις το μέιλ σου για να σου στείλω κάτι που έχω φτιάξει πριν δύο μήνες λες και το ήξερα βαθιά μέσα μου τι γίνεται;
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΔΠ,

      το είδα πριν από μισή ώρα το σχόλιό σου στου αγαπητού Εργ
      [ https://ergdhmerg.wordpress.com/2019/04/10/%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/ ]
      ο οποίος αναφέρεται και στο παρόν άρθρο.

      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ευχαριστώ που προτείνεις να επεξεργαστούμε περισσότερο τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή τη νέα επίθεση των εχθρών μας.
      Κι εγώ το πιστεύω ότι βαδίζουμε σωστά.. και όχι μόνο! ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Σ Ο Φ Α ! Προσεκτικά, σαν ναρκαλιευτές, γιατί αυτά τα φίδια είναι οργανωμένα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή που μάς επιτίθονταν. Ξεχνάν όμως ότι είμαστε και Οδυσσείς, με πονηριά δουλεύουμε κάποιοι και άλλα σχέδια, απ'τα οποία αυτοί θα ηττηθούν και δεν θα ξέρουν από πού τούς ήρθε! 🙂

      Το ημέηλ είναι diodotos.k.t@gmail.com

      Διαγραφή
  17. Εγώ κάμποσες φορές έχω κολλήσει στο μεταξύ ξύπνιου και ύπνου σε μία μορφή παραλυσίας όπου δεν μπορώ να κουνήσω τίποτα ούτε να ανοίξω τα μάτια, πάντα στο πλάι ξαπλωμένος. Αυτό δεν διάρκεσε ποτέ πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα και δεν φοβήθηκα καθόλου, απλά συγκεντρώθηκα και έκανα κάτι σαν override. Αν ήταν η Μόρα, παίζει να με παράτησε επειδή δε φοβήθηκα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάλλον ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΘ' ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ...

    Πάντα μόνοι μας θα είμαστε εναντίον όλων, θεών και σκατανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακριβως οπως το λεει ο μαρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΟΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια σε διαβάζω πρώτη φορά σχολιάζω. Και δεν έχω λόγια. Μπράβο σου ..να είσαι πάντα καλά και ο Χριστός μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλτατε συμπατριώτα Κ-Τ.

    Νομίζω ότι ο αόρατος εσωτερικός σταυρός-φυλακτήριον, ο της φιλοπατρίας, της γνώσεως και του θάρρους σταυρός, έχει πολύ μεγαλυτέραν ισχύν του εξωτερικού τοιούτου καθ’ ότι ουκ εντοπίζεται μηδέ αφαιρείται και προδίδεται αλλά και μήτε και ειδωλοποιείται.
    Δι’ εξορκισμών και καταχρηστικών προσευχών ουχ ηττάται, ει μη αυταπατητικώς, το εντός και εκτός ημών τέρας.

    Ο πίθος της δεισιδαιμονίας ως των Δαναϊδων οιαδήποτε θρησκευτικά σύμβολα και αν χρησιμοποιή πυθμένα πληρότητος λογικόν ουκ έχει.

    Αι της θρησκείας γαρ παράλογοι στοιχηματικαί ελπίδες και ενθουσιασμοί πολλούς εξηπάτησαν και απώλεσαν όπως και πολλούς άλλους πονηρώς ωφέλησαν και επλούτισαν. (όρα Μηλίους του πελοπ. πολ. κατά Θουκυδίδη.)

    Διό και ως ψυχήν της πατρίδος ο πανέλλην Αθηναίος Ισοκράτης (Πανηγυρικός) το πολίτευμα αυτής θεωρεί και ουχί την θρησκείαν.

    Προσωπικώς ούτε υπέρ ούτε και κατά της θρησκείας τάσσομαι. Συμπλήρωμα γαρ η θρησκεία της πολιτείας και ουχί ¨πλήρωμα.¨ Εκπαιδευτήριον τρομοκρατημένων δούλων μάλλον ή ελευθέρων.
    Η θρησκεία και τα σύμβολά της επί αγαθού πολιτεύματος είναι αγαθή, λειτουργεί υπέρ του λαού, πιστού και μη. Επί κακού πολιτεύματος όμως κακή, αντιλαϊκή. Η πατρίς είναι κατά κύριον λόγον ως γη, ουρανός θάλασσα, φυσική μητέρα του ανθρώπου, η δε θρησκεία εταιρία και τράπεζα των μεταφυσικών ελπίδων και προσδοκιών αυτού.

    Όταν κυβερνά π.χ. ο Οθωμανός, ο εκάστοτε Βοθρολυμαίος και ο λαθρολάγνος, ο κρύπτων τον σταυρόν αυτού ενώπιον των λαθροεισβολέων κομμουνοΤζερώνυμος, η θρησκεία λειτουργεί εναντίον σου. Και τότε δεν σε σώζουν τα ¨ξύλινα τείχη¨ των συμβόλων της διότι τα χειρίζεται πλέον ο αόρατος εχθρός του ελευθέρου ανθρώπου και ουχί ο φίλος δημιουργός του. Εχθρόν σατανικόν τον οποίον εσύ επέλεξας, ως ελευθέρα ύπαρξις, αν και φύσει καλοπροαίρετος, δια της μοιρολατρικής πολιτικής σου στάσεως και κατ’ επέκτασιν και θρησκευτικής .

    Και εν κατακλείδι, το ότι οι άγιοι και ασκηταί, τα θρησκευτικά σου πρότυπα, είναι αστράτευτοι όπως και οι περισσότεροι σημερινοί, διό και εθνομειοδόται, πολιτικοί σου, αυτό δεν αποτελεί δείγμα πατριωτικής απιστίας και προδοσίας, αναρχισμού και μηδενισμού;
    Υποκριτά! Αν αγαπάς τον άνθρωπον, άρχισε απ’ τους οικείους σου, την πατρίδα σου, υπερασπιζόμενος μέχρι αυτοθυσίας την πολτικήν και εθνικήν ελευθερίαν και την τιμήν αυτής και μη ζητάς άσυλο και σωτηρίαν εις τα σκοτεινά κελλιά του θεού. Δεν υπάρχει ο θεός και σωτηρία εκεί αλλά ο προαιώνιος εχθρός του ανθρώπου. Ου μην αλλά και ευρεθήσεαι ένοχος εις την ουρανίαν όποτε κρίσιν των ψυχών. Όχι μόνο διότι αυτοεξηπατήθης θρησκευτικώς αλλά και εξηπάτησες πολύν κόσμον δια του θρησκευτικού σου σχήματος.

    Και ας μην ξεχνώμεν:
    Ο κομμουνοδιεθνισμός ( χριστιανικός το πάλαι και κομμουνοδημοκρατικός ο νυν) κατέστρεψαν και καταστρέφουν ακόμα την Ελλάδα.

    Μετά βαθυτάτης εκτιμήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοώ αγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ τους προβληματισμούς αυτούς.
      Βέβαια δεν σχετίζονται με το ζητούμενο της ανάρτησης. Η ανάρτηση αυτή εφτιάχτηκε για να λειτουργήσει ως παραίνεση στους λιγοστούς συνειδητούς ευπατρίδες ιερωμένους και ιερομονάχους, ώστε να εντείνουν τις προσευχές τους και τον πνευματικόν αγώνα τον οποίο κάνουν για το προσωπικό τους και το γενικό καλό.
      Σαφέστατα και θα κριθεί η όποια τους υποκρισία και ιδιοτέλεια και προδοσία, από το Θείον, την ώρα που τούς πρέπει. Αλλά και ορθώς έχωμεν και εμείς το δικαίωμα να ασκούμε κριτική στην γενική τους στάση και στο τί επιτυγχάνουν με την "αλληλεγγυότητά τους πρός άπαντα τα εχθρικά στίφη που κατέκλυσαν την Ελλάδα", ο διεθνισμός του χριστιανισμού όπως είπες κι εσύ, τουτέστιν ανθελληνισμός.

      Σε ευχαριστώ για την συμβολή σου, πρέπει να τα έχουμε όλα υπ'όψιν, σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς.

      Διαγραφή
  23. 1)
    Είπα και εγώ, δεν θα υπάρξει καμμία αντίδραση σε ένα υπέροχο αφυπνιστικό Ελληνορθόδοξο άρθρο ως αυτό;
    Τελικά ήρθε και μάλλον για καλό!

    Με κάτι τοποθετήσεις ως αυτήν του “””Αρίωνα””” φτάσαμε οι Έλληνες να έχουμε χάσει την Αληθινή Πίστη μας Στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστού μας και να πιστεύουμε στο προωθούμενο από την παγκόσμια ελίτ δόγμα :
    “Όλες οι θρησκείες και όλοι οι Θεοί ίδιοι είναι.”
    Βάλτε με το νου σας που οδηγεί αυτή η προτροπή!
    Στον θεό των Μογγολοχαζάρων (που θέλουν να παρουσιάζονται και ως Εβραίοι της Παλαιάς Διαθήκης, βοηθούν σε αυτό τα μάλα , οι πολλοί εν αγνοία τους αρχαιοελληνολάτρες με τα Ιουδαιοχριστιανισμός κλπ.) , που καμία σχέση δεν έχει με Τον Ένα και Μοναδικό Τριαδικό Θεό μας και Τον εξ’Αποκλύψεως Υιό Του , Ιησού Χριστό μας.

    Άλλο που δεν θέλει η ανθελληνική παγκοσμιοποίηση και η παναίρεση του (ΑΝΤΙ- ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ) πανοικουμενισμού που υπηρετούν και όλοι αυτοί οι διάφοροι Βαρθολαμαίοι οι οποίοι κάθε άλλο παρά Ελληνορθόδοξα συμπεριφέρονται!
    Βούτυρο στο ψωμί των πάσης φύσεως διεθνιστών κομμουνιστών η μη, αντίχριστων ανθελλήνων.

    Κάτι τέτοια ως αυτά περί Του εξωτερικού Σταυρού λένε και αυτοί.
    Τον Χριστό λένε τον έχουμε μέσα μας, τι λοιπόν και εάν έβγαλε Τον Σταυρό , όταν πήγε και συνάντησε τους Μουσουλμάνους;
    Τον πονηρό αυτόν συλλογισμό τον προχωρούν ακόμα παραπέρα οι κομουνιστές διεθνιστές ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ εκκλησιαστικοί ηγέτες που ακόμα παρουσιάζονται ως δήθεν Ορθόδοξοι στα μάτια των αδαών Ελλήνων.

    Λένε λοιπόν,
    “Και τι έγινε και εάν μας βάλουν στο χέρι η στο μέτωπο το 666, δηλαδή το τσιπάκι;
    Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να μας βλάψουν, (λένε οι επιτήδειοι παραχαράκτες αρνητές Του Λόγου Του Χριστού μας), διότι εμείς τον Χριστό Τον έχουμε μέσα μας!”
    Έτσι προσπαθούν να μας πλανέψουν για να δεχθούμε το χάραγμα του αντιχρίστου. Μέγιστη αντί Χριστιανική πλάνη!
    Στο οποίο χάραγμα μας ωθεί και η ΔΗΘΕΝ Ελληνική κυβέρνηση μας.

    Και ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ όπου συνυπάρχει ένα κάκιστο πολίτευμα ,μια κάκιστη κυβέρνηση και μια θρησκευτική ηγεσία που συνηγορεί μετά της πολιτικής , έρχεται ο ΛΟΓΟΣ Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και μας προφυλάσσει από την ψυχική και φυσική σκλαβιά μας.
    Είναι τότε που πολύ περισσότερο , περισσότερο από κάθε άλλη φορά , κατά την οποία γίνεται ΧΡΗΣΙΜΟΣ και απολύτως ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΣ Ο Λόγος Του θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας, της αληθινή Θρησκείας μας ΚΑΙ όχι το ανάποδο!
    ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.
    Και επειδή η ελίτ που προωθεί την αντίχριστη παγκοσμιοποίηση ήξερε πως προς την Αλήθεια Της Ορθοδοξίας θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες , όπως επί Τουρκοκρατίας , για αυτό και φρόντισαν να αλώσουν την Ιεραρχία. Για αυτό και φροντίζουν να μας δώσουν ένα υποκατάστατο αυτής , όπως έκανε ο στάλιν με την ζώσα εκκλησία στους σκλαβωμένους Ρώσους Ορθόδοξους αδελφούς μας στα χρόνια της κομμουνιστικής τυραννίας .
    Και εκεί εχθρός του κομμουνισμού Ο Σταυρός ήταν. Και μάλιστα ούτε και εκεί δεν έπρεπε να φαίνεται. Για αυτό και ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ τους Σταυρούς από τις εκκλησίες!
    Και μόνο από αυτό , από την λύσσα των κομμουνιστών -οι οποίοι και σήμερα κυβερνούν παγκόσμια - να γκρεμίζουν τα Χριστιανικά σύμβολα και ιδίως Τον Σταυρό , αποδεικνύεται η μεγάλη δύναμη που εκπέμπει η ΘΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ , ασχέτως της εσωτερικής πίστεως που βεβαίως είναι ότι καλλίτερον εάν συνυπάρχει μετά της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ομολογίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 2)
    Χωρίς Την Αλήθεια Της Γέννησης , από Την Υπεραγία Θεοτόκο μας, Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και Την Αλήθεια της Αναστάσεως Του ,
    ο Ελληνισμός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ , ακόμα και εάν υπάρχει ουρανός γη και θάλασσα.
    Διότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία κάνουν το ανίκητο ΕΝΑ.
    Την ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
    Πράγμα που σημαίνει πως ο Ελληνισμός , ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , μπορεί να υπάρξει, όπως και υπάρχει και σε οποιονδήποτε άλλον ουρανό θάλασσα και γη εκτός Ελλάδος!

    Στους Τούρκους που σκλαβωθήκαμε ουρανό γη και θάλασσα είχαμε. Εάν είχαμε χάσει την Πίστη μας και είχαμε γίνει Μουσουλμάνοι θα ήμασταν σήμερα εμείς Έλληνες; Το πιο απλό , θα γνωρίζαμε να γράφουμε και να μιλάμε Ελληνικά;
    Επομένως κάτω από τον ίδιο ουρανό γη και θάλασσα ΑΛΛΑ χωρίς Την Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό μας ΔΕΝ θα υπήρχαμε ως Έλληνες.
    Τόσο απλά χιλιοειπωμένα και χιλιοαποδεδειγμένα όλα αυτά!

    Πάμε παρακάτω.
    Όλοι αυτοί οι Έλληνες Ιερείς επί Μογγολοκρατίας δεν έδωσαν την ζωή τους ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, πραγματικοί ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΥΠΕΡ του Ελληνικού έθνους; Τι έκαναν όλοι αυτοί οι Άγιοι μας;
    Αλλαξοπίστησαν, απαρνήθηκαν την Ελληνοχριστιανική ταυτότητα τους αλλά παρόλα αυτά τους δολοφόνησαν μαρτυρικά οι Μογγόλοι;
    Έχουν καμμιά λογική όλα αυτά;

    Όπως βεβαίως δεν θα υπήρχε και Ελληνισμός εάν δεν υπήρχε μεταξύ άλλων και ο χρυσορρήμων Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τον 4ο αιώνα μ. Χ.!
    Ο οποίος μπορεί ...να μην πήγε στρατιώτης αλλά στρατεύθηκε στην Μια Αγία και Καθολική Του Χριστού εκκλησία και υπέφερε τα πάνδεινα για να σταματήσει την σιωνιστική επέλαση εναντίον του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
    Πατριάρχης και Πραγματικός Στρατηγός που κατακεραύνωνε τους Βασιλείς χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό ακόμα για τα πιο απλά, όπως το να αρπάζει η τότε βασίλισσα το κτήμα μιας φτωχής γυναίκας. Φανταστείτε απλά τι θα έκανε σήμερα που ληστεύουν ολόκληρη την Ελλάδα μας ,ένας τέτοιος Πατριάρχης.

    “Δι' αυτό διά την αιτίαν αυτήν πρώτον προσέκρουσε εις την βασίλισσαν Ευδοξίαν και εις έχθραν μετ' αυτής κατέστη. Επειδή αυτή μεν ήρπασε τον αμπελώνα μιας χήρας Καλιτρόπης ονομαζό¬μενης...”
    https://www.impantokratoros.gr/agios-chrysostomos.el.aspx

    Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με το σπαθί του Απεικονίζεται(!) και φυλάει Θερμοπύλες κυριολεκτικά και μεταφορικά , δυναμώνοντας τις ψυχές και το φρόνημα των Ελλήνων , την ίδια στιγμή που οι στρατευμένοι (που αλήθεια είναι όλοι αυτοί;) παραχωρούν γη και ύδωρ!
    Πόσοι άλλοι Άγιοι μας δεν απεικονίζονται με πανοπλίες;
    Οι Ορθόδοξοι Άγιοι μας πάντα πολεμούσαν υπέρ της Ελληνοορθοξίας , υπέρ Πίστεως και Πατρίδος , είναι μέγιστη ΑΣΕΒΕΙΑ να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες σήμερα που όλα είναι στο ΦΩΣ!
    Πως δηλαδή οι Άγιοι μας ήσαν ΔΗΘΕΝ “εθνομειοδόται αρνησιπάτριδες” !
    Και να τολμούμε έστω και κατ’ελάχιστον να συγκρίνουμε τους Αγίους μας με τους σημερινούς πολιτικούς στρατιωτικούς που ξεπουλάνε και το έθνος μας και την πίστη μας!
    Με τους Αγίους μας ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 3)
    “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: « Όποιος θέλει να γίνει πλούσιος, ας γίνει φτωχός, για να μην έχει καμιά ανάγκη και να αισθάνεται πλούσιος”

    Εάν οι Έλληνες εφαρμόζαμε αυτά που θα έπρεπε να έχουμε διδαχθεί από Τον Λόγο Του Ιησού Χριστού μας και από τους Αγίους μας , δεν θα μπορούσε κανείς να μας σκλαβώσει!
    Κανένα ΔΝΤ και καμμία Ε.Ε. δεν θα ήταν σήμερα πάνω από το κεφάλι μας!
    Καμία Ελληνική πατρίδα γη ουρανός θάλασσα σήμερα δεν θα ήταν σκλαβωμένη!
    Καμμία κομμουνιστική κυβέρνηση και κανείς διεθνιστής ανθέλληνας δεν θα κυβερνούσε αυτόν Τον Ιερό τόπο ούτε σήμερα ούτε και ποτέ άλλοτε!

    Θα ήμασταν ελεύθεροι ναι η όχι;
    Θα ήμασταν.
    Και απλά η Πίστη μας Στον Σταυρικό Θάνατο και Την Ανάσταση Του Ιησού Χριστού μας θα μας βοηθούσε να παραμείνουμε.

    Δυστυχώς τα μαθήματα ΔΕΝ μας γίνονται και μαθήματα.

    Όποτε τον αφαιρέσαμε και εξωτερικά και πολύ περισσότερο εσωτερικά (σε αυτό συμφωνούμε) , τα χάσαμε όλα!
    Τα ίδια ακριβώς με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μας και στους Ελληνες, συνέβαιναν και λίγο πριν την πτώση της Βασιλεύουσας.
    Παραδομένοι και πάλι προδομένοι από τους Δυτικούς παπικούς στους οποίους και σήμερα όπως και τότε εμπιστευθήκαμε για να μας σώσουν μέσω Ε.Ε. και ΔΝΤ!
    Με τους Χαζαρομογγόλους και πάλι έξω από την πόρτα μας να μας απειλούν και οι ελληνόφωνοι άρχοντες μας να χορεύουν ζεμπέκικα και οι αδαείς Έλληνες ...σαρβαϊβορ!
    Να χάνουμε χρόνο και να αλληλο_ σφαζόμαστε μεταξύ μας ακόμα και για τα αυτονόητα. Και ποια είναι αυτά;


    Ένα έθνος που ακολουθεί Τον Λόγο Του Χριστού μας , ΔΕΝ πρόκειται να υποδουλωθεί ποτέ και σε κανέναν εχθρό!
    Εμείς όμως προτιμήσαμε όλους Αυτούς Τους Αγίους μας και τον Λόγο τους , να τους υποβιβάσουμε στα μέτρα της νοημοσύνης μας και εξ’αυτού να φτάσουμε να τους θεωρούμε ...υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 4)
    Υποκριτές είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί Έλληνες , ιδίως οι υποτίθεται μορφωμένοι , που τα βάζουμε με τους ηγέτες της εκκλησίας μας, (άσχετα με το εάν είναι καλοί η κακοί) όταν εμείς “ΟΛΟΙ” ήμασταν για πολλά χρόνια απόντες από αυτήν και αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο για τον κάθε ανθέλληνα αντίχριστο , να κάνει ότι σήμερα βλέπουμε και ορθώς στηλιτεύουμε , αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε σε αυτό καμμία δική μας υπευθυνότητα παρά μόνον των άλλων.

    Υποκριτές είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί Έλληνες , ιδίως οι υποτίθεται μορφωμένοι, διότι κάνουμε πως ΔΕΝ βλέπουμε πως η Ορθοδοξία είναι η ΜΟΝΗ που σήμερα μιλάει Ελληνικά μέσα από τα Ευαγγέλια και τις Ιερές ακολουθίες στις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα, με τους κληρικούς σε ρόλο άγρυπνου φρουρού της Ελληνικής γλώσσας και ως εκ τούτου της συνέχειας μας ως απόγονοι των Ελλήνων προγόνων μας.
    Το χειρότερο όλων είναι πως επειδή απέχουμε από την εκκλησία , ΔΕΝ βλέπουμε πως θέλουν οι ελληνόφωνοι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί Ιεράρχες (όχι όλοι) να καταργήσουν την Ελληνική γλώσσα και από την εκκλησία. Όταν θα γίνει και αυτό , θα μας φταίνε και πάλι οι ...βαρθολομαίοι!
    Εμείς που δεν ήμασταν εκεί η που δεν τολμήσαμε να αντισταθούμε για να διαφυλάξουμε τα Ιερά και Τα Όσια , καθόλου;;;

    Ματθ. 7,5 , Ματθ. 7,6
    http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Mathaion_Euaggelio/Kata_Mathaion_Euaggelio_kef.7.htm


    Με την παραπάνω προτροπή προς εμάς τι κάνει ο Χριστός μας;
    Και μας προτρέπει να μην απλώς κατακρίνουμε άλλους , αλλά να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για να αποτρέπουμε αυτά που πιστεύουμε πως άλλοι πρέπει να κάνουν για εμάς και
    επί πλέον μας προφυλάσσει από τις διεθνιστικές ισοπεδωτικές κομμουνιστικές αμπελοφιλοσοφίες της λαθρολαγνείας , του τύπου όλοι ίδιοι είμαστε, σε έναν Θεό πιστεύουμε, και λοιπές αηδίες που λένε οι αριστεροί μόνο και μόνο για να μας κάνουν να απαρνηθούμε την Ελληνοορθοδοξία!

    Υποκριτές είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί Έλληνες οι οποίοι αφού τώρα ξυπνήσαμε από την υλιστική ουτοπία , ζητάμε από τους Ιεράρχες μας, που έως εχθές τους αντιμετωπίζαμε ως σκοταδιστές , να μπουν μπροστά στον αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους μας και μάλιστα με τα δικά μας μέτρα!
    Όχι σύμφωνα με την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία αλλά έτσι όπως τον κάθε έναν από εμάς τον βολεύει. Δεν μας βολεύει η Αλήθεια;
    Τόσο το χειρότερο για αυτήν. Αλλά είπαμε εμείς δεν φταίμε.
    Η Ελληνορθοξία φταίει ...!!!


    Υποκριτές είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί Έλληνες , διότι εφόσον είναι δύσκολος ο δρόμος προς τον επουράνιο παράδεισο ε τότε ας διαλέξουμε τον εύκολο δρόμο της σάρκας αντί του πνεύματος και ως εκ τούτου της άρνησης Του.
    Ας πούμε πως είναι κατασκεύασμα των παπάδων για να μας κρατούν δούλους, όπως λένε οι αριστεροί και θα έχουμε και ήσυχη την συνείδηση μας πως δεν κάνουμε τίποτα κακό.
    Ούτε καν να σκεφτούμε πως εάν πράγματι ζούσαμε , εδώ στην γη, σύμφωνα με Τον Λόγο Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας , θα ζούσαμε ήδη στον Παράδεισο, από αυτήν εδώ τούτην την ζωή!
    Και αυτό έχει αποδειχθεί.
    Διότι είναι ολοφάνερο πως όσο απομακρυνόμαστε από Τον Λόγο Του , τόσο πιο δυστυχισμένοι γινόμαστε!
    Είναι αρκετό να ρωτήσουμε τους παππούδες μας και τους γονείς μας για του λόγου το αληθές.
    Και άρα δεν μας τάζει κανείς τίποτα το ουτοπικό ούτε και μας ταΐζει απλώς με μεταφυσικές ελπίδες.
    (Αρκεί να μην πέσουμε πάνω σε κανέναν παππού ... στούπα ...στο μεθύσι και αρχίσει να μας λέει για το πόσο φτηνά έγιναν τα αεροπορικά ναύλα, εν αντιθέσει με το “σκοταδιστικό” Ελληνοχριστιανικό παρελθόν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 5) και τέλος

    Υποκριτές είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί Έλληνες και αυτό γιατί φτάσαμε ΤΩΡΑ που είδαμε το αδιέξοδο να ...ζητάμε να γίνει ένα θαύμα!



    Θαύματα γίνονται αλλά με έναν και μόνο τρόπο!
    ΜΕ την Αληθινή Πίστη Στον θεάνθρωπο Ιησού Χριστού μας και την Αγία Ανάσταση Του, που μπορεί να κινήσει και βουνά όπως μας είπε ο Κύριος μας!
    Και αφού το είπε, έτσι είναι!
    Ας μετανοήσουμε ειλικρινά με δάκρυα στα μάτια , ως η σημερινή Αγία Μαρία η Αιγύπτια που σήμερα εορτάζει, ας αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής και τότε
    Ο Σταυρός θα μεταμορφωθεί ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ σε πανοπλία (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εντελώς απαραίτητη για να προφυλάξουμε το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας από όσους θαυμάσια περιγράφει ο Κύριος μας παραπάνω στο Ματθ.7,6!
    Το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα κριθεί ρατσιστικό, θα καταργηθεί και θα φταίει και πάλι η ...διεθνιστική Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία!

    Υ.Γ.

    Ας βάλουμε το όλοι σε εισαγωγικά όπως και τον Αρίωνα!
    Δεν είναι προσωπικό το θέμα , για να μην χαθούμε στις παρεξηγήσεις που σωστά δεν αρέσουν και στον φιλόξενο ιδιοκτήτη μας.
    Πιστεύω όμως πως δεν είναι ότι καλλίτερο από την μια να ορκιζόμαστε Πίστην στις ικανότητες Του Τιμίου Σταυρού μας και από την άλλη να αφήνουμε αναπάντητες οικουμενιστικές αντίχριστες θεωρίες ως αυτήν που ισχυρίζεται πως η θρησκεία μας είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα όπως όλες οι άλλες.


    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μη εξάπτου και ταράσσου, μηδέ οργίζου και φοβού, ευλογημένε ανώνυμε!
    Και μάζευσον τα σινδόνια της, ως από άμβωνος, προσηλυτιστικής σου μπουγάδας.
    ΝΑΙ εις την υγιή θρησκείαν και πατριωτική θρησκευτικότητα,
    ΟΧΙ εις τον κομμουνιστικό θρησκευτικό ολοκληρωτισμό.

    Και ίνα εξηγούμεθα:
    Οι Έλληνες εδίδαξαν πολιτισμό, νόμους και ηθικάς αξίας πολύ προ της χριστιανικής εποχής και μάλιστα πολύ ανωτέρου ηθικοπνευματικού επιπέδου εκείνου του χριστιανικού.
    Εμεγαλούργησαν δε πιστεύοντες εις τον πολιτισμένον φιλοσοφικόν διάλογον όστις εξημερώνει τα ήθη, φωτίζει την αλήθειαν και απελευθερώνει πνευματικώς, πολιτικώς, εθνικώς. Και ουχί ως οι πάσης φύσεως βάρβαροι Ταλιμπάν εις τον μονόλογον-κήρυγμα της θρησκευτκής μισαλλοδοξίας όστις εξαγριώνει, φανατίζει, τρομοκρατεί και υποδουλώνει.
    Θρησκείαν άλλωστε έχουσιν επιδείξαι όλα τα έθνη, οι βάρβαροι πρώτοι-πρώτοι, αλλά φιλοσοφίαν, ιστορίαν και ανθρωπιστικόν πολιτισμόν μόνο οι Έλληνες και οι μιμηταί των.

    Έχεις άραγε εξετάσει ποτέ, αγαπητέ μου, τι εστί υγιής θρησκεία και θρησκευτικότης και τι ού; Τα όρια μεταξύ θρησκευτικότητος και ειδωλολατρίας-δεισιδαιμονίας;

    Εγώ πάντως ως Έλλην νιώθω πολύ υπερήφανος δια το προχριστιανικόν πολιτιστικό παρελθόν της πατρίδος μου, το αγλάισμα της οικουμένης, και πολύ ολιγότερον δια την χριστιανικήν περίοδον αυτής, εποχήν καθ’ ήν ο αριστοκρατικός ελληνισμός εβίωσεν τρομακτικάς εμπειρίας γενοκτονιών, πνευματικών περιτομών και υποδουλώσεων αίτινες μετέτρεψαν αυτόν από πολιτισμικόν πρωτοπόρον εις τον σημερινόν ημίδουλον ταπεινόν ουραγόν, Και όστις ουδόλως θρησκείας στερείται άρα κάτι άλλο ανώτερον, ελληνικόν, τού λείπει το οποίον δυστυχώς η πανίσχυρος και πάμπλουτος ανθελληνική θρησκεία του δεν τού το επιτρέπει. Ψέματα;

    Η εμπορευματοποίησις δε των συμβόλων-ειδώλων, ακόμα και των αγίων λειψάνων και του αμφισβητουμένου αγίου φωτός, ως και η θησαυριστική συμπεριφορά των οικουμενικών(βλέπε κομμουνιστικών) θρησκευτικών –κράτος εν κράτει- εταιριών ουδέν το πνευματικόν πάντως εμπεριέχει αλλά μόνον το τυραννικόν πολιτικοοικονομικόν. Όπως ουδέν, ούτε το εργολαβικό μονοπώλιο των θρησκευτικών τελετών μηδέ και αι παπαγαλίστικαι θρησκευτικαί λειτουργίαι (5% θεατρικό προσευχητικό θέατρο, 95% θρησκευτικαί αυτό-διαφημίσεις.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. " Ας βάλουμε το όλοι σε εισαγωγικά όπως και τον Αρίωνα!"

    Δεν είσαι άξιος ούτε τα κορδόνια του Αρρίωνα να δέσεις.!! Και θα τον βάλεις και σε εισαγωγικά.!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Άκουσε να δεις χριστιανοταλιμπάν διότι τα έχεις κάνει αχταρμά μέσα στον μυαλό σου...και δεν ξέρεις ούτε τι γράφεις ούτε καν μπορείς να υποψιαστείς σε τι λούμπα έχεις πέσεις...από την μια μας εκθειάζεις την χριστιανοσύνη και λες ότι δίχως αυτήν δεν θα επιβιώναμε ( πριν 40.000 χρόνια που δεν υπήρχε ούτε Χριστός ούτε χριστιανισμός σαν θρησκεία,εμείς υπήρχαμε ως Έθνος και είμασταν και στα καλύτερα μας)...και από την άλλη εσύ ο καλός Χριστιανός αποκαλείς συνέχεια τους Έλληνες 5 φορές ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.!!!

    " Υποκριτές είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί Έλληνες και αυτό γιατί φτάσαμε ΤΩΡΑ που είδαμε το αδιέξοδο να ...ζητάμε να γίνει ένα θαύμα!"

    Υποκριτές είστε όλοι εσείς που θεωρείτε τους εαυτούς σας ΕΛΛΗΝΕΣ και νομίζετε ότι μπορείτε να τους λέτε και υποκριτές.!!! Οποία υποκρισία. Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ.!! Αν μπορείς βρες το...που δεν νομίζω...αλλά για πες μας ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ. Και μετά μίλα να μας πεις ότι οι Έλληνες είναι υποκριτές.!! Οι ελληνόφωνοι ναι είναι υποκριτές....αλλά ο Έλληνας λόγω ιδιότητας ΟΧΙ.!!!
    Από εκεί και μετά έχεις μπερδέψει το πάτωμα με το ταβάνι....γράφεις :

    "Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με το σπαθί του Απεικονίζεται(!) και φυλάει Θερμοπύλες κυριολεκτικά και μεταφορικά , δυναμώνοντας τις ψυχές και το φρόνημα των Ελλήνων "

    Δες και αυτό για τον Ταξ. Μιχαήλ και τι λέει στην Π, Διαθήκη ως προς την σχέση του με τους Εβραίους.
    https://www.patheos.com/blogs/christiancrier/2015/10/22/top-5-bible-verses-about-michael-the-archangel/

    Στην Αραβική γλώσσα ο Μιχαήλ [προφέρεται Μι κάλα, το οποίο προέρχεται από το Μι κά Άλλαχ.
    Τρείς λέξεις Μι Κά (όπως) Άλλαχ (θεός.
    Ποιός είναι ο Μι όπως τον θεό;;;
    Μι όπως ο θεός...Δηλαδή Μι αντίγραφο του θεού... η λέξη κα σημαίνει όπως. Η καταγωγή των μισών Εβραίων είναι Χαλδαϊκή, και στην γλώσσα αυτή η Σελήνη ονομάζεται Μις

    " Daniel 12:1 “At that time shall arise Michael, the great prince who has charge of your people.

    Ο ΜΙ-ΚΑΛΑ η Μιχαήλ είναι ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, και όχι των Ελλήνων.!!

    ".” Then he said, “Do you know why I have come to you? But now I will return to fight against the prince of Persia; and when I go out, behold, the prince of Greece will come” (Dan 10:19-20)"

    “prince of Greece” will replace the ”prince of Persia” which may be another powerful demon or again, Satan himself.

    Για αυτούς ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα είναι σαν τον σατανά, διότι θα τους γανώσει το τρισοκέρατο.!!

    Για τους Έλληνες το ΕΘΝΟΣ η ΦΥΛΗ η ΡΑΤΣΑ όπως θέλετε πείτε το είναι η μαγιά, η κόλα που ενώνει και δένει όλους τους Έλληνες και όχι οι θρησκείες, ΤΟ ΑΙΜΑ "μιλάει".!
    Διότι ενώ τα τελευταία 2000 χρόνια οι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι χριστιανοί, αλλά πριν από αυτό ήταν κάτι άλλο.!! Πριν ήταν δωδεκαθειστές η ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ, και πριν από αυτό κάτι άλλο...και πιο πριν κάτι άλλο και πάει λέγοντας.
    Όπως και μετά από καμιά 2000 χρόνια θα είναι κάτι άλλο....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DNA , το ΑΙΜΑ...τα ΜΝΗΜΟΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ των προγόνων μας που συνεχίζουν να ζουν μέσα μας.! Όποιος δεν έχει ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ-ΑΙΜΑ-DNA δεν θα καταλάβει τι λέω, και ποσώς με ενδιαφέρει. Αλλά τα παίρνω άσχημα όταν αποκαλούν τους Έλληνες ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.!!

    Οι θρησκείες και τα σάπια πολιτεύματα σας έφεραν σήμερα σε ατέρμονα αδιέξοδα....και όχι οι "υποκριτές" Έλληνες.

    Υ.Γ Θα παρακαλέσω τον διαχειριστή του ιστολογίου...να ανεβάσει το σχόλιο μου, άλλωστε κάποιος έπρεπε να υπερασπιστεί τους "υποκριτές" Έλληνες από τον χριστιανοταλιμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. - Ας βάλουμε το όλοι σε εισαγωγικά όπως και τον Αρίωνα!

    - Και μάζευσον τα σινδόνια της, ως από άμβωνος, προσηλυτιστικής σου μπουγάδας.

    - Άκουσε να δεις χριστιανοταλιμπάν

    Αυτές οι τρεις προσφωνήσεις και από τους τρεις σας, με οδηγούν στην απόφαση να μην αναρτήσω κανένα άλλο σχόλιο στην ανάρτηση αυτή, από εδώ και πέρα.
    Είπατε όσα νιώθατε ότι υποχρεούστε να πείτε για το θέμα παράλληλα..
    ΚΛΕΙΣΑΜΕ.

    Επ'ουδενί δεν θα επιτρέψω, ΚΑΙ το μπλογκ αυτό.. να γίνει αρένα αρχαιοθρήσκων και ορθοδόξων.

    Το ιστολόγιο αυτό έχει αποστολή να ενώσει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών πεποιθήσεων που έχουν αναπτύξει στο χρόνο, προς ένα και μοναδικό σκοπό: Την ελευθερία της πατρίδος. Κι όπως λέει και ο φίλος μου ΕργΔημΕργ.. εφόσον επιτευχθεί αυτο, μετά θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι να τα επιλύσουμε και τα θρησκευτικά, ει δυνατόν όσο πιο πολιτισμένα γίνεται. Άσε που τότε.. θα έχουν πέσει και οι μάσκες εντωμεταξύ των μη πραγματικών Ελλήνων, αμφοτέρων των θρησκευτικών πλευρών.

    Κατ'εμέ.. και οι τρεις σας αποτελείτε ως τώρα δείγματα αξιόλογων πραγματικών Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΙΟΔΟΤΟΣ : Επ'ουδενί δεν θα επιτρέψω, ΚΑΙ το μπλογκ αυτό.. να γίνει αρένα αρχαιοθρήσκων και ορθοδόξων.

    Δεν είμαι ούτε αρχαιόθρησκος, ούτε ορθόδοξος, ούτε βαεμλενος ούτε πράσινος, μπλέ, λαμέ και εμπριμέ κρόκοι. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ είμαι.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω boy! Aπλά γενίκευσα λίγο, απευθυνόμουν στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Πρέπει με νύχια και με δόντια να επιδιώκουμε την ομόνοια. Κι είναι περίοδος που είμαστε όλοι "τσίτα". Το πρωί πήγα να μαλώσω με το Διηνέκη, μισή ώρα αργότερα τα ξαναβρήκαμε. Θέλω να αποτελέσω την κόλλα της ΝΙΚΗΣ. Θα σάς μαλώνω να μην μαλώνετε 🙂 Σε κάποια άλλη ανάρτηση ανάγκασα κάποιους να ζητήσουν συγνώμη κιόλας, ο ένας στον άλλο. Και το έκαναν.
      Όλοι θα χρειαστούμε στο κάλεσμα της πατρίδος. Αν είναι να λιγοστεύουμε μέχρι νά 'ρθει εκείνη η ώρα.. την χάσαμε την Αργώ πατριώτη! ΚΑΙ την Αιγηίδα.

      Καλή εβδομάδα φίλε!

      Διαγραφή
  32. Επειδή ο αδελφος ευ στρατιώτης και ο αδελφος Κώστας βλέπουν το άρθρο σουπερ και είναι σουπερ αλλά μεγάλη προσοχή άλλο ομολογία πίστεως άλλο αίρεση προσέξτε για ανάμεσα σε αυτά τα δυο είναι μια λεπτή κλωστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή