«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα: Οι λόγοι της παραίτησης



Ένας εξαίρετος αξιωματικός με πολλές ώρες πτήσεις, άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό του και υψηλό εθνικό φρόνημα. Αυτός ήταν ο διοικητής της 114 ΠΜ. Παραιτήθηκε χθες.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της ΠΑ για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέστηση του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Έφτασε στο αμήν.

Τον διοικητή της 114 ΠΜ τον είχαμε γνωρίσει και πρόκειται για πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο Ιπτάμενο και Αξιωματικό της ΠΑ που αποφάσισε να φύγει όχι για μια καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα αλλά επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Μπράβο του και ας μην τελείωσε τη καριέρα του όπως θα έπρεπε. Ας παραδειγματιστούν άλλοι ανώτατοι των τριών κλάδων που έχουν δεχθεί εγκληματικές μειώσεις θητείας και απανωτές μειώσεις προϋπολογισμών.


 defencereview.gr




15 σχόλια:

  1. Όσα Εύγε και αν πούμε σε αυτόν τον άνθρωπο, λίγα θα είναι!
    Υποκλινόμαστε!!
    Αλλά ο αξιωματικός αυτός, είναι και ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, για τα ανδρείκελα της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υποκλίνεσαι εσύ, η ΕΛΛΑΔΑ δεν υποκλίνεται σε δειλούς, πέντε χρόνια έχουμε εισβολή και ο τύπος είναι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ σε τί ακριβώς υποκλίνεσαι;; στο ότι τήρησε τον όρκο του;; δεν αξίζει κανένα εύγε, άργησε πολύ να το κάνει κι αυτός και οι συνάδελφοι του, θα υποκλιθώ αν βγει δημόσια να πει αλήθειες και επιστρέψει τα μισθά του στους Ελληνες που πεθαίνουν στους δρόμους έπρεπε να το έκαναν πριν χαρακτηριστούν οι λαθρομετανάστες ανιθαγενείς εκ του ΟΗΕ, έχει καταλάβει τί θα γίνει κι αποφάσισε όψιμα να παραιτηθεί, αν ήταν όλοι τους ΝΟΜΙΜΟΙ όταν άρχισε ο εποικισμός της χώρας μας δεν θα ζούσαμε αυτήν την κατάσταση, αλλά το είχαν βουλώσει ΟΛΟΙ

      Διαγραφή
    2. Εφόσον σού γράφει "Αλλά ο αξιωματικός αυτός, είναι και ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, για τα ανδρείκελα της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας!!"..
      ΤΊ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ..;

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που παραιτήθηκε ήσυχα κι ωραία.Θα ήταν ακραίος αν έβγαινε και τους ξέχεζε όλους.Μπράβο κύριε διοικητά και μην ξεχάσετε να ξαναντιδράσετε με την ίδια πραότητα αν μπουν σπίτι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα τους κεράσει και λουκούμι μαζί με το οσγκελντί που τους λέει τόσα χρόνια συνεργαζόμενος με προδότες

      Διαγραφή
    2. έχει δικό του προσωπικό λόγο που παραιτείται φαίνεται κάτι συνέβη και είπε να πει και μια μικρή αλήθεια, αλλιώς θα είχε παραιτηθεί εξ αρχής Θεέ μου πέντε χρόνια που άρχισε η μαζική εισβολή πέντε χρονια πέντε χρόνια πέντε χρόνια όλοι των ενόπλων κοιμούνται ας μην ξεχνάμε και τις γραφικές σκηνές στησίματος των σκηνών με τους φαντάρους μας και το στρατοδικείο εκείνου που αρνήθηκε, τέτοια ξεφτίλα

      Διαγραφή
  3. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ27 Νοεμβρίου, 2019 21:01

    ΚΑΙ μιλάμε,για τα "άγνωστα" mirage 2000 στους βρωμότουρκους,αυτά που κάνουν την διαφορά σε κλειστή αερομαχία λόγω της πτέρυγας δέλτα. Τα αεροσκάφη εδώ και χρόνια θέλουν αναβάθμιση,αλλά ώς συνήθως τα πολιτικά παχύδερμα ενδιαφέρονται μόνο για τα λαθροόρκ και την τσέπη τους.
    Ή διαθεσιμότητα των αεροσκαφών αναχαίτισης,μικραίνει συνεχώς,τα F-4 phantom,πάνε για απόσυρση,τα mirage 2000,δεν έχουν την προσοχή που τους πρέπει, τα F-16 μέχρι να γίνουν viper θα λιγοστεύουν, να δούμε πώς θα γίνονται μετά οι αναχαιτίσεις.
    Αφού φέρνουν λαθροόρκ στα αεροδρόμια,να φτιάξουν τεράστιες σφεντόνες και μόλις δούν τούρκικο αεροσκάφος ή ελικόπτερο, να εκσφεδονίζουν με τις σφεντόνες τα λαθροζόμπι.
    Κρίμα πάντως για τον διοικητή της μοίρας.Πώς θα ζήσει τώρα ο άνθρωπος σε τέτοιο εχθρικό καθεστώς,το οποίο τρώει τα παιδιά του και ειδικά αυτά πού είναι πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα βρεθεί άλλος σε χρόνο dt να συνεχίσει τα ίδια. Έπρεπε να στείλει μερικά μιράζ να κάνουν καλοκαιρινό το γνωστό μπουρδέλο και όλες τις πρεσβείες και μετά να γίνει άφαντος Παλαιοκώσταςε μαζί με έμπιστους συνάδελφούς του. Κατά προτίμηση σε ώρα ολομέλειας να καεί επιτέλους το μπουρδέλο. Ναός σατανιστών ήταν κάποτε στο σημείο.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε διοικητά ΑΡΓΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ....
    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ! ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ !
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΥΡΙΣΜΟΥ ...
    Η ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΤΗΡΙΙΙΙΙ !!!!
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΑΝΩ....
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ,ΟΒΡΙΕ.
    ΔΙΑΛΟΓΟΣ....:ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΟΒΡΙΕ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΟΒΡΙΟ ΔΕΝΔΙΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ;ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ,ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΤΡΕΧΗ ΣΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ;;
    ΠΟΥ ΠΑΗ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ;ΟΤΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΧΑΖΑΡΟ ΟΒΡΙΑ ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΑΚΩΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ.ΓΙΑΤΙ;
    ΕΥΝΟΗΤΟ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραιτήθηκε ο βασιλιάς της Σπάρτης,Λεωνίδας: Οι λόγοι της παραίτησης

    Ένας εξαίρετος βασιλιάς με πολλές ώρες εκπαίδευσης, άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό του και υψηλό εθνικό φρόνημα. Αυτός ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης. Παραιτήθηκε χθες.

    Ο Λεωνίδας παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς τους εφόρους για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τους οπλίτες και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της Σπάρτης στη διαχείριση του μεταναστευτικού των Περσών.

    Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η Σπάρτη είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με την εκπαίδευση.

    Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο βασιλιά που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέστηση του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

    Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη Σπάρτη εντείνεται όλο και περισσότερο αφού οι είλωτες και οι οπλίτες διαμαρτύρονται. Ο Λεωνίδας είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης των οπλιτών. Έφτασε στο αμήν.

    Τον βασιλιά της Σπάρτης τον είχαμε γνωρίσει και πρόκειται για πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο στρατιώτη και διοικητή που αποφάσισε να φύγει όχι για μια καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα των Αθηνών αλλά επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

    Μπράβο του και ας μην τελείωσε τη καριέρα του όπως θα έπρεπε. Ας παραδειγματιστούν άλλοι ανώτατοι της φάλαγγας που έχουν δεχθεί εγκληματικές μειώσεις θητείας και απανωτές μειώσεις προϋπολογισμών.

    ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΝΑΝΔΡΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ολοι θεωρουν υπευθυνους τις κορυφες στην στρατιωτικη ηγεσια αλλα η λογικη λεει οτι αν μαζικα μικρες εστω ομαδες υποβαλλαν την παραιτηση τους και ενεργουσαν ετσι ωστε να εφαρμοστουν οι νομοι περι εποικισμου θα ετρεχαν και δεν θα εφταναν καποιοι δυναστες και μεχρι να βρουν τροπο εμεις θα ειχαμε κερδισει χρονο, αλλο να φωναζει ο διηνεκης κι ο κωστας κι αλλο να γινει σαματας με μαζικες παραιτησεις αστυνομια και στρατο, στο κατω κατω δεν τους επιλεξαμε αντιθετως τους πληρωνουμε ολους αυτους χρυσους ας ηταν σωστοι τουλαχιστον στην υποχρεωση τους να φυλανε την χωρα μας τωρα δεν μας σωζει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παρεπιπτοντως συνταξη θα παρει ο εν λογω στρατιωτικος γιατι αποκλειεται τα ενσημακια του να πηγαν χαμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχουν κι αλλες λυσεις παραιτηση για το θεαθηναι χαρτια για την συνταξη κι αντε γεια αν είναι ετσι θα πρεπει να μπουν καινουργιες λεξεις για την υποκρισια και την προδοσια και την αναλγησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και χαρακίρι να κάνουν στο Σύνταγμα, δεν έχει καμία διαφορά.
    η αρχή έχει γίνει..
    το κακό έχει εδραιωθεί..
    ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, οι υπόλοιποι που ει;
    μετράμε 10 χρόνια τεχνητής κρίσης, ύφεσης, και ταπεινώσεως!!
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή