«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΜΕ ΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ…ΤΡΥΠΑΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!

ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ!


 

Η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Γεωτρύπανο όμως δεν διαθέτει. Ούτε ειδικούς επιστήμονες και τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις. Οπότε τι κάνει;

Απευθύνεται στην Ελλάδα για βοήθεια. Και βέβαια, την βρίσκει. Στο όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου! 


Τι κάνει η εκλεκτή του Τσίπρα; Πουλάει στην Turkish Petroleum -κυριολεκτικά τσάμπα (μόλις στο ¼ της αξίας του)- το ένα από τα δύο πλωτά γεωτρύπανα που βρίσκεται στη ιδιοκτησία της (το «Deep Sea Metro II») και το μεταφέρει στην Νικομήδεια. 

Εκεί ο Ερντογάν του αλλάζει όνομα και το ονομάζει «Fatih» (πορθητής).

Πρόκειται ακριβώς για εκείνο το πλωτό γεωτρύπανο, με το οποίο οι Τούρκοι πραγματοποιούν σήμερα τις γνωστές παράνομες επιχειρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Κι επειδή είπαμε, οι Τούρκοι δεν διαθέτουν ούτε ειδικούς επιστήμονες, ούτε τεχνογνωσία για θαλάσσιες γεωτρήσεις, και χωρίς αυτά το «Fatih» τους είναι ουσιαστικά άχρηστο, τι κάνουν; 

Απευθύνονται στην νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία «Odfjell», με την οποία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διατηρεί πολυετή συνεργασία. 

Κι εκεί που καμία άλλη εταιρία ή κράτος δεν δέχτηκαν να παίξουν τα γεωπολιτικά παιχνιδάκια του Ερντογάν, ξαφνικά έσπευσαν οι Νορβηγοί συνεργάτες του Αγγελόπουλου να διαθέσουν στον «Σουλτάνο» ΚΑΙ το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.
Όχι, όχι! Δεν είναι προδότες οι Αγγελοπουλαίοι. 

Απλά, είναι αυτό που λέμε πάντα, ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Πώς το είχε πει τότε ο Άρης;

«Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δεν νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. 

Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. 

Ποιος λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που “ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;”

Γ. Ιεροδιάκονος

oimos-athina

4 σχόλια:

  1. Κι έχουν μετά το θράσος να περνιούνται για "κάποιοι"και να θέλουν κιόλας να αυτοπροβάλονται σε μεγάλες εκδηλώσεις(Ολυμπιακοί) ΠΟΙΟΙ;! Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!! Που προδίδουν ποιόν και τί ; ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ !!! Μόνο και μόνο για τον έρωτα που έχουν με τα βρωμοχρήματα την απληστεία και τον εγωϊσμό που τους διακατέχουν σαν πυρετός ! Λές και θα τα πάρουν μαζί τους ! Γιαυτό κι έχει ειπωθεί απο τον Χριστό : "Πιό εύκολο είναι να περάσει ένα καραβόσκηνο απο την τρύπα μιας βελόνας , παρά ένας πλούσιος να πάει στον παράδεισο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η πατρίδα τους είναι εκεί που είναι τα λεφτά τους"- Απο την Ρωσική ταινία Αλέξανδρος Νεφσκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι ως γνωστον το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα, οι εργατες εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος Άρης ; ο Βελουχιώτης ; και εάν είναι αυτός ,αυτός τι υπηρετούσε ; πίσω από την κουρτίνα είναι πάντα οι χάζαρο μαφιόζοι και τα δράκο ερπετά.Οσο για τους Αγγελόπουλους και Γιάννα ,εκεί υπηρετούν και αυτοί ,δεν εκπλήσσονται.Απλα επιβεβαιώνεται ,αυτό που έμαθα ,όλοι θα φανερωθούν εδώ και θα λάβουν τα δέοντα και τα πρέποντα.Δεν λυπάμαι.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή