«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

01/08/2019

από τον χρηχα

 Ο χρηχα, κ. Χρήστος Χατζόπουλος, εν ώρα εργασίας.. πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής στον Νομό Ξάνθης παραγωγός και ο ίδιος καρυδιών,αμυγδάλων και διάφορων άλλων φρούτων


Είναι μεγάλο βήμα για τον άνθρωπο να καταλάβει ότι , ως αντιληπτικό όν, αυτό που δηλώνει μετ’ επιφάσεως σαν «πραγματική πραγματικότητα» δεν είναι τίποτε άλλο από το σύνολο των ερεθισμάτων των , όσο και να το κάνουμε , ελλιπών , ελλιπέστατων αισθητηρίων μας….οπότε μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικότητα όποτε θέλουμε αν , συνειδητά επιλέγουμε να επεξεργαζόμαστε διαφορετικά αυτά τα έστω ελλιπή δεδομένα….Αυτό όμως για να μην  μας δημιουργήσει πρόβλημα με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν ,μας υποχρεώνει  να κρατάμε μια επαφή με αυτό που λέμε κοινή λογική, η οποία μας συνδέει λιγάκι και με τις πραγματικότητες όλων των άλλων….και – προσοχή δεν μιλάω για παραδοχή και υιοθέτηση από μέρους μας της κοινής λογικής, απλά επαφή τόση όσο να μπορούμε να διαχειριστούμε την δική μας κατάσταση χωρίς να βγάζει μάτι η πραγματικότητα του ότι εμείς διαχειριζόμαστε την δική μας πραγματικότητα κατά το δοκούν….γιατί ο κόσμος που ζει μέσα σ’αυτό που λέμε «κοινή λογική»  ότι περισσεύει το κόβει και ότι είναι διαφορετικό το σκοτώνει…

πηγή

4 σχόλια:

  1. Μεγαλε Κωστα, στο χρωσταω! Που να φανταστω οτι ενα απλο ουζο αγναντευοντας το γαλαζιο της Πυλου θα με ανεβαζε τοσο, παρεα με τον χρηγειον λογο.

    Φαινεται ομως, εκει που λεει οτι περισευει το τρωει η μαρμαγκα, κατι πολυ μικρο περισευμα γλιτωσε και ζει και βασιλευει. Εχει γινει μαλιστα πυξιδα και οδηγος της νεας μας κυβερνησης.

    https://www.youtube.com/watch?v=qLm3HMG8IhM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ οι ξηροί καρποί είναι σχεδόν όλοι εισαγόμενοι από τουρκιά.

    Αυτά με τις πραγματικότητες ενώ τα έχω διαβάσει πολλές φορές από διάφορες πηγές με πρώτο τον Icke, πάντα στο λαιμό που κάθονταν. Η πραγματικότητα είναι μία και διαμορφώνεται συλλογικά είτε με τα χεράκια μας, είτε με άλλους τρόπους πνευματικούς αλλά δεν παύει να είναι μία και συλλογική για όλους τους... παίχτες, ορατούς και αόρατους. Ένα βουνό μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από διάφορες μεριές αλλά δεν παύει να είναι ένα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μυρμήγκι σε βλέπει όπως το βλέπεις;
    Όταν ρίχνεις έναν κουβά νερό επάνω τους , χωρίς να σε αντιλαμβάνονται , θεωρούν πως το “τσουνάμι” έγινε τυχαία;
    Εάν ταρακανουνήσεις την σκαλωσιά επάνω στην οποία βρίσκονται με αποτέλεσμα να σωριαστούν στο έδαφος και αποφασίσουν να προβλέψουν το γεγονός , που θα καταλήξουν;;


    “Θεωρίες «Περιορισμένης Αντίληψης»
    Το στερεότυπο του αντιληπτού κόσμου
    Γιώργος Κρητικός, Δρ. Φυσικός,


    (3) Ο «τρισδιάστατος» άνθρωπος
    Το «δισδιάστατο» μυρμήγκι έφερε ως παράδειγμα τον περιορισμό του «μονοδιάστατου», προκειμένου να δεχθεί ότι, ίσως, υπάρχει και τρίτη διάσταση, η οποία απλώς δεν είναι αντιληπτή. Κατ’ αναλογία, ο «τρισδιάστατος» άνθρωπος μπορεί να επικαλεστεί τα δύο προηγούμενα παραδείγματα, προκειμένου να υποθέσει ότι στον κόσμο υπάρχουν τέσσερις και περισσότερες διαστάσεις. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα έλεγε ένα ανώτερο (τουλάχιστον) «τετραδιάστατο» ον, φέρνοντας ως παράδειγμα περιορισμένης αντίληψης τον άνθρωπο.
    Στη σύγχρονη Φυσική, εμφανίζονται πολλές ακατανόητες έννοιες, όπως τα κβάντα και η σχετικότητα του χωροχρόνου. Δεν είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις έννοιες αυτές, ούτε να τις ανάγουμε στη σφαίρα της αντίληψής μας. Αρκεί να τις δεχθούμε ως υπαρκτές, έστω και ακατανόητες από την ανθρώπινη νόηση, απορρίπτοντας το στερεότυπο του αντιληπτού κόσμου.”

    http://users.sch.gr/gkritikos/files/Limited_Perception_Theories.pdf

    Τα παραδείγματα με τα μυρμήγκια που εκθέτει ο καθηγητής στο πόνημα του είναι άκρως διδακτικά. Το μυρμήγκι του πρώτου παραδείγματος είναι δυνατόν ποτέ να κατανοήσει όσα το δεύτερο του εκθέτει;
    Πάντως εάν τον είχα μπροστά μου θα τον ρωτούσα , μια και είναι οπαδός του Δαρβίνου, εάν θεωρεί πως εξελισσόμαστε η συνεχώς κάνουμε έναν κύκλο τον οποίο δεν αντιλαμβανόμαστε όπως ακριβώς το μυρμήγκι.

    Υ.Γ.
    Καλή σαρακοστή.
    Καλό Δεκαπενταύγουστο.
    Καλές διακοπές σε όλους.
    Οσοι δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τόπο , μπορούν να αλλάξουν τρόπο και πάντα με απειροελάχιστο χρόνο η και πλήρης αποχή από το πιο εθιστικό κατασκεύασμα της κομμουνιστικής εποχής. Την ”ενημέρωση”!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή