«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Toυρκικό υποβρύχιο στην Κερύνεια λίγο μετά τις δηλώσεις για «νέα εισβολή» στην Κύπρο!



Λίγο μετά τις δηλώσεις περί «νέας εισβολής» στην Κύπρο η Άγκυρα έστειλε υποβρύχιο στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), λίγες ώρες μετά την αδιανόητη δήλωση Τσαβούσογλου περί νέου «Αττίλα», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης από τα ξημερώματα της Παρασκευής μεταδίδουν ότι στο λιμάνι της Κερύνειας αγκυροβόλησε το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ενεργοποιήθηκε και η ακτοφυλακή της Τουρκίας, με σκοπό να παρακολουθεί τις κινήσεις σκαφών στην κυπριακή ΑΟΖ.

 
Το πολεμικό υποβρύχιο της Τουρκίας θα συνοδεύει τα γεωτρύπανα της Αγκυρας

Το Gür S-357 είναι ένα από τα σύγχρονα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο είναι «φορτωμένο» τόσο με πυραύλους, όσο και με τορπίλες.

Το ΚΥΠΕ αναφέρει ότι τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο «Πορθητής» και το «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι ίδιες πηγές από την Τουρκία αναφέρουν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα καθώς και το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός». Από χθες το απόγευμα το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και αυτό θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου, σημειώνεται.


 η συνέχεια εδώ

7 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ05 Ιουλίου, 2019 14:26

    Εμείς πώς αντιδρούμε στην τουρκική προκλητικότητα;Ασφαλώς με ψυχραιμία,όπως πάντα.Μιλάμε για συμπαγή πολιτική βρώμα.Και άν οι μογγόλοι πάρουν βάσεις και λιμάνι στην Λιβύη,πολεμώντας τον Χαφτάρ,έχοντας και βάση στο Δυρράχιο,τότε τα πράγματα δυσκολεύουν κατά πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αδελφέ ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΑ,

    η αναφορά σου στο Δυρράχιο μού προκάλεσε τρόμο διότι συνειρμικά μού έφερε αμέσως στο μυαλό αυτό :

    http://mwlonlave.blogspot.com/2014/03/blog-post_471.html

    Φίλα προσκύμενες προς τη Τουρκία βαλκανικές χώρες και με τη βοήθεια αυτής, θα αναζητήσουν ευκαιρίες και θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν ασύλληπτων διαστάσεων καταστροφές και σφαγές στην ελληνική ενδοχώρα. Μήπως τελικά ο πόλεμος "πιαστεί" από πάνω;;;... Η θυσία προς την Πατρίδα αποτελεί ύψιστη αρετή. Η λέξη "θυσία" δεν περικλείει μονάχα την έννοια του φυσικού θανάτου. 'Εχει και την έννοια τού : "θυσιάζω την καλοπέρασή μου, το βόλεμά μου, το εγώ μου και τον εαυτούλη μου, τα προβλήματά μου, τον μικρόκοσμό μου" και θέτω εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδος, του συνανθρώπου κλπ. 'Εχει συνεπώς και πνευματικές προεκτάσεις. Κάτι που δεν το λαμβάνει υπόψιν του ο καθεύδων νεοέλληνας, διότι έχει αποδείξει πλείστες όσες φορές ότι αγαπά πρωτίστως τον εαυτούλη του και το βόλεμά του, αλλά από την άλλη, σε στιγμές όπως αυτές που ζούμε το υπολογίζει και το μετρά πολύ ο Θεός. Η άρνησή μας να παρατήσουμε το καβούκι μας (το εγώ μας) σε συνδυασμό με την αμετανοησία μας, θα επισύρει εν τέλει την οργή του Θεού με αποτέλεσμα να ζήσομε ένα δεύτερο "1922"!

    Χαίρε!

    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ05 Ιουλίου, 2019 20:27

      Αδελφέ συναγωνιστή Ιωάννη,σε χαιρετώ.Όντως το κείμενο που με παραπέμπεις,καθώς και η προφητεία που αναφέρεται,είναι ενδεικτική των γεγονότων που ίσως λάβουν μέρος στην Ελλάδα.Αρκεί να θυμηθείς το πραξικόπημα του Ερντογάν καθώς και την εξαφάνιση των επιθετικών ελικοπτέρων COBRA,που ακόμα δεν έχουν βρεθεί,την υλικοτεχνική υποστήριξη Τούρκων και Αμερικανών,την πώληση αντιναρκικών οχημάτων MRAP,ακόμα και ότι οι Αλβανοί σε ορισμένες των περιπτώσεων σου φυλάνε με σκάφη το Αιγαίο,καταλαβαίνεις ότι κάτι σάπιο συμβαίνει.Κινήσεις του Ερντογάν στην Συρία,αναζήτηση λιμανιού στην Λιβύη πολεμώντας τον στρατάρχη Χαφτάρ,δηλ.στα νότια της Κρήτης,υποστήριξη στρατιωτική στην Αλβανία,το ίδιο και στα Σκόπια,υποστήριξη επίσης και του μεγαλοιδεατισμού τους,καταλαβαίνεις ότι εμείς εδώ στο MYKONOS live tv,κοιμώμαστε με τα τσαρούχια.Να σου θυμίσω μήπως,αδερφέ μου και συναγωνιστή, την στρατιωτική απόδραση Αλβανών ποινικών από φυλακές των Τρικάλων,με βοήθεια πρώην αντρών του UCK και τι μονάδες ειδικών δυνάμεων κοινητοποιήσαμε για να σκοτώσουμε μόνο τον έναν,από άντρα του ΕΤΑ;Μήπως να θυμηθούμε την σφαγή στην Σερβία και την μεταφορά από το ΝΑΤΟ,Αφγανών μουτζαχεντίν,τα δελτία ειδήσεων που δείχνανε επί Σημίτη,την παρέλαση στον Πειραιά ανταρτών του UCK,που με τις σημαίες τους πηγαίνανε να σφάξουν τα ομόδοξα αδέρφια μας,τα φέυγ-βολάν που ρίχνανε σε όλη την Αθήνα και κατάλαβε,όλα αυτά τα χρόνια που παλεύουμε λίγοι,ενώ οι πολλοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.Θα πληρώσουμε αδελφέ μου την προσήλωση στο μικρόκοσμό μας και στο μικροσυμφέρον μας.Για τους πολλούς,τα γεγονότα που θα έρθουν θα είναι το βίαιο ξεβώλεμά τους,για'μάς,SAME SHIT,DIFFERENT DAY.Καλό Σαββατοκύριακο συναγωνιστή αδερφέ μου.

      Διαγραφή
  3. Σύμφωνα με τούς Πατέρες της Εκκλησίας μας «η Παιδεία είναι το πρώτο από τα αγαθά που έχουμε», γιατί με αυτή μπορούμε να γνωρίσουμε την αλήθεια, δηλ. να έχουμε τη σωστή αντίληψη των πραγμάτων, και να οδηγηθούμε στην ελευθερία, κατά την ευαγγελική προτροπή του Κυρίου μας:
    «γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. 8,32)».


    “Γνωρίζουμε τό ποία πράγματι εἶναι ἡ ἀληθής ἀριστερά;

    — 5 Ἰουλίου 2019 Μεταξᾶς Γεώργιος

    Ἕνα σωρὸ «ἀριστερὰ» κόμματα ἔχουν γεμίση τὴν ἑλληνικὴ ἐπικράτεια.
    ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΑΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μὰ καὶ τόσα ἄλλα, ποὺ δὲν τὰ προλαβαίνουμε.
    Ποιὰ ὅμως εἶναι αὐτὴ ἡ «ἀριστερὰ» ποὺ κόπτεται δῆθεν γιὰ τοὺς ἐργαζόμενους καὶ γιὰ τὸ λαό;

    Μεταξᾶς Γεώργιος

    Σημείωσις

    Πέραν τῶν κομμάτων ποὺ δηλώνουν ἀνοικτὰ τὴν κομμουνιστικὴ ταοὐτόητά τους, ὅλα τὰ ὑπόλοιπα, ποὺ δηλώνουν σοσιαλιστικά, ἐπὶ τῆς οὐσίας παραμένουν ἐπίσης κομμουνιστικά. Ἡ μόνη τους διαφορὰ μὲ τὰ ἐπισήμως κομμουνιστικὰ εἶναι στὸ πῶς αὐτοπροσδιορίζονται κι ὄχι στὸ μανιφέστο τους.
    Ἡ προσπάθεια δῆλα δὴ νὰ κομμουνιστικοποιηθῇ ὁ κόσμος μας εἶναι διακριτὴ πλέον καὶ στὴν Νέα Δημοκρατία καὶ στὸ ΠΑΣΟΚ, μὰ καὶ σὲ ὅλα τὰ ἄλλα, μικρὰ ἢ μεγάλα, κομματίδια, ποὺ ἀναπαράγουν τὶς ἴδιες, τελικῶς, «ἀρχές» τους, πάντα ἐπὶ κομμουνιστικῆς βάσεως.

    https://filonoi.gr/2019/07/05/gnorizoyme-to-poia-pragmati-einai-h-alhthhs-aristera/

    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΔΕ,
      αυτή την τόλμη, ο Γιώργος την έχει βέβαια πληρώσει ακριβά για τρεις δεκαετίες σχεδόν. Ο ίδιος δεν δημοσιοποιεί τί έχει περάσει.. αλλά εγώ ξέρω. Σε σημείο μάλιστα.. που το να σού ρίξουν δυο τρεις φάπες κάποιοι σταλμένοι έξω από το σπίτι σου.. είναι χάδι μπροστά σε αυτά που τού έχουν συμβεί.

      Διαγραφή
  4. Ανέσυρα από το αρχείο μου μιά συνέντευξη του Γιώργου Μεταξά την οποία είχε παραχωρήσει προ επταετίας στο μπλογκ των εθνικοσοσιαλιστών (στρασσερικών) του "Μαύρου Κρίνου"

    http://mavroskrinos.blogspot.com/2012/07/blog-post_23.html

    Ιωάννης(Aq)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε αυτή τη συνέντευξη Γιάννη έμαθα κι εγώ τον Γιώργο.
      Δυο χρόνια αργότερα τον γνώρισα μέσω μιας φίλης.

      Διαγραφή