«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Αυτό που έρχεται στη χώρα μας, δεν ξεχωρίζει αυτούς που έχουν χρήματα ή αυτούς που δεν έχουν.

γράφει ο Rick


 
Ισως Κάποιοι Να Θέλετε Να Μιλήσουμε Για Χθες

Εγώ λέω να μιλήσουμε για……. πριν από το χθες…να πούμε για το  Αλέξη, Έδωσες Ένα Μέρος Από Τα Τριάκοντα Αργύρια Της Προδοσίας Σε Παροχές Και Τώρα Ετοιμάζεσαι Να Δώσεις Και… Αιγαίο
Όχι τώρα όμως…ίσως αργότερα~ Τώρα θα απαντήσουμε σε ένα σχόλιο σε κείμενο για την επιβίωση.

Κοιτάξτε, δεν απευθύνονται τα θέματα επιβίωσης στην ελίτ και σε αυτούς που έχουν χρήματα και αμφιβάλω αν η ελίτ έχει αντιληφθεί την πορεία που μας χάραξαν οι σκοτεινοί Διευθυντές (CEO)  αυτού του κόσμου.
Αυτό που έρχεται στη χώρα μας, δεν ξεχωρίζει αυτούς που έχουν χρήματα ή αυτούς που δεν έχουν.
Αυτοί που δεν έχουν, ‘ισα ίσα έχουν μάθει να την περνάνε με λίγα.
 
Αυτοί που θα δυσκολευτούν αλλά και θα κινδυνεύουν τις ημέρες εκείνες είναι όσοι έχουν..οι οποίοι θα αναγκαστούν να ξεβολευτούν και να εκτεθούν στον κίνδυνο της συλλογικής απελπισίας και εκεί οι έχοντες πολλά τετραγωνικά με πισίνες, σκάφη και γεμάτες αποθήκες κλπ. θα είναι ο νούμερο ένα στόχος. Οπότε, αν τώρα τα βγάζεις πέρα σε αυτές τις συνθήκες, μετά από τέτοια οικονομική επίθεση, αν δηλαδή τα βγάζεις με λίγα, σίγουρα είναι κάτι που σε δυσκολεύει αφάνταστα για τις ημέρες αυτές αλλά όχι για τις ημέρες που έρχονται.

Έχεις εκπαιδευτεί στα λίγα και η προσαρμογή σου πιστεύω θα είναι πιο προσιτή σε αντίθεση με άλλους που έμαθαν στην απλόχερη άνεση που τους παρείχε το τραπεζικό σύστημα ελέγχου…και όσο και να γαντζωθούν από αυτή… εκείνη θα υποχωρήσει…. και  όταν θα δουν να χάνονται οι ανέσεις και τα προνόμια τους, τότε αγαπητή μου πιθανώς θα λυγίσουν.
Ωραία τα προνόμια και οι ανέσεις αλλά όχι για τις ημέρες που έρχονται, όσοι τα έχουν  θα μοιάζουν φάροι σε…. λιμάνια που θα έλκουν πειρατές.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
Η λίστα που ανέβασα χθες, πριν τις εκλογές….  ήταν το μήνυμα των εκλογών, απλά δεν προλάβαινα να πω παραπάνω και επέλεξα την ημέρα των εκλογών για να μιλήσω για επιβίωση.
Η λίστα αυτή είναι και ενδεικτική…έχεις έναν γενικό μπούσουλα για τις ανάγκες που έχει ο άνθρωπος, πολλές από τις ανάγκες τις ξεχνάμε γιατί αυτή τη στιγμή τις ικανοποιούμε, όταν  ομως αυτό υποχωρήσει, τότε θα πούμε «να ήθελα να έχω και αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα τότε, οπότε και δεν το έχω«.
Αυτή η λίστα υπενθυμίζει πρωτίστως το που βρισκόμαστε, γιατί όπως είδαμε αργότερα χθες, μετά τα αποτελέσματα, δυστυχώς κάποιοι πανηγύριζαν… ανακουφισμένοι.

Και δεύτερον μας υπενθυμίζει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες…δεν μας προτρέπει να κατασκευάσουμε πυρηνικό καταφύγιο, εμείς θα αξιολογήσουμε ποιες ανάγκες μπορούμε να καλύψουμε με βάση αυτή τη λίστα και ανάλογά την περιοχή που βρισκόμαστε και την οικονομική μας δυνατότητα.
Αλλά….το επαναλαμβάνω  και κλείνω με αυτό, η σωστή προετοιμασία ξεκινάει πρώτα από μέσα μας.

Πρώτα γεμίζουμε την ψυχική μας αποθήκη και μετά του σπιτιού μας.

Για το πρώτο θέλω να πω κάποια πράγματα, για την ψυχική επιβίωση, έτσι την αποκαλώ. Δεν είμαι ειδικός αλλά το Πάσχα που πέρασε έκανα μια προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μπορώ να στήσω δυο λέξεις στη σειρά που να βγάλουν νόημα και ίσως κάποιους τους βοηθήσει.
Και νομίζω πως θα πρέπει να μιλήσουμε επάνω σε αυτό άμεσα.
Η πίστη είναι κάτι εξίσου σημαντικό με την τροφή…και με παραδείγματα από το Άγιο Ορός,  είναι πιο σημαντικό.
Ειδικά για το διάστημα που εισήλθαμε από σήμερα…… βρισκομαστε μπροστά στο πολιτικο error για όσους θυμάστε.

Η φωτεινή ένδειξή άναψε χθες βράδυ στο εκτακτο διάγγελμα Τσίπρα.

 
 

12 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Μαΐου, 2019 23:47

    ΑΡΘΡΑΡΑ ΚΩΣΤΑ,ΜΠΡΑΒΟ."ΕΙΣ,ΕΦ' Ω ΕΤΑΧΘΗ"."ΔΟΞΑΖΩ ΙΗΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΠΡΩΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,"ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ".ΕΦΤΑΣΕ ΜΗΠΩΣ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;ΙΔΩΜΕΝ.ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ.ΚΙ'ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ,ΠΟΥ ΟΙ "ΣΦΑΙΡΕΣ" ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ,ΑΠ'ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ.ΤΟ ΠΩΣ,ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΝΣΤΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ό ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ,ΕΝ'ΥΠΝΩΣΕΙ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το άρθρο ταιριάζει με τις τελευταίες συζητήσεις μας φίλε ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.
      θα δημοσιευτούν σύντομα.. ακόμα πιο χρήσιμα κι απ'αυτό άρθρα, που θα μάς προετοιμάζουν και σε ατομικό και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κατανοήσεως τού πώς να ξεκινήσουμε την αναζήτηση πιο υγιών πολιτικών και πολιτειακών βάσεων.

      Διαγραφή
    2. Καλή η πλακίτσα και η πολιτική σάτυρα, αλλά ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ28 Μαΐου, 2019 00:37

      ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ,ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΕΖΗΣΑ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ό ΘΕΟΣ,ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕ.ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ,ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΑΘΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ,ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΙΖΕΡΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Δεν ήξερα που να το γραψω οπότε θα το γραψω εδω αν θες ανεβασε το Κώστα. Τελικά τα χτυπήματα στην Ελλαδα μας ερχονται απο παντού και δυστυχως τα πατριωτικα σαιτ ειναι μετρημενα στα δάχτυλα υου ενος χεριου. Τι εννοώ. Ενα απο τα σαιτ που διαβαζα ηταν το secretreal truth. Το οποιο γενικως εχει δεχτει και πόλεμο. Σημερα διαβαζω αρθρο το οποιο πηγαζει απο ενα αλλο μπλογκ το antiairetikos. Τι λέει το άρθρο? Οτι δεν φταινεωοι εβραίοι αλλα μονο αυτοί που γραψανε τα βιβλία τυπου δευτερονόμιο. Δεν τα αποφασισανε λεει αυτα οι εβραίοι. Βεβαια εγω δεν τους είδα να λένε και τίποτα ωστε να κατηγορήσουν τα περί εκλεκτού λαού και να βγαλουν τοσ στίγμα απο πανω τους αλλα τσπ. Για να μην κουράζω τελειώνει λέγοντας: μηπως τελικα οι εβραίοι ειναι αυτοι οου πραγματικά αντιστέκονται?" Τρέλα και παράνοια, Τα λέγανε απο μονοι τους οτι εχει έρθει η ώρα να εξουσιασουν υον κόσμο αλλα οποιος το καταδικαζε τον βγαζανε αντισημίτη. Εχει περασει η άποψη πλεον οτι η Ελλαδα πρέπει να τελειώνει , έκλεισε τον κύκλο της και άλλοι πρεπει να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα. Και δυστυχώς αυτό το πιστεύουν και Ελληνες. Τέτοια ζημιά εχουν κανει οι πετρες του Δαυίδ στον Έλληνα. Πλήρης σχιζοφρένεια.
    Γιαννης 25χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Γιαννη,
      η περιούσια αυτη φυλη, οπως γνωριζεις, εχει αλλαξει θεο, πριν ακομα σταυρωσει το Χριστό.
      Οπότε..οπως καταλαβαινεις..ο Πατήρ του Χριστού μας ειναι μαζι μας...

      Διαγραφή
  3. Κώστα το ξερω ιτι ο γιαχβεχας ειναι ο θεος τους. Απλώς εκνευριζομαι να βρισκω μπροστά μου συνεχως κωλοτουμπιαρηδες δηθεν πατριώτες που λειτουργουν σαν πρακτορια. Να μας πεισουν τωρα με το ζορι οτι οι Εβραίοι αντιστέκονται και πρεπει να ηγούνται του πολιτισμου των άλλων. Τελοσπαντων, θλιβομαι με την κατάντια της Ελλάδος μας πιυ την υπεραγαπαω. Αλλα το θαρρος μου δεν το χανω θα έρθει η ευκαιρία μας.
    Γιαννης 25χρονών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα μιλας σωστα!
      Παντως..δεν ειναι ο γιαχβέβας ο θεος τους. Ο οξαποδώ ειναι, και τους το ειπε κατάμουτρα και ο ιδιος ο Χριστός.
      Ε, πλησιαζει η ωρα που θα τους παρει και θα τους σηκωσει, ..ο θεούλης τους...🙂

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε Γιάννη παρά το νεαρόν της ηλικίας σου είσαι λεβέντης και πατριώτης. Συγχρητήρια, να συνεχίσεις έτσι. Να μην επιτρέψεις σε τίποτα και σε κανέναν να σβήσει την φλόγα που καίει στη νεανική σου καρδιά.
      Προς επίρρωση των όσων σου εξήγησε ο αγαπητός Κώστας, έτσι ακριβώς είναι! Οι χαχάμηδες είναι διαόλου φάρα! Είναι οι πραγματικοί έχθροί μας. Οι πιό φθονεροί και σιχαμεροί μισέλληνες που επιμόλυναν και άλλους λαούς, βάρβαρους μεν, αδαείς περί ελληνισμού δε, με την αρρώστια του μισελληνισμού. Τέκνα του Σκότους!

      Διάβασε παρακάτω :

      Κατά Ιώαννην Ευαγγέλιον

      Ιω. 8,44 ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.

      Ιω. 8,45 ἐγὼ δὲ ὅτι τὴν ἀλήθειαν λέγω, οὐ πιστεύετέ μοι.


      Θα σου πρότεινα επίσης να ανατρέξεις και στο Κατά Ματθαίον κεφ.23:13-33. Ο Ιησούς αφού βομβαρδίσει τους γραμματείς και τους φαρισαίους με έναν ορυμαγδό από "ΟΥΑΙ" στο τέλος τους βάζει και το κερασάκι αποκαλώντας τους : "ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν!". Αυτά από μένα.

      'Ερρωσο

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
  4. Γιαχβεχας, οξαποδω, κρονος πες κλπ εχει πολλά ονόματα αλλα παντα ο ιδιος π@υστης ειναι
    Γιαννης 25 χρονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. > ..Ολα ,και ΟΛΟΙ βρισκόμαστε ΜΕΣΑ στην Αγκαλιά του Χριστού !
    --> στο Χέρι μαs μένει να Αποφασίσουμε με ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ !
    ..Καλή Μετάνοια , ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!

    > ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ //

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ταϊλάνδος που έπαιξα μπουνιές στην έρημο της Αραβίας και γύρισαν οι κόρες των ματιών από στρογγυλές σε σχισμές ,τι ήταν ;ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή