«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΙΤΑΡΙ, ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΙΣΤΟ!‏

του Κωνσταντίνου Χατζηκώστα

Σχόλιο Διόδοτου: Αναδημοσιεύουμε αυτό το άρθρο, το οποίο γράφτηκε τον Ιούλιο του 2015, και γιατί μέσα από την απόλυτη απλότητά του είναι σημαντικό, και γιατί γενικώς ξεκινούν Εκλογές, αλλά και γιατί πρέπει να προετοιμαστούμε, με πολλούς τρόπους αλλά κυρίως πνευματικό, γι αυτά που έρχονται. Διότι πριν απελευθερωθούμε από το απόλυτο σκοτάδι που έχει τυλίξει τη χώρα και πριν η χώρα μας Αναστηθεί.. θα "πεθάνει" πρώτα και θα δοκιμαστεί μέσω μιας νέας επερχόμενης Εθνικής Καταστροφής, την οποία όποιος δεν διαβλέπει.. είναι τουλάχιστον στρουθοκάμηλος.



«..χωρίζει ή ήρα από το σιτάρι, κοσκινίζεται ό κόσμος.» 
                                                                                   
Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης


 
Τα τελευταία πέντε  χρόνια έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο της συγκομιδής, σε σχέση με την πορεία του Ελληνισμού.

Η σοδειά δεν είναι καλή. Ο σίτος λιγοστός και η αξία του χάνεται  στο πέρας των ζιζανίων. Ήρα ακόμα και στην ψυχή απλών ανθρώπων, που έβαλαν στην άκρη την ταπεινότητα, την φιλαλληλία , την αγάπη στην πατρίδα, τις παραδόσεις, τον Χριστό.

Για πολλά χρόνια, στην προδομένη μας Ελλάδα, η γη στερήθηκε τα ελληνικά χέρια γιατί  έσπαζαν πιάτα στα μπουζούκια με χρήματα που προορίζονταν γι αυτήν. Πρώτες οι ηγεσίες έδιναν το κακό παράδειγμα. Και όπως αποδεικνύεται σήμερα ήταν εκτελεστές ενός σχεδίου εγκατάλειψής της, αποβιομηχάνισης της χώρας και εκκοσμίκευσης του λαού μέχρι ανηθικότητας.

Αυτή την τραγική κατάσταση που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, δεν θα την δούμε να δίνει τη θέση της σε μια περίοδο αφθονίας και διασκέδασης, όπως αυτήν πριν έρθουν τα μνημόνια, ούτε καν στις ημέρες των τελευταίων τεσσάρων μηνών, που έφυγε για λίγο η κατάθλιψη και χώρεσε ένα ψίχουλο φιλοπατρίας. Καμία από όλες τις περιόδους αυτές που γνωρίζουμε δεν θα επιστρέψει.

Και να μην επιστρέψει ποτέ! Οι καρδιές μας είχαν μουχλιάσει από την πλημμύρα του  «εγώ» και των σαρκικών εθισμών.

Την θέση αυτών των τραγικών ημερών θα πάρει η μετάνοια.
* Θα «μετα-νιώσουμε» και θα «μετα-νοήσουμε». Θα είναι δώρο! Θα γεννηθούν πραγματικά αισθήματα, θα ξυπνήσει ο νους. Οι ψυχές των προγόνων και των αγίων που μας προστάτευαν έως τώρα -από μακριά γιατί ντρεπόντουσαν για εμάς- θα πλησιάσουν περισσότερο, θα συνομιλούν μαζί μας για να μας δώσουν τα φώτα τους στο χτίσιμο μιας νέας, σεμνής και δοξασμένης  Ελλάδας.


https://1.bp.blogspot.com/-Su6eqd0SuBg/U9bNfHoVTAI/AAAAAAAADuw/9Q6ESt0iBH8/s400/_20130425_1096788297.jpg

Η ήρα θα χωριστεί και θα «καεί». Ο σίτος θα αντανακλά τις ηλιαχτίδες ενός καθαρότερου και πιο γαλανού ουρανού. Στα παιδικά χαμόγελα θα επιστρέψει η αθωότητα και όχι η  «ικανοποίηση από την εξολόθρευση του κακού πόκεμον». Η νεολαία θα γνωρίσει τη χαρά του πώς είναι να χτίζεις μια χώρα από την αρχή.

  Ήρθε η ώρα του Χριστού για εμάς. Όλη η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, και ας μην το καταλαβαίνει, μπαίνει σε μια προετοιμασία για να τον υποδεχτεί. Τα πάθη και η σταύρωση μας από το ίδιο καθεστώς που σταύρωσε και Αυτόν, θα οδηγήσουν στην Ανάσταση! Κάθε χτύπημα και κάθε εξευτελισμός στις ουρές των ΑΤΜ και των συσσιτίων θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας αποτοξινώνει από την ασθένεια της αλόγιστης κατανάλωσης.

Τα βλέμματά μας, κάθε μέρα, όλο και με λιγότερη ενοχή, θα παρατηρούν βαθύτερα το συνάνθρωπο. Εκεί που τον προσπερνούσαμε με 50 ευρώ να μας ζεσταίνουν την τσέπη, τώρα η κίνηση θα γίνεται ασυναίσθητα, η μία από τις δύο μας δραχμές θα δίνεται σε αυτόν, θα είναι συνοδοιπόρος μας, θα είναι ο Χριστός κι εμείς οι Σίμωνες  που σταθήκαμε τυχεροί, μέσα από αυτή τη θεόσταλτη ευκαιρία «των στερήσεων», να περισώσουμε ότι απέμεινε από την κατακερματισμένη μας ψυχή και την αξιοπρέπειά μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όταν τις δύσκολες μέρες του καθαρμού διαδεχτούν μέρες καθαγιασμένης αφθονίας,  δεν θα ξαναφήσω αδούλευτο έδαφος στην ψυχή και τον τόπο μου, ώστε να επιστρέψει  η ήρα. Θα αναζητήσω υγιείς σπόρους, θα επιλέξω σιτάρι, θα ψηφίζω Χριστό.
 


 ( * )Σημείωση Διόδοτου:  Την λέξη "μετάνοια" δεν χρειάζεται ο οποιοσδήποτε να την εκλάβει απαραίτητα με την κλειστή χριστιανική έννοια (γονατίζω, προσεύχομαι, παρακαλάω κλπ). Γιατί η λέξη σημαίνει "εννοώ τα πράγματα αλλιώς τώρα πια. Και τη ζωή μου. Αλλάζω τρόπο ζωής, γιατί οδηγήθηκα σε αδιέξοδα, το παίρνω αλλιώς γιατί βρήκα.."


πηγή

  

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΦΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
      ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  2. Έν έτει 2023 κι αυτό, στό τρίμηνο έφυγε καί πάει καί πίσω δέ γυρνάει...
    ..καί σέ 'μάς που τυρρανιόμαστε αδίκως, μένει η πίκρα του προδοθέντος κι εξαπατηθέντος, τού κερατά δηλαδή.

    Κι έχει ακόμα πολύ Βάθος, τό Χάσμα εντός τού οποίου στροβιλιζόμεθα όλοι, ακόμα καί οί οχτροί μας, σάν τό φουρφούρι τής Τουρμπίνας που τραβάει -μέ τήν τερατώδην ισχύν τών καυσαερίων- τόν ατμοσφαιρικόν αέρα γιά νά προωθηθεί κι αυτός μέ υψηλήν πίεσι, πρός καύση τού υγρού θερμογόνου υλικού, τού υγρού καυσίμου.
    Είμαστε όλοι μέσα σέ στρόβιλο.
    "Στροβιλισμός" είναι η λέξη που μας εκφράζει απόλυτα.
    Τώρα έν έτει 2023, είμαστε "πολύ πιό δύσκολοι" από τό 2015.
    Μαρτύριο κανονικό λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή