«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΕΛΛΑΣ - ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

γράφει ο Thales



Ειναι γνωστο οτι η Ελλας ως παγκοσμιο πολιτιστικο και πνευματικο αποθεμα ξεπηδησε μεσα απο τις μικρες κοινωνιες των πολεων κρατων.
Η αμεση δημοκρατια που τελικα δημιουργηθηκε αναπτυχθηκε και αστραποβολησε στο στερεωμα για πρωτη φορα στην Ιστορια.
Ηταν ο θεϊκος καρπος του κοινωνικου και πολιτικου μικροκλιματος των ολιγαριθμων εκεινων κοινωνιων. Δεν πρεπει να το ξεχναμε αυτο.

Γυρω απο την πολη κρατος αρχισαν να συσσωρευονται σιγα σιγα τα θεμελια και οι θεσμοι του Παγκοσμιου Πολιτισμου. Η πολις κρατος με αμεση δημοκρατια υπηρξε αναμφισβητητα η χαραυγη και το ξυπνημα του Συγχρονου Ανθρωπου. Ειχε ομως και πολλες σοβαρες ατελειες που περιεγραψε με ακριβεια ο Πλατων.....

Η αξιολογηση για το προτιμωμενο πολιτικο συστημα ειχε αρχισει απο τοτε και συνεχιζεται μεχρι τις μερες μας..... .Ομως δεν πρεπει να παραβλεπουμε οτι οταν οι κοινωνιες αυτες απειληθηκαν απο τον Ασιατικο Δεσποτισμο (διαχρονικο εχθρο του Ελληνισμου) αντισταθηκαν για αιωνες προσπαθωντας την αναχαιτηση και την αποτροπη της καταλυσης τους.

Ομως εκ κατασκευης τα διοικητικα μορφωματα των πολεων κρατων δυσκολα μπορουσαν να συγκρατησουν την αναριθμητη στρατευμενη βαρβαροτητα. Σε τετοιου ειδους απειλες η Ελλας θα πρεπει να το γνωριζουμε ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΤΑΙ. Γινεται Φοινικας Αναγεννωμενος και ταυτοχρονα γινεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. Γινεται ΗΡΑΚΛΗΣ γινεται ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Νοννος) γινεται Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και κατατροπωνει την ΤΥΡΡΑΝΙΑ και την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Με τροπο σπανιο, θαυμαστο και λανθανοντα που πιθανοτατα εδραζει στο βαθυ συλλογικο ασυνειδητο του εν υπνωσει λαου.

Θελω να τονισω με τα λιγα αυτα λογια για τους μεμψιμοιρους οτι Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΣ ΚΡΑΤΟΣ (δημ/ργος ανυπερβλητων πολιτιστικων αγαθων ) ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (προφραγμα βαρβαρων) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. Ειναι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ των Ελληνων, ως αυτοματη και λανθανουσα αποτυπωση των πολιτικων καταστασεων και του γεωπολιτικου περιγυρου, βασει κυριως της Ελληνικης ψυχοσυνθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου