«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

1949-2019. Τα στρατιωτικά νεκροταφεία στο Γράμμο και το Βίτσι χορτάριασαν...



Άκρα του Τάφου Σιωπή (κυριολεκτικά) 70 Χρόνια μετά τη θυσία και τη νίκη. Τα έθνη που τιμούν την Ιστορία τους,κρατούν ζωντανή τη μνήμη των ηρώων τους, όμως στον έρμο τόπο,η λήθη βασιλεύει. Τα στρατιωτικά νεκροταφεία στο Γράμμο και το Βίτσι χορτάριασαν...


Tόσες χιλιάδες νέοι,ο ανθός της Ελλάδος, έχασαν τη ζωή τους για να κρατήσουν την Ελλάδα λεύτερη κι ακέραια.Τους τυχερούς,τους βρήκαν εκεί που έπεσαν, ετάφησαν κι ο τάφος τους σημειώθηκε. Γιατί υπάρχουν και πολλοί που δεν βρέθηκαν (και κανείς δεν τους έψαξε ποτέ).


Οι αριστεροί ούτε να τα βλέπουν και οι "δεξιοί" κοιτάνε τους αριστερούς που δεν θέλουν να τα βλέπουν. Κάνεις λοιπόν δεν ρίχνει το βλέμμα του στους ήρωες αυτούς.



 πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ10 Σεπτεμβρίου, 2019 14:29

    Εδώ σχεδιάζανε να αλλάξουν την ονομασία των οχυρών της γραμμής Μεταξά, επί ΠΑ.ΣΟ.Κ,να τα ονομάσουν σε κάτι άλλο εκτός τού ονόματος τού"επάρατου" ηγέτη. Άς μήν ήταν αυτός καί βλέπαμε. Στο νεκροταφείο θα μείνουνε;
    Άν δεν ήταν αυτοί οι Έλληνες να πολεμήσουν την κόκκινη γάγγραινα, τώρα οι λιγοστοί Έλληνες πατριώτες θα σπάγανε πέτρες στά εδώ γκουλάγκ.
    Εικόνες της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας που ό λαός δεν νοιάζεται, ενώ οι πολιτικοί, δημοσιοκάφροι,στρατιωτικοί και λοιποί επαγγελματίες παχύδερμα, κοιτάνε μόνο το lifestyle,τα ακριβά ρολόγια και τα επώνυμα ρούχα.
    Έν'ολίγεις, "μαγκιά κλανιά και κώλο φινιστρίνι" και προσφορά στο έθνος και στον λαό, μηδέν. Το νά πληρώσουν κάνα μεροκάματο να ξεχορταριάσουν το μέρος τούς είναι δύσκολο, άσε που θα τ'ακούσουν καί από τους αριστερούς της τρύπιας κάλτσας που λυμαίνονται χρόνια τώρα τόν τόπο. Μήν τους πούνε και φασίστες. Θα γίνουν μετά ρόμπα στα δελτία ειδήσεων αφού στην ελίτ δεν πρέπει να τους πούνε,φασίστες ή εθνικιστές. Κάτσε μην ακούσεις Κώστα και καμμιά μ@λ@κία για τα οστά του Κολοκοτρώνη,να τα κάνουν δώρο στους βρωμομογγόλους το 2021 (κάτι που σχεδιάζανε κάποτε κάτι "φωστήρες" του ΠΑ.ΚΟ.Κ)και τραβάμε τις κ@λότριχές μας,γιατί εδώ στην ψωροκώσταινα των υπέρlarge φωστήρων, όλα να τα περιμένει κανείς.
    Αλήθεια, τα οστά του Νικήτα Σταματελόπουλου, ανακάλυψαν πού βρίσκονται,ή γίναν και αυτά άφαντα σαν τα μετάλλια ΘΡΥΛΛΟΣ,της ένδοξης φρουράς του Μεσολογγίου;
    Πάλι καλά που οι ήρωες στρατιώτες δεν βλέπουν την κατάντια μας,να μας μουτζώνουν με χέρια και με πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή