«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

T-34 (2018) - ρωσική ταινία

Το 1944, μια θαρραλέα ομάδα Ρώσων στρατιωτών καταφέρνει να δραπετεύσει από τη γερμανική αιχμαλωσία σε ένα μισό-κατεστραμμένο θρυλικό T-34 Tank. Αυτές οι εποχές ήταν εποχές αξέχαστης γενναιότητας, άγριας πάλης, και θρυλικών θαυμάτων...
Όταν, στις 22 Ιουνίου 1941, οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην Σοβιετική Ένωση (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα) αντιμετώπισαν, για πρώτη φορά ένα άρμα μάχης που υπερείχε των δικών τους σε όλους τους τομείς. Ήταν το Τ-34.



Trailer



Δείτε την ταινία εδώ

 

7 σχόλια:

  1. https://filonoi.gr/2019/05/22/psyxo-tromokrateis-ton-exthro-gia-na-moydiash-pro-ths-maxhs/
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ηδη από τα μέσα της δεκαετίας τού '90, και έπειτα από έντονη παρέμβαση αλλά και επιβολή τού Πουτινικού "Πολίτμπιουρό", πρωτίστως γιά λόγους αποκατάστασης και αναπτέρωσης του χαμένου ρωσσικού ηθικού και γοήτρου αλλά και δευτερευόντως γιά λόγους προπαγάνδας, παρατηρήθηκε ένας οργασμός στον σύγχρονο ρωσσικό κινηματογράφο ιδιαίτερα σε ότι αφορά την παραγωγή πολεμικών ταινιών με θέμα τον Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλούσαν οι σοβιετικοί τον πόλεμο του 1941, ενάντια στα στίφη των Ούννων. Επίσης δόθηκε έμφαση και στην παραγωγή ταινιών των οποίων η θεματολογία τους εστιαζόταν γύρω από την εποχή προ της πτώσεως του τελευταίου τσάρου. Χάρις στον υψηλό και αναμφισβήτητο επαγγελματισμό τους είναι πέρα από φανερό ότι οι Ρώσσοι παραγωγοί και κινηματογραφιστές, όχι μόνο δεν εφείδοντο χρημάτων αλλά οι ταινίες τους δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν από τον δυτικό κινηματογράφο ο οποίος έχει πλέον πεθάνει. Δεν έχει τίποτε το αξιόλογο να παρουσιάσει, πέρα από ανοησίες, ταινίες του συρμού με ιλλουμινάτικους συμβολισμούς και θεματολογία. Αυτό συμβαίνει διότι εδώ και πολλά χρόνια οι δυτικές κοινωνίες αργοσβήνουν. Η δύση έπαψε να εμφορείται από υψηλές αξίες όπως : την ανδρεία, την αγάπη προς την πατρίδα, τον ηρωισμό, την αγάπη γιά την οικογένεια, την αγάπη και τον σεβασμό γιά τη χριστιανική θρησκεία, την προσκόλληση στις παραδόσεις κλπ κλπ.

    Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει δεκάδες ρωσσικές ταινίες, χάρις στο youtube. Ελάχιστες είχαν (έστω και) αγγλικούς υπότιτλους. Αναγκαζόμουν, μοιραίως, να επιστρατεύσω τις γνώσεις μου στη ρωσσική που είναι σε επίπεδο "δευτέρας δημοτικού" γιά να "πιάσω" το νόημα! Οι περισσότερες με ενθουσίασαν. 'Οπως αυτή της οποίας σας επισυνάπτω παρακάτω τον σύνδεσμο και θα σας πρότεινα να παρακολουθήσετε. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 'Εχει αγγλικούς υπότιτλους, γιά όσους τα πάτε καλά με τη συγκεκριμένη γλώσσα.


    https://www.youtube.com/watch?v=jcJOu0bNqcM


    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η δική μου αγαπημένη των τελευταίων 10 ετών
      https://www.youtube.com/watch?v=NIleMB6DUkQ

      Διαγραφή
    2. Ναι Κώστα την έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία. Μου άρεσε πολύ. Ο Μαμόνοφ ενσάρκωνε πολύ πιστά και εξαιρετικά τον ψυχικά διαταραγμένο Ιβάν τον Τρομερό. Ρωσσικός δεσποτισμός στα φόρτε του!!! Δεν ξέρω εάν το γνωρίζεις, αλλά ο Μαμόνοφ εκτός από ηθοποιός είναι και μουσικός. 'Ηταν κάποτε αρχηγός ενός ρωσικού συγκροτήματος εναλλακτικού/πειραματικού ροκ από το οποίο κάποτε αποχώρησε, σχηματίζοντας αργότερα ένα νέο συγκρότημα. Προσωπικά τον είχα πρωτοδεί στην ταινία "Το Νησί". Και εκεί, εξαιρετικός!

      https://www.imdb.com/title/tt0851577/?ref_=nm_ov_bio_lk1

      Ιωάννης(Aq)

      Διαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΔΟΤΕ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να βλέπεις πόσα πράγματα είπα, ως απάντηση, και μετά τα απέσυρα τα περισσότερα (άλλωστε μπήκαν ίσα ίσα για να τα διαβάσεις εσύ) και τελικά έβαλα το σχόλιό σου ολόκληρο...

      ..αυτά σημαίνουν πως με στενοχώρησε πολύ αυτό που συνέβει, και να αναγκάζομαι να σού προτείνω αφαίρεση παραγράφου, εσένα που αποτελείς βαρύ πυροβολικό αφύπνισης στα ιστολόγια.

      Και φυσικά, δεν θα ήθελα να σε χάσω.

      Διαγραφή
    2. Η φράση "ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ" με μπέρδεψε όμως.. Τί εννοείς;

      Διαγραφή