«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Ή ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ;

γράφει η Άννα Παγκράτη ("ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ")

Σχόλιο Διόδοτου: Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.. και στο πνεύμα του ιστολογίου μας: Ότι δεν είναι επί του παρόντος τέτοια διλήμματα και ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες πατριώτες να ενωθούν ΤΩΡΑ, ανεξαιρέτως των ελληνοκεντρικών ή χριστιανικών τους πεποιθήσεων.  



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Ο ΔΡ ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ, ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΩ, ΤΙ ΠΗΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ ΔΕ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΚΑΙ ΟΧΙ! ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ «ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ», ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΕΙΔΙΚΟΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΝΑ ΡΙΞΩ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ! ΘΑ ΕΚΘΕΣΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ:


1) ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ;

2) Η ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

3) ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;

4) ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Ή ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ;

5) ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΑ;

6) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΘΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ; ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ;


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΟΤΙ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΟΥ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ…
ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ;
Ή ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ;


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:

1) ΕΠΕΙΔΗ «ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ», Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.

2) ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΓΗΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ: ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

3) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΝΕΣ, ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΩΣΤΕ, ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

4) ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΦΑΛΜΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΛΑΝΗ.  
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΔΥΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
Α) ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΕΙ ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΖΗΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΓΙΟΜΑΧΟΙ.
Β) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΓΙΟ.

5) ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ «ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ», ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΕΣ.

6) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ «ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ».
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΕΙΧΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ, ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΟΛΩΝ. ΖΗΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com
ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ



ΥΓ. 

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΤΙ ΤΟΣΟ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΥΙΔ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΘΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ.
http://e-theotokario.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΕΩΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ:
https://archive.patris.gr/articles/200177

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ή ΑΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!


triklopodia

13 σχόλια:

  1. Παντως η αναφορα στο αρθρο στο archive.patris για το ονομα του Ιησου ως Ιασων μπορει πιο απλα να αιτιολογηθει μεσω της λεξης Ιηση=Ιαση μια απλη αναζητηση στο google θα σας πεισει.
    Και καπου εκει ερχεται και η ευχη να μας πεισει ως εγκεφαλικη δονηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξ'ου και Ιωαννης= απο το Ιω =
      που σημαινει θεραπευω,ιασις παιζει κι'αυτο...

      Διαγραφή

  2. > Ὑπάρχει ἕνας τέτοιος πνευματικός νόμος.. '' ὁ Θεός βοηθᾶ ἐκείνους πού βοηθοῦν τούς ἄλλους ''

    Ο Αρχιμανδρίτης Κιρίλ (Παβλόφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο οποίος σε ανάπαυε μόνο που σε κοίταζε όπως είπε ένα πνευματικοπαίδι του, ο πνευματικός των πατριαρχών, υπέροχο πρόσωπο τόση γαλήνη

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ο Αγγελος Σακκέτος σε κάποιο βιβλίο του έγραφε ότι η επιγραφή στον σταυρό μπήκε σε τρεις γλώσσες γιατί ο Ιησούς Χριστός ήταν Ελλην στην καταγωγή, Ιουδαίος στο θρήσκευμα και Ρωμαίος πολίτης, και ότι στον τόπο της καταγωγής του υπήρχαν Ελληνες επίσης ότι διδάχτηκε την τέχνη απέναντι από την Τιβεριάδα όπου πήγαιναν οι τεχνίτες, κάπως έτσι, έχει πάρα πολλά χρόνια που το έχω διαβάσει πάντως πάτε στο τροπάριο ΄΄δος μοι τούτον τον ξένον΄΄ τον ξένον…Υπάρχει και επιστολή του ρωμαίου αυτοκράτορα που απαντούσε στον Πιλάτο από πού πήρε την εξουσία να καταδικάσει έναν άνθρωπο γιο της ωραιότερης γυναίκας της περιοχής ο οποίος όπως είχε πληροφορηθεί έκανε μόνο ευεργεσίες και θεραπείες, ιστορικά ο αυτοκράτορας του κοψε τον κ του Πιλάτου διότι προκειμένουν να γίνει ευάρεστος στους Ιουδαίους δεν υπάκουσε στα μεγάλα αφεντικά του, ηταν ανθρωπάρεσκος και χέστης γιατί οι Ιουδαίοι τον απείλησαν του είπαν αν δεν τον καταδικάσει δεν είναι φίλος του καίσαρα κι εδώ ακριβώς συνίσταται το έγκλημα του ότι ήταν μια σικέ δίκη και ήξερε ότι ο Κύριος ΗΤΑΝ ΑΘΩΟΣ, ο Θεός έστειλε ακόμα και την γυναίκα του να τον σταματήσει γιατί είχε δει όνειρο, καμιά δικαιολογία δεν είχε πια ο Πιλάτος ενώπιον του Θεού, οδήγησε στον πιο ατιμωτικό θάνατο τον Υιό του Θεού γιατί γούσταρε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη γι αυτό τα πήρε στο κρανίο ο άλλος στην Ρώμη, το ίδιο είχε κάνει κι ο Ηρώδης ενώ συμπαθούσε τον Τίμιο Πρόδρομο κι ας τον ήλεγχε ο Αγιος γιατί ο Ηρώδης είχε την γυναίκα του αδερφού του, τον αποκεφάλισε για να κάνει το χατίρι σε ένα μυξιάρικο πορνίδιο και για να μην τον χλευάσουν οι φίλοι του, ποιόοοοοννννν τον Πρόδρομο που κάθεται δίπλα στον Κύριο μαζί με την Θεοτόκο για τον μεγαλύτερο Αγιο λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι τα πάθη είναι δαιμονιώδη και τυφλώνουν εντελώς τον άνθρωπο πάθη όπως η αλαζονεία της εξουσίας η ανθρωπαρέσκεια τα σαρκικά πάθη η υπερηφάνεια και άλλα…Συμπέρασμα χιλιάδες χρόνια αργότερα ο Τίμιος Πρόδρομος μνημονεύεται ως ο μεγαλύτερος Αγιος και τιμάται παντού στην οικουμένη διότι αυτή είναι η δόξα που χαρίζει ο Κύριος τοις αγαπωσι Αυτόν, αντιθέτως ο δαιμονικός Ηρώδης μνημονεύεται ως εγκληματίας χωρίς καμιά ευφυία ένας ποταπός άνθρωπος που η μέθη το συμπόσιο και ένας πορνικός δεσμός και χορός τον οδήγησαν να αποκεφαλίσει με συνοπτικές διαδικασίες ποιόν αυτόν που συμπαθούσε, εκεί τον οδήγησε να τον καταριούνται οι άνθρωποι και να του τα χώνουν μόλις ακούν το όνομα του, επέλεξε το μέλλον του στην άλλη ζωή ο καθένας μας το επιλέγει από δω απ τις πράξεις τις αποφάσεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Μπορούσε να πει στην Σαλώμη και στην Ηρωδιάδα αντε από δω τον πούλο, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι άνθρωπος που εκτιμώ, αλλά δεν το έκανε , το σαρκικό του πάθος τον είχε κάνει δούλο των δαιμόνων με την θέληση του εκούσια, τί το διαφορετικό βλέπουμε σήμερα; Δεν έχει αλλάξει η ανθρώπινη ιστορία, πότε ήταν περίοδος ηρεμίας στην ανθρώπινη παγκόσμια ιστορία; Ποτέ… Η ειρήνη είναι δώρο Θεού είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος ΄΄απόκτησε εσύ την ειρήνη και χιλιάδες θα σωθούν γύρω σου΄΄ αγ Σεραφείμ του Σάρωφ, όταν υπάρχουν τέτοιες γιγάντιες μορφές της Ορθοδοξίας μέσα στους αιώνες , τα οικουμενιστικά μεταλλικά ακαλαισθητα γλυπτά προκαλούν μόνο οίκτο, έγιναν τόσο χρονών άνθρωποι και δεν γνωρίζουν καν κατά πού να στραφούν σβούρες τρελαμένες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσον αφορά τις τελευταίες αγιοποιήσεις της εκκλησίας ας μην σχολιάσουμε γιατί η εκκλησία του Θεού έχει τάξη και ευταξία, κανόνες, μόνο οι μάρτυρες έχουν το προνόμιο να αγιοποιούνται αμέσως, γιατί δεν έχουν βγει τα λείψανα του Παισίου για προσκύνημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι χριστιανοί έχουν απορίες και οι της εκκλησίας γνωρίζουν τους κανόνες αν τηρούνται ή αν δεν τηρούνται και ο Ωριγένης τιμώνταν ως άγιος αλλά μετά θεωρήθηκε αιρετικός και καταργήθηκαν όλα, είναι πολύ λεπτά θέματα αυτά και μεις οι λαικοί δεν γνωρίζουμε ας τα κανονίσει η εκκλησία τώρα ή αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Σαφώς Ελληνίδα.

    Αν το παίζαμε στο Στοίχημα, θα έδινε σε "draw no bet" (καί χωρίς γκανιότα) απόδοση 1.02 γιά Ελληνίδα, καί 99.8 γιά εβραία (που δεν ήταν).

    Βλέπετε, στα χρόνια του Χριστού, στην περιοχή οι εβραίοι ήταν μειοψηφία! Ναί, ναί!!! Διότι τα Ελληνικά φυλετικά στρώματα ήταν αλλεπάλληλα: Φιλισταίοι Κρήτες, Κύπριοι, Αιγαίοι Πελασγοί, Έλληνες από στρατό Μ. Αλεξάνδρου (Δεκάπολις, Γέρασα, κτλ κτλ)... Λίγοι απ' αυτούς ήταν Κρόνιοι Πελασγοί, άρα θρησκευτικώς συγγενείς των ιουδαίων (εβραίων), όπως ο αρχικός απόστολος Ιούδας (ο προδότης). Αλλά:
    (α) Αυτοί δεν λογίζονται 100% Έλληνες, μιά που είχαν ξεκοπεί παλαιόθεν από τον φυλετικό μας κορμό.
    (β) Αυτό σημαίνει πως οι (καί φυλετικώς) εβραίοι ήταν ακόμη μικρότερη πληθυσμιακή μειοψηφία.

    Τώρα, λάβετε υπ' όψιν σας τις αλχημείες που έγιναν με τα γραπτά κείμενα του χριστιανισμού, καί θα καταλάβετε τί πήγαιναν να κρύψουν οι πονηροί. Εκείνο, όμως, που τους ξέφυγε των λογοκριτών (διότι δεν ήξεραν τη σημασία του), είναι η βάπτιση του Χριστού στον Ηριδανό / Ιορδάνη. Κι αυτή τα λέει όλα περί καταγωγής!

    Έλλην ο Χριστός κι Ελληνίδα η Μαμά Του - καί τελεία καί παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα...ορεξάτος σήμερα αγαπητέ Εργοδότα!
      Επίσης πολύ καλημέρα σας!

      Διαγραφή

  9. > Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΑ!

    > https://www.youtube.com/watch?v=Zfx_iIk-MWg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ!

    > https://www.youtube.com/watch?v=INPVx1jjltc

    ΑπάντησηΔιαγραφή