«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Τελείωσε η σύσκεψη στο Μαξίμου: Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την δραματική κατάσταση με τις ροές αλλοδαπών.. ΕΙΝΑΙ ΜΈΤΡΑ «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ»!!



Εληξε η ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα που αφορούν τις προσφυγικές/ μεταναστευτικές ροές καθώς η κατάσταση είναι δραματική τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στον Εβρο.
Δυστυχώς, πουθενά δεν γίνεται λόγος για λήψη μέτρων αποτροπής παρά για διαχείριση της δραματικής κατάστασης η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αύξηση των ροών αλλοδαπών προς τα νησιά μας.

Ετσι, στη σύσκεψη, σε συνέχεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 31 Αυγούστου 2019, αποφασίστηκε:
  1. Να συνεχιστούν τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών
  2. Να ενισχυθούν οι δυνάμεις του λιμενικού σε σκάφη και προσωπικό στο Ανατολικό Αιγαίο
  3. Να αυξηθεί η εμπλοκή των εταίρων μας (Frontex – ΝΑΤΟ)
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν.Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης, Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ.Πλακιωτάκης, Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Κουμουτσάκος και οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας Α. Στεφανής και Παρα τω Πρωθυπουργώ Στ.Πέτσας και Α.Σκέρτσος.

Αύξηση της εισόδου αλλοδαπών στο Αιγαίο

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη Δευτέρα, οι ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αυξήθηκαν σημαντικά, με περισσότερες από 2.000 αφίξεις, γεγονός που ανησυχεί την ελληνική κυβέρνηση.

Αύξηση της τάξης του 9% κατέγραψε ο αριθμός των αφίξεων αλλοδαπώνστην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον Ιούλιο «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου» όπως γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Frontex.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης, ο συνολικός αριθμός αλλοδαπών με προορισμό την ΕΕ τον Αύγουστο ανήλθε στους 12.900, εκ των οποίων οι 9.300 πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (δηλαδή 3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα).

ΓΕΕΘΑ: 12.769 υπεράριθμοι στις δομές των νησιών

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 διαμένουν σε 32 δομές διαχείρισης ΕΔ, 40.662 αλλοδαπούς, με δυνατότητα φιλοξενίας 27.893 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους αλλοδαπούς σύμφωνα με την κατανομή που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 19 Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 25.180 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 146 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους πρόσφυγες/μετανάστες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ

Zeit: Περισσότεροι αλλοδαποί στην Ελλάδα από το 2018

Η Zeit Online αναφέρεται αναλυτικά στα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τις αφίξειςαλλοδαπών στην Ελλάδα το 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
«Από την αρχή της χρονιάς» σημειώνει η Zeit Online, «έφτασαν σχεδόν 50% περισσότεροι αλλοδαποί από ό,τι πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου έφτασαν 32.767 αλλοδαποί. Πέρσι την ίδια περίοδο ο αριθμός αυτός ανερχόταν στις 22.261.


Στην Ιταλία με 6.570 αφίξεις έφτασαν κατά τρεις φορές λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με πέρυσι. Στην Ισπανία έφτασαν εμφανώς περισσότεροι, δηλαδή 17.000 άνθρωποι, οι οποίοι βέβαια ήταν οι μισοί σε σχέση με το 2018».


pronews.gr

8 σχόλια:

  1. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ν.Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης, Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ.Πλακιωτάκης, Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Κουμουτσάκος και οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας Α. Στεφανής και Παρα τω Πρωθυπουργώ Στ.Πέτσας και Α.Σκέρτσος.

    ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ παιδιά πάρα πολύ χαίρομαι και περιμένω να ακούσω ότι θα τους δεξιωθεί η κυρία Ντόρα στο σαλέ στο Καρπενήσι με γιουβέτσι και κρητικές λιχουδιές τόσα σπίτια έχουν οι πολιτικοί και οι εφοπλιστές βιομήχανοι και άλλοι πλούσιοι, να πάρουν λίγες οικογένειες να τις φιλοξενήσουν θα δώσουν το καλό παράδειγμα αφού τόσο πολύ νοιάζονται για το καλό μας κι αυτοί οι καημενοι πρόσφυγες θα το ανταποδώσουν θα τους κλαδεύουν δωρεάν και τα δέντρα στους κήπους άλλωστε δεν θα εργαστούν όλοι στις οικονομικές ζώνες ούτε θα είναι όλοι στρατός μισθοφορικός εναντίον μας, κάποιοι θα χρησιμέψουν ως κηπουροί μάγειροι κλπ ξέρετε τί ωραία κουζίνα έχει το ισλάμ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το φθινοπωρο δεν θα περασει αναιμακτα για την ελλαδα.Να το θυμασται αυτο.
    Πολυ φοβαμαι οτι θα εχουμε συντομα
    εξεγερση των λαθροπιθηκων εντος των πολεων της αττικης.
    Ερχεται η ωρα, του : Ο σωζων εαυτον σωθειτω...και οι αλλοι γαμ...τω..!!!

    Τα τζιχαντια-και οχι μονο-θα αρχισουν τις λεηλασιες,το πλιατσικο,και τις παντος ειδους καταστροφες...
    Εχω μια πληροφορια που λεει οτι η επικοινωνια θα γινετε μονο οσοι εχουν
    φορητο cb η επαγγελματικο πομποδεκτη
    και επισης αυτα που θα συμβουν στην ελλαδα θα ειναι κατα πολυ χειροτερα απο αυτα που εγιναν επι κατοχης το 1940-41...!!!
    Τραπεζες,super-market,μαγαζια, οργανισμοι,υπηρεσιες,θα κλεισουν για αρκετο διαστημα ενω θα απολυθουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι επ'αοριστου χρονου.Τελος θα υπαρξει κινητοποιησει του στρατου για να επιβαλει την ταξη και να δωσει συσσιτια στον λαο μεχρι να ομαλοποιηθει η κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε μας δουλεύουν ψιλό γαζί !ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ !ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΈΝΑ !ποια φροντεξ ;ποιο ΝΑΤΟ ;τι σκάφη και κοφίνια μας τσαμπουνανε ;στραβοί είμαστε ;δεν βλέπουμε ότι το λιμενικό είναι άχρηστο ,εκτός μάχης.Το έβγαλαν εκτός μάχης.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ,ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΣΥΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ,ΠΡΟΚΑΤ ΣΠΙΤΙΑ ,ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΤΡΟΦΗ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ....ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ..200ευρω μισθό.Αυτοι είναι όλοι κοπριτες και οι κουνελες θα γεννοβολουν για τα 2.000 επίδομα γεννήσεως που είπαν θα δίνουν.Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ,ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΕΦΘΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ !ΧΩΝΕΦΤΕ ΤΟ , Ή ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΑΣ ,ΤΟ ΛΑΙΜΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΙΝΟ ΣΩΒΡΑΚΑΚΙ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΑΘΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΡΕΕΕΕ !ΣΕ ΕΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΡΕ !ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΜΩΝΕΣΤΕ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ!ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΩΝ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΩΝ ,ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΔΉΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΑΡΚΙΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ .ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ......ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ !ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. > Ι. Κοραντής πρώην Διοικητής ΕΥΠ: Αγοράσαμε σύστημα να βλέπουμε τα σύνορα αλλά…

    > https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=GCrFExMQ3ag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έτσι χάσαμε και τους στρατό χωροφύλακες που έκαναν έφοδο μέσα στα σύνορα μας.Σωστους προδότες εκλεγούν οι ηλίθιοι.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  6. αρχιζω να πιστεβω οτι πραγματι προκιτε ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ για την αλιωση των πληθυσμων κε κυριως της χριαστιανικης εβρωπης. μεσα στο κολπο ινε η παγκοσμια εγκληματικη ΑΛΙΤ (ιτε με ΕΛ, ιτε με ΑΛ, το ιδιο ινε), ο ΠΑΠΑΣ (νομιζη οτι οι μουσουλμανοι θα γινουν καθολικοι), οι βιομηχανοι (τωρα που ακριβηναν οι ΑΛβανοι, φερτε φτηνους πακιστανους) κε ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΠΕΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. πραγματι, οπως λεη κε ο μεγας δασκαλος ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΒΡΗΣ, η ελαδα αργοπεθενη κε δεν την σωζη τιποτα. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ, κε τα 95 στα 100 ινε αρσενικα παναθεμα τους. επιτηδες γινοντε οι πολεμοι εκη κατω, ωστε να στιλουν σε ελαδα κε εβρωπη ολα τα μουσουλμανικα αποβρασματα. ΕΝΑΣ ΣΑΛΒΙΝΙ χριαζετε, αλα που να βρεθη?? ο στρατηγος φραγκος κολωνη κε δεν εχη χρηματα. ο κολοκοτρωνης αν εβαζε πρωτα τα χρηματα, ακομα με τα σαρικια θα ημασταν. Η ΜΟΝΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΛΠΙΔΑ ΙΝΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΛΕΠΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ, διοτι η αρχιλεσβια αρωστη εβρεα ΜΕΡΚΕΛ (αναθεμα τους γονεις που την γενησαν κε το εμα της) εχη τιναξη την εβρωπη στον αερα. // αγαπητε ΚΩΣΤΑ, μακαρι να μας εσωναν οι γραματικοι κε ορθογραφικοι κωδικες των αρχεων εληνων. επιδη ομως ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ, δεν βλεπω προκοπη // αν ινε ετσι, να παρουνε πενηντα μονιμαδες του στρατου να τους μαθουν αρχεα εληνικα ωστε να κερδισουμε τον πολεμο με τους μυστικους κωδικες. ΦΙΛΕ ΜΟΥ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΝΕ ΕΔΩ, θα γεμιση ο τοπος μουσουλμανους κε αλαχ ουαγκμπαρ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΟΙ ΕΛΗΝΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ, ΟΥΤΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΩΤΗΡΑ κε οπιος φεβγη γλυτωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυγε λοιπον να "γλυτωσουμε" και εμεις και εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή