«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ, ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! Ο ΔΙΟΔΟΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Κ Ο Λ Λ Α Τ Ο ΔΑΓΚΩΤΟ! (ΑΝΑΝ.25-5-2019)


ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟ:


Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Στον Διόδοτο είχαμε αποφασίσει, περισσότερες από 10 ημέρες πριν, να προτείνουμε για τις Ευρωεκλογές πατριωτικά κόμματα που δεν έχουν ξαναμπεί στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Κάναμε κάποιες προτάσεις εδώ. Μάς είχε προβληματίσει το επαμφοτερίζον στοιχείο του κόμματος "Ελεύθερη Πατρίδα", δηλαδή το να μάς τονίζουν ότι κόπτονται για την Δημοκρατία και δεν εγκρίνουν τον Εθνικισμό, καθώς και ότι ενδιαφέρονται για την προοπτική μιας δίκαιης Ενωμένης Ευρώπης κ.ά..
Κι είπαμε πως αυτό μπορεί να ήταν μια προκαταβολική αναδίπλωση για να μην τούς κόψουν από την συμμετοχή τους, όπως και έγινε με άλλα 9 πατριωτικά κόμματα.

Γιατί όμως.. τί έχει ο Εθνικισμός παρακαλώ;.. Ο Τραμπ δεν είπε πως η λέξη αυτή , στην οποία οι "Δημοκρατικοί" προσδίδουν αρνητικό περιεχόμενο.. είναι καθαρός Πατριωτισμός;... Κι όταν λέτε "Δημοκρατία", αγαπητοί του "Ελεύθερη Πατρίδα".. τον Κοινοβουλευτισμό δεν εννοείτε;.. 
Ε ΟΧΙ! Δεν τον θέλουμε πια τον Κοινοβουλευτισμό, το σιωνιστικό κόλπο για να έχουν στο χέρι οι παγκοσμιοποιητές την κυβέρνηση μιας χώρας καθώς και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου της. Εκτός κι αν είδατε Δημοκρατία στην "δίκαιη Ενωμένη Ευρώπη" των τραπεζιτών, αυτήν που δεν εκλέγει κανένας λαός τα μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής και κανείς δεν ξέρει από πού προέρχονται και ποιος τα διορίζει. 

Και για να κλείσω με την "Ελεύθερη Πατρίδα", έβαλα να δω την διακαναλική της ανακοίνωση στο τουρκο-σταλινοκάναλο ονόματι ΕΡΤ.. το οποίο τούς πήρε και συνέντευξη! Μόλις έφτασα στο 3:45 της ανακοίνωσης.. το έκλεισα το βίντεο. Να συνεχίσω να δω τί...;! Κάποιους αδαείς πολιτικο-ιστορικά και εννοιολογικά, που αποκαλούν την τωρινή αριστερή κυβέρνηση της χώρας μας.. "ακροδεξιά";;;;...... Ε όχι λοιπόν! Αν είσαι τόσο αδαής, κυριούλη μου του βίντεο, τότε δεν είσαι και ικανός να μιλήσεις για την Ελλάδα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Και τα λέω αυτά με κάθε επιείκεια, για να μην πω ότι στον εν λόγω χαρακτηρισμό ("ακροδεξιά") υποκρύπτεται άλλη σκοπιμότητα.
ΜΙΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΤΈ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ", ΟΥΤΕ ΚΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ", ΟΥΤΕ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ" ΚΙ ΆΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΦΥΣΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΣΙΩΝΙΣΤΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ . ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.. ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ "ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΣΤΑΛΙΝΟ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΆΛΛΟ!

Δεν σάς τα γυρίζω λοιπόν τώρα αγαπητοί αναγνώστες.. λέγοντας μην ψηφίζετε "Ελεύθερη Πατρίδα". Καλοί φαίνονται. Έχουν στο ψηφοδέλτιο αξιολογότατα άτομα, όπως ο Διονύσης Μακρής και ο πολύ συμπαθής Ευάγγελος Φώτης! Ψηφίστε τους όποιοι θεωρείτε πως σας καλύπτουν. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Από την αρχή εξάλλου μιλούσαμε για την "Ελεύθερη Πατρίδα" και το κόμμα Κολλάτου. Η ανάρτηση αυτή δεν ακυρώνει κάποια προηγούμενη. Απλά θέλω να είμαι αντικειμενικός, για να μην γυρίσετε εσείς αύριο και μού πείτε "Μάς οδήγησες να ψηφίσουμε κωλοτούμπες κρυφο-αριστερούς". Το πρώτο εξάμηνο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, ακούγαμε τον Καμμένο με ψεύτικα δάκρυα, να μιλά στο όνομα της Υπερμάχου Στρατηγού Παναγίας.. και τον Τσίπρα να απαγγέλει Σοφοκλή στην συνάντηση Ευρωπαίων πρωθυπουργών, για να ακούσουμε εμείς τα χάπατα και να συγκινηθούμε. 

Αυτά περί εκδηλωτικών πατριωτών..

Πάμε τώρα στον Κολλάτο, τον οποίο αρκετοί χριστιανοί συμπολίτες μας τον βλέπουν με μισό μάτι. Γιατί κύριοι;.. Δήλωσε ποτέ άθεος ο Κολλάτος, ή ασέβησε προς την Ορθοδοξία;.. Δεν νομίζω.. Εγώ γνώρισα έναν πραγματικό Έλληνα μαχητή, από συζήτηση που είχα μαζί του ένα βράδυ αργά, στην πλατεία Συντάγματος, όπου μόνος του με μια ντουντούκα πάνω σε ένα ξύλινο τελάρο συνέχιζε απτόητος, όταν και οι τελευταίοι πραγματικοί "αγανακτισμένοι" με τις ελληνικές σημαίες, είχαν απογοητευτεί και είχαν φύγει. 

Και είναι λάθος αν ακόμα θεωρείτε κάποιοι ότι ήταν αντιχριστιανική η καλλιτεχνική του εκστρατεία, την δεκαετία του '80, με την παράσταση "Άγιος Πρεβέζης", όταν έπρεπε να καταγγελθεί ένας ασελγής σάτυρος παπάς, ο οποίος μάλιστα είχε απειλήσει και την Ιερά Σύνοδο ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου». 

Μην μπερδεύουμε λοιπόν το ένα με το άλλο και μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα από προκατάληψη. 

Ένας φίλος μου, ο οποίος σχολιάζει στο ιστολόγιο ΕργΔημΕργ με το παρωνύμιο Αξιόφωτος, γνώρισε τον Κολλάτο επίσης, και επιβεβαιώνει ότι από όσους σχηματισμούς πλησίασε για να τσεκάρει τις προγραμματικές τους επιδιώξεις και ιδέες, ο Κολλάτος ήταν ο μόνος που το λέει και το εννοεί ότι «καταδικάζει την Νέα Τάξη Πραγμάτων και ότι υποστηρίζει την ανάδειξη της Ορθοδοξίας ως σύνδεσμο μεταξύ Ποιμαντικής και Πολιτικής».

Παραθέτουμε δύο παλαιότερα βίντεο με τον Δημήτρη Κολλάτο:

Το πρώτο είναι από το 2013, όπου προειδοποιεί τους Έλληνες τί θα ψηφίσουν αν ψηφίσουν Τσίπρα, και το δεύτερο από το 2015, όπου μιλάει για την Ευρώπη και την Ευρώπη του Νότου. Δεν είναι απλά ενδιαφέροντα.. είναι εκκωφαντικά αυτά τα δυο βίντεο. Γι αυτό άλλωστε μάς τρολάρισε λίγο αυτές τις ημέρες με το (αρχικό της ανάρτησης) βίντεο όπου κινηματογραφεί τον εαυτό του να διαβάζει σιωπηλός. Σου λέει.. "Ό,τι είχα να πω.. σάς το έχω ήδη πει. Ο έχων νου ας πράξει".





Και θα κλείσω με το σχόλιο της φίλης μου Αντιγόνης-Β, από εδώ


Προσωπικά, αν συνόψιζα τις ορθές επιλογές του αληθινού Έλληνα, που πονάει για την κατάντια της πατρίδος του και εν πολλοίς και τη δική του, θα έλεγα τα εξής:

1ον Δεν απέχουμε, πάση θυσία προσερχόμαστε στις κάλπες. Και δε ρίχνουμε άκυρο ή λευκό. Αυτές οι επιλογές είναι καταστροφικές:
α. Γιατί θα ψηφίσουν τα κομματόσκυλα και οι ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί. Αυτό δεν θα είναι για το καλό της πατρίδος μας, αλλά για την καταστροφή της. Και πολύ σωστά θα κάνουμε να διερευνήσουμε πώς ψήφισαν αυτοί οι τελευταίοι. Αν μοιράστηκαν στους δυο ψευτο-μονομάχους (ως γνωστόν σικέ το παιχνίδι) ή "έπεσαν" μονοκούκι σε έναν εκ των δύο. Προσωπικά πιστεύω οτι οι "εντολείς" τους θα κρίνουν από τη διαφορά των ψευτο-μονομάχων, βάσει των ΑΛΗΘΙΝΩΝ, κρυφών δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους.
Το καλυτερο για τους "εντολεις" είναι μια "ισορροπία του τρόμου" μεταξύ των δύο με μικρο προβάδισμα της Ν.Δ. Και είναι ό,τι χειρότερο για εμάς τους Ελληνες. Γι' αυτό είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ η ΑΠΟΧΗ, το ΛΕΥΚΌ και το ΑΚΥΡΟ.
β. Γιατί, πλέον των άλλων, αλλοιώνεται το πραγματικό ποσοστό των κομμάτων και φέρονται να κατέχουν μια πλασματική δύναμη που δεν τους ανήκει. Ο Τσίπρας π.χ. έλεγε “εσείς με ψηφίσατε”! Και είχε πάρει μόλις το 19,...% του συνόλου των ψηφοφόρων. Με άλλα λόγια, αυτό το ποσοστό θα είχε αν είχαν πάει όλοι οι Έλληνες να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα, αποφεύγοντας το άκυρο και το λευκό. Αυτά τα ψηφοδελτια επειδή δεν προσμετρώνται στα έγκυρα, λειτουργούν ακριβώς όπως η αποχή. Φουσκώνουν τα ποσοστά, φουσκώνει και η οίηση και η αυθαιρεσία των “αρχηγών” του δικομματισμού και κυρίως του κόμματος που θα κυβερνήσει.

2ον Δεν ψηφίζουμε κανένα από το κόμματα του Κοινοβουλίου, ούτε τους “όψιμους” πατριώτες. Ψηφίζουμε με μεγάλη προσοχή κάποιο μικρό κόμμα, αληθινά πατριωτικό, που μας εκφράζει. Για την ευρωβουλή και για όσους μισούν την ΕΕ και θέλουν καθαρό λόγο και πράξη εναντίον της, ενδείκνυται ο ΚΟΛΛΑΤΟΣ που δεν είναι όψιμος αντιευρωπαϊστής ούτε ψευτο- πατριώτης με στόχο την εξουσία. Πολύ καλός είναι και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακοπουλος, αλλά κατεβαίνει με λάθος κόμμα, το ΛΑΕ.

3ον. Για Δημάρχους ψηφίζουμε τους πιο ΕΝΤΙΜΟΥΣ και αληθινούς πατριώτες, με πιστοποιημένο από μακρού χρόνου το ενδιαφέρον τους για την πόλη μας. Το ίδιο και για Περιφερειάρχες, έντιμους και αληθινούς πατριώτες. Όσοι είναι δημότες Αθήνας ας σκεφθούν πολύ σοβαρά την υποψηφιότητα ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.

Μακριά, πολύ μακριά από ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΠΡΑ πρέπει να αφανιστεί. Μακριά και από τον άλλο πόλο του δικομματισμού, ώστε να μην περιπίπτουμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. 45 χρόνια τώρα αυτό γίνεται. Γι 'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια σε μια Ελεύθερη και ευημερούσα Ελλάδα!
Όθεν.. μας συμφέρει η διασπορά ψήφων εκτός του πολιτικού ΣΙΚΕ παιχνιδιού, αλλά με ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (εμάς) προθύμως προσελθόντες και εγκύρως ψηφίσαντες!!

Υ.Γ. Δε θα αλλάξουν βέβαια τα πράγματα από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά ας ρίξουμε τις πρώτες "εύστοχες βολές" με προσήλωση στο στόχο: μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, σε μια ελεύθερη και ευημερούσα Ελλάδα.
Καλό βόλι, λοιπόν! Ένα έχουμε ο καθένας/μία μας κάθε τέσσερα χρόνια. Ας μην το χαραμίσουμε ρίχνοτας το απερίσκεπτα!


ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!!! 


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
 

17 σχόλια:

  1. Αντιγόνη Μαντά.26 Μαΐου, 2019 00:42

    Αγαπητέ Διόδοτε, συμφωνώ απολύτως με όσα γράφεις και τα προσυπογράφω. (Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!ή και τα μικρά και ταπεινά!)

    Ο Κολλάτος είναι ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος για πολύ συνειδητοποιημένους αντιευρωπαϊστές. Αυτούς που έχουν πλήρη επίγνωση πόσο κακό έχει κάνει στην πατρίδα μας η λεγόμενη και "φερόμενη" ως Ενωμένη Ευρώπη. Που μόνον ενωμένη δεν είναι, αλλά μια μια "ένωση ανίσων" υπο την κηδεμονία, ή μάλλον τη δεσποτεία του αρπακτικού που λέγεται Γερμανία. Αδίστακτα, ξεδιάντροπα, απολυταρχικά. Τέτοιο καθαρό λόγο εναντίον της "Ενωμένης Ευρώπης" από τα υποψήφια κόμματα, μόνον το κίνημα-"ΚΟΛΛΑΤΟΣ" τον εκφράζει. Δεν έχει σημασία αν θα μπει στην ευρωβουλή ή όχι. Σημασία έχει ότι με την ψήφο αυτή εκφράζεται η απόλυτη αντίθεση προς την Ε.Ε., αποφεύγοντας την αποχή, το λευκό ή το άκυρο, που στην ουσία ευνούν το παγκόσμιο συστημα. Η αντίθεση αυτή είναι από αδύναμη έως παθητική, και ουδόλως τη λογαριάζει το διαβόητο αυτό σύστημα. Αν όμως οι χώρες της Ευρώπης στείλουν ΚΟΛΛΑΤΟΥΣ στην ευρωβουλή, ε...αυτό τσούζει!

    Όσο για την "Ελεύθερη Πατρίδα" είναι ένα κόμμα που δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά ακόμα και δεν μπορεί να κριθεί μόνον από τον προγραμματικό του λόγο, για το στείλουμε στην ευρωβουλή. Με πρόσθετο και επιβαρυντικό στοιχείο ότι ο λόγος του για την ΕΕ είναι πολύ "στρογγυλεμένος"(επαμφοτερίζων όπως τον αποκάλεσες εσύ) και δεν εκφράζεται μέσα σε αυτόν κατηγορηματικά και ανενδοίαστα η αδήρητη ανάγκη να φύγουμε τάχιστα και μονομερώς από αυτή τη Δαιμονοφωλιά της Νέας τάξης, που είναι η "Ευρωπαϊκή! Ένωση!" Πριν μας καταστήσει δούλους με μη αναστρέψιμο τρόπο.
    Θέλετε οι ΕΛΛΗΝΕΣ τα παιδιά σας δούλους της Νέας Τάξης και των Γερμανών νεοταξιτών;

    Τελειώνοντας θα πω ότι είπε η Σκάρλετ Ο' Χάρα στο "Όσα παίρνει ο Άνεμος", κλείνοντας μια δραματική περίοδο της ζωής της και της πατρίδας της (αμερικάνικος εμφύλιος): ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!
    Ναι, αύριο "μια άλλη μέρα", για την πατρίδα μας και για μας.

    ΣΗΜΕΡΑ (ήδη πέρασαν τα μεσάνυχτα και μπήκαμε στην 26η Μαίου) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ! ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΚΑ!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!
    ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΚΛΕΕΙΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ! (παράξενη ευχή, γεμάτη νόημα!)
    ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΚΛΕΕΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!

    Υ.Γ. Αντιγόνη Μαντά (ή Αντιγόνη-Β) είναι το αγαπημένο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Κατερίνας Χατζηθεοδώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικά ήταν ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, η "καλλιτεχνική του εκστρατεία για να καταγγελθεί ένας σάτυρος παπάς"
    Δεν καταγγέλλονται με αυτό τον τρόπο οι "σάτυροι παπάδες"...
    Με αυτόν τον τρόπο σατυρίζεται γελοιοποιείται και καθυβρίζεται το ιερατικό σχήμα και κατ΄επέκταση η Ορθοδοξία...
    Προσωπική επιλογή;;; ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΜΕΤ΄ΕΠΑΙΝΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη Μαντά/Κατερίνα Χατζηθεοδώρου.26 Μαΐου, 2019 02:09

      Δανάη αυτά, θαρρώ, είναι τα "παράξενα" του θεού: να μπορείς να βάλεις έναν άθεο να πολεμήσει τους αντίθεους! Σίγουρα, ωστόσο, ο Κολλάτος δεν είναι μασώνος, δεν είναι κρυπτο-παγανιστής, δεν είναι υποκριτής.
      Είσαι τελείως σίγουρη ότι πολλοί άθεοι δεν είναι πιο "ευάρεστοι" ενώπιον του θεού, από πολλούς ψευτο-πιστούς ή λαπαδο-πιστούς; Ο Κολλάτος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και το έχει από μακρού αποδείξει. Και στην παρούσα φάση της πατρίδος μας η ιδιότητα και η ποιότητα ΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να δεσπόζει και να ενώνει. Γιατί ο Ελληνισμός έχει μύριους όσους θανάσιμους εχθρούς που φέρουν τον μανδύα "Χριστιανός και δη Ορθόδοξος"!

      Εύχομαι πάντως και το δικό σου ΒΟΛΙ να είναι εύστοχο-και είμαι σίγουρη ότι θα είναι!

      Υ.Γ. Με το κρύψιμο κάτω από το χαλί των "κακώς κειμένων" στην Εκκλησία της Ελλάδος, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αν τότε, στο ξεσκέπασμα που είχε κάνει ο Κολλάτος, είχαν ξεσηκωθεί οι αληθινοί Χριστιανοί εναντίον των "κακώς κειμένων", θα ήσαν αλλιώς τα πράγματα σήμερα.Όχι μόνον στους ρασοφόρους(π.χ.ο Ελπιδοφόρος, επίσκοπος Αμερικής!!) αλλά κυρίως στην κοινωνία μας. "Απώλλοντο" οι πνευματικοί ταγοί -υποτίθεται του ΧΡΙΣΤΟΥ; Διαλύεται η ελληνική κοινωνία! Και θα αρχίσουμε την άνοδο, αναζητώντας τον ΕΛΛΗΝΑ, τον γνήσιο ΕΛΛΗΝΑ, γιατί στους "άλλους" υπάρχουν "κουκουλο-μανδύες" στους μεν και τυφλοπάνια στους δε.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί φίλοι
      Από τη μια μεριά θέλω να αποφύγω να γράψω «σεντόνια», γιατί κουράζουν, από την άλλη στην προσπάθειά μου να είμαι λακωνική παρερμηνεύονται οι θέσεις μου…
      Θα επιχειρήσω λοιπόν κάποιες διευκρινήσεις και κάποιες απαντήσεις…

      «Είσαι τελείως σίγουρη ότι πολλοί άθεοι δεν είναι πιο "ευάρεστοι" ενώπιον του θεού, από πολλούς ψευτο-πιστούς ή λαπαδο-πιστούς;»

      Κάθε άλλο αγαπητή Κατερίνα! Αντίθετα είμαι απολύτως σίγουρη ότι πολλοί ψευτοπιστοί, ή λαπαδοπιστοί, κάνουν το μεγαλύτερο κακό, από οποιονδήποτε άθεο…
      Ειδικότερα, αν πρόκειται για υποκριτές, κρυφομασώνους, ή καριερίστες κληρικούς, θεωρώ ότι είναι ο απόλυτος «Δούρειος Ίππος», για την άλωση της Πίστης… Γι’ αυτούς ο ίδιος ο Κύριος χρησιμοποιεί για τους συγκεκριμένους στο Ευαγγέλιο τις πιο σκληρές εκφράσεις… Αντίθετα στην Πίστη μας προκρίνεται το «πνεύμα ευθές», όπως αναφέρεται και στον 50ο ψαλμό.

      Όσον αφορά στον κ. Κολλάτο:
      ΔΕΝ αμφισβητώ τις Ελληνικότατες θέσεις του για την ΕΕ, με τις οποίες συμπίπτω απόλυτα…
      ΔΕΝ αμφισβητώ το αγωνιστικό του φρόνημα… Άλλωστε το έχει αποδείξει…
      ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ όμως την πνευματικότητα του, την Πίστη του και τον σεβασμό του στην Ορθοδοξία!!!
      Και εξηγούμαι:
      Κάποιος που στοιχειωδώς σέβεται την Ορθοδοξία, θα έκανε την όποια «καταγγελία» με αυτόν τον τρόπο;;; Δηλαδή ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΠΕΤΡΧΗΛΙΑ , ΙΕΡΑΤΙΚΆ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, σατυρίζοντας, χλευάζοντας και διακωμωδώντας τα, προς τέρψιν ενός φιλοθεάμονος και άθεου ενδεχομένως κοινού, που χαιρόταν την ξεφτίλα χαχανίζοντας;;;
      Λυπάμαι αγαπητοί φίλοι! ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ!!
      Ίσως μου πείτε «πιθανόν να έκανε ένα λάθος! Θα τον καταδικάσουμε εσαεί;;»
      Σαφώς και δεν είμαι αυτής της άποψης!!
      Ο καθένας μπορεί να σφάλει!! Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και η μετάνοια…
      Αλλά δεν έχω υπόψη μου ο κ. Κολλάτος να δήλωσε μετανοιωμένος γι’ αυτή του την πράξη… Αν το γνωρίζετε εσείς, παρακαλώ ενημερώστε με!!

      Όσο για τον αγαπητό Κώστα έχω να πω, ότι τον θεωρώ πνεύμα ελεύθερο, χωρίς τάσεις οποδοποίησης,. Άλλωστε φαίνεται από το γεγονός, ότι τολμάει να αλλάξει άποψη… Πολύ πιο σημαντικό θεωρώ, ότι το ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ευθέως, κάτι που το έχω ξαναγράψει… Τα παραπάνω τα γράφω, χωρίς καμιά διάθεση κολακείας, την οποία άλλωστε δεν συνηθίζω…

      Λυπάμαι λοιπόν Κώστα αν θεώρησες ότι σου προσδίδω οποιανδήποτε «ταμπέλα»…
      Το ότι θεωρώ, ότι όποιος δεν έχει φώτιση Θεού, μπορεί να πέσει ευκολότερα σε παγίδες, όσο ακέραιος και αν είναι ο ίδιος, δεν είναι «ΑΚΑΜΨΙΑ»… Είναι ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ…

      Όσον αφορά τώρα στην «Ελεύθερη Πατρίδα»…
      Μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω, ορμώμενη από τις σελίδες του Διόδοτου…
      Άκουσα τη διακαναλική, στην οποία όντως υπήρξε η φράση που φαίνεται ότι ενόχλησε…
      Έτσι όπως τέθηκε όμως, προσωπικά της έδωσα τελείως διαφορετικό νόημα. Δηλαδή:
      Δεδομένου ότι για δεκαετίες πιπίλιζαν το μυαλό του κοσμάκη, ότι το «αριστερός» είναι συνώνυμο του ανθρωπιστής – φιλολαϊκός, ενώ το «δεξιός» συνώνυμο του αυταρχικός – ολιγάρχης… Επιπλέον δε το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, έφτασε να θεωρέιται το συνώνυμο του βίαιου και του φασίστα!! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ;;; Και το ξανατονίζω ότι αυτές ήταν οι έννοιες που κυριαρχούσαν ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ!!

      Είπε λοιπόν ο εκπρόσωπος του κόμματος, ότι δεν αυτοχαρακτηρίζονται ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, διότι θεωρεί, ότι αυτοί οι διαχωρισμοί είναι απάτη και αιτία διχασμού…
      Και έφερε ως παράδειγμα τον Σύρριζα, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Αριστερός», με τις έννοιες που δίνονται στη λέξη, όπως προανέφερα, ενώ οι πράκτικές του ήταν απόλυτα φασιστικές, κάτι που αποδίδουν οι μάζες στη λεγόμενη «Ακροδεξιά»…
      Δεν βλέπω λοιπόν πού είναι το φάουλ…

      Και βέβαια τα παραπάνω απηχούν στις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου θέσεις και εκτιμήσεις, νοιώθω δε την ανάγκη να ξανατονίσω, ότι δεν με θεωρώ αλάθητη…
      Άλλωστε τον έχει κατοχυρώσει τον τίτλο, ο πιο φαύλος όλων των εποχών ο Πάπας!!

      Διαγραφή
    3. Aγαπητή μας Δανάη,
      είναι απόλυτα λογικό το σκεπτικό σου, σε όλα τα θέματα που έθεσες.
      Κι ο τρόπος που εκφράζεσαι.. φυσικά αποδεικνύει, όπως κι έχει αποδείξει τα τελευταία 2μισι χρόνια, ότι εμείς οι δυο είναι αδύνατον να μαλώσουμε και να παρεξηγηθούμε, γιατί ξέρουμε να συννενοούμαστε χωρίς να υπάρχουν προσωπικά κόμπλεξ που θα τροφοδοτήσουν κάποια εμμονική στάση.

      Ειλικρινά, απολαμβάνω τον υποδειγματικά πολιτισμένο τρόπο και την οδό της λογικής και κατανοήσεως που ακολουθούμε και οι τρεις μας, συμπεριλαμβανομένης της αγαπητής και στους δυο μας Κατερίνας.

      Καλό βόλι! 🙂

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Κώστα μου,
      το έριξα ήδη...
      Ελπίζω να πληγώσει όποιους πρέπει....

      Διαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΔΟΤΕ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΚΡΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάσου λοιπόν Κατερίνα μου,
    να μην είμασταν οι δύο πιο δυναμικοί υπερασπιστές της Ορθοδοξίας και του Χριστού, στο χώρο των σχολίων του ΕργΔημΕργ και απέναντι σε αθέους και αγνωστικιστάς που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους σαν δαιμονισμένοι. Φαντάσου αν δεν κάναμε ούτε αυτό, τί άλλες ταμπέλες θα αποκτούσαμε κι εδώ μέσα στον Διόδοτο.
    Ακαμψία από εκεί, ακαμψία κι από εδώ, κανείς με κανέναν δεν τα βρίσκει να ενωθεί, και τα ξένα αρπακτικά να τρίβουν τα χέρια τους.
    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...
    (Και με όλο το σεβασμό απέναντι στην αγαπητή φίλη Δανάη και τον "ανώνυμο-26 Μαΐου,2019 02:21" που γνωρίζω ποιος προσωπικός μου φίλος είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίζει να μη βγάλει τετραετία στην ευρωβουλή αυτός αν εκλεγεί. 80 χρονών είναι ο άνθρωπος. Ίσως είναι και καλό αυτό. Οι νεότεροι πάνε όλοι για καριέρα, αυτός έκανε τον κύκλο του. Ότι αφαιρεί έδρες από συστημικά κόμματα είναι για καλό, έστω και σαν συμβολισμός και τελική είδηση.

    ΔΕΝ είναι καλός οιωνός ότι του αφιερώνει 45 λεπτά η ανθελληνική τηλεόραση:

    https://www.youtube.com/watch?v=Aqh100WpxUo

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Τέτοια πια δημοκρατικότητα ξαφνικά από τη Συριζέρτ, να παρουσιάσει και τους "αντιπάλους"...

      Διαγραφή
  6. Προς Έλληνες και Ελληνίδες φίλους και φίλες συνσχολιαστες.
    Τον καιρό της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 αγωνίζονταν σε όλη την σκλαβωμένη πατρίδα οι άντρες και οι γυναίκες που έφεραν οπλα και κράταγαν σπαθί για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία.
    Ήταν μόνο οι εμφανείς πολεμιστές και ήρωες;
    Όχι ,ήταν και οι τουρκευμενοι άντρες και γυναίκες που στα Σαράγια και τα χαρέμια αποσπούσαν σημαντικότατες πληροφορίες και τις μετέφεραν στα Ελληνικά αρχηγεία.
    Έτσι και τώρα δίπλα στον Κολλατο που δείχνει σε αρκετούς δυσνόητος αθεϊστής η και υπερήλικας υπάρχει ένα Ελληνοψυχο νοοπολιτικο αρχηγείο που τον επέλεξε ως όχημα για να αποκτηθεί πρόσβαση στην φωλιά του Ευρωγερνανικου αρχηγείου και να τινάζουμε την φιδιφωλια από μέσα ενεργοποιούνταςτην Μνημοσύνη των Ελληνογενων της Νοτίου Ευρώπης.
    Αξιοφωτος
    Παρ ολίγον υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κίνημα του Κολλατου
    Μέλος του Νοοπολιτικου κινήματος απελευθέρωσης των Ελλήνων ,Ελληνογενων και Ανθρώπων της Γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός boy!
      πόσο χαίρομαι σήμερα που συγκεντρώθηκαν στην ανάρτηση αυτή, δια ζώσης φιλαράκια.. ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!

      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ.. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

      Καλό βόλι!

      Διαγραφή
  7. Χαίρεται ,θέλω να μεταφέρω ένα συμβάν από το 387 εκλογικό τμήμα Πατρών . Κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας των ευρωεκλογών από το πακέτο των ψηφοδελτίων έλειπε το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κολλάτου .Βγαίνω από τα παραβάν και το λέω στη δικαστική αντιπρόσωπο ,ξαναμπαίνουμε και οι δύο στο παραβάν και με ρωτάει ποιο λείπει ,λέω το του Δημήτρη Κολλάτου .Βγαίνει έξω και ακούω να το ψάχνει με τα παιδία από την εφορευτική επιτροπή .Μετά από λίγο έρχεται μέσα στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο του Κολλάτου στα χέρια φανερά ενοχλημένη με το συμβάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατά την γνώμή μου, σήμερα δεν θα έπρεπε κανείς μας να πάει να ψηφίσει! Τούτες εδώ οι εκλογές είναι καθαρά δημοσκοπικές και στοχεύουν στο να δουλέψουν τα νούμερα τους έως τις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου.
    Με μια μεγάλη αποχή από τις κάλπες σήμερα, θα καταφέρναμε να τους αφήσουμε σε αγωνία έως τότε και έτσι να μην προλάβαιναν να κάνουν συμμαχίες και "γάμους" μεταξύ τους τα κόμματα για να πιάσουν τα νούμερα που χρειάζονται.

    Σε μια εποχή που παρακολουθούν τα πάντα όσα κάνουμε και γράφουμε και βλέπουμε κ ακούμε, θα ήταν ωραία και απρόσμενη έκπληξη να τους αιφνιδιάσουμε με την πρόθεση ψήφου μας στις εκλογές που τους πονάνε πιο πολύ. Τις εθνικές εκλογές.

    Εμείς οι Έλληνες πλέον έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να αλλάξουμε την πολιτική κατάσταση, εκτός από ένα πράγμα. Τον ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ παράγοντα. Κατά την γνώμη μου, είναι το μόνο που μπορεί να μας σώσει και το μόνο που φοβούνται.
    Bladerunner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πυρηνική βόμβα το σχόλιό σου αγαπητή Bladerunner!

      Έχει άλλη τόση λογική βάση, όσο και η προτροπή μας να αποφύγουν οι Έλληνες τα "Άκυρο-Λευκό-Αποχή". Ομολογώ πως η προτροπή αυτή θα είχε ακόμη μεγαλύτερο βάρος αν οι εκλογές τούτες ήταν βουλευτικές. Όπως και νά 'χει.., με γνωρίζεις καλά, δεν είμαι ο τύπος που θα κωλώσει να πει "Έσφαλα".

      Ευχαριστούμε ΠΟΛΥ!

      Διαγραφή
  9. Θα ήθελα να πω ότι σε χωριό του νομού Κιλκίς δεν υπήρχε το ψηφοδέλτιο του Κολλάτου. Η εφορευτική επιτροπή όταν ερωτήθηκε αν όντως βάζουν στο πακέτο όλα τα ψηφοδέλτια απάντησε ότι βεβαίως βάζει 39 ψηφοδέλτια μαζί με το λευκό. Στην πραγματικότητα όμως έβαζε 36 μαζί με το λευκό και όταν υπήρξε περαιτέρω πίεση απάντησε το εξής: Είναι στην δικαιοδοσία της κάθε παράταξης πόσα ψηφοδέλτια θα στείλει. Κάποιοι π.χ. έστειλαν 10 μονάχα τα οποία προφανώς εξαντλήθηκαν αμέσως.

    Στην Θεσσαλονίκη έλειπαν ψηφοδέλτια και από άλλους συνδυασμούς. Για έλλειψη ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ και της Λαϊκής συσπείρωσης άκουσα.

    Επιπλέον, σε ένα εκλογικό κέντρο επίσης στην Θεσσαλονίκη, αφού κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια συγκεκριμένης παράταξης, προτάθηκε ώστε η εφορευτική επιτροπή να βάλει σφραγίδα και υπογραφή στο λευκό και έπειτα στο παραβάν ο ψηφοφόρος να συμπληρώσει τον συνδυασμό που έλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή