«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΥΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.. [ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!]



Τζουμχουριέτ: Η Τουρκία αποσύρει τα γεωτρύπανά της μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ

 

Αποκαλυπτικό το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», σχετικά με την πορεία των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο και την προσωρινή (;) αποχώρηση των γεωτρύπανων Πορθητή και Γιαβούζ από τα ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και καιρό «φωνάζει» ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν κάνει τίποτα στην ανατ. Μεσόγειο, παρά το τεράστιο κόστος που ξοδεύει για τις γεωτρήσεις. Με αφορμή αυτή την αμφισβήτηση από την πλευρά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, σήμερα η εφημερίδα, που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αποκαλύπτει ότι ένα άτυπο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προς την Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της, είναι ο λόγος που έχει αναγκάσει την Άγκυρα να αποσύρει και καθηλώσει τα πλοία της στο λιμάνι της Μερσίνας με τη δικαιολογία του… ανεφοδιασμού.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Μπαλμπάι, που υπογράφει το σημερινό ρεπορτάζ, έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές για δημοσιεύματα της «Τζουμχουριέτ», ωστόσο εξακολουθεί να μέμφεται τον πρόεδρο Ερντογάν για την πολιτική του και δη στην ανατ. Μεσόγειο. Ο Μουσταφά Μπαλμπάι με σκωπτικό ύφος αναφέρεται στα οθωμανικά ονόματα που έχουν δοθεί στα ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα από την κυβέρνηση Ερντογάν, ονόματα βαριά σαν ιστορία, όπως λέει, που δεν έχουν καταφέρει ωστόσο να βγάλουν κανέναν… λαγό, πολλώ δε μάλλον φυσικό αέριο στην ανατ. Μεσόγειο.

«Τα ονόματα των πλοίων που επιχειρούν στην ανατ. Μεσόγειο για λογαριασμό της Τουρκίας το καθένα κι από ένα κεφάλαιο ιστορίας… Πορθητής, Γιαβούζ, Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν Πασά, Ορούτς Ρέις…Ωστόσο, οι έρευνες που γίνονται υποβρυχίως και δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα και είναι πολύ δαπανηρές».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το κόστος ενός ξένου γεωτρύπανου φτάνει το 1 εκατ. δολάρια καθημερινά, ενώ των τουρκικών, που διαθέτει πλέον η χώρα, κατεβαίνει αυτομάτως στις 300 χιλιάδες δολάρια ημερησίως το καθένα. Κι ο λόγος του τεράστιου οικονομικού μεγέθους των γεωτρήσεων είναι το υψηλό κόστος των μηχανικών και χημικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτές. Ένας άλλος παράγοντας επίσης για το υψηλό κόστος είναι το μονοπώλιο των προμηθευτών-εταιρειών. Τα κεντρικά γραφεία των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτουν συνεργάτες στη Βρετανία και τη Γαλλία.

Η κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) όσο επιχειρούσε στην αρχή στα ανοιχτά της Μεσογείου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με υλικό εξοπλισμό, όταν όμως άρχισε να πλησιάζει στην Κύπρο, η κατάσταση άλλαξε και έγινε πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ».

«Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία άρχισαν εμπάργκο κατά της Τουρκίας. Εδώ και 2 μήνες περίπου δεν προμηθεύουν την Τουρκία με τα απαραίτητα χημικά υλικά και παράγωγα. ‘Μα θα πληρώσουμε…’, τους λέμε. ‘Όχι’, απαντούν. Αν και οι εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα αυτά και αποτελούν μονοπώλιο, είναι ιδιωτικές. Αλλά μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, σταμάτησαν την πώληση. Και η απόφαση για το εμπάργκο αυτό εφαρμόζεται και από τις βρετανικές, γαλλικές και ιταλικές εταιρείες που συνεργάζονται με την αμερικανική. Όταν οι Τούρκοι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για την απόφαση, άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές. Μία από αυτές ήταν η Κίνα, που παράγει παρόμοια υλικά, αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας των ερευνών στη Μεσόγειο, δυστυχώς τα υλικά αυτά αποδείχθηκαν… κινέζικα. Ξανα-απευθύνθηκαν στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και παράλληλα προσπαθούν να βρουν μια προσωρινή λύση στη διεθνή αγορά, αλλά η κατάσταση αυτή εμποδίζει την πρόοδο των ερευνών.

Ειδικά για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στα τεμάχια Finike-1 (Πορθητής – δυτικά της Πάφου) και Karpaz-1 (Γιαβούζ – στον κόλπο της Καρπασίας) οι εταιρείες Schlumberger, Baker Hughes, Weatherford (ΗΠΑ), Geo-log (Ιταλία) ακύρωσαν τις συμφωνίες και δήλωσαν ότι δεν θα παρέχουν υπηρεσίες, μηχανικούς, εξοπλισμό και υλικά για αυτά τα πηγάδια γύρω από το νησί. Αν και οι ίδιες εταιρείες συνδράμουν με υλικό αντίστοιχες έρευνες στη θάλασσα του Μαρμαρά», αποκαλύπτει ο Μουσταφά Μπαλμπάι της «Τζουμχουριέτ», ο οποίος κάνει λόγο για ανάγκη πλέον επαναπροσδιορισμού της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» μετά από τις αρνητικές αυτές εξελίξεις για την Τουρκία.

Οι αμερικανικές Exxon, Noble, η βρετανική BG, η γαλλική Total, η ιταλική Eni, η νοτιο-κορεατική Kogas, η ισραηλινή Delek Drillinig Group, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, το Λίβανο, η Ελλάδα έχουν όλες υπογράψει συμφωνία με την Κύπρο και έχουν ιδρύσει το Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατ. Μεσογείου. Η Τουρκία με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο δεν υπάρχει πουθενά, καταγγέλλει ο αρθρογράφος της «Τζουμχουριέτ».

«Η Τουρκία έχει αργήσει πάρα πολύ και μετά από την ηπειρωτική χώρα έχει μείνει μόνη της και στη θάλασσα, όσο κι αν προσπαθεί να δηλώσει παρούσα. Αλλά ούτε και αυτό της το επιτρέπουν. Μετά από όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να σχεδιάσουμε μια σταθερή στρατηγική «Γαλάζιας Πατρίδας», καταλήγει.
Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής, επίσημες τουρκικές πηγές δεν έχουν σχολιάσει τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα.


sigmalive.com





Τεράστια ελληνική επιτυχία: Το ελβετικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά χιλιάδων ηλεκτροοπτικών της Theon Sensors!

 

Κάποτε θα αποτελούσε ανέκδοτο, αλλά τώρα είναι πραγματικότητα: Οι γερμανικές και οι ελβετικές ένοπλες δυνάμεις εφοδιάζονται πλέον με ελληνικό αμυντικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Από ποια εταιρεία; Από την ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ)! Το ελβετικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την προμήθεια, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην ελληνική εταιρεία που κατέβηκε στον διαγωνισμό με κύριο υποκατασκευαστή την SAFRAN VECTRONIX, 8.385 νέων δίκυαλων νυχτερινής όρασης τύπου NYX και την αναβάθμιση 5.700 υπαρχόντων οργάνων νυχτερινής όρασης, οικονομικού ύψους 187 εκ. ελβετικών φράγκων!

Την ίδια στιγμή η ΤΗΕΟΝ SENSORS ολοκλήρωσε τις παραδόσεις προς τον γερμανικό Στρατό, 906 δίκυαλων για τις ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας την περίφημη μονάδα KSK, και 1.700 δίκυαλων ΝΥΧ για τους οδηγούς του γερμανικού Στρατού!
Σε ότι αφορά την ελβετική προμήθεια από την συνολική αξία, τα 100 εκ. ελβετικά φράγκα αφορούν στα προϊόντα που θα κατασκευαστούν από την κοινοπραξία ΤΗΕΟΝ SENSORS και SAFRAN VECTRONIX και τα λοιπά σε λοιπούς μικρότερους προμηθευτές και υποκατασκευαστές!

Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας αναφέρεται στην παράδοση νέων οργάνων, και δη στην πιο πρόσφατη έκδοση του δίκυαλου νυχτερινής όρασης ΝΥΧ (από την αρχαία ελληνική λέξη «Νυξ», δηλαδή «Νύχτα»), που θεωρείται το bestseller night vision στην παγκόσμια αγορά συστημάτων της κατηγορίας.

Για το ελβετικό συμβόλαιο, το παρεχόμενο από τη ΤΗΕΟΝ σύστημα θα συναρμολογηθεί από τη VECTRONIX στην Ελβετία, όπως προβλέπει η ελβετική νομοθεσία περί αντισταθμιστικών για τον κύριο ξένο προμηθευτή (την ΤΗΕΟΝ SENSORS στην προκειμένη περίπτωση).
Το στάδιο της συναρμολόγησης στην Ελβετία θα γίνει από μηχανικούς τόσο της THEON SENSORS, όσο και της SAFRAN VECTRONIX, ενώ η ΤΗΕΟΝ θα παρέχει όλη την τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη για το τελικό στάδιο της συναρμολόγησης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ κ. Βασίλειος Σαββαΐδης: «H συμφωνία αυτή, που υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2018 αποτελεί σημαντική επιτυχία για μία ελληνική εταιρία να διεισδύσει στην ανταγωνιστική και απαιτητική αγoρά της Γερμανίας, όπου τα προϊόντα οφείλουν να είναι άκρως ανταγωνιστικά και να τηρούν προδιαγραφές αρίστης ποιότητας. Περαιτέρω, αναμένεται η τελική απόφαση της Αυστρίας για την παροχή δίκυαλων νυχτερινής όρασης στις ένοπλες δυνάμεις της».

Ο Διευ/νων Σύμβουλος της ΤΗΕΟΝ SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, τόνισε: «Με τις δράσεις μας στην Ελβετία και τη Γερμανία και την αναμενόμενη τελική απόφαση της Αυστρίας, τα δίκυαλα της THEON SENSORS θα αποτελούν τον πλέον standard εξοπλισμό νυχτερινής όρασης  για τις ένοπλες δυνάμεις των τριών γερμανόφωνων κρατών στην Ευρώπη. 
Η χρήση  ίδιου εξοπλισμού επιτρέπει την ευκολότερη συνεργασία μεταξύ των στρατών σε κοινές ασκήσεις και επιχειρήσεις, ενώ υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές προσπάθειες εναρμόνισης του αμυντικού εξοπλισμού.
Τα μονόκυαλα και δίκυαλα της ΤΗΕΟΝ θεωρούνται μεταξύ των δύο κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στην ποιότητα και τις επιδόσεις τους, και αναμετρώνται με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αλλά και αμερικάνικα προϊόντα, μάλιστα σε πολύ πιο ανταγωνιστική τιμή από ότι μπορεί να επιτύχει κανείς στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Επ’ αυτού μάλιστα, σύντομα η εταιρεία θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις». 

Με αυτές τις εξαγωγικές επιτυχίες η THEON SENSORS είναι πλέον ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτροοπτικών συστημάτων της Ευρώπης και όταν ολοκληρωθεί η εναπομείνασα τυπική διαδικασία επιλογής και ανακοινωθούν οι πωλήσεις σε δύο ακόμα χώρες στις οποίες έχει προεπιλεγεί, θα καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την τεχνολογικά προηγμένη κατηγορία συστημάτων.

Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στο Κορωπί, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από τρεις θυγατρικές, στη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σιγκαπούρη, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και την Άπω Ανατολή.
H TheonSensors είναι μέρος του ομίλου EFA Group.





πηγή: pronews.gr

το είδαμε στο Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως

6 σχόλια:

  1. Πως το λένε - δεν θυμάμαι καλά - μικρή μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λές ! Δηλ. μικρό καλάθι πάρτε όσον αφορα τα περι απόσυρσης των Τουρκικών γεωτρύπανων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΤΗΕΟΝ SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ)"!

    Η ερμηνεία του ονόματος της εταιρείας περιλαμβάνεται στον διακριτικό της τίτλο η είναι επινόηση του δημοσιογράφου;
    Τι σημαίνει "Θεών αισθητήρες";
    Ποίος Ελληνας θα ανακάτευε Το Ονομα Του Τριαδικού θεού μας με αισθητήρες η με οτιδήποτε άλλο;
    Ποίο το μετοχολόγιο της εταιρείας;

    Απλά ερωτήματα , χωρίς να υπαινίσσομαι τίποτα , διότι δεν ξέρω τίποτα.
    Άλλη μια απορία της τελευταίας στιγμής.
    Ελληνικη εταιρεία είπατε;
    Και το ΠΑΜΕ πως και επιτρέπει στους ΕΛΛΗΝΕΣ εργοδότες να πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας;

    Υ.Γ.
    ΑΛΉΘΕΙΑ γιατί όλες οι Ελληνικές εταιρείες έχουν ξενικά ονόματα;

    ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι Θέων αισθητήρες και όχι Θεών αισθητήρες.
      Όπως και να είναι καμία σχέση το Θέων με τα Αγγλικά αρχικα t.h.e.on και καμία σχέση με Τον Τριαδικό Θεό μας , πλην του ονόματος του προέδρου.
      Ο γνωστός "πόντικας" που μόνο καλά λόγια έχει για την εταιρεία του "χριστιανού" λέει πως μας πουλάει φτηνότερα την πραμάτεια του από ότι την πουλάει στο εξωτερικό.

      http://www.topontiki.gr/article/249589/theon-sensors-symfonies-poy-dimioyrgoyn-aisthisi-stin-pagkosmia-agora-systimaton

      Τα δημοσιεύματα λένε ότι τα πουλάει σε εμάς στην διπλάσια τιμή.

      https://www.mononews.gr/big-story/news-oikonomia-pii-chtipoun-ton-kristian-chatzimina-ke-tis-dioptres-niktos-o-polemos-ke-stratigikes

      Το βήμα από την άλλη μας πάει πολύ πίσω...

      "Οι επιστολές και τα μέιλ που «καρφώνουν» τις υπόγειες ...


      https://www.tovima.gr › printed_post › oi-epistoles-kai-ta-meil-pou-karfon...


      13 Ιαν 2019 - ... Αδωνις Γεωργιάδης, του «Κρίστιαν Χατζημηνά» όπως αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη. ... Το 1997 η EFA έφτιαξε την Theon Sensors και όπως φαίνεται στην .... Καμμένος είπε αρχικά ότι κάποιες ρυθμίσεις της τροπολογίας ..."

      Τα δε ΝΕΑ ...πόλεμος!!!

      "Διόπτρες νυκτός που τις βλέπει η μέρα και γελά - ΤΑ ΝΕΑ


      https://www.tanea.gr › Πολιτική

      28 Ιουλ 2017 - ... της αμυντικής βιομηχανίας Κρίστιαν Χατζημηνά, την οριστική σύμβαση .... τις επενδύσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στην αρχική ..."

      Σε μία κομμουνιστική διεφθαρμένη χώρα , δύσκολο ... Χριστιανός ...να προκόψει!

      ΔΕΞΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ

      Διαγραφή
  3. Οικοδεσπότα!

    Εάν ο Ελληνικός Στρατός δεν διαθέτει τέτοια προικιά (που υποψιάζομαι πως δεν), τότε εσείς πού την είδατε την καλή είδηση με τις διόπτρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τσίμπησα από τον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου. Λες κι οι Έλληνες πολίτες κ επιστήμονες θα εισπράξουν τίποτα κέρδη ή "μπράβο". Θά 'λεγα τώρα τί θα εισπράξουμε .. αλλά θα με πουν Παλαιό. χαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός τέτοια προικιά. Πάρα πολλά μάλιστα. Στο Πεζικό, στα Τεθωρακισμένα, στο Πολεμικό Ναυτικό κι αλλού. Έλεος ρε Εργοδότη...
      Αμάν πια...

      Διαγραφή