«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

3 μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό IMC το Μαθηματικό της Αθήνας

Σχόλιο Λύκαστρου: Αυτή είναι η "Βαριά μας Βιομηχανία"... το μυαλό μας!!!



Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition)που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Οι φοιτητές που αποτελούν την ομάδα του τμήματος και που διακρίθηκαν είναι οι: Κυπριανός Ιάσωνας Προδρομίδης (χρυσό), Σωτήρης Αρμενιάκος (αργυρό) και Γιώργος Κοντογεωργίου (αργυρό).

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του I. Προδρομίδη που, αν και πρωτοετής φοιτητής, κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών. «Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς», σχολίασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Αυτές οι διακρίσεις είναι απόδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου των φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από το διδακτικό επιστημονικό προσωπικό του τμήματος», πρόσθεσε. Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και διοργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής, με τη συμμετοχή κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες. Συνολικά, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24η θέση.


zeys-elaynon


2 σχόλια:

  1. Το μοναδικο Ελληνικο μυαλο εν δρασει. Ενα μεγαλο ΕΥΓΕ στα τρια Ελληνοπουλα και στους αξιους γονεις στους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τα μαθηματικά είναι ειδικευμένος κλάδος όπου συνήθως αριστεύουν άτομα που δεν είναι τόσο έξυπνοι σε άλλους τομείς. Μάλιστα υπάρχει αρνητικός συσχετισμός, αυτοί που σκοράρουν στα μαθηματικά τείνουν να πατώνουν στο λεκτικό τομέα και αντιστρόφως, είναι διαφορετικά και ανταγωνιστικά μέρη του εγκεφάλου. Επίσης μερικοί άνθρωποι είναι έξυπνοι σε όλους τους τομείς. Μερικοί σε λίγους. Μερικοί σε κανέναν. Τέλος ακόμα και αυτοί που είναι έξυπνοι σε όλους τους τομείς δεν καταφέρνουν τίποτα στη ζωή αν δεν μπορούν αν μπουν στα παπούτσια των άλλων ανθρώπων, των λιγότερο έξυπνων. Πχ αν δεν μπορούν να καταλάβουν και να προβλέψουν τα συναισθήματα των άλλων ή τα κίνητρά τους. Λένε μερικοί ότι ο Κασιδιάρης έπρεπε να γίνει αρχηγός της ΧΑ. Όσο καλά και να τα καταφέρνει στο λεκτικό τομέα σαν εκπρόσωπος τύπου, το να διαλέξεις ανθρώπους για ομάδα και να τους δώσεις ρόλους και να να εντοπίσεις τυχόν ρουφιάνους και πρακτόρια και να προβλέψεις τις κινήσεις τους είναι άλλος τομέας και μπορεί ο Κασιδιάρης να μην το 'χει.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή