«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑΚΙ...

Θέα από την εκκλησία του χωριού της μαμάς...

Ο Διόδοτος θα κάνει ένα διαλειμματάκι μίας εβδομάδος και θα επιστρέψει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου δριμύτερος.

Αν βρεθεί στα χέρια μας κανένα λάπτοπ συγγενούς.. μπορεί να δημοσιεύσουμε κάτι ενδιαφέρον. Πάντως ο χώρος των σχολίων θα συνεχίσει να είναι ενεργότατος σε όλες τις αναρτήσεις, χάρη στον ρουφιάνο smart phone.

Ένα προσωπικό φωτογραφικό οδοιπορικό από Κεφαλονιά πάντως.. μετά τις 20 Οκτωβρίου, έχετέ το ως σίγουρο..  🙂



35 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα...ένα καφέ...εκεί στο παγκάκι της φωτογραφίας...με αγαπημένα μου πρόσωπα!!

    Steve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία η Κεφαλλονιά όντως.., αλλά με τους περισσότερους τρελούς σε ολόκληρο το Ιόνιο! Θραύση κάνουν τα ψυχοφαρμακα εκεί! Είναι το κλίμα βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπονοείτε ότι είμαι για το Δαφνί; Μπα.. ούτε εκεί δεν με δέχονται.

      Διαγραφή
  3. Καλα να περασεις φιλε Κώστα, καλη ξεκούραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη ανανεωση, φιλε μου. Αυτο για καλο κατευοδιο.

    https://www.youtube.com/watch?v=h8WVv1jFw3k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ13 Οκτωβρίου, 2019 14:39

    Αδερφέ μου Κώστα, εύχομαι ολόψυχα να περάσεις όμορφα και οι μέρες να μην λένε να τελειώνουν. Γράψτα όλα και κοίτα να ξεκουραστείς σωματικά και ψυχικά.

    Καλή αντάμωση αδερφέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να περάσεις. Μη ξεχάσεις να βγάλεις και το κτήμα του πατέρα σου. Θα έχει τίποτα κότες φαντάζομαι. Μόνιμος κάτοικος είναι ο πατέρας σου ή το χειμώνα έρχεται Αθήνα σαν τη θεία μου τη συγχωρεμένη; Τι χαρά έκανε κάθε άνοιξη που πήγαινε στο χωριό και φύτευε στον κήπο της.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Γιώργο,
      η μάνα μου ήταν από την Κεφαλλονιά. Ο πατέρας μου Μακεδόνας, αλλά αγάπησε τον τόπο της και μένει μόνιμα στο νησί. Το κτήμα είναι δικό μου. Όντως.. πολλές κοτουλες και κουνελάκια. Και το στιφάδο από τα αγαπημένα δείπνα του χειμώνα.. 😊

      Διαγραφή

  6. > «Την λευτεριά ρωτήσανε ποιας μάνας είναι γέννα /
    και είπε πως την γέννησε το ελληνικό το αίμα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τραβα να αγναντεψης την Ρουμελη και τον Μωρια ,αγναντεψε και το Μεσολογγι ,οταν θα μπαινης στα αλωνια να τα'χης θυμισες. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. ..Υ.Γ.

    Όταν το θέλεις και περιμένεις να ενωθείς με τον Θεό, όταν εκβιάζεις τον Θεό, δεν έρχεται.

    Αλλά έρχεται «εν ημέρα ή ου προσδοκάς και εν ώρα ή ου γινώσκεις».

    Είναι ένας αγιότατος τρόπος, αλλά δεν μπορείς να τον μάθεις απ’ έξω.

    Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαιρετισμούς στον φίλο μου τον Γεράσιμο τον Κεφαλονίτη στην περίπτωση που θα τον συναντίσης
    εκτός κι αν παίζει τάβλι με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο ή αν πίνει καφέ με τον Τράμπ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφη!! η Κοπέλα που "ανέβασε" το τραγούδι ακόμα πιο Γοητευτική η Κεφαλλονιά!! απο τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας!! Καλά να περάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ16 Οκτωβρίου, 2019 15:05

    https://www.pentapostagma.gr/2019/10/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b5%cf%86.html
    Ιδού η Ελληνόφωνη δημοσιοκαφρίλα.
    Μετά αναρωτιόμαστε,τι πάει στραβά εδώ πέρα.
    Άα,συγχαρητήρια στο ΥΠ.ΕΘ.Α,που δίνει λεφτά,όχι για εξοπλισμούς, αλλά για να αγοράζει και να επιπλώνει κοντέινερ των λαθροόρκ. Με τις υγείες μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να μη ξεχνάμε και την πιθανότητα για στημένα άρθρα δήθεν ιστορικών που όλως τυχαίως ταυτίζονται με την τουρική προπαγάνδα. Σαν αυτά που αναπαράγονται στα μπλογκς συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος ενίοτε. Ειδικά αυτός που λέει "δεν είμαστε Έλληνες αλλά Ρωμιοί". Πάλι καλά που δεν μας είπε και Ρουμ.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Αυτό Γιώργο ήταν κακώς μπηχτή και για τον Διοδοτο, ο οποίος έχει αρκετά μεγαλη απόσταση από την συνάφεια του χώρου που περιγραφεις: Γιατί προλογιζω το άρθρο και τί διαλέγω από αυτό, καθώς επίσης και ποια είναι η γνώμη μου για τον αρθρογράφο. Ξέρεις πολλούς να το κάνουν αυτό;

      Διαγραφή
    3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ17 Οκτωβρίου, 2019 07:36

      ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΟΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥ LARGE Μ@Λ@ΚΕΣ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ F-16 ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ UAV.ΚΑΙ ΚΑΙΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ UAV ΑΝΚΑ ΚΑΙ BAYRACTAR.
      Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

      Διαγραφή
    4. Εσύ καλά προλογίζεις αγαπητέ Κώστα, το θέμα είναι ο τελικός αντίκτυπος ποιος είναι, και οιωνός καλός δεν είναι τα σχόλια, από καλοπροαίρετους σίγουρα. Πχ νομίζω ότι το μήνυμα με τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, θυγατρικές ξένων εταιρειών, βρήκε θετική ανταπόκριση ενώ δεν έπρεπε, σκέτη κοροϊδία είναι. Χειρότερη και από τον "Ελληνικό Στρατό" που ελεγχόμενος από τα ίδια αθέατα λαμόγια κάθεται και ξεσκατώνει τους εισβολείς αντί να τους πυροβολεί άμα τη εμφανίσει.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    5. Εντάξει,
      αλλά και το άρθρο του Εργοδότη (Ιδιωτικός στρατός, όχι ευχαριστώ) τουλάχιστο ισοφάρισε λίγο τα πράγματα.

      Καλημερα σε όλους!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στο επίσης ευαίσθητο και εμπνευσμένο Σοφάκι μας!

      Διαγραφή
  13. ΕΥ...με δικά μας χρήματα ,εμείς φορολογούμενα και μας απειλούν και από πάνω.ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ.Ο ΟΦΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ , ΣΦΥΡΊΖΕΙ.ΚΙΝΕΙΤΑΙ ,ΥΦΕΡΠΕΙ ,ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΚΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ.Α ΡΕ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΜΟΛΩΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΜΜΩΝΑ !ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ !ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%bd-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/

    Τωρα μπορει να γινω κακός αλλα δεν μπορώ να τα διαβαζω αυτα ρε Κώστα. Δηλαδή γ@μω την τρελα μου μεσα. Σε τι διαφερουν αυτα τα λογια απο του Χρυσοχοΐδη ας πουμε που ειπε να μαθουμε να ζούμε μαζι? Εκνευριζομαι με τους τρ@γοπαπες και την εκκλησία, ξέρω οτι μπορει να σε στεναχωρήσω αλλά εχω αρχισει και χανω την ψυχραιμια μου με τους αγαπολογους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να με στενοχωρησεις boy;
      Έχεις απόλυτο δίκιο! Άλλο οι πατριώτες χριστιανοί που τουλάχιστον οι μισοί συγχιζονται όπως εσύ, και άλλο το υψηλό παπαδαριό και οι δυστυχεις του ακόλουθοι που σκέφτονται οικουμενικα κι οχι εθνικά, κι είναι ικανοί να ξαναεκχριστιανισουν κάθε καρυδιάς καρύδι.
      Να κάνουν ιεραποστολες και να πάνε να τους εκχριστιανισουν στις χώρες τους. Όξω όμως απ'την Ελλάδα!
      Και τον Μορφου μπορεί να τον υποστήριξαμε σφοδρα για το θέμα της ομοφυλοφιλίας.. δεν ξέρουμε όμως επακριβώς σε τί θα συναινουσε για την Ελλάδα, πέραν μιας εξολοκλήρου ελεύθερης Κύπρου της οποίας μελλοντικά προορίζεται για αρχιεπίσκοπος τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    2. Κοίτα και τι πηγή δίνει στο τέλος. "RumOrthodox".

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ17 Οκτωβρίου, 2019 13:22

      Και ο Γιώργος και ο Γιάννης25,είναι σωστοί στα σχόλιά τους. Βέβαια πρέπει να πώ στον Γιάννη25 ότι το θέμα με τον κλήρο Α.Ε έχει ξεφύγει απίστευτα, οι άνθρωποι είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,καταλάβετέ το όλοι.Έχουν ξεφύγει από τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και έχουν πέσει σε σωρεία παραπτωμάτων. Νεοπατερική (ξευδο)διδασκαλία,Κολυμπάρι, αναγνώριση Ουκρανικού αυτοκέφαλου,συλείτουργα με τους Ουνίτες,ψευδοαγαπολογία,αίρεση του "μή μάχου",σχίσιμο εορτολογίου,τί άλλο να πούμε. Πήρα πρίν λίγο καιρό το Ιερόν Πηδάλιον του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και άμα γράψω τι λέει για τους άπιστους ρασοφόρους και τι επιθυμία έχει ,θα γελάσει κάθε πικραμένος. Το απλό ράσο έχει απομείνει. Οι μεγαλοδεσποτάδες παραδόθηκαν στην Ν.Τ.Π.
      Δυστυχώς ήρθαν οι μέρες των προφητειών που λένε ότι Εκκλησίες θα γίνουν τα σπίτια ευσεβών Χριστιανών.

      Πάντως Γιώργο,συμφωνώ απολύτως και με τα προηγούμενα σου σχόλια,περί δήθεν ιστορικών.

      Διαγραφή
    4. > π.Νικόλαος Μανώλης, Ουκρανικό Αυτοκέφαλο-
      - Ώρα μηδέν για την Εκκλησία της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

      > https://www.youtube.com/watch?v=8Ny9YiTA9o4

      Διαγραφή
  15. βρε μπαγασα κωτσο, ιδα το παγκακι κε μ'επιασε το παραπονο. γιαφτο θα σου αφιερωσω ενα ρομαντικο τραγουδι: "κεφαλονητης βλασφημος, ζακυνθινος ρουφιανος κε κερκυρεος κερατας, στον κοσμο δεν ινε αλος" (απο κεφαλονητη το ακουσα).
    --- ΤΙ ΙΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ? μην ινε οι καμποι? τα βουνα? μην ινε οι τραπεζιτες? μην ινε η εκλησια που κατεχη το 48% των μετοχων της εθνικης τραπεζας?
    --- ΑΓΑΠ(Μ)ΑΤΕ ΑΛΗΛΟΥΣ. αγαπατε την πατριδα που σας αφτοκτονη κε στελνη τα πεδια σας στου διαολου τη μανα. αγαπατε τους τουρκαλαδες διοτι θα σας σκοτωσουν. αγαπατε τα μουσουλμανικα κτηνη διοτι θα σας βιασουν. αλιως θα πατε στην κολαση.
    --- μα στην κολαση ημαστε.
    --- θα πατε παραμεσα, στις πυρωμενες λιμνες με το θιαφι, να πατατε πανω στις χρυσες μητρες των δεσποταδων.
    --- τελεφτεα θα απομινουν Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΘΡΗΣΚΙΑ ΚΕ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. με την τελεφτεα μας πνοη, με οσες δυναμεις μας απομενουν, θα φωναξουμε "αδερφες, μπορη ολα να τα χασαμε, αλα τουλαχιστον γραφουμε το εβραηκο σαβατο με δυο βητα".
    --- ΟΙ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΕ ΟΙ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
    --- με τις θερμοτερες εφχες, το κουνελι να σου κατση στο λεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ευτύχημα με την Κεφαλλονιά αλλά και γενικότερα με τα Επτάνησα είναι ότι κατά την Διάρκεια των 400 Χρόνων "Γοητευτικής Συνύπαρξης" όχι του Οθωμανικού Ζυγού βρε..αλλά της οΘωμανικής-Τουρκικής Περιόδου..κατά Ρεπούσ(τ)η και λοιπών συγγενών..ΔΕΝ πάτησε πόδι Τουρκάλβανου=Γενίτσαρου ή Τουρκοαιγύπτιου αν και επιχειρήθηκε αλλά ευτυχώς ΔΕΝ τα καταφέρανε..για αυτό και τα Ιόνια Νησιά συμπεριλαμβανομένης σαφώς και της Κεφαλλονιάς διατηρήσανε ένα δικό τους Πολιτισμικό και κατ'επέκταση Καλλιτεχνικό Υπόβαθρο-κάτι σαν μια Πολιτισμική Αυτονομία-εξαιρετικά ιδιαίτερη και Μοναδική!! (Καντάδες-Φρασεολογία-Τοπική Διάλεκτο) επηρεάστηκε απο την Ενετοκρατία και όχι απο τους Απόγονους των Μογγόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανέκδοτο:

    Αυτός: Θέλεις να γίνεις ο ήλιος της ζωής μου;
    Αυτή: Αχ, ναι!
    Αυτός: Ωραία. Μείνε στα 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά από μένα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή