«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

"Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ΄ άμεινον"

γράφει η ΜΝΚ



"ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ,ΤΑΧ' ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΕΤ' ΑΜΕΙΝΟΝ"
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ....ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Oι  εχθροί μας προσπαθούν να μας συντρίψουν τελειωτικά, αυτή τη φορά. Γι' αυτό, εδώ και δεκαετίες, δεχόμαστε μεθοδευμένα ντου από παντού, σε όλα τα επίπεδα. Όμως εμείς πρέπει να επιβιώσουμε, όπως επιβιώσαμε εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Οι πρόγονοί μας, που πέρασαν τραγικές δυσχέρειες και άντεξαν, ώστε να υπάρχουμε ακόμα εμείς σήμερα σαν Έλληνες, δεν ήσαν τίποτε υπερφυή όντα, αλλά άνθρωποι σαν κι εμάς, που έσφιξαν τα δόντια κι άντεξαν.

Μην επιτρέπετε στις μοιρολογίστρες, που μας κάνουν το μνημόσυνο σαν νά'χουμε ήδη πεθάνει, να σας ρίχνουν το ηθικό. Αυτό επιδιώκουν, γι' αυτό πληρώνονται με τα αργύρια της προδοσίας. Το γένος των Ελλήνων για να υπάρχει, δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ή μη του κράτους, την δημόσια περιουσία, τις δομές και τις υποδομές, τις τράπεζες και τα δημόσια ταμεία... Εμείς τα φτιάξαμε όλα αυτά και θα τα ξαναφτιάξουμε, όπως και όταν μας γουστάρει. Τόσο μάγκες είμαστε. Ναι.

Όλα μπορεί να μας τα πάρουν, και την φωτιά απ' το τζάκι που έλεγε ο Πατροκοσμάς, αλλά όσο έχουμε τις ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΡΘΕΣ, τίποτα δεν έκαναν, μιά τρύπα στο νερό. Η Ελλάδα είναι μέσα μας. Όσο οι Έλληνες ΖΟΥΝ και την κουβαλάνε στην ψυχή τους, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ και εκ της τέφρας της αναγεννάται. Όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 Η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης, που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, είναι να αντέξουμε και να βοηθήσουμε και τους γύρω μας να αντέξουν.  ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ!

Αφιερώνω με όλη μου την αγάπη, στους σεσημασμένους συνδαιτυμόνες της σελίδας, αλλά και σε όλους τους συνέλληνες όπου γης, δυο στίχους των Κατσιμιχαίων:

"Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ,
και γιά το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω.
Θα περιμένω άλλες μέρες."





10 σχόλια:

  1. Μράβο αγαπητή μας MNK!!Αναστάσιμο μήνυμα,εν μέσω Πάσχα του καλοκαιριού!!ανάγκη είχαμε μερικοί από λίγη ανάταση...να είσαι καλά!μάς λείπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική θέση και στάση αμιγώς ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Πολύ χαίρομαι που σε διαβάζω πάλι μετά από τόσο καιρό. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    "Ούλε τε καί μάλα χαίρε , θεοί δέ τοι όλβια δοίεν !!!"
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αει να γειά σου, καλή ΜΑΣ.
    Κι εγώ, λέω:
    "Εχθρός μου είναι όποιος προσπαθεί να μου ρίξει το ηθικό"
    αρκετά με τον κάθε παπάροβιτς
    Να είσαι πάντα καλά ΜΝΚ
    Παράκλησις:Μπορείς να εμφανίζεσαι ποιό συχνά;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά.
    Συγχαρητήρια για το άρθρο!
    Αυτά ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ!
    Και πάλι ΕΥΓΕ!

    Εάν μου επιτρέπετε ...
    για να μην νομίζουν ότι δεν ...ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ

    Με τις καινοτομίες τι γίνεται;

    "Τα Εγκώμια και ο Επιτάφιος της Παναγίας – Ενα καινοφανές έθιμο της «φολκλορικής» Ορθοδοξίας"

    https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ta-egkomia-kai-o-epitafios-tis-panagias-ena-kainofanes-ethimo-tis-folklorikis-orthodoxias/

    Το γνωρίζετε πως το έθιμο του Επιταφίου , για την Υπεραγία μας Θεοτόκο , έχει απαγορευθεί με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου από το 1865 με το σκεπτικό πως δεν είναι δυνατόν να εξισώνουμε Το Θεό μας με Την Μητέρα Του;
    Την Οποία ναι μεν αγαπούμε και τιμούμε δεόντως αλλά ΟΧΙ και εξίσωση, την οποία και Η Ιδια η Υπεραγία μας Θεοτόκος , θα την θεωρούσε ως μεγίστη ασέβεια και αμαρτία.
    Το έθιμο αυτό είναι Ιεροσολυμίτικο;
    Μήπως η καινοφανής αυτή εξίσωση πηγάζει από τους παπικούς και από την ΜΗΤΡΙΑΡΧΕΙΑ που προωθεί η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ;

    Υ.Γ.
    Το Κύριοι και Κυρίες το έχουμε ξεχάσει όλοι μας. Δοκιμάστε να το πείτε να διαπιστώσετε ότι ούτε καν “σας βγαίνει ”!

    Κάτω η Πατριαρχεία λέει μια φεμινίστρια σε κάποια από τις ηλίθιες σειρές της κομμουνιστικής ελληνόφωνης προπαγάνδας; Εάν ήξερε ότι έτσι εύχεται την έλευση του αντιχρίστου δεν θα το ξαναξεστόμιζε. Εάν το ήξερε…
    Πόσοι από εμάς ξέρουμε τι μας γίνεται στις Ορθόδοξες(;;;;;;) εκκλησίες που ΠΑΜΕ;

    Υ.Γ.2
    Για να νικήσουμε δεν αρκεί να το θέλουμε, πρέπει και να έχουμε τα κατάλληλα εφόδια. Το κυριότερο από αυτά είναι ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ!

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΔΕ,

      τί ψάχνεις να βρεις τώρα... Εδώ υπάρχουν ενορίες/εκκλησίες που έχουν μπει κάτω από τα φουστάνια "σύγχρονων μαινάδων" και κάνουν μέχρι και μαύρες μαγείες πίσω από τα σταυροκοπιάσματα. Τα μητριαρχικά κυκλώματα έχουν απλώσει πλοκάμια μέχρι και το δικαστικό σύστημα για να αρπάζουν παιδιά από τους πατεράδες και μετά να τούς απομυζούν-καταστρέφουν τούς πατεράδες αυτούς. Λογικό λοιπόν το να ταυτιστούν με τον νεοταξικό αντιπατριαρχικό-φεμινιστικό κορμό εκπούστευσης των πάντων.
      Σκληρή και σκοτεινή ιστορία, πτυχές της οποίας περιγράφονται εις βάθος και στον ιστότοπο ΠΑΣΥΑ, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα φίλιος με τον χριστιανισμό, μιας και η πλειοψηφία του χριστιανικού ιερατείου (και του ορθόδοξου) είναι ξεπουλημένη στη φιδοφωλιά.

      Διαγραφή
    2. Απίστευτα πράγματα.
      Πάντως ο μόνος τρόπος αντίδρασης που εγώ βλέπω , μέχρι στιγμής,
      είναι η ενημέρωση.
      Το θέμα είναι στο πώς θα φτάσει η πληροφορία και σε όλους
      όσους δεν επιθυμούν να την ψάξουν.

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
    3. Αυτό το κενό προσπαθούν να γεμίσουν κάποια μπλογκ όπως το παρόν.
      Αλλά όσο κάποιοι δεν επιθυμούν να μετανοήσουν, τα βλέπουν και τα παραβλέπουν τί γράφουμε εμείς εδώ, αλλά τους βολεύει να τα χαρακτηρίζουν συνωμοσιολογία και fake news, για να μην αλλάξουν ζωή. Έτσι τους εκπαιδεύουν άλλωστε.

      Διαγραφή
  5. Κυρίες μου... Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για την ψήφο εμπιστοσύνης. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

    Η αλήθεια είναι πως, τον τελευταίο καιρό, δεν έχω και πολλά να πω, εκτός απ' αυτό: "Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια. Δεν θα σας περάσει κουφάλες. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα σας έρθουμε από κει που δεν μας περιμένετε."
    Κι όταν πάει να με πάρει από κάτω, ...τραγουδάω... κατά προτίμησιν τον Εθνικό Ύμνο και άλλα ψυχοφελή άσματα. Ή απαγγέλω ποίηση. Ή διαβάζω ιστορία. Ή πάω μπροστά στην Υπέρμαχο Στρατηγό και της λέω τα παράπονά μου... Ξέρει αυτή... χεχε...

    Συν τοις άλλοις, έχω προβλήματα με το λειτουργικό, με τα οποία, δεν μου περισσεύει ούτε χρόνος ούτε χρήμα ούτε καν ενέργεια, για να ασχοληθώ. Ενίοτε δεν ανοίγει ούτε το μαίηλ, ή δεν ανταποκρίνεται το πληκτρολόγιο, ή δεν μου ανεβάζει τα σχόλια, ειδικά στο μπλογκσποτ. Χρειάζεται φορμάτ η μπακατέλα, κι εγώ είμαι σε φάση: -Είναι μακρυά η Αμερική; -Σκάσε και κολύμπα! και δεν προκάνω...

    Με το πνεύμα, είμαι πάντoτε κοντά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πατριωτικη η αναρτηση και σε ευχαριστουμε .
    Χρειαζεται ενημερωση. Βλεπω τον Κυριακο Βελοπουλο στην Βουλη στο u tube και ειμαι ενθουσιασμενος με τις ομιλιες του και τις χρησιμος προτασεις του! Αξιζει να κυβερνησει και θα σωσει την Ελλαδα! Δειτε τον στο u tube!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριάκος Βελόπουλος: "Δέν Είναι Προδότες Όσοι Έδωσαν Το Όνομα Μακεδονία"!

      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/02/blog-post_24.html

      Διαγραφή