«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Παναγιωτόπουλος: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών τηρηθεί απαρέγκλιτα, θα πάμε σε καλύτερο μέλλον.

Σχόλιο Διόδοτου: Τί στον π......, μόνο για τα μπικικίνια, τα πόστα και τους μισθούς το γυρνάνε σε "Εφιάλτες"..; Πιο κάτω, τον βλέπουμε ανάμεσα στον κόσμο, στο πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Και αμέσως μετά, στιγμιότυπο από το twitter (Ιούνιος 2018), που κατετέθη απ' την ΝΔ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το "Μακεδονικό".


Την ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα η Συμφωνία των Πρεσπών και από τις δυο πλευρές ώστε να παράξει θετικά αποτελέσματα, σημείωσε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παρατήρησε ωστόσο ότι «για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο νέος υπουργός Αμυνας είπε ακόμα ότι «επιζητούμε και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε σχέσεις καλής γειτονίας στον βαλκανικό περίγυρό μας». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «τα Βαλκάνια είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν σε περιοχή παραγωγής σταθερότητας και όχι αστάθειας, όπως ήταν διαχρονικά, με μοιραία αποτελέσματα, βέβαια, για την Ευρώπη και τον κόσμο».

 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ


Με αφορμή τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι επί μήνες «υποδαύλισε τον εθνικισμό και την ακροδεξιά συνωμοσιολογία» και ευχήθηκε καλή επιστροφή στην πραγματικότητα.

Προσθέτοντας δεικτικά, «καλά ξεμπερδέματα, με τους ακροδεξιούς και εθνικιστές που με αφορμή τις Πρέσπες ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους».


 iefimerida.gr

3 σχόλια:

  1. Τί ακριβώς περιμένατε κύριοι;
    Τί;
    Να υπερασπιστεί η νδ την χώρα και την ιστορία της;
    Επειδή κάποιοι ήταν στο stand-by και περίμεναν,λές και δέν ήξεραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι να τους δούμε όλους......μαιμουδες ,χεστες ,τσανακογλυφτες ,πρακτορια του ροτσιλικου υπαλληλισμου.Τους αμολανε εξω για να αφουγκραζωνται και να χωνωνται παντου και να τα μεταφερουν στους πατρωνες τους.Απλα πραγματα.Υπαρχουν και οι εβραιογενεις με ελληνοποιημενα ονοματα ,που τους στελνουν σε διατεταγμενη υπηρεσια αναγνωρισεως.Παμε λοιπον να δουμε ,τι εντολες εδωσε η λεσχη .Πως ;παρακολουθούμε τις ενέργειες των σταμπαρισμενων νεοταξιτων και μπιλντερμπεργκιων.Εχουμε μια βουλή εκλεγμένη με καραμπινατος νοθείες ,τι σημαίνει αυτο; δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πια.Μια βουλή πλήρως ελεγχόμενη από αυτούς.Εδω..θα κάνουν και τα ολισθηρά λάθη ,ποντάροντας στην κυριαρχία τους.Λαθη που δεν θα μπορούν να τα συγκαλύψουν ,θα δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που θα είναι πνιγηρες για αυτούς,δεν μπορούν να το αποφυγουν.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥ.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://dexiextrem.blogspot.com/2019/07/45_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή