«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Περί μή αποστολής ανταλλακτικών των F-16 από ΗΠΑ προς Τουρκία.

γράφει ο ΕργΔημΕργ



Στο "πολεμικό" μέτωπο Ελλάδας-Τουρκίας, θέλω να επισημάνω δύο πράγματα:

(α) Απείλησαν, λέει, οι ηπαπάρα να μή δίνουν πλέον στους Τουρκαλάδες ανταλλακτικά γιά τα F-16. Καί το γράφουν αυτό θριαμβευτικώς διάφορες πατριωτικές ( ; ) ιστοσελίδες!...

Έλα, όμως, που όλα τα κομμάτια των F-16 κατασκευάζονται στην Τουρκία εδώ καί χρόνια! (Γιά τα Τούρκικα F-16, εννοείται, αλλά καί ...γιά τα δικά μας, ενίοτε - καί βλέπουν οι ημέτεροι πτέραρχοι τις ετικέτες στα κουτιά, καί κατεβάζουν καντήλια.)
Οι δέ Τούρκοι πρίν λίγα χρόνια ζήτησαν από τις ηπαπάρα τους κωδικούς των υπολογιστικών συστημάτων των F-16 (γιά να μπορούν ν' αναρτούν καί βόμβες δικής τους κατασκευής), ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ!!!
(Δεν σημαίνει καί πολλά αυτό γιά τους ηπαπαραίους, διότι μιλάμε γιά αεροπλάνο σχεδιάσεως 1971, δοκιμαστικών πτήσεων 1973, καί παραγωγής 1974. Αλλά το γράφω γιά συγκρίσεις μ' εμάς, που αδρανούμε εντελώς - καί δεν κάνουμε ούτε αυτά το ελάχιστα.)

Τα σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στο Διαδίκτυο, καί με λίγο ψάξιμο είναι προσβάσιμα. Όθεν, απορώ γιατί καταπίνουν αμάσητα τέτοια σκατά (δήθεν χαρμόσυνες γιά την Ελλάδα "ειδήσεις") οι γραφιάδες των "πατριωτικών" ιστοσελίδων. Τόσο βραχεία μνήμη έχουν; Ή μαστουρώνουν πρώτα, πρίν πιάσουν το πληκτρολόγιο;

(β) Η Τουρκία, όταν μας ριχτεί, ΔΕΝ θα περιοριστεί σε θερμό επεισόδιο - πχ σε βύθιση μιάς φρεγάτας μας, αλλά θα καταλάβει καί νησιά μας. Κι όχι μικρά. Εννοώ Χίο-Μυτιλήνη σε πρώτη φάση, ίσως καί Σάμο.
Οι "πατριωτικοί" γραφιάδες θά 'πρεπε να καταλάβουν ότι στη βράση κολλάει το σίδερο. Κι άπαξ καί μιλήσουν τα όπλα, η Τουρκία ΔΕΝ θα περιοριστεί σε μερικές βολές, αλλά θα προχωρήσει σε (χοντρά) τετελεσμένα. Βλέπετε, η Κύπρος ακόμη ...απελευθερώνεται με ...διαβήματα στον ΟΗΕ, εδώ καί 45 χρόνια! Οπότε, καλομελέτα καί πλησιάζει η ...απελευθέρωση καί προς το ανατολικό Αιγαίο!

Τους "πατριώτες" Διαδικτυακούς γραφιάδες τους έχω πολλά φυλαγμένα, διότι αποβλακώνουν τον Λαό μας στον ίδιο βαθμό που το κάνει πχ το Αλεκσάκι. Θα τους ξεβρακώνω αγρίως, όποτε μου δίδεται η ευκαιρία - κι αυτούς, καί τον ρόλο που παίζουν.


Λοιπόν.. Τα ψαχτήρια (με λέξεις ψαξίματος στα Ελληνικά) πιπιλάνε τη σημερινή είδηση, περί μή αποστολής ανταλλακτικών των F-16 από ηπαπάρα προς Τουρκία. Ίσως πρέπει να προχωρήσω γιά περισσότερες από 100 σελίδες κάτω στον κατάλογο, αλλά υπάρχει καί καλύτερη λύση: ψάξιμο Αγγλιστί.

Απέδωσε αμέσως κάποια πράγματα.

Πρώτος σύνδεσμος: Turk Hava Kuvvetleri Turkish Air Force - TUAF
Δεύτερος σύνδεσμος: Turkish F-16 jets to get structural upgrades

Ώστε να πάρουν μιά ιδέα οι αναγνώστες γιά τις αναβαθμίσεις που (μπορούν να) κάνουν οι Τουρκαλάδες με εγχώριο υλικό δικό τους (καί σχεδίαση).

Δεν βρήκα τα Τούρκικα ανταλλακτικά που πουλήθηκαν στη δική μας Πολεμική Αεροπορία, αλλά βρήκα μερικά άλλα ενδιεφέροντα, όπως πχ ανταλλακτικά εβραίϊκα (το 2008 αυτά): Elbit Systems to supply components for Greek F-16s

Καί φυσικά, το ότι η Τουρκίτσα εκμοντερνίζει καί τα F-16 του Πακισκατάν (το 2012) : TUSAŞ hands modernized F-16 aircraft to Pakistan

Την είδηση γιά τα βρισίδια των ανωτάτων αξιωματικών της ΠΑ, όταν είδαν τις ετικέττες στα κουτιά των ανταλλακτικών, δεν την εντόπισα ακόμη. (Δεν θυμάμαι καί τη χρονιά, να πάρ' ευχή!) Αλλά το ψάξιμο συνεχίζεται.


πηγή

3 σχόλια:

  1. Καλό είναι όταν γράφουμε κάτι να έχουμε ΟΛΕΣ τις παραμέτρους. Στο πρώτο λινκ διαβάζουμε ότι τα μογγόλια κατασκευάζουν ανταλλακτικά....ναι αλλά ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ανταλλακτικά πρέπει να ρωτήσει κανείς.!!

    " TAI has also been awarded a contract to build wings, center fuselages, and aft fuselages for USAF F-16s. "

    Δηλαδή κατασκευάζει φτερά, κεντρική άτρακτο, και πρυμναία άτρακτο για τα F-16s.
    !! Και ναι κάποια μπορεί να πετάνε...είναι όμως λειτουργικά ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;;ΚΑΤΑΚΕΥΑΖΟΥΝ τα μογγόλια μήπως τα ΡΑΝΤΑΡ , το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;;; και άλλα πολύ σημαντικά λειτουργικά γκάτζετ;;Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
    Η Τουρκία ΔΕΝ είναι χώρα παραγωγός του F-16C/D, διατηρούσε γραμμή συναρμολόγησης ενώ συγχρόνως κατασκεύαζε κάποια μέρη του αεροσκάφους. ΟΧΙ ΟΛΑ ...και ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.Όπως ακριβώς και η ΕΑΒ που συνεχίζει να παράγει μέρη της ατράκτου του F-16...ΠΟΥ ΒΈΒΑΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή με λίγα λόγια η Τουρκία ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ F-16 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΆ.!!! Κάποια ναι...όχι όμως ΟΛΑ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικά εδώ και χρόνια τα ανταλλακτικά από τους κινητήρες φτιάχνονται στην Τουρκία κατόπιν σχετικής άδειας και πιστοποιησεως από την General Electric το οποίο με την απαγόρευση λογικά θα σταματήσει και σας πληροφορώ ότι κανένας δεν βρίζει από τους αξιωματικούς, και για να σε βοηθήσω είναι μετά το 96 όταν και πήρε η Τουρκία μετά από απορριψη του σχετικού προθυπουργου ότι δεν υπάρχει χώρος (είμαστε η χώρα που κατασκευάζει το 40% του f-16) και συνεχίζω όλα αυτά τα χρόνια δηλ εδώ και 23 χρόνια έχουν την τεχνογνωσία για να πετύχουν και να αποτύχουν μαζί . πόσα αεροσκοφη έχει η Τουρκία αξιόπλοα (σήμερα είχε ατύχημα με f-4) πόσοι από τους τεχνικούς κινητήρων η αεροσκαφων είναι Τούρκοι που θα βρίσκουν την πρώτη ύλη για πτερύγια τα οποία είναι τιτάνιο . πόσα από τα συγκεκριμένα f-16 μπορούν να μας αντιμετωπίσουν και πιστέψτε με κανένα . Συνεχίζουμε.. εάν φύγει η πιστοποίηση στα πόσα tak θα πέσουν και ας πιστέψουμε ότι η τεχνικοί της Τουρκίας είναι καλοί. με τι αποδειξεις το πιστεύουμε αυτό , με άπειρα λάθη στις επισκευές τους σε άλλους κινητήρες και όσο πέφτει η λύρα δύσκολο μου φενεται το Πακιστάν να δώσει απαρτία από το j-17 με τη σχετική άδεια . Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις οι οποίες απλά της εξήγγειλε ο ερντογαν μέχρι να γίνουν έχουμε 10 χρόνια εξέλιξης μπροστά μας μέχρι τότε με τι θα πετάνε.. με f-16 ccip lite ; για να ακριβολογούμε η T.Α.I. τα κατασκευάζει και τα διαθέτει στην Α.Μεσογειο για να μην μακρυγορουμε υπάρχουν και αλλά μυστικά τα οποία είναι διαβαθμισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή