«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 'ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ'...



Η συζήτηση έγινε στα σχόλια της ανάρτησης "Μαχόμενος Ορθόδοξος Έλληνας : «Καζάν καζάν » ή «Ή τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς»"



Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει εντολή να ανοίξουν πυρ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όσο σοβαρή πρόκληση κι αν κάνουν σε βάρος μας οι Τούρκοι, αν πρώτα δεν λάβει σχετική εντολή από τους Αμερικανούς – και οι Αμερικανοί βεβαίως δεν έχουν καμία όρεξη να ανοίξουν πληγές στην ευαίσθητη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν πολλά,λίγο χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο θέλουν ΙΡΑΝ εξαγορά ΠΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ με 50 δισ με αντάλλαγμα την ΑΟΖ της ΓΑΖΑΣ και θα ικανοποιήσουν το ΙΣΡΑΗΛ με πιθανή ίδρυση ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ κράτους.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ είτε θα αποδεχθεί το ΑΙΓΑΙΟ και θα γυρίσει στις ΗΠΑ ΕΙΤΕ θα αποτελέσει το ΝΕΟ ΙΡΑΝ και μάλιστα πριν καταστούν οι S400 επιχειρησιακοί.
Άρα αν αύριο εμφανιστεί το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο, τι ακριβώς θα κληθούν να υπερασπιστούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις;
Μία ΑΟΖ που δεν έχει ανακηρυχθεί ή μία υφαλοκρηπίδα που παραδεχόμαστε κι εμείς οι ίδιοι ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους Τούρκους;
Μετά την ΠΑΦΟ οι Τούρκοι ΄΄τρυπάνε΄΄σε ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ εντός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ και ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ εντός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ . και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
(ΣΤΕΙΚΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ)
Οι Τούρκοι τα έχουν καταλάβει όλα αυτά και προκαλούν εκ του ασφαλούς, όντες βέβαιοι ότι δεν θα τους αντιταχθεί κανείς.
Μην περιμένετε εισβολή των Τούρκων σε κατοικημένο ελληνικό έδαφος. Δεν είναι ηλίθιοι να προκαλέσουν τον ελληνικό λαό με τόσο ξεκάθαρο τρόπο που να τον καταλαβαίνει μέχρι κι ένας αγράμματος.
Φυσικά και δεν θα ρισκάρουν να εξαγριώσουν τους απλούς Έλληνες διότι ξέρουν ότι αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ κι εκεί που πάνε για μαλλί θα βγουν κουρεμένοι.
Το παιγνίδι τους οι Τούρκοι το κάνουν αποκλειστικά με την ελληνική κυβέρνηση και δεν θέλουν να μπλέξουν με τον ελληνικό λαό (όπως ακριβώς οι Σκοπιανοί έλυσαν το πρόβλημά τους με τον κ Τσίπρα και τον κ Κοτζιά και όχι βέβαια με τον ελληνικό λαό ο οποίος δεν θα δεχόταν ποτέ να το επικυρώσει .
Γι’ αυτό και οι Τούρκοι φροντίζουν ώστε οι εκάστοτε προκλήσεις τους να είναι τόσο πολύπλοκες και δυσνόητες από νομική άποψη, και να γίνονται σε χώρο τόσο μακριά από τα μάτια των απλών πολιτών ώστε να υποχωρούν μονίμως άφοβα οι ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις χωρίς οι αντίστοιχοι λαοί να νοιάζονται ιδιαίτερα, να ανησυχούν ή να κατεβαίνουν στους δρόμους απαιτώντας δυναμική αντίδραση.
Απώτερος σκοπός των Τούρκων (προς το παρόν) δεν είναι να καταλάβουν ελληνικό έδαφος αλλά να ληστέψουν κυριολεκτικά Ελλάδα και Κύπρο.
Ή θα υπερασπιστούμε με τα όπλα τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου δίνοντας συντριπτικό στρατιωτικό μάθημα στους Τούρκους που θα τους κάνει να λουφάξουν για 20 χρόνια τουλάχιστον, ή θα υποστούμε ντροπιαστική ήττα σε σύντομο θερμό επεισόδιο όπου δεν θα ρίξουμε ούτε τουφεκιά αλλά θα καθίσουμε απλώς να «τις φάμε» και θα συρθούμε μετά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου οι Τούρκοι θα πάρουν «και με τον νόμο» σχεδόν όλα όσα ζητάνε έχοντας και τη δική μας υπογραφή στον διεθνή εξευτελισμό μας.
Από όσα έχω δει μέχρι τώρα οδεύουμε ολοταχώς για το ντροπιαστικό δεύτερο σενάριο, και η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία ψάχνει απλώς να βρει εύσχημο τρόπο να μας σερβίρει τη νέα εθνική μας ήττα με Κυβέρνηση της ΝΔ και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον κ Κυρ Μητσοτάκη.
Δυστυχώς όμως κανείς δεν έχει διατυπώσει αίτημα για τη διδασκαλία της στρατηγικής στα σχολεία μας.
Όχι μόνο η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά δυστυχώς και εκείνη των πολιτικών και των στρατιωτικών έχουν μαύρα μεσάνυχτα περί στρατηγικής, και η άγνοια αυτή πολλές φορές μπορεί να αποβεί ολέθρια.
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
  • Απάντηση

    Εικόνα προφίλ

    Το σχολιάζουμε πολύ καιρό τώρα πως τις κινήσεις του Ισραήλ πρέπει να βλέπουμε όπως πολύ σωστά λέει και ο Μ.Μόρφου Νεόφυτος !
    Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ απο τον Τράμπ πρίν ενα χρόνο μας έβαλε στα τελευταία χρόνια της Αποκάλυψης (σημεία των καιρών) ! Η Τουρκία του Ερντογάν τώρα στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Ισραήλ (για ανεξάρτητο κουρδικό κράτος και επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν ), η Αμερική δεν θέλει να χάσει την Τουρκία και επομένως η λύση είναι να βγεί απο τη μέση ο Ερτογαν ..κι ετσι θα γίνει !
    αυτοί όμως που θα αναλάβουν μετα απ αυτόν θα επιτεθούν στην Ελλάδα (2-3 νησιά) και στην Κύπρο ,μετά απο συμφωνία και με ανταλλάγματα των Αμερικανοεβραίων με την Τουρκία και την "ακυβέρνητη Ελλάδα του Yes man " ..αλλά στη συνέχεια οι Ρώσοι επειδη θα τους πουλήσουν οι Τούρκοι και θα κλείσουν παράλληλα τα στενά για να μη μπορούν να τα περνάνε οι Ρώσοι για να μπορέσει ετσι το Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν , θα καταστρέψουν οριστικά την Τουρκία μεσα σε μια εβδομάδα ! Οι Τουρκοι και το Ισραήλ κάνουν τις πρόβες τους, είναι έτοιμοι και περιμένουν την ευκαιρία ! Η επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν ,παράλληλα με τα δικά μας Ελληνοτουρκικά ,θα είναι η επίσημη αρχή του ΓΠΠ και θα χαλάσει τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών !
    Αλλά , ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ! τα πετρέλαια μας είναι το "δόλωμα " για να μαζευτει "το ξένο χιλιάρμενο" στο Αιγαίο και να γίνει το σχέδιο του Θεού ! λέει ο π.Παίσιος , «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί ο ΓΠΠ” !
    Ζούμε μέσα στα αποκαλυπτικά και προφητευμένα γεγονότα της επέμβασης του Θεού στον κόσμο για να καθαρίσει " η ήρα απο το σιτάρι " και για να ακολουθήσει μετά η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας και η διάδοση του Ευαγγελίου σ ολο τον κόσμο πρίν φτάσουμε στα 7,5 τελευταία χρόνια του Αντιχρίστου !
    Αυτό είναι το σχέδιο του Θεού ,είναι προφητευμένο απο πολλούς ...κι έτσι θα γίνει ! κι αυτό ΓΙΑΤΙ εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να "επιβάλλουμε στο Θεό " το δικό μας θέλημα αν δεν συμφωνεί ο Θεός !
    " Ἐὰν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες.. ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων... εἰς μάτην ὑμῖν ἐστι τὸ ὀρθρίζειν, ἐγείρεσθαι μετὰ τὸ καθῆσθαι..." Ψαλ. 126,1-2
    Εμείς απλά μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να προσευχόμαστε ,να πιστεύουμε ,να ελπίζουμε ... κι όλα θα πάνε καλά !
    «Ει ο Θεος μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών» !

    • Εικόνα προφίλ

      Θέλουν ομαλή μετάβαση απο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και σε καμμιά περίπτωση αναταραχή. Ο κ Τσίπρας φέρονταν ως προστατευόμενος των ΗΠΑ και φαίνεται περίεργο οι ΗΠΑ να άφησαν τον προστατευόμενο τους να χάσει τις ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο να προκυρήξει προωρες εθνικές .
      Άρα οι Αμερικάνοι εγκαταλείπουν τον Τσίπρα εφόσον αυτός αποδέχτηκε την ονομασία Μακεδονία στην συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζουν τον Μητσοτάκη ο οποίος θα μεταβιβάσει την οικονομία απο τα χέρια της Γερμανίας στις Αμερικανικές πολυεθνικές και όποιος ζήσει.
      Όσο για τα εθνικά θέματα , εννοείται ότι σειρά έχουν το Αιγαίο και η Θράκη.Ήδη η προεργασία έχει γίνει, το τουρκικό DEB βγήκε πρώτο στις ευρωεκλογές σε Κομοτηνή και Ξάνθη !!!!
      Οι κάτοικοι των ομόρων χωρών όπως η Βουλγαρία-Σκόπια-Αλβανία λένε -και πολύ σωστά- πως μπορεί η Ελλάδα να χτυπήθηκε απο την κρίση ωστόσο τόσο οι υποδομές της όσο και η οικονομία της ακόμα κυριαρχεί. Αυτό θα τελειώσει με την αποχώρηση των γερμανοτσολιάδων και την έλευση των αμερικανοτσολιάδων.
      Οι Αμερικάνοι θέλουν τα κοιτάσματα Ελλάδας και Κύπρου εκμεταλλεύσιμα εδώ και τώρα και δεν ενδιαφέρονται εάν οι (δήθεν) ιδιοκτήτες τους θα είναι οι Τούρκοι ή οι Έλληνες, όποιος προλάβει.
      Ο Ερντογάν καραδοκεί για σώσει το τομάρι του με μια έξοδο στα κοιτάσματα.
      Οι Γερμανοί θα σιωπήσουν για να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τις ελληνικές τράπεζες και τα ελλείμματα τους μέσα στο χάος του πολέμου .
      Βέβαια,όλα αυτά θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς με ή χωρίς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Η πορεία είναι αναπόφευκτη.
      Η ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΑΝ ASTROBANK
      ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΤΗ ΜΑΣ

  • Εικόνα προφίλ

    πολύ καλή ανάλυση ,αλλά οι προφητείες των γερόντων όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Παίσιος είναι ο καλύτερο; οδηγός ,απλά το πότε δεν ξέρουμε ,το γιατί ξέρουμε (αποστασία του λαού) και απλά να διαλέξουμε πλευρά άπιστος ή πιστός στον Θεό .Αυτά που γράφουμε και λέμε είναι για να ελκύσουμε ψυχές ,να δυναμώσουμε ψυχές και να σώσουμε την δική μας

    • Εικόνα προφίλ

      KANEIS DΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ >ΚΥΡΙΩΣ< ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ>Το δόλωμα θα είναι η θρησκεία. Καλές οι προφητείες, αλλά χρειάζεται προσοχή και σύνεση
      Η ερμηνεία των προφητειών γίνεται με πρόχειρο τρόπο, κατά το δοκούν και με μελλοντολογική χροιά και προσέγγιση η οποία δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά με καφεμαντεία.
      Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το μεγαλύτερο μέρος των δήθεν προφητειών αποτελεί προπαγάνδα της Ρωσίας η οποία απο το 2000 έχει εισχωρήσει με πολύ χρήμα στην Ελλάδα και έχει εξαγοράσει συνειδήσεις σε πολιτικούς και θρησκευτικούς κύκλους. Ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία το 2000 και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε την εκστρατεία αποχαύνωσης των Ελλήνων τους πράκτορες του που κηρύττουν ΄΄τη έλευση του ξανθού γένους'' . Ο μέσος Έλληνας σήμερα πιστεύει ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα, ότι θα καταλάβει δύο νησιά ,ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να πολεμήσει διότι θα έρθουν οι Ρώσοι να τιμωρήσουν την Τουρκία και ότι η Τουρκία θα διαμελισθεί με τους Κούρδους να ιδρύουν κράτος και τα 25 εματομμύρια Τούρκων να γίνονται χριστιανοί.
      Η Ρωσία μεσω αυτής της προπαγάνδας -απάτης θέλει να προετοιμάσει την Ελλάδα να αποδεχτεί την απώλεια εδαφών αλλά και το εκχριστιανισμό ικανού μέρους του τουρκικού πληθυσμού των δυτικών επαρχιών ,πληθυσμός ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως ΄΄δούρειος ίππος΄΄ για την απόσχιση της δυτικής Θράκης και ανατολικής Μακεδονίας και την ίδρυση ενός νέου κράτους που θα εντείνεται απο την ανατολική Μακεδονία έως την Κωνσταντινούπολη, κράτος το οποίο θα ελέγχεται απόλυτα απο την ΄΄διεθνή κοινότητα ΄΄΄και την Ρωσία. Τα σχέδια αυτά έχουν καταστρωθεί εδώ και δεκαετίες.

3 σχόλια:

  1. Συζητησούλα με πλανεμένους θες να πεις. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ όσο έχετε καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ιστορία θα δείξει ποιοι είναι οι πλανεμένοι.

      Διαγραφή
  2. Ο τελευταίος είναι ο Greek Spirit του Hellenic Sunrise2 και θέλει να μας πει ότι δεκάδες μαρτυρίες από τον Όσιο Παΐσιο είναι ...προιόν ρωσικής χρηματοδότησης. Παραποιεί σκόπιμα αυτά που είπε ο Άγιος και δεν βλέπω να πηγαίνει καλά γιατί ο Άγιος δεν παίζει και θα το καταλάβει κι αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή