«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Oι φράσεις του Μέγα Αλέξανδρου που μας δίνουν μαθήματα μέχρι και σήμερα.



Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.


Ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, και οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.

Στα παιδικά του χρόνια εκπαιδεύτηκε από τους παιδαγωγούς Λεωνίδα το Μολοσσό και Λυσίμαχο τον Ακαρνάνα. Σε ηλικία 13 ετών μαθήτευσε κοντά στον Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος τον μόρφωσε με τα ελληνικά ιδεώδη και του ενέπνευσε τον θαυμασμό και την αγάπη για το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό. Σε ηλικία 20 ετών έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας, μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 336 π.Χ.


Η συνολική επικράτεια της αυτοκρατορίας του, στη μεγαλύτερή της έκταση κατά το 323 π.Χ., υπολογίζεται σε 5.200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και περιλάμβανε κομμάτια από 26 σημερινές χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Κιργιστάν, Λίβανος, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν).



Ας διαβάσουμε και ας απομνημονεύσουμε φράσεις του πιο σπουδαίου βασιλιά που είδε η ανθρωπότητα:


– Ό,τι δεν λύεται κόπτεται. (κόβοντας το Γόρδιο Δεσμό)

– Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.

– Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.

– Στον ουρανό δεν υπάρχουν δυο ήλιοι ούτε στη γη δυο κυρίαρχοι.

– Με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης (ερωτηθείς πώς κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο διάστημα)

– Ει μη Αλέξανδρος ήμην, Διογένης αν ήμην.

– Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι.

– Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα.

– Σήμερα δεν ήμουν πραγματικός βασιλιάς, γιατί δεν έκανα καμιά καλή πράξη.

– Τω κρατίστω. (Η υπόδειξή του για το ποιος θα είναι ο διάδοχός του. Τα τελευταία του λόγια…)

13 σχόλια:

  1. ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ
    ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΣΩ
    Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο μοναδικός που κέρδισε όλες τις μάχες ,3124,αν θυμάμαι καλά ,στην μάχη της Αορνου Πέτρας ,έδωσε για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ ιδιοφυίας.Εαν ζούσα τότε ,θα ήταν πραγματικά τιμή υψηλότατη για μένα να ήμουν στην προσωπική του φρουρά.ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  2. "Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος"

    Κωστόταυρε,σβήσ'το αυτό καθώς είναι ψέμμα.Ουδέποτε ειπώθηκε απ'τον Μέγα Αλέξανδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους κάποιος το πρόσεξε. Το άφησα επίτηδες για να τεστάρω αντανακλαστικα. Καλημέρα να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Και μιας και το αντέγραψες, το αφαιρώ.

      Διαγραφή
    3. Επίσης φίλε Κώστα-Ταύρε.Ωραία ανάλυση για το συγκεκριμένο θέμα εδώ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/324_26.html

      Διαγραφή
  3. Το δικό μου σχόλιο γιατί εξηφανίσθη;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς που υπήρχε πριν, ή έστειλες και δεν αναρτήθηκε;
      Ξαναστείλε το Astillais, δεν ξέρω τί έχει συμβεί.

      Διαγραφή
  4. Το έστειλα και δεν αναρτήθηκε.
    Το σχόλιο μου ήταν το εξής:
    Είναι βέβαιο οτι τα παραπάνω έχουν λεχθή από τον Αλέξανδρο;
    Ειδικά αυτό "ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν"
    Οι άνθρωποι γεννιούνται σε φυλές ή ανήκουν;
    Υπάρχει το αυτούσιο κείμενο για σύγκριση;
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και οι άνθρωποι γεννιούνται από συγκεκριμένες φυλές. και σε αυτές ανήκουν.
      Όσο για το θέμα της φράσης.. προέρχεται από υποτιθέμενο λόγο του Αλεξάνδρου στην Όπη. Λόγος ο οποίος ποτέ δεν έγινε. Είναι μαϊμού (φανταστική ιστορία) και προέρχεται από ιστορικό μυθιστόρημα κάποιου Χρήστου Ζαλόκωστα το 1950. Τα λαμόγια οι πασοκτζήδες όμως.. το χρησιμοποιούσαν και μάς το επαναλάμβαναν διαρκώς ως αυθεντικό, για να υποστηρίξουν την προπαγάνδα της Παγκοσμιοποιήσεως.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Astillais...ούτε τα μισά απο τα δήθεν λεχθέντα που γράφει στο κείμενο..ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Βιβλιογραφία για τα μισά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Παράδειγμα αυτό..." – Σήμερα δεν ήμουν πραγματικός βασιλιάς, γιατί δεν έκανα καμιά καλή πράξη."

      Τον Κλέιτο τον έκανε σουβλάκι...δεν καταλάβαινε απο καλές πράξεις...διότι ΔΕΝ ήταν χριστιανούλης...και δεν γυρνούσε και το άλλο μάγουλο.

      Και αυτό είναι μούφα...." – Με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης (ερωτηθείς πώς κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο διάστημα)"!!

      Δεν κατακτάς τον κόσμο όλο με παραμύθια.!! Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια παραποίησης αυτών που είπε και έκανε, απο το ιερατείο της Βαβυλώνας.! Βλέπεις τους μάμησε καλά...και ακόμα τσούζουν.!! Για αυτό θα παρουσιάσουν τον ΑΘΛΟ που έκανε ως εξαπάτηση και παραμύθια.!!Και ο δήθεν όρκος είναι μούφα....ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπε όλες αυτές τις μπούρδες.

      Διαγραφή
  5. ΑΠΟ (φυλές)όχι ΣΕ (φυλές).
    μεγάλη διαφορά.
    Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Astillais

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυκαστρος γραφει "διοτι ΔΕΝ ηταν χριστιανουλης... και δεν γυρνουσε και το αλλο μαγουλο".

    Μεγαλη αληθεια! Ο Ταλμουδικος Χριστιανισμος κατεστρεψε το Βυζαντιο. Η απεραντη αγαπολογια ειναι το θανατηφορο οπλο των Σιωνιστων κατα των σημερινων λευκων χριστιανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή