«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ευρωσκεπτικισμού σπίλωση: Γιατί;

του Χρήστου Γιανναρά


Το ερώτημα είναι πιεστικό, απαιτεί απάντηση: Γιατί η φερόμενη ως Αριστερά εκχωρεί τον «Ευρωσκεπτικισμό» στην Ακρα Δεξιά με τόση ζηλωτική μεγαθυμία, γιατί της τον χαρίζει; Γιατί επιμένει η Αριστερά να ταυτίζει στανικά τους ευρωσκεπτικιστές με τους ακραίους εθνικιστές, με τους φασίστες, τους νεοναζί, το κοινωνικό περιθώριο;
Σε κατηγόριες και αναθέματα υπερβάλλουμε, συνήθως, όταν κάποιος ή κάτι πολύ μας φοβίζει. Και ο Ευρωσκεπτικισμός μοιάζει να είναι σήμερα το ιστορικό δεδομένο που τρομοκρατεί την Αριστερά, την πανικοβάλλει. Γιατί;
 

Ας προσθέσουμε στις απορίες και μια νοηματική (κραυγαλέα) αντίφαση: Η λέξη «σκεπτικισμός» σημαίνει επιφύλαξη – όχι άρνηση, όχι απόρριψη, όχι αντίθεση. Αποδέχομαι κατά βάσιν κάποιον ή κάτι, αλλά όχι άνευ όρων: σκέπτομαι αυτό που αποδέχομαι, το κρίνω, το «βασανίζω», μελετώ συνέπειες και, ενδεχομένως, ασκώ κριτικό έλεγχο. Εχει την παραμικρή σχέση αυτή η στάση με τις οριστικές, άκαμπτες, φανατισμένες «πεποιθήσεις» ενός φασίστα, ενός νεοναζιστή; Γιατί λοιπόν η μαχητική απόρριψη του Ευρωσκεπτικισμού από την Αριστερά; Γιατί η κατασυκοφάντησή του;

Σίγουρα, δεν έχουν όλοι οι Αριστεροί μελετημένες, δουλεμένες, συνειδητοποιημένες αριστερές απόψεις. Η συντριπτική τους πλειονότητα (και των επιφανών) έχει κολλήσει στα δόγματα που τους ενστάλαξε, όταν ακόμα ήταν παιδιά, ο «καθοδηγητής» τους στο κόμμα. Δεν μοιάζει να προβληματίστηκε ποτέ ο στρατευμένος Αριστερός, δεν αμφισβήτησε το μαρξιστικό αλάθητο. Μπορεί να σπούδασε, να έγινε και καθηγητής πανεπιστημίου (ίσως και συνταγματολόγος) – οι ιδεολογικές του «πεποιθήσεις» αναπαράγουν τα δόγματα που έμαθε παιδί από τον «καθοδηγητή» του. Αριστεροί και Παλαιοημερολογίτες ανήκουν στην ίδια ανθρωπολογική συνομοταξία.

Ο Τσίπρας είπε κάποτε: «Ο διεθνισμός είναι ο ουμανισμός μας»! Αυτό το σλόγκαν έχει περάσει στον ψυχισμό του (όχι μόνο στο μυαλό του) – όπως έχει περάσει αυτονόητη και η βεβαιότητα ότι ο Κουφοντίνας είναι «επαναστάτης», όχι κατά συρροήν δολοφόνος. Για τον μαρξιστικό λοιπόν «ουμανισμό» άνθρωπος σημαίνει προλετάριος, ο ακτήμονας, όποιος έχει μόνο τα δυο του χέρια, που τα νοικιάζει στον κάθε εργοδότη. Δεν τον ενδιαφέρει να υπερασπίσει «πατρίδα», να κατασφαλίσει ελευθερία σχέσεων κοινωνίας της ζωής – δεν έχουν οι προλετάριοι γη να την ποτίσουν με τον ιδρώτα τους, να δεθεί μαζί της η ύπαρξή τους, να τους δώσει τροφή, να αγκαλιάσει τάφους προγόνων.

Αλλά να που τα πράγματα αλλάζουν: Οι προλετάριοι πήραν κάποτε την εξουσία, κατάργησαν τις πατρίδες, τα «ιερά», στήσανε κράτη μονοκομματικά, απάτριδα, αποϊερωμένα, με στόχο αποκλειστικό την επιβίωση της μάζας, ούτε καν την ηδονή. Το αποτέλεσμα ήταν η τυραννία των πολίτ-μπιρό, η φρίκη των γκουλάγκ, ο εξανδραποδισμός εκατομμυρίων ανθρώπων – ένας εφιάλτης. Ο εφιάλτης επώασε πρωτόγνωρη, άοπλη ανατροπή της απανθρωπίας: η δίψα για κατανάλωση οδήγησε σε αλυσιδωτές εκρήξεις της καταναλωτικής βουλιμίας των μαζών, τα προλεταριακά καθεστώτα θρυμματίστηκαν εξευτελισμένα.
Ο μαρξισμός αποδείχθηκε, ολοφάνερα, η μία όψη του αμφιπρόσωπου Ιανού: του Ιστορικού Υλισμού. Οι ριζοσπάστες μαρξιστές πέρασαν, σε μια νύχτα, στην άλλη εκδοχή, πρόδωσαν δημοψήφισμα, όρκους, ρητορικές, ο Τσίπρας άρχισε να κηρύττει έμπρακτα ότι συμφερότερος ουμανισμός είναι ο διεθνισμός των «Αγορών». Οι κρατικές οικονομίες να ελέγχονται από την ιλιγγιώδη κερδοσκοπία των υπερδανεισμών, όπως τον σχεδιάζουν ιδιωτικά κεντρικά επιτελεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Καμουφλαρισμένη η απάτη στην εντέλεια: οι κάτοικοι του πλανήτη συνεννοούμαστε ακόμα με γλωσσικές αντίκες: Μιλάμε για «Αριστερά» και «προοδευτικές δυνάμεις», για δήθεν «ασφάλιση» και δήθεν «συντάξεις», σώζουμε την παντομίμα εκλογών και τη φενάκη «ελευθερίας του λόγου». Βρίσκουμε φυσιολογικό ο θιασώτης του προλεταριακού διεθνισμού να ξεκουράζεται από τον μόχθο των αγώνων του σε κότερο κροίσων.
Μέσα σε αυτή την παραμορφωτική των πάντων παρακμή, η μόνη κοινωνική δυναμική που μοιάζει να κυοφορείται είναι ο Ευρωσκεπτικισμός. Δεν αρνείται την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη σύμπνοια, τη συνεργασία, τον συντονισμό των ευρωπαϊκών οικονομιών απέναντι στην κινέζικη μυρμηγκιά και στην αμερικάνικη υπεροψία. Αλλά χωρίς να ξεπουληθεί ή στραγγαλιστεί η συναρπαστική ιδιαιτερότητα κάθε ευρωπαϊκής κοινωνίας: γλώσσα, ιστορία, Τέχνη, νοο-τροπία, ποικιλότητα χαρακτήρων, πανεπιστημιακή παράδοση, εθνική λογοτεχνία.

Οι αηδιαστικά εξαγορασμένοι από τον διεθνοποιημένο ιστορικο-υλιστικό μηδενισμό κεκράχτες της ευρωπαϊκής πολτοποίησης και ομοιομορφοποίησης λυσσάνε, κυριολεκτικά, για να κατασυκοφαντήσουν, σπιλώσουν, δυσφημίσουν τις αντιστάσεις υπεράσπισης του πλούτου της ευρωπαϊκής ποικιλότητας. Σίγουρα υπάρχουν και στοιχεία ακραίων εθνικιστών, χυδαίων ρατσιστών, πατριδοκάπηλου φασισταριού που θέλουν να εμφανίζονται με τη λεοντή του «ευρωσκεπτικιστή» – σε ποια παράταξη δεν υπάρχουν κάπηλοι; Αλλά είναι έγκλημα κατά του πολιτισμού να ταυτίζεται ο ευρωσκεπτικισμός με τους εξτρεμιστές.

Η μαρξιστική Αριστερά απέδειξε, παντού όπου επικράτησε, ότι έχει ολοκληρωτικό χαρακτήρα – είναι μία τυπική περίπτωση θρησκοληψίας. Γι’ αυτό και τρομάζει απέναντι στην ελευθερία σκέψης, κρίσης, έκφρασης. Δικός της «ουμανισμός» είναι να μην απογαλακτιστεί ποτέ ο άνθρωπος, να κατασφαλίζεται πάντοτε με την πειθάρχηση στην κομματική ντιρεχτίβα, την παραμονή στο κομματικό μαντρί. Για τον κ. Τσίπρα ο Κουφοντίνας θα είναι πάντα «επαναστάτης» και ο Ευρωσκεπτικισμός Ακρα Δεξιά, εθνικιστική.


kathimerini.gr

11 σχόλια:

  1. Σύντροφε εάν δεν συμβαδίζει η πραγματικότητα με τα όνειρα ΣΑΣ και τις επιδιώξεις της κυβερνώσας αριστεράς τόσο το χειρότερο για τον λαό! Εφευρίσκουμε άμα λάχει μια αριστερά για όλα τα γούστα του λαού, τις δίνουμε πολλά και διαφορετικά ονόματα και ξεμπερδεύουμε μια για πάντα με την δεξιά , την οποία το κομμουνιστικό σύστημα την ονομάζει και ακροδεξιά για να πλανεύονται και οι εκλεκτοί και
    πάρε κόσμε.

    Από όλα έχει το πανέρι.

    Σιγά να μην αφήσει το μεταπολιτευτικό κομμουνιστικό σύστημα χωρίς ΑΡΙΣΤΕΡΗ έκφραση την διαφαινόμενη επιθυμία των Ελλήνων για ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ , άνευ κομμουνιστικής εκπροσώπησης!!!

    Στην πάλαι ποτέ σοβιετική ένωση (και νυν Ευρωπαϊκή) κυκλοφορούσε ένα ανέκδοτο.
    Ητο κάποιος ινστρούχτορας διαφωτιστής δημοσιογράφος η κάτι τέτοιο , που έτρωγε από τον ιδρώτα των εργαζομένων που υπερασπίζονταν. , όπως όλη η νομενκλατούρα που προστάτευε τους εργάτες από τον κακιά ακροδεξιά τον φασισμό και τον ναζισιμό, με χρυσά κουτάλια. Λέει ο ινστρούχτορας απευθυνόμενος στον εργάτη αγρότη φοιτητή.

    “Σύντροφε καλλιεργητή βλέπω πως στην πράξη η παραγωγή ντομάτας πάει καλά!
    Ναι σύντοφε αλλά στην θεωρία;”

    Σύντροφε αρθρογράφε εάν δεν κατάλαβες το ανέκδοτο και δεν γέλασες , δεν πειράζει.
    Μια και για τους αριστερούς αυτό που μετράει είναι η θεωρία , διότι με την πράξη και την ΑΛΗΘΕΙΑ έχουν πάρει διαζύγιο τους πληροφορούμε πως εμείς οι Ελληνες με η χωρίς ανέκδοτα

    Θὰ γελάσουμε πολὺ μὲ τὶς ἐκλογές…

    https://filonoi.gr/2019/06/11/tha-gelasoyme-poly-me-tis-ekloges/

    Μητσοτάκης καὶ ἄκρα δεξιὰ
    https://filonoi.gr/2019/06/10/mitsot-kis-ka-kra-dexi/

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αποκαλείτε τον αρθρογράφο "σύντροφο";
      Σάς ρωτάω γιατί το άρθρο μπήκε, κατά κάποιο τρόπο, χατιρικώς. Μου το έστειλε ένας φίλος στο ημέηλ, και η απάντησή μου ήταν:

      "Toν μαθαμε κι αυτον.. τον χριστιανο της στοας.
      Ή ζει εκτος τοπου και χρονου ή πετά την μπαλλα στην εξέδρα
      πάντως μας πηγαίνει να προσέξουμε άλλα απο αυτα που πρεπει, κι αυτα διαστρεβλωμενα λες κι ειναι κανενας ασχετος. Θα το βάλω πάντως..."

      🤣🤣

      Δεν ξέρω αν κακώς τον κατηγόρησα και τον χαρακτήρησα όπως τον χαρακτήρισα, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά τα τελευταία χρόνια μ' αυτόν. Μπορεί απλά να είναι "σύντροφος" όπως λέτε κι εσείς.. 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ13 Ιουνίου, 2019 23:18

      ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ό ΓΙΝΝΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΣΤΟ blue sky,ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΗ Ό ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.Ο ΛΟΓΟΣ,ΕΓΩ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΡΙΜΠΕΤΡΟΠ-ΜΟΛΩΤΩΦ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΠΡΟΣ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΦΩΝΑΖΑΝ "ΕΛΛΗΝΕ,ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΓΓΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ".ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ό ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ,ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ό ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΤΟΝ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ",ΚΑΙ ΞΙΝΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ,ΟΤΑΝ Ό ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ,"ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ,ΧΑΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ;"ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΛΟΓΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ,ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟ ΚΚΕ.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ.

      Διαγραφή
    3. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82

      Διαγραφή
  2. Θα σας πεταξω την πατσαβουρα στην μαπα !εαν δεν αντιδρασετε ειστε νεκροι ! ετοιμαζουν μουσουλμανικο κομμα ,με ψηφους πανω απο ενα εκατομμυριο , ο σταυρος θα βγη απο την σημαια και αυτο που θα ζησουμε ,ολοι ,μα ολοι ,θα ειναι τρις χειροτερο της τουρκοκρατιας .Θα πονω για καθε ΚΑΤΣΙΦΑ που θα πεφτη ,για τους αλλους ,δεν με ενδιαφερει ,ειχαν ολο τον χρονο να ενημερωθουν και απεστρεφαν το προσωπο τους.Τρισαθλιοι ραγιαδες ,ηρθε η ωρα του λογαριασμου.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχθές είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ κατά την οποία μου απέδειξε πως δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς τον "πλήθωνα για να αντιληφθεί τον πύθωνα"!

    Δεν διάβασα τι γράφει διότι από την εισαγωγή φαίνεται πως είναι αριστερών πεποιθήσεων και άρα αδιάφορο ότι και σωστό η λάθος να γράφει το παρών άρθρο.
    Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να ΞΑΝΑ πέσουμε στην παγίδα του συστήματος.
    Ο αριστερός καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα όλα μέχρι να γίνει κυβέρνηση.
    Όταν γίνει κυβέρνηση αναλαμβάνουν άλλοι αριστεροί στην θέση των αριστερών , που ως κυβερνήτες μπαίνουν σε εισαγωγικά ("αριστερά") και πάει λέγοντας.
    Επιβεβαιώνουν με την στάση τους το ανέκδοτο περί θεωρίας και πράξης.

    Για χάρη του Κυρίου Κώστα και του ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ο οποίος διαισθάνθηκε την αλήθεια!

    ΤΟ 2013!!!

    “ Του Χρηστου Γιανναρα

    Εκ παραδρομής η αποκάλυψη
    ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ 28.07.2013

    …Αν ο κ. Τσίπρας φιλοδοξεί να είναι πολιτικός αρχηγός και όχι κομματάρχης σε παλαιοημερολογίτικες σέκτες,

    αν πιστεύει στον σημερινό ρεαλισμό μιας κοινωνιοκεντρικής ελληνικής Αριστεράς,

    δεν έχει παρά να συγκροτήσει και να ανακοινώσει, τώρα, τους επιτελείς του. Σε ποια στελέχη του υπολογίζει, με ποιες προσωπικότητες έχει εξασφαλίσει συνεργασία, με ποιο υπουργικό συμβούλιο θα τολμήσει το τιτάνιο έργο να ξαναστήσει στα πόδια της την κατεαγμένη και κατεξευτελισμένη Ελλάδα.

    http://www.kathimerini.gr/736172/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/ek-paradromhs-h-apokalyyh
    (Κρατήστε το κοινωκιοκεντρική!)
    Καλά τέτοιας εμβέλειας ...Χριστιανός και φιλόσοφος και δεν ήξερε τι πάει να πεί Αθεος κομμουνιστής;;; Δεν ήξερε πως όλο τα παλαιό ΠΑΣΟΚ που κατηγορούσε είχε μετακομίσει στο νεό;
    ΠΑΜΕ παρακάτω.)

    ΤΟ 2018!!!

    “Χρήστος Γιανναράς: Καρκινώματα τα κόμματα

    Τώρα, σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια διακυβερνήσεως, τι λέτε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τι της λογαριάζετε; Που επέτυχε; Που απέτυχε; Ευθέως, τι λέτε για τον κ. Τσίπρα;

    Και επιτρέψτε μου κ. Γιανναρά, στο σημείο αυτό, να θυμίσω στους αναγνώστες της Boulevard τι είχατε πει για τον σημερινό πρωθυπουργό όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του, ό,τι είναι

    «μεγάλη έκπληξη του ελληνικού πολιτικού βίου –σκαρί ηγέτη, στέρεος, πειστικός, ρεαλιστικός, ευφυής πολιτικός λόγος»….

    “…Αν ένας φανταστικός πρωθυπουργός ζητούσε τη δική μου (άσχετη) γνώμη για το πρακτέο στη σημερινή θανάσιμη αγωνία του Ελληνισμού, θα του έλεγα:

    Αρχαία Ελληνικά …. Και ριζική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση: επιστροφή στη μικρή, αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα, με υποκείμενο φορολογικής υποχρέωσης την κοινότητα, όχι το άτομο…

    (Θυμίζω πως η συνέντευξη είναι το 2018 , τον ηγέτη τον εκθείαζε πριν 3,5 χρόνια ήτοι ,το 2015)

    https://www.eboulevard.gr/2018/05/22/hristos-giannaras-karkinomata-ta-kommata)

    Θεωρία (2013 - 2015) και η πράξη (2018)!!!

    ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέχεια
    ΤΟ 2015! Τον Αύγουστο αφού βεβαίως βεβαίως είχαν βάλει στην εξουσία ...τον ηγέτη!!!

    “Πολιτισμός/
    Χρήστος Γιανναράς: Σάπια Δεξιά, γελοία και ιδιοτελής Αριστερά

    Μια συζήτηση για το πώς η Ελλάδα, αδύναμη να πιθηκίσει το εξ εσπερίας μοντέλο της "δημοκρατίας" διολίσθησε σε κάτι σαν μπανανία με ελάχιστες ελπίδες σωτηρίας
    ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, 6.8.2015 | 16:10

    Δημοσιογράφος

    Αν μη τι άλλο, πάντως, η καταστροφή αποδείχθηκε «χρυσή» ευκαιρία για να ανθίσει ένα κόμμα ναζιστικό, τις πρακτικές του οποίου ανέχτηκε για καιρό, όταν δεν τις σιγόνταρε κιόλας, η ίδια η Πολιτεία. Πώς μας συνέβη, λέτε, αυτό;

    Γιανναράς
    … Όσο κι αν το χρησιμοποίησαν οργισμένοι πολίτες για να εκφράσουν, όπως είπα, οργή και αηδία, δεν παύει να είναι, στην κοινή συνείδηση, μια συγκυριακή συσπείρωση αρρωστημένων ψυχικά ανθρώπων, ατόμων μειωμένης νοητικής καλλιέργειας και σαφέστατα συμπλεγματικής βαναυσότητας. Πιστεύω ότι η Χ.Α. θα είχε παραμείνει στα στατιστικώς φυσιολογικά ποσοστά της ψυχοπαθολογικής σέκτας …

    (Ανοίγω μια παρένθηση.
    Κράτα την κρίση του …πνευματικού ανδρός για το τρίτο κόμμα της χώρας και διάβασε παρακάτω, λαμβάνοντας υπόψιν σου πως είναι υπέρμαχος της αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα που παρέθεσα! Υπενθυμίζω πως η συνέντευξη αυτή είναι τον Αυγουστο του 2015 , με κυβέρνηση αριστεράς.
    Κλείνω την παρένθεση.)

    Δημοσιογράφος
    Πόσο αξιόπιστη εναλλακτική βρίσκετε την Αριστερά που έχει σοβαρές ελπίδες να είναι η επόμενη κυβέρνηση; Με δεδομένη τη γενικότερη κρίση του συστήματος διεθνώς θα μπορούσε, λέτε, το αριστερό πρόταγμα να εμπνεύσει ξανά;

    Γιανναράς

    Το απελπιστικότερο σύμπτωμα παρακμής στη σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα είναι η απουσία αριστερού πολιτικού λόγου και αριστερής εναλλακτικής πρότασης.

    Αριστερά θα πει: πολιτική κοινωνιοκεντρικών προτεραιοτήτων, στους αντίποδες του ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, που υποτάσσει κάθε «νόημα» (αιτία και σκοπό) της ύπαρξης και κάθε χαρά της ζωής στη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας. Τα δήθεν αριστερά κόμματα στην Ελλάδα δεν μπορούν να δουν πιο μακριά από την «ορθολογικότερη» (δηλαδή ανέφικτη) μοιρασιά του χρήματος – δεν υποψιάζονται την κοινωνία των σχέσεων ως αυταξία. Γι’ αυτό και είναι όλα στρατευμένα στην εξυπηρέτηση συνδικαλισμένων συμφερόντων, δέσμια στις αξιώσεις των εισοδηματικών «ρετιρέ», παγερώς αδιάφορα για τη φτωχολογιά και το «κοινωνικό κράτος». Πώς να συγκροτήσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση και κυβέρνηση ο αχταρμάς από τις «συνιστώσες» που πέρασε ξαφνικά από το 5% στο 27% της προτίμησης του εκλογικού σώματος, απλώς και μόνο επειδή οι ψηφοφόροι θέλησαν να δηλώσουν οργή και αηδία για ένα πολιτικό σύστημα εντελώς ανυπόληπτο, κραυγαλέα ανίκανο, αμετανόητα φαύλο, ανήθικο και σάπιο ως το μεδούλι του; Έριξαν την ψήφο τους οι αηδιασμένοι πολίτες σε ό,τι πιο ευτελές και βάναυσο παρήγαγε ποτέ η «Δεξιά» και σε ό,τι πιο χαώδες και ασχημάτιστο διεκδίκησε ποτέ την επωνυμία της «Αριστεράς».

    https://www.lifo.gr/team/politismos/46693

    Καταλάβατε ποίο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος;

    "η απουσία αριστερού πολιτικού λόγου και αριστερής εναλλακτικής πρότασης."

    Το 2013, οι ειδήμονες που κατηγορούσαν το παλιό (νουδου-πασοκ) δεν έβλεπαν πως μετακόμισε σύσσωμο στο νέο (ΑΝΕΛ -ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ);
    Εάν δεν το έβλεπαν αυτοί , οι ειδήμονες φιλόσοφοι επιστήμονες , πως έχουμε την απαίτηση να το βλέπουν οι αγράμματοι(πολιτικά) συνάνθρωποι μας που κάποιοι εκ του ασφαλούς τους κατηγορούν ως ραγιάδες κοιμισμένους και ανθέλληνες;;;

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ14 Ιουνίου, 2019 09:06

      ΤΕΛΙΚΑ,ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΟΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ,ΤΗΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΛΟΙ,ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ''ΕΞΥΠΝΟΙ''ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ,ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ;

      Διαγραφή
  5. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ14 Ιουνίου, 2019 09:35

    ΑΔΕΡΦΕ ΚΩΣΤΑ,ΤΣΕΚΑΡΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ...........https://katohika.gr/ellada/profiteies-ora-miden-to-synolo-ton-48-enotiton/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιανναρας. Προιον του εργοστασιου παραγωγης ψευτοεπιστημωνων γνωστης ιδιοκτησιας.

    Το σημερινο Χαρβαρντ στη Σχολη Αρχαιοελληνικων σπουδων διατυμπανιζει δια παντειων μεσων, βιβλια, σεμιναρια, διαλεξεις, οτι ο Σωκρατης δεν υπηρξε ποτε. Ειναι παραμυθι. Το ιδιο και η Οξφορδη και Κειμπριτζ. Σεξπηρ δεν υπηρξε ποτε.

    Ειναι σχεδον αδυνατο, φυσιολογικο Ελληνικο μυαλο, να καταλαβει τα μεσα που μετερχεται ο Σατανας για να πληξη οτιδηποτε Ελληνικο.

    Μην εκπλαγειτε καθολου αν τελικα μας παρουσιασουν τον Αριστοτελη ως κομμουνιστη αφου πρωτα θα εχουμε φαει και χωνεψει οτι ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν καργα πολυπολιτισμικος. Επομενως ο δασκαλος:::

    Στο σιγα, σιγα οι Ροθτσαιλντ της γης θα προβαλλουν εαυτους ως τους πραγματικους κληρονομους του Ελληνικου οικοδομηματος.

    Τωρα καταλαβενετε γιατι ο Καραμαν αλης γκρεμισε το Μουσειο Ιωαννη Πασσα οταν τα μπετα ειχαν φτασει στον τριτο οροφο;; Ηταν στη κορυφη του Πεδιου του Αρεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Στο σιγα, σιγα οι Ροθτσαιλντ της γης θα προβαλλουν εαυτους ως τους πραγματικους κληρονομους του Ελληνικου οικοδομήματος"

    Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
    "Προσέξτε μην σας πάρουν τα πρωτεία..."

    @ Αχοϊ , συγχαρητήρια.
    ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή