«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η γελοιοποίηση της πολιτικής στον τόπο που γεννήθηκε. Από τη Μακεδονία μέχρι την Τουρκική εισβολή, όλα για την καριέρα.... (σκληροί αριθμοί..)

του Θεοφάνη Μαλκίδη



Όταν οι αριθμοί τα λένε όλα:  

*Τις τελευταίες πέντε  ημέρες έφτασαν στα νησιά και στον Έβρο 191 βάρκες  μεταφέροντας παράνομα στην Ελλάδα 6871 ανθρώπους.

*Κατά μέσο όρο  εισήλθαν παράνομα στη Ελλάδα 1374 άνθρωποι ανά  ημέρα μόνο τα τελευταία  πέντε εικοσιτετράωρα. 

*Από το τέλος Αυγούστου έχουν μεταφερθεί 4.000 άνθρωποι από τα νησιά στην ενδοχώρα και έως το τέλος Νοεμβρίου θα μεταφερθούν άλλοι 20.000, κυρίως στη Μακεδονία. 

*Θα χρηματοδοτηθεί  η εγκατάσταση 40.000 σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία και θα εισαχθούν 16.000 στην αγορά εργασίας.

*Κάθε μέρα γεννιούνται 250 περίπου παιδιά, εκ των οποίων τα 50 από αλλοδαπές μητέρες .

*Κάθε μέρα πεθαίνουν 350 περίπου άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες. 

*Περισσότεροι από 250.000 Έλληνες επιστήμονες και άλλοι 300.000 περίπου έχουν φύγει από το 2010 στο εξωτερικό.


*Στην τετραετία 2015-2018 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 125 χιλιάδες άτομα, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε μόλις μία τετραετία «χάθηκε» μια  ελληνική πόλη με πληθυσμό αντίστοιχο του Βόλου.....

Υ. Γ. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα γελοιοποιηθεί τόσο πολύ η πολιτική στον τόπο που γεννήθηκε. Από τη Μακεδονία μέχρι την Τουρκική εισβολή, όλα για την καριέρα.....


πηγή


Απορία Διόδοτου: Έχει δει ποτέ κανείς.. κηδεία μετανάστη...;

2 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ24 Οκτωβρίου, 2019 21:24

    Θα τις δείς τις κηδείες αδερφέ Κώστα.
    Θα τις δείς και θα είναι πολλές και αμέτρητες.Των λαθροόρκ εννοώ.
    Θα πάνε στον άλλο κόσμο να βρούνε τους προγόνους τους τόσο γρήγορα,χωρίς στάση ούτε για να φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ,ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΟΛΑ .ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΕΚΑΛΛΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ .ΝΟΜΟΙ ,ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ,ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ,ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑΤΟΣ .ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ,ΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ,ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ .ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑ ΑΠΑΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ,ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΤΖΕΦΡΥ ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ.ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ .ΗΔΗ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ .ΠΡΙΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΝΤΟΠΙΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣΑ ΧΑΖΑΡΙΑΣ ,ΘΑ ΒΑΛΗ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ,ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ .ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΕΙΣΒΟΛΛΕΙΣ .,ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΑΝΕΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΟΥΣ. ΣΤΑΘΕΡΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ,ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή