«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Οι Συμιακοί έδιωξαν το πλοίο της ΜΚΟ "Open Arms"!

Ωραίο σκάφος.. μόνο που είναι του σατανά...

Το απόγευμα εμφανίστηκε στη Σύμη πλοίο της ΜΚΟ "Open Arms" προκειμένου να βρίσκεται εκεί σε περίπτωση που φθάσουν και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι Συμιακοί και να αναγκάσουν τον κυβερνήτη του πλοίου να φύγει απο το νησί. Να σημειωθεί οτι το πλοίο "Open ARMS" ανήκει στη Ισπανική ΜΚΟ Proactiva που έχει διασώσει πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο.

. Στη Σύμη πρέπει να πούμε είναι οξυμένα τα πνεύματα και με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν σε βάρος του δημάρχου Παπακαλοδούκα αλλά και την αποκάλυψη απο τον αντιδήμαρχο Νικήτα Γρύλλη οτι υπήρξε συμφωνία να δημιουργηθεί Hot Spot στο νησί με αποτέλεσμα μόλις εντόπισαν το καράβι ξεσηκώθηκαν, μαζεύτηκαν στο λιμάνι και το ανάγκασαν να αναχωρήσει.


 verena.gr

 

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα!

    Να αυτοδιαφημιστώ ψιλοαναισχύντως; Έχω σχετικό αρθράκι με τα συμβαίνοντα στη Σύμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλημέρα αγαπητέ Εργοδότα!

      Και μεγάλη μας τιμή να το αναρτήσουμε κι εμείς.

      Διαγραφή

  2. Αντιδράσεις από τους ξενοδόχους

    Την ίδια ώρα, δύσκολα φαίνεται ότι θα προχωρήσει το μέτρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της χώρας, που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, αφού οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι το τουριστικό προϊόν τους θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό.

    +

    Αντίθετος στην περαιτέρω διόγκωση του Κέντρου Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά με τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΘΗ......ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΑΜΗΣΗ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ , Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑΛΙΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΑΡΑΙΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ,ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ,ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ,ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ,ΜΑΣΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΙ ΓΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΟΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ,ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ .ο.κ .....ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ...ΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΤΕ......ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή