«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Στο σημείο μηδέν η αναμέτρηση στην Α. Μεσόγειο: «Θα σπεύσουν πλοία ξένων χωρών στη περιοχή» – «Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν»



Η θαλάσσια εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και η γεώτρηση από την Τουρκία , είναι κατά τον καθηγητή γεωπολιτικής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργο Φίλη, η απόδειξη μίας διαρκούς και χωρίς επιστροφή κλιμάκωσης από πλευράς του Ερντογάν, ως μονόδρομος της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης και με όρους γεωπολιτικής στην ευρύτερη περιοχή. 


Όπως σημείωσε , αν οι πράξεις πολεμικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ, μείνουν αναπάντητες, τότε το επόμενο βήμα θα είναι άμεσα στο Καστελόριζο.
Κατά τον ίδιο η Γαλλία θα παίξει αρχικά τον κύριο ρόλο του αντιπροσώπου των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ όπως εξήγησε οι νέες ισορροπίες στην Μέση Ανατολή μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και Ισραήλ , δίνουν πολλές απαντήσεις και για το αδιέξοδο σήμερα της Τουρκίας, που ανεβάζει έτσι το θερμόμετρο χωρίς επιστροφή σε Κύπρο και Αιγαίο, όπως αναφέρει η neakriti.gr

Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία:

Ο καθηγητής είπε πως τις επόμενες ημέρες, ή εβδομάδες, θα σπεύσουν πλοία ξένων χωρών σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο λόγω της τεταμένης κατάστασης. Το σημαντικότερο όμως στην βαρυσήμαντη τοποθέτησή του, βρίσκεται στο ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες διεργασίες για το μέλλον της Μ. Ανατολής. Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο είχε αναφερθεί πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.


ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και επεξεργάζονται την λεγόμενη «Συμφωνία του Αιώνα», η οποία θα αλλάξει τον χάρτη της Μ. Ανατολής, όπου σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Τουρκία θα βρίσκεται εκτός παιχνιδιού.

Στη συνέχεια τόνισε πως θα υπάρχει κλιμάκωση στην περιοχή από την Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα, στην ουσία παίζεται ακόμα και η προσωπική του ύπαρξη.

Εν συνεχεία έριξε βόμβα, καθώς δήλωσε πως η Άγκυρα έχει τρυπήσει με τον ΠΟΡΘΗΤΗ εδώ και λίγες ημέρες.

Το σημαντικότερο της τοποθέτησής του βρίσκεται στο σημείο όπου κάνει λόγο πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ελλάδα να συρθεί σε διαραγματεύσεις με την Τουρκία. Δεν πρέπει να πέσουν στο τραπέζι ζητήματα υφαλοκρηπίδας.
Τόνισε επίσης πως η Γαλλία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη περιοχή μαζί με τις ΗΠΑ, ενώ είπε πως εάν η Τουρκία προχωρήσει σε μεγαλύτερη πρόκληση, η Μόσχα δεν θα υποστηρίξει τον Ερντογάν στην Α. Μεσόγειο.

Ακούστε το ηχητικό:





ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΙΡΗ ΜΠΟΣΗ 

Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ειδική σε θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Μαίρη Μπόση, μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί οι καταστάσεις σε Περσικό Κόλπο αλλά και Ανατολική Μεσόγειο, συνδέονται και με τους παίκτες ισχύος και με το βασικό πρόταγμα των σύγχρονων οικονομικών και όχι μόνο πολέμων που είναι ο ενεργειακός πλούτος.

Οι δηλώσεις αλλά και οι πράξεις Ερντογάν στην περιοχή μας, θα πρέπει πέραν πάσης αμφιβολίας να μας προετοιμάζουν πλέον ως κράτος για μια δυναμική αποτροπή, αφού κατά την κ. Μπόση η κλιμάκωση είναι πλέον μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Ακούστε το ηχητικό:





Tην ίδια στιγμή, οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ στη Ανατολική Μεσόγειο έχουν σημάνει συναγερμό. Η Κύπρος είναι σε ετοιμότητα κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας μάλιστα για «θαλάσσια εισβολή». Η ένταση στην περιοχή έχει ανέβει επικίνδυνα με βασική προτεραιότητα να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου μίλησε για όλα όσα κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό «θαλάσσια εισβολή», ενώ ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος έχει στη διάθεσή της μέσα διπλωματικά και νομικά μέσα ως μέσο αντίδρασης.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι η Κύπρος  έχει εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης κατά νομικών και φυσικών προσώπων σε όσους συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες. Η υπόθεση πηγαίνει, μάλιστα, στην ΕΕ.  Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΝΔ.

«Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχείς πληροφορίες, κάποτε συγκρουόμενες πληροφορίες. Υπάρχουν δηλώσεις Τούρκους αξιωματούχων.Τώρα τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για μεταφορά κάποιον υλικών που είναι σαν να δείχνουν ότι γίνεται όντως γεώτρηση. Βεβαίως δεν είναι από εμάς που θα έχετε την επιβεβαίωση ή όχι. Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε έγκυρα γι’ αυτό το θέμα. Σημασία όμως έχει ότι η γεώτρηση η οποία έχει επίσημα ανακοινωθεί από την τουρκική κυβέρνηση είναι μια κλιμάκωση ένα περαιτέρω βήμα σ’ αυτή την κατάφωρη παραβίαση που ζούμε εδώ και καιρό. Αλλά ακόμη και χωρίς γεώτρηση η στάση της Τουρκίας συνιστά μία παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Μία επίθεση εναντίον της κυπριακής δημοκρατίας», είπε ο κ. Προδρόμου.

Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει νέα εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες. «είναι ενός είδους επέμβαση. Αν θέλετε να το πούμε εισβολή είναι εισβολή στην θάλασσα. Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία όντως απομονωμένη από τους ενεργειακούς σχεδιασμούς αυτοαπομονώθηκε γιατί δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, μία συνθήκη που από το 1982 διέπει το δίκαιο της θάλασσας. Αυτοσχεδιάζει και αυθαιρετεί. Αποφασίζει τι είναι δικά της νερά. Την Κυπριακή Δημοκρατία δεν την αναγνωρίζει».



pentapostagma.gr

11 σχόλια:

  1. Φωτιά και τσεκούρι η Τουρκία θέλει να γίνει μια από της μεγάλες που κάνουν ότι γουστάρουν αλλά εκείνες δεν της ρώτησε ποτέ εάν την θέλουν στο παιχνιδι του κόσμου μέχρι τότε το σκυλί γαυγιζει εκ του ασφαλούς γιατί κανένας από τον β παγκόσμιο και έπειτα δεν της τράβηξε το αυτί λίγο αγρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού διαθέτουμε τα μέσα να τους ξεσκίσουμε την κ@λάρα γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε;;; Το "Πορθητής" ήδη θα έπρεπε να βρίσκεται στον πάτο με συνοπτικές διαδικασίες... Η 114 Π.Μ. νά'ναι καλά!

    https://www.youtube.com/watch?v=CGURgwc-IWw


    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο οτι μπορουμε.
      Θα μεταφερω, με καθε επιφυλαξη, πληροφοριες απο το "πτηση και διαστημα" :

      Μας ρωτούν πολλοί αναγνώστες, που διαβάζουν παράλληλα με εμάς διάφορα άσχετα (ευγενικός χαρακτηρισμός) δημοσιεύματα, όπως επίσης και για την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει ΚΥΣΕΑ χθες το βράδυ, ενώ ουσιαστικά διανύουμε προεκλογική περίοδο. Η ερώτηση είναι απλή. Πάμε για πόλεμο;

      Όχι κυρίες και κύριοι, δεν πάμε για πόλεμο.



      Που και γιατί το στηρίζουμε αυτό;



      Απλό. Καταρχάς όλοι συμφωνούμε πως η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε πόλεμο, εννοούμε να κάνει πρώτη, επιθετική ενέργεια. Αυτό είναι σαφές.




      Γιατί η Κυβέρνηση έκανε ΚΥΣΕΑ; Γιατί η Κυβέρνηση προφανώς ήθελε να ενημερωθεί από τα Επιτελεία για τις επιλογές της. H “δραματικοποίηση” της όλης διαδικασίας θεωρούμε πως έχει να κάνει με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, καθώς η “αποφασιστικότητα” στα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα δώσει, ίσως, “πόντους” στο κυβερνών Κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

      Τώρα, ας δούμε αν η Τουρκία σκοπεύει να κάνει αυτό που δεν πρέπει να κάνει… Πλάκα κάνουμε όλοι, έτσι; Ούτε για αστείο! Εξηγούμαστε.



      Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απωλέσει τους καλύτερους και πλέον εκπαιδευμένους αξιωματικούς τους στις διώξεις μετά το Πραξικόπημα του 2016. Δεν κάνεις πόλεμο έτσι!
      Πιστεύεται πως υπάρχουν λιγότεροι πιλότοι στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία από διαθέσιμα μαχητικά, ίσως η αναλογία είναι πολύ κάτω του 1 προς 1. Αυτή την στιγμή η Ελληνική ΠΑ κυριαρχεί στο Αιγαίο.
      Η Ελλάδα αυτή την στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα αντιμετωπίσει την Τουρκία όχι επί ίσοις όροις, αλλά με την Συμμαχία του Ισραήλ, Αιγύπτου, ΗΠΑ και Γαλλίας. Δεν εννοούμε πως θα πολεμήσουν άλλοι για εμάς, αλλά ακόμη και να μην πολεμήσουν, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Φαντασία υπάρχει ελπίζουμε.
      Η Ελλάδα είναι Μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η Τουρκία είναι το χειρότερο μέλος του ΝΑΤΟ. Αν εξαιρέσουμε Ρωσία, Βενεζουέλα και Ιράν, οι Τούρκοι στερούνται σοβαρών συμμάχων.
      Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διατηρούν την ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα, και αυτό οι γείτονες το γνωρίζουν.
      Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας δεν αντέχει έναν πόλεμο, ακόμη κι αν αυτός κερδηθεί από τους Τούρκους.
      Μια κίνηση εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, θα φέρει την Τουρκία στην λίθινη εποχή. Ο νοών νοείτω.
      Λοιπόν, για να μην μακρυγορούμε. Πόλεμο σήμερα ή μέσα στο καλοκαίρι δεν έχει. Ότι και ας σας λένε οι πωλητές σανού.



      Διαγραφή
  3. Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Διότι τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα είναι υποπόδια ξένων αφεντάδων...οι οποίοι αν θα πέσει έστω και μια στρακαστρούκα στο Αιγαίο...και όχι ο Ταγίπ και ο Chipras. Αλλά εάν και εφόσον γίνει το μπαμ...τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι για 2-3 μέρες, θα το πάμε μέχρι τέλους...ΔΕΥΤΕΡΑ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις Η.Π.Α (γίνεται ένας αφανής πόλεμος ανάμεσα στις στους 2 Βασιλικούς Σεληνιακούς Οίκους) , οι μόγγολοι αυτό που θέλουν είναι να μας καθίσουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων ,όχι γιατί θα έχουμε χάσει κάποια μάχη...αλλά διότι θα μας την έχουν φέρει πισώπλατα αυτά τα ανθελληνικά και ΜΗ ελληνικά πολιτικά τσογλάνια που κυβερνάνε την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουν τα μ...πανα τα "δικά" μας να συμφωνήσουν σε συνεκμετάλλευση των δικών μας υδάτων. Ας ευχηθούμε να καταλήξει σε θετικό για εμάς αποτέλεσμα η συνάντηση Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου και να επισπευσθεί το θέμα ίδρυσης Κουρδικού κράτους. Γιατί αυτό θα φέρει εσωτερική αναταραχή και εμφύλιο στην Τουρκία. Σήμερα φυλάκισε κι άλλους αξιωματικούς ο σουλτάνος. Να δούμε τί θα γίνει όταν μείνει με τον μισό (και πιο κάτω όπως δείχνουν τα πράγματα) στρατό ο Ταγίπ, όταν αυτή τη στιγμή στο μισό στράτευμα υπηρετούν Κούρδοι αναγκαστικά. Μετά.. σαν τη γάτα με το ποντίκι θα την παίζουμε την Τουρκία (όπου γάτα η Ελλάς). Κι αυτό φυσικά απαιτεί και μια πιο της προκοπής κυβέρνηση από τη μεριά μας. Αυτή μόνο ως εκ θαύματος μπορεί να προκύψει, όταν βλέπεις ότι τώρα.. ακόμα κι αυτά τα μικρά πατριωτικά κομματάκια που έλαβαν μέρος στις ευρωεκλογές.. ένα ένα αποσύρουν την υποψηφιότητά τους από τις βουλευτικές και θα αφήσουν στην ησυχία του το σαπισμένο γνωστό πολιτικό κατεστημένο που ανακυκλώνεται.. να μαγειρέψει ότι θέλει (κατόπιν και εντολών των πατρόνων του βεβαίως βεβαίως).

      Διαγραφή
  4. Οσο και να ξυνονται στην γκλιτσα του τουρκου η εν αθηναις αριστεροι πολεμος δεν θα γινει (ακομα) γιατι πρωτον δεν θελει ο ο ιδιος ο τουρκος και δευτερο ξερει πως οτι θελει να παρει μπορει να το παρει και χωρις πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Διόδοτε, ποτέ στην Ιστορία δεν μας βοήθησε ο εβραιος, το αντίστροφο ήταν πίσω από κάθε καταστροφή μας.
    Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός είχε πει: οι εβραιοι θα σας μπλέξουν σε πόλεμο με τους Τούρκους. (και συμπληρώνω) και ύστερα θα τη κάνουν με ελαφρά.

    Αργά η γρήγορα θα γίνει μια σύρραξη μικρή/μεγάλη στο Αιγαίο, τώρα βρισκόμαστε στην υποσυνείδητη εμπέδωση των επερχομένων. Επειδή και ίσως δεν τραβάει πολύ μια δεύτερη Προδοσία Πρεσπών, θα γίνει με στρατιωτική ήττα. Τα τσακάλια οι δυσοσμιογράφοι και λοιποί Ινστρουχτορες θα φροντίσουν να το καταπιουμε (βλέπε Κύπρο). Ο επόμενος εθνάρχης θα απαγγείλει το Αιγαίο κείται μακράν κτλ κτλ.Οι Έλληνες στους κάδους για τροφή, και οι Ευρωπαίοι "νατοϊκή σύμμαχοι χαχαχα" θα αποφανθούν ότι έγινε έγινε. Case closed. πάει και ο φάκελος Αιγαίο.

    Για όλους τους άλλους εκτός από εμάς, διττό το καλό` Η Ελλάς διαμελίστηκε, και η λεία θα βρεθεί παρά τους πόδας τους. Το πώς θα το παρουσιάσουν και το πώς θα την εκμεταλλευτούν αυτοί ύστερα, αλίμονο να μην ξέρουν.

    Αλλά εκεί πού σταματά η λογική αρχίζει η σοφία του Θεού. Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Καί εμείς/όσοι η τάν η επί τάς. Κανένας φόβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσεις αυτοκτονίας μού ήρθαν με το σχόλιό σας. Ευτυχώς το σώσατε με την τελευταία παράγραφο.

      "Κανένας φόβος" ... Μα εννοείται!
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/06/blog-post_19.html#more

      Διαγραφή
  6. Ο αγαπητός ευ-στρατιώτης περιμένω να σχολιασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων είναι ότι είναι τελείως ανέτοιμοι από ψυχολογικής άποψης για έναν πόλεμο. Πόλεμος σημαίνει νεκροί. Η ελληνική κοινωνία έχει μαλθακοποιηθεί και θηλυκοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να διαχειριστεί ψυχολογικά τα φέρετρα που θα γυρίσουν πίσω σκεπασμένα με την σημαία. Στην είδηση των πρώτων απωλειών θα επικρατήσει η κλάψα, ο πανικός, η υστερία κ.ο.κ. Ειδικά αν ο πόλεμος συνδυαστεί με πισώπλατα χτυπήματα (βλ. Θράκη, λαθρομετανάστες, αναρχοαριστερίστικο παρακράτος) τότε θα δούμε σκηνές απείρου αίσχους. Λυπάμαι που το λέω αλλά ένας πάλαι ποτέ πολεμικός λαός που κατέντησε λαός κουτοπόνηρων νάρκισσων βουτυρομπεμπέδων δύσκολα θα βγει κερδισμένος από έναν πόλεμο, όσο καλούς πιλότους μαχητικών και να έχει. Πόσο μάλλον απ'την στιγμή που ο εχθρός του δεν είναι ούτε απόλεμος ούτε μαλθακός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο.
      Να εισαι καλα φιλε μου!

      Διαγραφή