«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Τυφών – 1 (γεωπολιτικό περιβάλλον)

γράφει ο ΕργΔημΕργ


κολουθούν (καί πάντα υπό την αίρεση του ότι: καί επειγόμαστε να προετοιμαστούμε γιά πόλεμο, καί δεν έχουμε χρόνο) δύο άρθρα διαδοχικού περιεχομένου.
Το πρώτο (το παρόν) προσπαθεί ν’ αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση – διεθνή κι εγχώρια. Το επόμενο, τώρα, θα προτείνει το εφικτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, οι συνειδητοί Έλληνες.
Καί τα δύο γράφονται υπό τον τίτλο Τυφών”… Ταιριαστό το όνομα ενός πανάρχαιου εχθρού μας, γιά να περιγράψει το σήμερα, που βιώνουμε ως Έλληνες. (Καί ορθώς το πρότεινε καί μας το θυμίζει ο Διηνέκης.) ...



Πολλές σελίδες (καί πολλές εκπομπές) έχουν γεμίσει οι αναλύσεις γιά την περίφημη γεωπολιτική καί την αδελφή της, την γεωστρατηγική. Αλλά δεν σκοπεύω εδώ να συμπληρώσω ακόμη κάμποσες, χωρίς να πω κάτι ουσιαστικό – που δεν το είπαν ήδη κάποιοι άλλοι.

α. Εισαγωγή – Το iq των σοβαρών ηγετών των σοβαρών κρατών

Ούτως ή άλλως, ένα σοβαρό κράτος κοπιάζει γιά την ευημερία των πολιτών του. Αλλά, όταν μιλάμε γιά “γεωπολιτική”, πάντα εννοούμε βλέψεις γιά μελλοντική επέκταση του κράτους αυτού· καί εις βάρος άλλων κρατών, εννοείται.

Οπότε, εφ’ όσον υπάρχουν τέτοιες επεκτατικές βλέψεις, η όλη φάση θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα: έχει συγκεκριμένους σκοπούς καί συγκεκριμένον τρόπο δράσεως. Το μόνο που δεν είναι συγκεκριμένο, είναι η μεθοδολογία – η οποία κατά κανόνα μένει μυστική, ή μαθαίνεται μετά από πολύ χρόνο. (Ώστε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού). Όπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο έχουμε τον σκοπό (τα γκόλ, που οδηγούν στη νίκη) καί τους κανόνες (11 παίκτες εκατέρωθεν, κτλ). Μόνο που δεν ξέρουμε τα κόλπα του προπονητή.

Οι σοβαροί ηγέτες σοβαρών κρατών, τώρα, έχουν τα δικά τους “προπονητικά” κόλπα… ίσως το σπουδαιότερο των οποίων είναι ότι ξέρουν (αυτοί, ή οι σύμβουλοί τους) την Ιστορία απέξω κι ανακατωτά. Κι όταν σ’ ένα γνωσιακό αντικείμενο έχεις μιά “βάση δεδομένων” έτοιμη, τότε η εξυπνάδα σου κερδίζει μιά μεγάλη ώθηση προς τα πάνω.

Τί γίνεται, όμως, αν τα ωραία γεωπολιτικά σχέδια (γιά x, y λόγους) στραβώσουν;
Θα πεί κάποιος, πως -λογικά- οι σοβαροί ηγέτες έχουν εναλλακτικά σχέδια.
Κι αν δεν πιάσουν ούτ’ αυτά;
Τότε, οι σοβαροί ηγέτες κάνουν βεβιασμένες ενέργειες, πιεζόμενοι από τις συνθήκες· με μέλημα, φυσικά, τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.
Επειδή, όμως, τα σχέδια προϋποθέτουν εκτίμηση της καταστάσεως πρίν αυτή συμβεί, τότε πρέπει ν’ αναρωτηθούμε κατά πόσον είναι έξυπνοι (ώστε να μπορούν να εκπονούν σοβαρά γεωπολτικά σχέδια) διάφοροι τέτοιοι ηγέτες, όπως πχ ο Ερντογάν, ή ο Πούτιν. Καί τούτο, διότι στη χώρα μας πολλοί έσπευσαν να θριαμβολογήσουν, διότι δήθεν ο Ερντογάν έπεσε σε παγίδα στη Συρία. (Θέλουν να πούν, πως δεν την είδε τη μπλόφα Αμερικανών τε καί Ρώσσων, καί πήγε καί εισέβαλε στη Συρία – όπου θα συναντήσει τη Νέμεσή του.)

Λοιπόν; Πόσο έξυπνος είναι ο Ερντογάν; Πόσο έξυπνος είναι ο Τράμπ; Πόσο έξυπνος είναι ο Πούτιν;
Εάν καταφέρετε κι απαντήσετε αυτά τα ερωτήματα, τότε θα έχετε καταλάβει (με μέγιστο ποσοστό επιτυχίας) το τί πρόκειται να γίνει σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη μας.
Βεβαίως, λίαν επιβοηθητικό ρόλο θα παίξουν οι απαντήσεις στα ερωτήματα του ποιά μέσα χρησιμοποιεί ο καθένας τους, γιά να πετύχει τους σκοπούς του – καί ποιοί είναι αυτοί οι σκοποί.

β. Ανάλυση στόχων

Θα δώσω την προσωπική μου εκτίμηση· φυσικά, χωρίς φιλοδοξία να επιτύχω το 100%. Δεν είμαι θεός. Αλλά καί δεν μπορώ να βλέπω γραμμένες προχειρότητες κι επιπολαιότητες επάνω σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Αρχίζω, θεωρώντας πως οι τρείς προαναφερθέντες ηγέτες έχουν περίπου τον ίδιο δείκτη νοημοσύνης. Ίσως όχι ιδιαίτερα υψηλόν, αλλά το μυαλό τους οπωσδήποτε έχει να κάνει μ’ αυτό που λέμε “απλή λογική”. (Η έκφραση “κοινή λογική” είναι τελείως λάθος. Λογική δεν έχει ο καθένας, ώστε αυτή να είναι κοινό κτήμα.) Συν μία ήδη μακροχρόνια καρριέρα στα πολιτικά πράγματα, καί δή ως διοικητές κράτους.
Άρα, αφού μιλάνε την ίδια (πολιτική καί διπλωματική) γλώσσα, ό,τι βάλει ως στόχο ο καθένας τους, είναι μάλλον εύκολο να το μαντέψουν οι άλλοι δύο.

Πάμε, τώρα, στο τί θέλουν.

i. Τράμπ

Ο Τράμπ σαφώς θέλει τη μονοκρατορία των ΗΠΑ γιά όλον τον πλανήτη, αλλά γνωρίζει άριστα πως αυτή θα έρθει (αν έρθει) με βήματα. Πολλά καί προσεκτικά βήματα. Δηλαδή, μιλάμε γιά στόχο τουλάχιστον 25ετίας· ένα τέταρτο του αιώνα, παναπεί!
Το δύσκολο εδώ είναι να προσεταιριστεί τη Ρωσσία, εν όψει του μελλοντικού αναποφεύκτου πολέμου εναντίον της Κίνας… αλλά καί να μην αφήσει τη Ρωσσία ν’ αποκτήσει ισχύ πάνω από κάποια όρια – αν καί θα τη χρειαστούν την ισχύ αυτή οι ΗΠΑ. Κάπως σα να κάνεις το λιοντάρι να χοροπηδάει στο τσίρκο, αλλά να μην το τσατίσεις τόσο πολύ, ώστε να σε φάει.

[Παρένθεση:
Ο μελλοντικός πόλεμος ηπαπάρα-Κίνας έχει μέν σαφώς καί φυλετικό υπόβαθρο, αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά. Υπάρχει μιά τρέχουσα, πρακτική αιτία, πολύ πιό χοντρή κι επικίνδυνη από τα φυλετικά ιδεολογήματα: είναι το ότι η Κίνα έχει αγοράσει (μέσωι ομολόγων καί λοιπών οβραίϊκων κωλοχάρτων) το 75% του κρατικού χρέους των ηπαπάρα. Παναπεί, ότι ναί μέν οι ηπαπάρα τυπώνουν φωτοτυπίες ως δήθεν χαρτονόμισμα (κι άλλες φωτοτυπίες-ομόλογα, κτλ), με την αξίωση να τις δέχονται ως πραγματικό νόμισμα τα κορόϊδα παγκοσμίως… αλλά η Κίνα δεν είναι το τυχόν κορόϊδο. Δεν είναι κάν κορόϊδο!
Έτσι, όταν τα γεωπολιτικά σχέδια της Κίνας το υπαγορεύσουν, αυτή θα κάνει απαιτητή την αποπληρωμή του χρέους από τις ηπαπάρα… Καί τότε, γιά να πληρωθεί η Κίνα, δεν θα επαρκεί ούτε το να γίνουν όλοι οι ηπαπαραίοι …γυμνιστές, καί να δώκουν των Κινέζων μέχρι καί τα βρακιά τους! Lol!!!
Οπότε, τί θα κάνουν τότε οι ηπαπάρα;
Τί κάνουν οι γκάνγκστερς, άμα τους στριμώξεις, ζητώντας τους λεφτά που σου χρωστάνε καί δικαιούσαι; Απλούστατα, σε πυροβολάνε!
Πόλεμο με την Κίνα θα εξαπολύσουν οι ηπαπάρα! Νομοτελειακώς! Σιγά μην τους δώσουν των Κινέζων έστω ένα σέντ!]

Ο σκοπός αυτός (της πλανητικής μονοκρατορίας) υπαγορεύεται καθαρά από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι πολυφυλετικό κράτος, καί δή όχι απόλυτα ομογενοποιημένο – παρά τα υπερδιακόσια χρόνια που περάσανε από την ίδρυσή του· καί παρά το ότι συστάθηκε επίτηδες ως το χρονικώς πρώτο πείραμα “σαλατοποιήσεως” φυλών καί εθνών.

Άρα, τί διέξοδο δίνεις σε άτομα / έθνη, τα οποία συμβιώνουν στον ίδιο χώρο μέν, αλλά μεταξύ τους έχουν ενδεχομένως θανάσιμες διαφορές; Τους δίνεις την προοπτική να πλουτήσουν καί να ευημερήσουν εις βάρος άλλων κρατών καί εθνών… όπως ακριβώς στη Βρεττανική Αυτοκρατορία, ο κάθε ξυπόλητος Σκωτσέζος (ο οποίος φυσιολογικά μισούσε τους Άγγλους) ήταν υπερήφανος, που υπηρετούσε σε πλοίο της Αυτοκρατορίας – κι είχε την ευκαιρία να πλουτήσει εις βάρος ξέρω ‘γώ Κινέζων, πουλώντας τους όπιο. (Δες πχ το μυθιστόρημα “Τ’άϊ Πάν”, του Τζέημς Κλαβέλλ.)

Όθεν, το μόνο εφικτό γιά τους ηπαπαραίους είναι το όραμα μιάς παγκόσμιας αυτοκρατορίας. Το επιβεβαιώνει η Ιστορία, όπου αυτός ο πολυφυλετικός πολτός φέρθηκε σαν ενιαίος λαός μονάχα κατά τους δύο ΠΠ.

ii. Πούτιν

Περίπου τα ίδια καί γιά τούτον, αν καί ιδωμένα κάπως μέσα από καθρέφτη (συμμετρικώς αντίθετα, δηλαδή).
Όντως, ο μελλοντικός καρα-εχθρός ειδικά της Ρωσσίας είναι η Κίνα· καί τούτο, διότι τα δύο δίς Κινέζων (καί στο μέλλον περισσότερα) πρέπει να βρούν κάθε μέρα ένα πιάτο φαγητό. Κι αν δεν το βρούν, θα το ζητήσουν οπωσδήποτε από άλλους – ή θα το πάρουν εκβιαστικώς απ’ όποιον βρούν, ξεκινώντας από τους γείτονές τους.

[Αυτά να τα βλέπουν εκείνοι οι παπάρες, που ονειρεύονται την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, καί λοιπές παρόμοιες ρομαντικές ανεδαφικές αηδίες. Με τη σημερινή μορφή της ανθρωπότητας, αυτά τα ρομαντικά είναι τελείως ανέφικτα.
Αν όλοι αυτοί οι φιλοσοφούντες μετά μαλακίας καταφέρουν να βρούν τρόπο να ταϊστούν δύο δίς Κινέζοι γιά κάθε μέρα γιά τα επόμενα πενήντα χρόνια, τότε εγώ θα πάω να κάνω ταττουάζ Κινέζικο φτερωτό δράκο απάνω στο πουλί μου. Αλλά, όχι τίποτ’ άλλο, τα ανέφερα αυτά τα βαθυστόχαστα περί αγάπης καί ειρήνης, γιά να δήτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ηλιθιότητα.]

Κι ο γείτονας, που θα προμηθεύσει το ελλείπον φαγητό των Κινέζων (μά σε δέκα, μά σε πενήντα, μά σε διακόσια χρόνια), είναι καθαρά η Ρωσσία – με τη Σιβηρία.
Αραιοκατοικημένη η Σιβηρία· κι από κάτω της ένα σωρό ορυκτά καί μεταλλεύματα. Οπότε, πού θα πάνε να μείνουν τα μελλοντικά δίς του πληθυσμού των Κινέζων, που δεν θα χωράνε ούτε σε εκατονταώροφες πολυκατοικίες δίπλα-δίπλα;

Καί πού αλλού θα βρούν έτοιμους τόσους απαραίτητους πόρους;
Άρα…
Επομένως, κι ο Πούτιν ανέχεται αναγκαστικώς τις ηπαπάρα, μέχρι να εκδηλωθεί επιθετικώς ο Δράκος. Αλλά, πάλι, καθόλου δεν θα επιθυμούσε να προηγούνται αυτές στρατιωτικώς της χώρας του. (Κι αν του βγεί στις εκλογές καμιά μέγαιρα Κλίντον καί του επιτεθεί ξαφνικά; Κάλλιο γαϊδουρόδενε, λοιπόν.)

Η διαφορά εδώ (με τις ηπαπάρα) είναι πως η Ρωσσία δεν είναι πολυφυλετική. Αντιθέτως, η προηγηθείσα ΕΣΣΔ ήταν, οπότε απολύτως λογικά είχε βλέψεις γιά “αυτοκρατορική διέξοδο”, γιά να σβήνει το εκρηκτικό μείγμα των φυλών των υπηκόων της. Όμως, η Ρωσσία δεν είναι συνετό να ζητάει επέκταση πέρα από τα ήδη τεράστια -καί δυσανάλογα- όριά της. (Πχ κάθοδο στο Αιγαίο, κτλ.) Ήδη κατέχει ασύλληπτη έκταση εδάφους – δυσανάλογα μεγάλη γιά μιά ορδή, που ξεκίνησε απ’ τη Σκανδιναυϊκή χερσόνησο κι έφτασε μέχρι το Βλαδιβοστόκ καί την Οδησσό.
Στο κάτω-κάτω, πώς θα τη συντηρήσει την επέκταση αυτή; Ο στρατευμένος πληθυσμός της, ακόμη κι αν πενταπλασιαστεί, δεν επαρκεί… (Αυτήν ακριβώς τη μαλακία διέπραξε ο Χίτλερ, που άνοιγε συνεχώς μέτωπα.) Εκτός αν σκέπτεται στο μέλλον να δυναστεύσει τη Γή με στρατιωτικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Το σωστό γιά τους Ρώσσους θα ήταν μιά εσωτερική ανασυγκρότηση σε απαραίτητους τομείς (βιομηχανία εμπορικών αγαθών -κι όχι μονάχα στρατιωτική-, οικονομία, κτλ), καί μιά καλώς νοούμενη, νοικοκυρίστικη στάση “ευημερούμε καί καθόμαστε στ’ αυγά μας”. (Καί να ξεχάσουν Αιγαία καί Μεσογείους.)

iii. Ερντογάν

Κι ενώι οι δύο προαναφερθέντες μεγάλοι κινούνται -ωσάν σε μονόδρομο- προς τους στόχους που είπαμε, έχουμε καί τον Ρετζεπίκα να προσπαθεί να γίνει γεωπολιτικός “παίκτης” παγκόσμιας εμβέλειας!…
‘Ντάξ’, δέ ‘ν’ κακό, ούτε γελοίο – απολύτως θεμιτό είναι· κι άμα πιάσει, έπιασε. Στο κάτω-κάτω, θα το επιχειρούσε ο καθένας στη θέση του. Όμως, πώς;
Βλέπετε, η τουρκίτσα είναι ένα κράτος-σκορποχώρι, χειρότερο των ηπαπάρα· διότι τυγχάνει καί πολυφυλετικό, καί πολυθρησκευτικό. Οπότε, της τίθεται κι αυτηνής εμπρός της -δίκην μονοδρόμου- καθαρά το “αυτοκρατορικό όραμα” της επεκτάσεως προς τα έξω, καί τίποτε άλλο εκτός αυτού.

Όθεν, καθόλου δεν παραλογίζεται μεγαλοϊδεατικώς ο Ερντογάν, όταν μιλάει πομπωδώς πχ γιά τις δύο πολιορκίες της Βιέννης από τους Οθωμανούς – θέλοντας (εμμέσως, πλήν σαφέστατα) να πεί ότι (ευκαιρίας δοθείσης) θα κάνει κι αυτός τα ίδια. Δεν είναι καθόλου τρελλός, όπως τον παρουσιάζουν κάποιες εγχώριες αλαφρές αναλύσεις αλαφρών γραφιάδων. Είναι σχεδόν αναγκασμένος να τα λέει αυτά, διότι οι γεωπολιτικοί στόχοι του κράτους του είναι αυτοκρατορικώς μονοσήμαντοι. Το εξηγήσαμε ήδη! (Αν καί αμφιβάλλω αν θα το καταλάβει ο κάθε δικός μας ξερόλας.)

Κι επειδή, τώρα, δεν γίνεται να επεκτείνεσαι εις βάρος άλλων, εάν δεν έχεις στρατιωτική υπεροπλία, βλέπουμε ως άμεση συνέπεια την ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών καί παραγωγής εγχωρίων όπλων, στην οποία έχει επιδοθεί η τουρκίτσα τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει καθόλου να μας παραξενεύει αυτός ο υπερεξοπλισμός, δηλαδή. Έρχεται κι αυτός καθαρά ως φυσιολογική συνέπεια του “αυτοκρατορικού” προσανατολισμού των …συμμάχων μας των τουρκαλάδων.
(Βλέπετε, λοιπόν, πώς -με λίγη λογική- εξηγούνται όλα; Το θέμα είναι, όμως, ποιός έχει λογική…)

Η διαφορά, όμως, της τουρκίτσας με ηπαπάρα καί Ρωσσία, είναι πως την τουρκίτσα δεν την παίρνει να χώνεται τόσο πολύ στη μύτη των γεωπολιτικών συμφερόντων των άλλων δύο. Δεν έχει τόση ισχύ! Ούτε οι άλλες δυό κυράδες θα την αφήσουν ποτέ ν’ αποκτήσει.

Επομένως, επεκτείνεται μονάχα όσο της επιτρέπουν οι εκάστοτε συνθήκες. Κάπως σαν τις ύαινες, που παραμονεύουν μπας καί κλέψουν κανα κοψίδι απ’ όσα χλαπακιάζουν τα λιοντάρια. Εν άλλαις λέξεσιν, τηρεί μιά πολιτική του τύπου: “- Μάζευε, κι ας είν’ καί ρώγες!”

iv. Λοιπά κράτη της περιοχής

Αυτά δεν παίζουν κύριο ρόλο. Ακόμη καί τα δύο ισχυρά (οξαποδουήλ καί Ιράν) – κάν τρία, αν βάλουμε μέσα καί το πακισκατάν. (Θες πέντε, με τα οικονομικώς ισχυρά Σαουδική Αραβία καί Κατάρ; Εντάξει, πέντε.) Οπότε, θ’ ασχοληθούμε μαζί τους μονάχα αν το φέρει η κουβέντα· καί πάλι τότε, όχι πέραν του δέοντος.


γ. Παρούσα δράση καί μελλοντικές ενέργειες των «παικτών»


Των ανωτέρω ειπωθέντων καί ξεκαθαρισθέντων, πώς εξηγούμε την πρόσφατη συμπεριφορά των τριών αυτών “παικτών” στα εδάφη της Συρίας; Διότι πολλοί εγχώριοι μεγαλοφυιείς απορούν γιατί τα αμερικανάκια έκλασαν εν ψυχρώι τους Κούρδους καί σηκώθηκαν κι έφυγαν, καί γιατί το Ξανφόν Γκιένος κάνει πλάτες στην τουρκίτσα· λες καί πρόκειται γιά τίποτε τρομερά μαθηματικά θεωρήματα, που δεν επιδέχονται επίλυση!

Ας τα δούμε, όμως, ένα-ένα.

i. Ηπαπάρα

Αυτές ξεπούλησαν τους Κούρδους καί την κοπάνησαν, ενώ όντως το -εδώ καί τουλάχιστον πέντε χρόνια- σταθερό σχέδιο ήταν να βοηθήσουν να δημιουργηθεί Κουρδικό κράτος. Γιατί, όμως;

Διότι:
Εάν οι εκδοροσφαγείς του Άϊσις κατάφερναν κι έκαναν τη Συρία οικόπεδο, τότε καί μόνον τότε θα εδημιουργείτο Κουρδικό κράτος.
Εφ’ όσον, όμως, καί ο Άσσαντ παραμένει αμετακίνητος (καί δεν δέχεται κουβέντα γιά απώλεια εδαφών του κράτους του), αλλά καί οι Ρώσσοι παραμένουν μπάστακες στη Συρία, τότε ούτε Κουρδικό κράτος είναι δυνατόν να στηθεί / σταθεί, ούτε οι ηπαπαραίοι θα πάνε κόντρα στα Ρωσσάκια. (Τους χρειάζονται τους Ρώσσους! Θυμάστε, που το είπαμε παραπάνω; )

Ταυτόχρονα (προσέξτε το αυτό!), οι ιουδαίοι των ηπαπάρα (οι οποίοι -κατα τη γνώμη μου- είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στον παγκόσμιο ιουδαϊσμό) λένε ξεκάθαρα στους ιουδαίους του οξαποδουήλ, ότι πρέπει -μέχρι νεωτέρας- να ξεχάσουν τα όνειρα γιά “μεγάλο οξαποδουήλ” μέχρι τον Ευφράτη (καί τις πετρελαιοπηγές). Ούτε κάν εμμέσως (με τους Κούρδους), πολλώι δέ μάλλον αμέσως.

Αυτό γίνεται, (καί) επειδή οι ιουδαίοι των ηπαπάρα με τους ομοθρήσκους τους του οξαποδουήλ (τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία) είναι στα μαχαίρια – μιά λεπτομέρεια, που δεν ξεφεύγει από τους προσεκτικούς παρατηρητές. (Διαφαίνεται από τις σαφώς διαφοροποιημένες “ατζέντες” των δύο.) Άσχετο το ποιά εικόνα “ομοψυχίας” πάνε να περάσουν παραέξω οι τσακωμένοι.
Τώρα, βέβαια, γιατί γίνεται αυτό… Ο πιθανώτερος λόγος είναι ότι δεν πρέπει να τσατιστεί η Ρωσσία, η οποία προς το παρόν δεν φεύγει από τη Συρία. Ίσως στο μέλλον, σε βάθος δεκαετιών… οπότε, τότε θα επανεξεταστούν όλα· θα ξανατεθούν στο τραπέζι. (Αν τότε συνεχίσουν να υπάρχουν ηπαπάρα κι οξαποδουήλ.) Αλλά σήμερα, τώρα, εμείς οι Έλληνες καιγόμαστε· άρα δεν μας απασχολούν σε πρώτη προτεραιότητα οι λόγοι της κόντρας αυτής (των δύο ιουδαϊκών κοινοτήτων), ούτε κάν εγκυκλοπαιδικώς.
Έτσι, το κενό των Κούρδων στη βόρεια Συρία εκλήθη να το συμπληρώσει η τουρκίτσα – κι ο Ρετζεπίκας ανταποκρίθηκε μετά χαράς.

ii. Ρωσσία

Η Ρωσσία κατά βάσιν (καί γιά το ορατό μέλλον) επιδιώκει το παγκόσμιο μονοπώλιο των ορυκτών καυσίμων – ή, έστω, ενός πολύ μεγάλου ποσοστού τους. Γι’ αυτό καί προσεταιρίστηκε το Κατάρ, γι’ αυτό καί βομβάρδισε ανηλεώς τα πετρελαιοφόρα του Ερντογάν, που κουβαλούσαν το κλεμμένο απ’ τους Σύριους πετρέλαιο (με κλέφτες του τους δολοφόνους του Άϊσις), γι’ αυτό καί συνεχίζει να βοηθάει τη Συρία. (Διότι κανένας αγωγός πετρελαίου καί αερίου δεν θα στηθεί, χωρίς την έγκριση της Αρκούδας.)
Επιπροσθέτως, γιά να εξηγηθεί η συμπεριφορά της Ρωσσίας, υπάρχει καί η (απόλυτα ευλογοφανής) “θεωρία” του Τζώρτζ Αδαλή του Β’, που λέει ότι η Ρωσσία θέλει “μοναχοφάϊ” τα πετρέλαια του Βορείου Πόλου· γι’ αυτό δεν φεύγει από τη Συρία. Διότι, λέει στους ηπαπαραίους ότι: αν θέλουν αυτοί τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, τότε να την αφήσουν ήσυχη να φάει τα πετρέλαια της Αρκτικής μόνη της – καί να συμμαζέψουν το σκυλάκι τους, τον Καναδά, που εγείρει διεκδικήσεις εξορύξεων σε Ρωσσική ( ; ) υφαλοκρηπίδα δήθεν από μόνος του (κι όχι δασκαλεμένος απ’ τις ηπαπάρα). Οπότε, εάν οι ηπαπαραίοι της ικανοποιήσουν την απαίτηση αυτή, την αμέσως επόμενη στιγμή η Ρωσσία παρατάει τον Άσσαντ σύξυλο καί φεύγει.

Όπως καί νά ‘χει, η Ρωσσία επίσης λέει “όχι” στα σχέδια γιά μείζον οξαποδουήλ· διότι ξέρει πολύ καλά ότι η δουλειά δεν γίνεται τόσο γιά θρησκευτική ιδεολογία, όσο γιά το παραδάκι. (Περίμενες, δηλαδή, κάτι διαφορετικό από τζιούζ; lol!!!) Άρα, λέει: “- Λεβέντες, κάντε πίσω, καί μην ονειρεύεστε τα πετρέλαια της Μοσσούλης! Δεν σας παίρνει!”

Επομένως, αφήνει τον Ρετζεπίκα να ξεκαθαρίσει το τοπίο απ’ τα τσιράκια του οξαποδουήλ, τους Κούρδους… αλλά κι αυτόν δεν θα τον αφήσει να πάει πιό ανατολικά (στα πετρέλαια), όσο κι αν του τρέχουν τα σάλια. Ούτε πιό νότια θα τον αφήσει, διότι έχει αναλάβει την προστασία της Συρίας. (Η λέξη “προστασία” εκλαμβάνεται καί με τις δύο γνωστές έννοιές της! Lol!!!)

iii. Τουρκίτσα

Έχουμε, λοιπόν, δεδομένο καί σταθερό το ότι ηπαπάρα καί Ρωσσία κάνουν πλάτες στον Ρετζεπίκα, να ξεσκίσει τους Κούρδους της Συρίας. Αλλά, εδαφικώς, μέχρις εκεί που του επιτρέπουν – μέχρ’ εκεί, καί πίσω· διότι βρήκες τοίχο, μάστορα!  🙂
Το θέμα, όμως, είναι: Γιατί ο Ερντογάν αποδέχθηκε αυτή την κατάσταση καί δέχθηκε να συμμετάσχει;
Άλλως τε:
  • Η περιοχή (όπου του επέτρεψαν να μπουκάρει) δεν έχει τίποτε σημαντικό. Ούτε πετρέλαια, ούτε υπέδαφος. Ούτε καλά-καλά στρατηγική σημασία.
  • Στο πρόσφατο παρελθόν ξαναδοκίμασε να μπουκάρει στη Συρία, κι έφυγε σα δαρμένο σκυλί.
  • Τρίτον, αφού δεν μπορεί να πάει ούτε μπροστά, ούτε ανατολικά, ούτε δυτικά, ούτε πίσω να γυρίσει ντροπιασμένος, τότε αναγκαστικά πέφτει σε τέλμα· stalemate, που λένε καί οι αγγλόφωνοι. Τί τον ωφελεί αυτό; Ή, μήπως, δεν τό ‘βλεπε εξ αρχής, να μην ξεκινήσει κάν;
  • Τέταρτον· κάτι, που δεν γράφει κανείς (κι απορώ με τους εγχώριους “έμπειρους αναλυτές”, που το παρέλειψαν) : ότι το κόστος μιάς τέτοιας στρατιωτικής εκστρατείας είναι τρομερό. (Παρά το ότι οι τουρκαλάδες εκεί κατέβασαν κυρίως παλιό αρματικό υλικό -τα αναβαθμισμένα M60-, κι όχι τα Λέοπαρντ.)
Υπολογίζω προχείρως ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα τους στοιχίσει των τουρκαλάδων πενήντα μύρια ευρά η “έκδρομούλα” αυτή. (Ρέ αναλυταράδες!… Ένας σας δεν θα μας πεί πόσο καίει το τάνκ ανά χιλιόμετρο; καί πόσα άρματα κατέβασε η τουρκίτσα στη Συρία, ώστε να κάνουμε τον υπολογισμό; Μία τεθωρακισμένη μεραρχία; Δύο; Πόσες; )

Άρα, με εξ αρχής αρνητικές (καί σχεδόν απαγορευτικές) προϋποθέσεις, γιατί να ξεκινήσουν γιά Συρία καί να ξοδέψουν τόσα λεφτά, χωρίς φανερό όφελος; Ξέρετε εσείς την τουρκίτσα να κάνει κινήσεις στο βρόντο; Ή, μήπως, επιμένετε να θεωρείτε τον Ρετζεπίκα χαζόν, ν’ αναλάβει τον ρόλο “της τάπας του μπουκαλιού” (δηλαδή να καλύψει το κενό των αποχωρούντων Κούρδων) χωρίς λόγο;
Η απάντηση είναι πως, όντως, κάτι σημαντικό περιμένει ως αντάλλαγμα. Κι όχι μονάχα ένα!
  • Πρώτον, τη σπάει στο οξαποδουήλ. (Με το οποίο τά ‘χει τσουγκρίσει η τουρκίτσα, διότι -ανάμεσα στους άλλους ρόλους που προβάρει- πάει να το παίξει “μητέρα” όλων των σουνιτών μούσλιμζ, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων.)
  • Δεύτερον, σκέφτεται ότι: άπαξ καί πήρε το ελεύθερο να μπαστακωθεί μονίμως στην περιοχή (βλέπε παράδειγμα βόρειας Κύπρου), πού ξέρεις στο μέλλον γιά πού θα κινήσει παραπέρα, ξεκινώντας με βάση τη σημερινή βόρεια Συρία…
  • Τρίτον, προφανέστατα ξεκαθαρίζει με την πληγή (της τουρκίτσας), που ονομάζεται “Κούρδοι”.
Εδώ, όμως, ο οποιοσδήποτε σκεπτόμενος δεν θα μείνει στο “προφανέστατα”, αλλά θα παρατηρήσει το εξής: Καλά, ο Ρετζεπίκας ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με τα 12-15 μύρια Κούρδων της Συρίας, που βρίσκονται εκτός του κράτους του.
Αλλά, τί γίνεται με τα 30-35 μύρια Κούρδων εντός του κράτους του;
Προσώρας, απολύτως τίποτε!.. Εκτός αν επιχειρήσει γενοκτονία τους – πράγμα που δεν θα τον αφήσουν οι «μεγάλοι» να το κάνει.

Άρα, κάποιον λάκκο έχει η φάβα! Κάτι άλλο κρύβεται στο βάθος, κι αυτό δεν είναι η πιθανολογούμενη ίδρυση του (Ξε)Κουρδιστάν.

[Γιατί;
Απλούστατα, εάν ιδρυθεί αυτό, πρώτον θα είναι εις βάρος εδαφών της Συρίας, κι όχι της τουρκίτσας. Άρα, στο εδαφικό δεν τραβάει ιδιαίτερα ζόρια η τουρκίτσα. Καί δεύτερον, οι Κούρδοι της Συρίας θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκτός συνόρων τουρκίτσας.
Με τους εντός συνόρων τί κάνει – που, έστω θεωρητικώς, είναι μεγαλύτερο καί υπαρκτό πρόβλημα; Αλλά γι’ αυτούς δεν μιλάει κανένας εμπλεκόμενος.
Επομένως, όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι κάτι προσπαθούν να κρύψουν. Άρα, αλλού βρίσκεται το ζουμί.]

Καθόλου, λοιπόν, δεν έπεσε σε παγίδα των “μεγάλων” ο πονηρός Ρετζεπίκας, ώστε να ξοδεύεται τζάμπα στη βόρεια Συρία – καί να γεμίζει φέρετρα με πτώματα στρατιωτών του! Κάτι άλλο του τάξανε (καί δή, στα κρυφά), απείρως σημαντικώτερο.

Κι αυτό είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Βλέπετε, γεωπολιτικώς (καί γεωστρατηγικώς) ο έλεγχος των Στενών των Δαρδανελλίων είναι μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι ο έλεγχος του θαλασσίου “διαδρόμου” του ανατολικού Αιγαίου, του διαδρόμου που οδηγεί από τα Δαρδανέλλια στην ανατολική Μεσόγειο (καί αντιστρόφως).
Οπότε, αυτόν τον ενιαίο έλεγχο καλύτερα να τον έχει ένα κράτος (σκέπτονται οι “μεγάλοι»). Όχι δύο, όπως είναι σήμερα.
Άρα, ποιό κράτος θα έχει τον έλεγχο;
  • Η Ελλάδα;
Η Ελλάδα είναι μέλος του Νάτο· καί δεν διανοείται να …μήν είναι, διότι οι πωλητικοί της την κατάντησαν γνήσιο κλωτσοσκούφι των ηπαπάρα καί την έδεσαν χεροπόδαρα σ’ αυτόν τον ρόλο. Δηλαδή, αν δεχθεί εντολή του αφεντικού της η Ελλάδα, η Ρωσσία αποκλείεται τελείως από την έξοδο στη Μεσόγειο μέσω Ευξείνου Πόντου καί Στενών.
Άρα, όχι η Ελλάδα. Δεν τους κάνει, των «μεγάλων». (Κάνει μεν των ηπαπάρα – αλλά, αυτές ξέρουν ότι άμα τσιγκλιστεί η Αρκούδα με την έλλειψη διεξόδου στο Αιγαίο, θα φάνε Ρωσσικό κλύσμα σε κάποιον άλλον τομέα. Καί δεν θέλουν να το ρισκάρουν.)
  • Η τουρκίτσα;
Κι αυτή είναι μέλος του Νάτο, αλλά τό ‘χει γράψει εκεί που δεν πιάνει το μελάνι. Απ’ την άλλη, σ’ όποιον την προσεταιριστεί, θα του κάνει όλα τα χατήρια (διότι -όπως καί η Ελλάδα- ούτε αυτή είναι τόσο δυνατή, όσο οι “μεγάλοι”)· αλλά η τουρκίτσα δεν έχει ηλίθιες προκαταλήψεις (σαν το ψευτο-Ρωμαίϊκο) υπέρ Ανατολής ή Δύσεως.

Άρα, υπάρχει μία άρρητη κι απόρρητη “συμφωνία κυρίων” να δοθεί στην τουρκίτσα ΚΑΙ το ανατολικό Αιγαίο με τον “διάδρομό” του… κι όποιος (απ’ τους δυό “μεγάλους” ενδιαφερόμενους) προλάβει να την κάνει παλλακίδα του την τουρκίτσα, πρόλαβε!


Οπότε, η κατάσταση έχει ως εξής:

Ηπαπάρα καί Αρκούδα συμφωνούν απολύτως στο να φάει τα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου η τουρκίτσα. Τώρα, οι μεν ηπαπάρα αυτό θα το παρουσιάσουν στους τουρκαλάδες ως δώρο, γιά να γυρίσει η τουρκίτσα πίσω στο Νάτο, η δε Ρωσσία πάλι ως δώρο, γιά να μείνει η τουρκίτσα στον εκκολαπτόμενο συνασπισμό των ισχυρών Ασιατικών κρατών (Ρωσσία, Ιράν, κτλ).
Απ’ την πλευρά της, η τουρκίτσα επιτυγχάνει έναν από τους πάγιους στόχους της, καί δεν κάθεται να συζητήσει τώρα γιά πόσον χρονικό ορίζοντα. (Αυτό θα το δεί, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρξουν. Αλλά, άπαξ καί κατάφερε να δημιουργήσει -όπως το συνηθίζει- ακόμη ένα τετελεσμένο, δεν την κουνάει κανένας.) Ο δέ Ρετζεπίκας κονόμησε μιά κατάσταση «καζάν-καζάν» (κι έτσι κερδισμένος, κι αλλοιώς κερδισμένος) :
  • Εάν τα πάει καλά στη Συρία καί ξεσκίσει τους Κούρδους, αμέσως μετά θα επιτεθεί στα νησιά μας· διότι, ποιός τον πιάνει τότε, που θά ‘ναι «καβάλα στ’ άλογο»!
  • Εάν, πάλι, φάει σφαλιάρες στη Συρία απ’ τους Κούρδους, θα περισώσει το γόητρό του (καί το αξίωμά του, καί τα λεφτά του, καί… καί…) μονάχα με μιά επιτυχημένη στρατιωτική επίθεση εναντίον των νησιών μας – διότι θα έχουν φροντίσει οι νταβατζήδες μας οι ηπαπαραίοι (μαζί με τους προδότες πωλητικούς μας) να δημιουργήσουν όλες τις απαραίτητες συνθήκες ήττας της Ελλάδας. Κι ο Ρετζεπίκας θα μας χτυπήσει με σίγουρο καί προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα υπέρ αυτού.
(Όπως το συνηθίζει, άλλως τε, η χώρα σας, κύριε Μπαχτσελί. Με τις πλάτες των «μεγάλων» κάνατε εις βάρος μας όσα κάνατε τον 20ον αιώνα· διότι, χωρίς αυτές, μέχρι κι ο Κεμάλ σας είχε σκατώσει το βρακί του απ’ τον φόβο του. Χάειντε, ζωντόβολα, που φιλοδοξείτε να μας πετάξετε στη θάλασσα – καί το λέτε κιόλας δημοσίως!)

Συμπερασματικώς, όλ’ αυτά σημαίνουν ότι η (λίαν προσεχής) επίθεση της τουρκίτσας εναντίον μας είναι δεδομένη. Όπως επίσης καί το ότι η αδράνεια ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ “μεγάλων” (ου μην καί η ενεργός βοήθειά τους προς την τουρκίτσα – πχ με παρεμπόδιση των δικών μας τηλεπικοινωνιών, κτλ) είναι κι αυτή δεδομένη.
Με βάση τη λογική, αυτά ακριβώς ισχύουν – καί τίποτε άλλο. (Το ο,τιδήποτε άλλο έχει τόση σοβαρότητα, όση καί τα παιδικά παραμύθια.) Οπότε, τώρα που τα ξέρετε, προετοιμαστήτε.
Θα ματώσουμε να υπερασπίσουμε την Ελλάδακαί δεν πρόκειται να δεχθούμε βοήθεια από πουθενά.
Βοήθεια από κανέναν, καί μαχαιριές απ’ όλους.


Υγ 1: Καλά… αυτά τα λιβάνια των γεροντάδων, μήπως έχουν μέσα κανένα αρωματικό βότανο …Ζωνιανών; Καλαματιανό, μήπως; Ολύμπου, ξέρω ‘γώ;
(Δεν κάνω πλάκα· πληροφορώ τους …αμύητους, ότι λιβάνι καί χασίσι έχουν ίδια μυρωδιά! Δεν τα ξεχωρίζεις εύκολα.)
Ρωτάω, διότι όλες αυτές οι αηδίες με τις προφητείες για τους “ομοδόξους αδελφούς μας” έχουν κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στον λαό μας. Έχουν μαστουρώσει πολύ κόσμο – καί φοβάμαι ότι τον φτάσανε σε κατάσταση αποχαυνώσεως μή αναστρέψιμη.
Μιά ματιά να ρίχνατε, μωρέ, στην πρόσφατη Ιστορία μας, καί θα βλέπατε ότι “ομόδοξοι αδελφοί μας” ήταν καί οι Βούλγαροι του 1900-1944! Από ποιούς, λοιπόν, περιμένετε βοήθεια σήμερα, βάζοντας ως πρόταγμα το ομόδοξον χριστιανικό δόγμα;
Δε λέω, το κακό που μας έκαναν οι αγγλόφωνοι, τα γερμανογούρουνα, καί η Φραγκιά, είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο απ’ τα αδειάσματα που φάγαμε απ’ το Ξανφόν Γκιένος. Αλλά τόοοοσο πολύ κλουβιάσανε μερικοί-μερικοί πιά, που ακούν “Ρωσσία” καί κάνουν τούμπες;


Υγ 2: Το παρόν γράφτηκε ύστερ’ από δύο συνεχόμενα ξενύχτια. Φοβάμαι πως δεν προλαβαίνουμε γιά τίποτε σοβαρό!… Αλλά, να προμηθευτούμε έστω ένα κουζινομάχαιρο!

Μπορεί κάποιος τέκτων, που μέσα του εξακολουθεί να αισθάνεται Έλληνας πατριώτης, να έδωσε στον Στρέηντζερ αποκλειστικές πληροφορίες γιά εξέγερση των λάθρο μέσα στον Νοέμβριο, αλλά το δικό μου ένστικτο πιάνει το Σ/Κ που έρχεται – τριήμερο, με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τη Δευτέρα. Πρώτης τάξεως ευκαιρία να παραλύσει τελείως ο υποτυπώδης δημόσιος οργανισμός του ψευδοκράτους μας!
Κι όταν λείπει ο γάτος…
Ειδικά να προετοιμάζονται οι νησιώτες μας στα λαθροβριθή νησιά μας ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού. Μυτιλήνη (καί Λέσβος – με κάνει να λέω αστεία μέσα σε τραγική κατάσταση, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ με το αγράμματο ζώον!), Χίος, Σάμος, Σύμη… ειδικά η Σάμος.


(συνεχίζεται)


πηγή

24 σχόλια:

  1. πρόσεξε γιατί υπάρχουν κι άλλα σενάρια και θα σηκώσω κάθε πέτρα στον πλανήτη για να απαιτήσω να κάνεις επιτόπου τατουάζ τον φτερωτό δράκο άντε μπορεί να στην χαρίσω και να απαιτήσω να το κάνεις σε άλλο σημείο, ας σοβαρευτώ, μπορεί να του ταξαν προσωπικά πράγματα του Ερντογάν προστασίες χρήμα παλάτια νησιά σκασίλα του για τους Τούρκους κάπου τον έχουν πιάσει, έχεις απόλυτο δίκιο ότι μόνο χρήμα παίζει στην ιστορία, οι πιό επικίνδυνοι και ύπουλοι είναι οι Κινέζοι, θα εξαπολύσουν πόλεμο αλλά σε άλλο έδαφος όχι στο αμερικανικο δεδομένου ότι δεν υπάρχει αμερική αλλά ο σιωνισμός της αμερικής Ιωσήφ Βατοπεδινός και τα διακόσια εκατομ στρατού απ τον Ευφράτη όταν κόψουν τα νερά που είπε ο Παίσιος πάντως αυτός ο τεράστιος στρατός δεν θα ρχεται σε μας όταν περάσει τον Ευφράτη ούτε στην Συρία θα πηγαίνει ούτε στην Τουρκία, οι ορθόδοξοι άγιοι έχουν ΄΄΄δει΄΄ όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις όπως πχ την προδοσία της Κίνας στη Ρωσία, το πώς θα καταληφθεί η Σιβηρία απ τους Κινέζους χωρίς τουφεκιά σιγά σιγά με μετανάστες γάμους κλπ θεωρώ ότι κι οι 3 είναι μια ωραία παρέα και συνενοούνται μια χαρά έρμη Συρία, στο τραπέζι θα τα χαλάσουν στην μοιρασιά και μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα ή ίσως έτσι είναι το μυστικο του μυστικού σχεδίου θα εισβάλλει η Ρωσία στην Τουρκία, ας πούμε είμαστε τρεις φίλοι κι έχουμε ένα σχέδιο αλλά δεν γνωρίζουμε αν οι δύο έκαναν ακόμα ένα δικό τους ή αβγ σχεδιο και μετά αβ σχεδιο κρυφό και μετα αγ σχεδιο ή αβδ μπαλαντερ ο δ στη μοιρασιά θα τα χαλάσουν και θα τινάξουν το τραπέζι του ποκερ στον αέρα μόνο που αυτό το τραπέζι ανήκει σε άλλο αφεντικό που θα τους εξαυλώσει γιατί κάνουν μαγκιές και τσαμπουκάδες στο δικό του σπίτι και σκοτώνουν και καταστρέφουν την περιουσία τους και τους ανθρώπους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγιος Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης τα νησιά είναι τρία και είναι Λέσβος Χίος Ρόδος ξεκολλήστε είναι ξεκάρφωμα τα υπόλοιπα, τα μεγάλα θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτούς που φορτώνουν καραβιές πού τους πάνε;; τους έχει δει κανείς που τους φορτώνουν και πού τους πάνε;; τους παίρνουν απ την Σύμη πχ τους πάνε Πειραιά; κι από Πειραιά πού;;; ψάξτε το λίγο αυτό το νέο τάχα θα τους μοιράσουν στην Ελλάδα όλη... τους έχει δει κανείς αυτούς στις καραβιές τελευταία που τους εγκαθιστούν οεοοοοο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτήν την στιγμή υπερδύναμη είναι η Κίνα κι όσοι είναι μαζί της πιθανόν να μην θέλει να φαινεται άμεσα και να βάζει μπροστά την Ρωσία αλλά πείτε μου σοβαρά αυτόν τον Πούτιν που βλέπουμε έχει καμιά σχεση με τον Πούτιν του 2000; έλεος δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στα νησιά θα γίνει ο χαμός... και θα τους πιάσουν στον ύπνο...αν δεν έχουν ήδη προετοιμαστεί... δυστυχώς ένα νησί όπως η Λέσβος δεν τίμησε ούτε τους αγίους της ούτε τον Ταξιάρχη της, τόσα χρόνια έπρεπε να έχουν σηκώσει το νησί στον αέρα, γιορτάζουν οι παπικοί τον βαλεντίνο και τρέχουν όλοι οι ορθόδοξοι να μην ξεχνούμε την συμπροσευχή των τριων για τους λαθρομετανάστες ούτε την συμπροσευχή παπάδων εναλλάξ με αλλαχοακμπαρς για τους πνιγμένους προσφυγες το γνωστο τρισαγιο μπροστα στο αγαλμα, γι αυτες τις προδοσιες θα περασουν πολλα μονο ενας παπας ταλεγε απο αμβωνος ενας μονο σ ολοκληρη Λεσβο που ετρωγε απο τα πληθη των πιστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν είναι τυχαία η απόβαση στα τρία μεγάλα νησιά και στην Σύμη, αποτελούν τεράστια προσκυνήματα της ορθοδοξίας, ΄σε λίγο οι Ελληνες θα είναι εκεί μειονότητα αν δεν ξεσηκωθούν πράγμα που σημαίνει ότι τα προσκυνήματα θα κλείσουν ή θα γίνουν τζαμιά και τεμένη λόγω οικουμενισμού, είναι πολύ σοβαρό το θέμα δεν τα επέλεξαν τυχαία, όλα αυτά τα σκουλήκια θέλουν να χτυπήσουν τη ρίζα της ορθοδοξίας, έκραξε ένας τον Τσίπρα τον Θεομάχο στην Κρήτη και έσπευσαν ΄΄οι συμπολίτες ΄΄ ηθοποιοί που χειροκροτούν σε ανάλογες περιπτώσεις να τον μαζέψουν κι η αστυνομία μαζί κι ο Τσίπρας δήλωσε ότι δεν φοβάται τους ανθρώπους κι άλλα αστεία βγες τώρα μόνος και περπάτησε στο Σύνταγμα αν έχεις τα κότσια βγες και περπάτησε στο Σύνταγμα χωρίς τσιπ χωρίς τζιπιες χωρίς κινητό και μίλα με τους απλούς ανθρώπους μισή ώρα αν έχεις τα κότσια φιμώθητι επιτέλους μαθε τα όρια σου ξέφυγες πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δειλα δειλα αρχισε το κραξιμο στους πολιτικους αυτο που ειπε ο παισιος θα τους σιχαθει ο κοσμος και θα τους κυνηγησει, περιμενουμε να δουμε το κυνηγησει και το αλλο που ειπε οτι θα σκασει σαν καρπουζι και δεν ελεγε παραπανω οσο κι αν επεμεναν οι προσκυνητες, γεροντα δεησου να παιξει σεναριο καρπουζι δεν αντεχει η χωρα μας αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κάνε το τατουάζ φίλε μου οι Κινέζοι κλωνοποιούν ήδη ζώα θα χουν να τρώνε, γιατί δεν βάζεις στην σκακιέρα κι άλλους πχ Κατάρ; Κίνα Ρωσία είναι φίλοι μετά θα την προδώσει η Κίνα με αντάλλαγμα την Σιβηρία, έτσι διάβασα κάποτε πριν αρκετά χρόνια, κυβερνούν κάποιες οικογένειες αυτοί είναι απλώς πιόνια, οι οικογένειες είναι πολυπληθείς καθείς έχει τις φιλοδοξίες του κάπου θα χάσουν την μπάλα απλά πράγματα

    παρακαλώ δειτε τα κι αν τα γνωρίζετε να τα ξαναδείτε αυτοί είναι οι αρχηγοί δεν έχουμε να κάνουμε με τρία προσωπα αλλά με οικογένειες
    https://www.youtube.com/watch?v=yD7tV4PQQzE&list=PL7dH2uPa1KMfO22ht96fDpHmd1yXXkBxY&index=22&t=0s

    http://izrealzeus.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτές οι οικογένειες εμφανίζουν αυτούς που θέλουν δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μπεις στο μυαλό του Πούτιν ή του Τραμπ πιόνια απλώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κατάρ στους σοβαρούς παίχτες εννοώ στο παραπάνω σχόλιο, γιατί η Τουρκία μπροστά, αντί το Κατάρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν υπάρχει μασόνος που να αισθάνεται μέσα του πατριώτης την στιγμή που μπαίνει σε μια στοά του σατανά και ορκίζεται ορκίζεται το ξαναγράφω στον εξαποδουήλ, έχει φύγει η θεία χάρη του βαφτίσματος, ιδανικά πατρίδες και άλλα δεν ισχύουν γι αυτόν αν το χει κάνει το χει κάνει για προσωπικούς σκοπούς εκδίκηση ή κάτι άλλο που αφορά αυτούς και δεν μας ενδιαφέρει, εκτός αν μετανόησε που σημαίνει έχει κάνει ξανά τα ιερά μυστήρια βάφτιση και χρίσμα αν είναι έτσι να δώσει δημόσια ομολογία ως τέκνο του Χριστού τα άλλα δεν πείθουν κανέναν είπαμε αφελείς αλλά όχι βλάκες, το χτύπημα των τούρκων θα είναι αιφνιδιαστικό και δεν συμφωνώ μαζί σου για την ημερομηνία που αναφέρεις γενικώς δεν συμφωνώ με τις ημερομηνίες, κανείς άγιος δεν δίνει ημερομηνίες κι ας τις γνωρίζει γιατί δεν γνωρίζουμε το θέλημα του Θεού, εμείς τώρα λέμε κάποια πράγματα αλλά ο Θεός μπορεί σε ένα κλάσμα να καταστρέψει τον κόσμο κι από δω παν κι οι άλλοι τραμπ κι εμείς κι η τουρκίτσα,κανένας νοήμων ορθόδοξος δεν πίστεψε προπαγάνδες περί ρωσικής βοήθειας, ή είναι εντελώς άσχετος και αδιάβαστος σχετικά με τις προφητείες ή κάνει προπαγάνδα ως υπαλληλος του συστήματος, οι καμπάνες για τους ρώσους χτύπησαν δυνατά από δικούς τους αγιους οι ρώσοι βεβαίως δεν μας φταίνε σε τίποτα αυτοί θα περάσουν φριχτές καταστάσεις με πυρηνικά και τέτοια υτ πατήρ νικολάι ραγκόζιν δείτε όλα τα βίντεο με τις μαρτυρίες και θα κατανοήσετε, επίσης κανένας νοήμων άνθρωπος δεν πίστεψε ότι ένας τέως πράκτορας της καγκεμπε έγινε πρόεδρος τσακ μπαμ, με την αξία του; γιατί δεν έγινε ηγέτης κάποιος άλλος με περισσότερα ταλέντα; βαθύ το θέμα κι έχει σχέση με το τί θέλει και τί επιτρέπει ο Θεός, ο πρώτος ναός της πανθρησκείας στην ρωσία έχει γίνει και η κάρτα πολίτη είναι μια πραγματικότητα εκεί, λοιπόν θα μας αιφνιδιάσουν με ξαφνικό χτύπημα τουρκικό ή θα μας αιφνιδιάσει από μόνη της η Τουρκία σε μια επίδειξη δύναμης πχ σ αυτούς, όχι ότι νοιάζεται ο ερντογαν για οθωμανικές αυτοκρατορίες κλπ καθένας τους διαπραγματεύεται πού θα προστατευτεί και τί θα πάρει μετά την καταστροφή, αλλά όπως και να χει σου λεει ολοκληρη Τουρκία κάνω ζάπι μην με πετάτε στα αζήτητα ενώ πρέπει να είμαι με τους πρώτους δύο στο τραπέζι..εκεί θα γίνει το λάθος, μετά θα συμβούν τα γνωστά προφητευόμενα διοικητές για κάποιους μήνες στην τουρκία θα ξεσηκωθούν τα υπόλοιπα όρνεα που τρέφονται από την περιουσία τον πλούτο και το αίμα των άλλων ως νέοι σταυροφοροι και θα τους μαζώξει όλους ο Θεός στην Πόλη να αλληλοεξοντωθούν και να εξαυλωθούν επιτέλους και να πάνε στον διάολο, η εξέλιξη θα βασίζεται σε ανθρώπινο λάθος, η αλαζονεία η φιλαρχία και η υπερηφάνεια σε υψηλό βαθμό σε καθιστά τρελό, έναν τρελό όταν κάνει το απρόβλεπτο πρέπει να τον σταματήσεις με ηλεκτροσόκ έτσι θα μπει η ρωσια στην τουρκια, το πότε θα το κάνει μένει να το δούμε όπου πιαστεί ο καθένας μας και όσοι φρόντισαν να είναι σωστά πνευματικά θα προστατευτούν ακόμα κι αν πεθάνουν θα πάνε στον Κύριο δεν θα απωλεσθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έλεγε ο Παίσιος παίρνει λίγο το κατσαβίδι ο Θεός και λασκάρει την βίδα στο μυαλό εννοούσε έτσι θα λασκάρει η βίδα του Ερντογάν, ένας πάμπτωχος ήταν απ τα χαμηλά και ξαφνικά να τα παλάτια να η ηγεσία ολόκληρης απέραντης Τουρκίας να τος σαλονάτος στους λευκούς οίκους να κάθεται να διαπραγματεύεται όπου ναναι το κατσαβίδι θα λασκάρει την βίδα του μη γαλαζοαίματου που θέλει να είναι ο πρώτος του χωριού, κάπως πρέπει να ξεκινήσει, μετά οι υπόλοιποι θα κάνουν επιδείξεις δυνάμεων και οι ευρωπαίοι θα τα παρουν στο κρανίο θα πουν εμείς δεν θα πάμε να φάμε μερίδιο κι έτσι θα τελειώσει ο οχετός αιώνων καιρός ήταν είναι πολλά τα εγκλήματα τους στην Ορθοδοξία την Ελλάδα και κυρίως την Ρωμανία επειδή θα είναι φριχτά τα όσα έρχονται παγκοσμίως να φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε τον Δημιουργό μας και να χουμε έργα αγάπης σε Εκείνον και στον συνάνθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δοξάστε τον Τριαδικό Θεό μας που είμαστε Ελληνες και όπως λέει ο Ηλίας ο Καληώρας δεν υπάρχει ούτε ένας αληθινός Ελληνας που να μην έχει στην γραμμή αίματος του έναν άγιο, δοξάστε τον Δημιουργό μας που δεν είμαστε σαν τους σταυροφόρους τους Ευρωπαίους που στην γραμμή αίματος τους έχουν φριχτούς δολοφόνους βλέπε πχ τέταρτη σταυροφορία, δοξάστε τον Θεό που γεννηθήκαμε Ελληνες ορθοδοξοι χριστιανοί και δεν είμαστε απ την γραμμή αίματος των εβραίων που σταυρώσαν τον Υιό του Θεού, δοξάστε τον Κύριο που θα ακούσει όλες εκείνες τις εκατομμύρια εκκλήσεις των συγγενών μας αγίων εκεί ψηλά και θα αποδώσει δικαιοσύνη για τα εγκλήματα κατά της Ορθόδοξης Ελλάδας, η Ελλάδα θα γίνει η πιό ένδοξη χώρα στον πλανήτη θα δώσει φως και ορθοδοξία παντού θα θρέψει όλους όσους μείνουν απ τους εχθρούς της, θα έρχονται οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι να ζητήσουν δουλειά σε μας, αμφιβάλλετε; κακώς, φαντάζει τρελό αλλά έτσι θα γίνει, γιατί ο Θεός είναι Δίκαιος και γιατί όπως έλεγε ένας Αγιος όλη την δημιουργία Του την αγαπά αλλά τον κήπο Ελλάδα περισσότερο λόγω αγίων λόγω μοναστηριών λόγω αίματος και μαρτυρίου για το άγιο όνομα Του όχι γιατί είμαστε εμείς καλοί, σκουπίδια και ανάξιοι είμαστε αλλά γιατί οι συγγενείς μας εκεί πάνω δέονται για μας και θα μας δώσει ευκαιρία, γιατί είπαμε η γραμμή αίματος, κανένας άλλος λαός επί γης δεν την έχει και μ αυτήν την γραμμή κανένας πούτιν και κανένας εβραίος δεν μπορεί να τα βάλει κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον κόσμο του Θεού, κι ο διάβολος ο ίδιος πριν πειράξει κάποιον πάει και Του ζητάει την άδεια τόσο ξεφτίλας ανίκανος είναι που τον πιστεύουν και τον λατρεύουν κάποιοι κι όταν δουν τον σταυρό του Κυρίου θα τρεμουν σαν τα φύλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι προφητείες υπάρχουν για να προειδοποιούν και να μετανοούμε, όσοι περισσότεροι Ελληνες προσευχόμαστε τόσο πιό ανώδυνο θα είναι για μας, ούτε να διανοηθούμε να μην κρατήσουμε την πίστη την πατρίδα τα ήθη έθιμα παραδόσεις μας τα πάντα, έχυσαν το αίμα τους για όλα αυτά χιλιάδες εκατομμύρια Ελληνες ορθόδοξοι μέσα στις εσχατιές της παγκόσμιας ιστορίας ΤΙΜΗ σε κείνους και μην φοβάστε τίποτα, αφήστε τους να κράζουν και να τρομοκρατούν, κατήντησαν γελοίοι, οι άγιοι μας προειδοποίησαν να μην φοβηθούμε τους Τούρκους, γνώμη μου να φοβηθούμε τους εγχώριους προδότες που το παίζουν Ελληνες και είναι μπασταρδεμένοι κι εκείνους που δεν έκαναν απολύτως τίποτα όσο εμείς χανόμαστε, είναι γεμάτα τα νοσοκομεία οι καρκίνοι, οι θάνατοι έχουν αυξηθεί, τα αυτοάνοσα, παράξενες αρρώστιες, ένοχοι όσοι κατέχουν θέσεις και δεν αντέδρασαν ενώ είναι σε θεσεις, στην εισβολη στην χωρα μας και στην σατανικη τεχνολογια που χρησιμοποιουν εναντιον μας πχ αεροψεκασμοι, υποηχοι εγκαταστασεις υποηχων κεραιες μολυνσεις στο νερο στα τροφιμα προπαγανδα μεσω δημοσιογραφων, τα ξερουν αλλα το βουλωνουν απο τον πιο χαμηλομισθο στρατιωτικο πιλοτο επιστημονα αστυνομικο λιμενικο δημοσιο υπαλληλο δασκαλο εως τον πιο υψηλοβαθμο, πεθαινουν ανθρωποι και παιδια αρρωσταινουν και δεν μιλουν,κι εχουν την εντυπωση οτι θα μεινουν ατιμωρητοι; οι τουρκοι και οι λαθρομετανάστες σ αυτους θα πανε , ας μπουν οι Τουρκοι, καιρος να ξεκαθαρισουν τα πραγματα στην Ελλαδα μην φοβαστε τιποτα ο Θεος αν τον αγαπατε θα σας προστατευσει οικογενειακως προσευχη και προσοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχα !εργ δημ εργ ,το'κανες το θαύμα σου πάλι !μπούφοι...τίποτα δεν θα γινη.Ουτε τρίτος ,ούτε ΗΠΑ εναντίον Κίνας ,ούτε Ρωσία εναντίον Κίνας.Το χρέος της χάζαρο μαφίας προς Κίνα ,ήταν μεταφορά χρημάτων ,λογιστικού προσδιορισμού.Σκοπευαν να γκρεμίσουν τις ΗΠΑ και να μεταφερθούν επίσημα στην Κίνα.Κανενας στρατός των Κινέζων δεν θα εκστρατευση.Αυτα ήταν τα σχέδια τους για τον αφανισμό των ανθρώπων και έναρξη τρίτου ,εισβολή εκατομμυρίων αιθερικων στην γη και αρχηγού του γιαχαβαωθ.Το σχέδιο β',κράτους των Κούρδων το ήθελε η νέα τάξη και οι Ισραηλινοί ,από την μια εκπαίδευαν τους τζιχαντιστές και από την άλλη , αγκάλιαζαν τους Κούρδους,μμμπππρρρρ..να σε αγκαλιάζει ο όφις !στο γήινο παιχνίδι ,το απάνω χέρι το έχει ο Ρώσος ,ο αντινεοταξιτης Αμερικανός μάχεται μπροστά και πίσω από την κουρτινα σφοδρά.Ο Κινέζος έχει συμπαραταχθεί με τους ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ.Η πουτανα αστροπυλη απο την Βαβυλώνα μέχρι τα όρη ινδοκουχ, φυλάσσεται ερμητικά από τους ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ.Το μεγάλο κράτος Ισραήλ δεν γίνεται.ΤΕΛΕΙΩΣΕ ,ΠΑΤΩΣΕ,ΠΑΠΑΛΑ.ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΗΔΗ.ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.Η HSBC τράπεζα έχει εκτελέσει με απόλυτη επιτυχία το δοκιμαστικό reset ,είναι όλα σύμφωνημενα και κανονισμένα.ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΚΝΕΙΑ ΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΝΗΣΚΟΝΤΟΣ ΔΡΑΚΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.Τα απόνερα της ανοησιας τους θα τα ζήσουμε στην πατρίδα μας με το ρεμπελο και την εγκληματική συμπεριφορά των υποτακτικών ψευτο κυβερνητών ,εις βάρος μας και εις βάρος της πατρίδος μας.Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.Εμεις για να ελθουμε στα ίσα μας ,θέλουμε τον μπαμπούλα.Εε φάτε τώρα τον μπαμπούλα του ρεμπελου και του τούρκου.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ.ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΔΕΨΩ ΤΑ ΑΥΤΙΆ;;ΑΠΟ ΜΕΝΑ ,ΠΟΤΕ.ΕΝΩΘΕΙΤΕ ,ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ,ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.Νατο,φατο ,ΟΗΕ , ΕΕ,ύπατη αρμοστεία,λέσχες ,στοές ,λαγούμια ,θα εξαφανίζωνται στην σειρά.Υπαρχει πολύ μεγάλη δοθείσα τεχνολογία ,που δεν θα χρειάζωνται τα πετρέλαια και τα αέρια.ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ,ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ .ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ,ΟΥΤΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ,ΟΥΤΕ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ,ΤΟΥΣ ΣΩΝΟΥΝ.ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ.ΟΡΘΙΟΙ!ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πρόβλημα αριστομαχε, μέγιστο κατ'εμέ, ειναι οι λαθρο. Ωρες ωρες σκέφτομαι πως ενας παγκόσμιος ισως δημιούργουσε ,λογω εκτεταμένης σύγχυσης, τις συνθήκες που θα βοηθούσαν το έργο των πατριωτών να διώξουμε τους λαθρο. Όσο η οικονομία συνεχίζει να λειτουργεί έστω και σε αυτό το πλασματικό επίπεδο, κανένας δεν πρόκειται να την κάνει απο εδώ. Επίσης έχει σκεφτεί κανείς αντε και διώξουμε τους λαθρο που θέλουν να μας γεννοκτονησουν, τι θα γίνει με τα γυναικόπαιδα? Διότι αντικειμενικά και αυτοί είναι ενας δούρειος ίππος. Μακροπροθεμσμα θα συντελέσουν στο να γίνει φυλετικά η χώρα αχταρμάς. Κανένας απο αυτούς δεν θα ειναι και θα νιώθει Έλληνας. Και οποίοι απο εμάς βγούμε να πούμε οτι πρέπει να σηκωθούν να φυγουν ολοι αυτοι απο την πατρίδα μας, γυναίκες και παιδιά, απλά σκέψου πως θα αντιμετωπιστουμε. Δενν ξέρω δύσκολη η κατάσταση, χωρίς να σημαίνει οτι δεν είμαι αισιόδοξος βεβαίως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ' @ρχ@δια μας "πώς θα αντιμετωπιστουμε" και τί γνώμη διεθνή θα δημιουργήσουν για εμάς. Ποιοι θα το προωθήσουν αυτό..; Οι παιδόφιλοι και οι βρεφοθυσιαστές νεοταξίτες..; Καλά θα κάνουν να κρυφτούν στα λαγούμια τους γιατί θα τούς τα κόψουμε σύριζα.
      Και τα δικά μας τα παιδιά γιατί δεν τα σκέφτονται τόσα χρόνια. Να πάνε να πνιγούν και τα λαθροσκατά και τα μούλικά τους που έχουν το θράσος να κάνουν στους συμμαθητές τους τα ελληνόπουλα, το σήμα του κομμένου λαιμού, με το δάκτυλό τους. ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ...

      Διαγραφή
    2. Και εγώ έτσι σκέφτομαι και συγγνώμη γιατί το εχω ξαναγράψει και σε αλλο άρθρο αλλα οπότε το αναφερω στον περίγυρό μου παντα με κατηγορούν ως αδίστακτο και σχιζοφρενή και συναφη κοσμητικά.. Στο δι@ολο να πάνε αι να μην αρχίσω τα καντήλια

      Διαγραφή
  17. Γιάννη 25,τα λάθρο μπουρμπούλα ,είναι η απορεια της μαλακειας που μας δέρνει.ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ.Καταξεσκισαν τα πάντα.Μπορειτε να χωνέψετε ,ότι έτρωγαν ανθρώπους και παιδιά και έπιναν το αίμα για ζουν περισσότερο ;ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ,ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ.ΟΙ ΑΛΟΗΓΚΟΡ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΓΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ.Η Μπάρμπαρα Μπους αναγνώρισε τα εγκληματα της και ζήτησε χάρι.Τωρα..στα δικά μας...πολλοί που έχουν έλθει στην πατρίδα μας δασκαλεμενοι και πληρώνονται ,έχουν την ανόητη επιθυμία ,ότι και την πατρίδα μας θα την μετατρεψουν σε νεκροταφείο και ο ισλαμισμός θα επικράτηση και εδώ.ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ...Πριονωτο ΚΑ ΜΠΑΡ ,ΚΟΒΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΝΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ,ΜΕΤΑ...ΣΤΗΝ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ ..ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ.Τους υπόλοιπους ,που θα έχουν αντιληφθεί τι γίνεται και πόσο δυσχερής είναι η θέση τους ,τους ανοίγεις τις πόρτες και φεύγουν ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ !ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ,ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ή ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΝΑ ΚΤΥΠΉΣΟΥΜΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ , ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.ΟΥΤΕ ΓΕΖΙΝΤΙ ΒΑΡΑΩ .ΜΑΝΤΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ,ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ,ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ,ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ .Για εκεί έχω καράβι !Ας τους κάνει ο Κινέζος ότι θέλει ,αντζεμπ πιλαφ.Σας ενημερώνω ξανά !είναι δασκαλεμενοι και πληρώνονται.Το έχουν χαψει ,ότι η Ελλάδα θα γινη δικιά τους.Τι δείχνει η εγκληματική συμπεριφορά τους ;1.οτι είναι κακοποιά στοιχεία εκ φύσεως ,εξ αιματος,2.οτι μας έχουν χεσμενους.Μαααλιστααα....και μας κουνούν και το δάχτυλο,μαααλισταα..Εάν νομίζουν οι νεοταξιτες αξιωματικοί ,ότι μου έστειλαν εδώ ,στην πατρίδα μου ,τα αποχαυνωμενα χασικλωμενα μουλικά ,να με πατήσουν κάτω....εεε ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ,ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙ ,ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΙ ,ΤΟΝ ΜΠΑΜΙΑ ,ΤΟΝ ΣΒΑΡΤΖ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΚΑΤΑΤΖΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ.ΕΓΩ ΜΑΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ,ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΦΑ ,ΟΧΙ ΜΕ ΚΕΠΤΑΓΚΟΝ.Και φίδια γδερνω και τραγια μουνουχιζω.....όσο δε για τα τσογλανια ,που θα ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ,να κάνουν την κίνηση του σφαξιματος...ΚΟΨΤΕ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ !ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ !ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΑ...ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ...ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΕΒΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΑ ΤΩΝ 15,16,17 και βάλε χρόνων.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΗ.ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΠΟΛΛΆ ΤΩΡΑ ;ΝΑΙ ,ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ,ΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ.Οταν θα ξεκινήση το χοντρό πατιρντι ,οι πρεσβείες τους δεν θα ενδιαφερθούν ,γιατί ξέρουν τι γίνεται.Θα τους αφήσουν στην τύχη τους.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ,ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΒΕΡΕΣΕ , ΠΟΥ ΛΕΜΕ.ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ,ΟΣΟΙ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ,ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑ ΜΠΑΡ ,ΤΟΜΑΧΟΟΥΚ ΚΑΙ ΔΕΡΜΆΤΙΝΑ ΠΕΡΙΚΑΡΠΙΑ ΧΟΝΤΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ,ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.Εαν τύχη και βρέθητε περικυκλωμενοι ,να μαχεσθε πλάτη με πλάτη.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΛΟΙΟΥ ,ΚΑΛΥΨΗ ΝΩΤΩΝ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ , ΤΟΙΧΊΑ ,ΒΡΑΧΟΣ,κ.τ.λ.ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ,ΖΥΓΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗ ΠΡΩΤΟΣ.Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ...Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ !ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΘΗΤΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΣΗ ΧΕΡΙ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ,ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ.ΜΑΣ ΖΉΤΗΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ...ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ !ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΣΑΜΙΚΑ ! ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ....ΠΕΡΑΣΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ !ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραία αυτά που λες και συμφωνώ. Ουτε εγω θα ήθελα να χτυπήσω παιδιά. Γυναίκες το σκεφτομαι μιας και τις θεωρώ ισες οπότε αν εχει ανθελληνικες τασεις τις βαζω στο ιδιο πλαισιο νε τους υπόλοιπους. Ομως αν ειναι να περάσουμε τα πάνδεινα και στο τελος να συνεχίσουν να μενουν τόσα παιδιά τώρα αλλα δυνητικα αυριανοί πεμπτοφαλαγγιτες , θα ειναι σα να εχουμε κάνει μια τρυπα στο νερό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ, βα μην το ξανααναλυω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για παιδάκια λέτε; Γι αυτά στα οποία θα λυπηθείτε να ρίξετε όταν τα βάλουν να σάς πλησιάσουν εσάς και την οικογένειά σας, και θα τα έχουν ζωσμένα με εκρηκτικά;

      Διαγραφή
    2. Δεν γενικεύουμε λοιπόν. Θέλουν τα πάντα διάκριση.

      Διαγραφή
    3. Γιαννη , ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ,ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ;εαν σηκωσουν οπλο αυτες ,που αμφιβαλλω πολυ για αυτο ,τοτε βαραμε .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή